forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1073

verab
Advanced Member

Croatia
3101 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 19/04/2025 : 13:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ovo jest dust jacket.

👏👏
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1147 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 19/04/2025 : 13:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Jebote, umjesto da tu raspravljamo o jedinstvenom 50-godišnjem stvaraštvu autora i ove iznimne knjigetine u izdavaštvu, moramo čitati ove dosadne i bedaste upise "Veraba Plagijatora" i "Jaki Čovjek od Papira"
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3101 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 19/04/2025 : 13:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Ništa ti bistrice ne moraš, doslovno ništa. Opusti se...
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
179 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 19/04/2025 : 21:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Godina je 2030-a. Fibra je odavno izdala posljednje Marku bitno izdanje.
Jedino što ju održava na životu su beskrajne dust jacket varijacije postojećih izdanja na temelju glasova.
ili
"Ja znam Igora Kordeja bolje od Igora Kordeja i neće meni Igor Kordej sebi crtati naslovnicu za monografiju Igora Kordeja. E!"

Svakom svoje. Prvih 60 stranica primjera je tako dobro da se može opisati samo kao prisila, isto kao s Gričkom.
Jer čovjek se osjeća jednostavno prisiljen staviti ovakvo nešto na policu, na stranu afiniteti, preferansi i išta slično.
Ako je Grička Stari zavjet kojeg svaki vjernik mora imati u kući, ova monografija je, izgleda Novi. Isto tako nezaobilazna. Bravo!

Edited by - netkotreci on 19/04/2025 21:23:58
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
134 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 19/04/2025 : 21:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
Marko jel u buducnosti sa 6tom knjigom Marsala Basa idu i reprinti 2ge i 3ce knjige? Nisam nabavio te dve, pa da pricekam reprint ako ga bude.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/04/2025 : 23:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne, jedinicu smo reprintali pa jako sporo ide tako da je to to.

Trouble will find me
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5054 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 19/04/2025 : 23:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ima li šanse da monografija izađe za CRŠ?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/04/2025 : 10:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Vidjet cemo

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21582 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/04/2025 : 15:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ludilo na Grenlandu izgleda baš dojajno,a i cenim da će cela majska tura biti topina.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3355 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 20/04/2025 : 16:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
I meni Ludilo na Grenlandu je prvo privuklo pažnju.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3101 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 20/04/2025 : 16:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
dok se ne postave privjui, ako nekog zanima crtež

Divlji Bog
https://www.bdzoom.com/194489/actualites/fabien-vehlmann

Dorian Gray
https://www.yozone.fr/spip.php?article12793

Ludilo na Grenlandu
https://www.casterman.com/Bande-dessinee/Catalogue/groenland-vertigo/9782203103948
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/04/2025 : 18:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Vec na puno mjesta cujem kritike Fibri “kvantitet naustrb kvaliteti”, ali meni se cini da ce ovo polugodiste imati bar tri bas brutalno dobre ture.
Divlji Bog npr je pravo malo remek djelo, sto ne govorim olako bas.
Grenland je “samo” odlican:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2658 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 20/04/2025 : 18:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice kvantiteta..
Ponudio si citateljima u HR neke stripove koji realno nisu bili za ocekivati da ces
izdati (mislim na neke koji su vec izasli ranije u regionu)
(neki od tih naslova okej prolaze, neki manje dobro)
(uglavnom dosta dobro tempiras izlazak tih naslova)

Sa vremenom dosta je prirodno da smo tu gde jesmo, dobre stvari iz proslosti su prilicno
velikim delom objavljene pa je tu teze izvuci "sigurice/dzokere" kao nekada.
Nova produkcija je kakva jeste, isplivaju poneki biseri i dalje :)

Na cinjenicu da dobar deo dugogodosnjih kupaca ima "stripove do krova" (i dobro razmisljaju sto novo donose u kucu i po kojoj ceni) ne mozes puno uticati :)

vazni u celoj prici su noviji kupci i da li su oni zadovoljni ili ne

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 20/04/2025 18:59:44
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3101 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 20/04/2025 : 19:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vec na puno mjesta cujem kritike Fibri “kvantitet naustrb kvaliteti”

Da, postoji ta priča, ali ne znam koliko drži vodu.
Po meni, ono što je Fibra bila, onaj njen "core", nazovimo ga "samo dobri stripovi", je dalje tu, on se nije mijenjao, samo nadogradio. Neće svakom odgovarati nadogradnja ali nitko im nije oduzeo "basic" Fibru. Ne vidim problem. Dapače. Prelazak sa 40-50 izdanja godišnje na 100+ bi trebao biti plus za svih. Sad imamo i fibrinu produkciju, monografije, dječju ediciju... mislim da stvari nisu nikad bile bolje.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16268 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 20/04/2025 : 23:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:

Da, postoji ta priča, ali ne znam koliko drži vodu.
Po meni, ono što je Fibra bila, onaj njen "core", nazovimo ga "samo dobri stripovi", je dalje tu, on se nije mijenjao, samo nadogradio. Neće svakom odgovarati nadogradnja ali nitko im nije oduzeo "basic" Fibru. Ne vidim problem. Dapače. Prelazak sa 40-50 izdanja godišnje na 100+ bi trebao biti plus za svih. Sad imamo i fibrinu produkciju, monografije, dječju ediciju... mislim da stvari nisu nikad bile bolje.

+1

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40871 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/04/2025 : 07:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da se nije “nadogradila” ja bih verovatno bio samo posmatrac a ne kupac. Ovako me na te neke stripove koje verovatno ne bih kupovao navukle lepe avanture.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

netkotreci
New Member

Croatia
179 Posts

Member since 11/02/2024

Posted - 21/04/2025 : 09:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send netkotreci a Private Message  Reply with Quote
Što bi po takvima trebalo, manje novih izdanja, više reprinta 'dobrih stripova'?
I što onda, živjet od aukcije do aukcije ako ne idu?

Nije mi jasna logika da izdavač izdaje previše. Možda smetaju neke nedovršene stvari ako ih ima, ne pratim dovoljno. To se spočitava Hangaru7 naprimjer.

Stripovi su ka muzika, ima previše zanimljivih smjerova i 'mišanci' da bi se ostalo pri samo jednom ili par žanrova. Ako gledamo Fibru kao radio stanicu, od početka jer to eklektična szanica koja promovira poznate i manje poznate ali vrijedne stvari. Marko dođe kao svojevrsni John Peel, ili Giles Peterson. Ponešto za svakog, uvik dobre stvari (nekome).
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2658 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/04/2025 : 14:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Uleteh 'slucajno' na fibra.hr i videh
da su popusti u toku

lepa prilika za pokupiti nesto od noviteta iz zadnjih tura (mart-april)

https://www.fibra.hr/vijesti/noc-knjige-2025/87/

"Ove godine se kao dio programa Noć knjige u Godini čitanja organizira i akcija Knjiga svima i svuda i to u terminu od 21. travnja. do 1. svibnja. Tako ćete u tih deset dana moći kupiti Fibrine naslove uz popust od najmanje 20% na Fibrinom webshopu, ali i svim većim knjižarama širom Hrvatske!"

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

205 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 21/04/2025 : 16:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mislim da je ovako. Mislim da je i dalje selekcija na vrlo zavidnom nivou.
Ali za one koje misle ovako bih obrnuo pitanje - da li je Fibra u toj fazi ili je generalno globalno izdavaštvo došlo u fazu kvantiteta na ustrub kvaliteta?

Ja mislim da jeste, i mislim da Fibra i dalje radi dobru selekciju u moru kvantiteta koji se svakodnevno štanca.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/04/2025 : 16:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovisi kako gledaš na to. U odnosu na vrijeme kad sam ja otkrio Fibru, rekao bih da je danas broj odličnih naslova koji izdaješ veći nego tada, no postotak takvih stripova (u odnosu na ukupan broj izdanja) je manji.

Nadalje, sve je tu stvar kako publika doživljava to. Ako netko ima vremena, volje i novaca prolaziti kroz 100 izdanja godišnje, naravno da njemu količina neće stvarati problem. S druge strane, ako netko drugi pak ima mogućnosti za ispratiti 10ak naslova godišnje, perspektiva je drugačija.

Po meni tu nema "ovako je bolje" ili "onako je bilje", jer je dojam poprilično individualan. Ono šta oću reći je da sam prije (bubam napamet) 12-13 godina mogao uzeti random 10 Fibri i velika je šansa da bi ih bar 7 ostavio na polici. Danas bi ta brojka bila svedena možda na 2-3 naslova, što opet ponavljam ne znači da je meni zanimljivih stripova manje količinski, već je onih drugih, nezanimljivih više.

Ako to ima ikakvog smisla ovako kako sam napisao.

U svakom slučaju ja recimo nemam nikakav problem s Fibrinim širenjem kataloga jer sam se na kraju manje-više fokusirao na kupovanje "zicera" za koje 100% znam da će mi leći, a za ove za koje nisam siguran uvijek postoji knjižnica.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 21/04/2025 16:32:44
Go to Top of Page

Grzi
New Member

118 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 21/04/2025 : 17:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Treba još više izdavati, čeka se dan kad će šef Marko oprostiti Japancima na drskosti i pokušati opet neke mange dobiti...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7524 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/04/2025 : 20:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s Pakom i Grzijem.

Dodao bih samo da je pad započeo nakon 7.4.2010..

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Grzi
New Member

118 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 21/04/2025 : 20:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Ovo me malo podsjeca na narativ koji je cest u anime zajednici, pogotovo kod ljudi koji povrsno prate situaciju.

Cesto se cuju izjave kako je prije bilo bolje, kako su animei u prosjeku bili kvalitetniji prije 2000ih, ili 2010ih. Tu ljudi odbijaju shvatiti da je do zapada tada stizao jako malen broj animea, produkcija je bila puno veca, ali kroz fansubove i izdavace koji su proizasli iz te zajednice, do zapada su stizali samo probrani naslovi, cesto oni koji vise odgovaraju "nasem" senzibilitetu (time se propustilo puno odlicnih naslova al to je druga tema).
Kako je popularnost rasla, rastao je i broj dostupnih naslova. Produkcija animea u Japanu je veca, ali ne proporcionalno povecanju broja dostupnih animea na Zapadu. Medutim, i dalje svake godine imamo barem nekoliko opceprihvaceno vrhunskih naslova, plus ce svatko naci jos nesto za sebe od ovih ostalih, ali se zbog kolicine nekim ljudima cini da je vise losih stvari, sto nije istina, samo je vise dostupnih stvari.

Ovo sto je gore Paka napisao, prije bi od 10 Fibri ostavio 7, a sad 3, ok, ali sad godisnje imas 100 Fibri, znaci ostavis si 30, a prije 12 godina si ih imao koliko? 50 godisnje, vjerojatno i manje, al i dalje si ih u najboljem slucaju ostavis 30ak, znaci ista stvar.
Go to Top of Page

Baobab
Starting Member

Croatia
31 Posts

Member since 29/01/2023

Posted - 21/04/2025 : 21:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Baobab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Slažem se s Pakom i Grzijem.

Dodao bih samo da je pad započeo nakon 7.4.2010..

Hahahaha, je li ovo najelegantniji i genijalno subverzivni poziv na reprint Ljubavi i raketa?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/04/2025 : 21:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

Ovo sto je gore Paka napisao, prije bi od 10 Fibri ostavio 7, a sad 3, ok, ali sad godisnje imas 100 Fibri, znaci ostavis si 30, a prije 12 godina si ih imao koliko? 50 godisnje, vjerojatno i manje, al i dalje si ih u najboljem slucaju ostavis 30ak, znaci ista stvar.

Pa doslovno sam to i ja rekao Samo, "kopanje" kroz 100 Fibri zahtjeva i vremena i novaca i kao što rekoh, ako netko ima i jedno i drugo, tih 100 naslova mu neće teško pasti, čak štoviše, s guštom će ih se uhvatiti svih 100. S druge strane, ja nemam ni novaca ni vremena prolaziti kroz sve to, tako da se jednostavno držim onoga što znam da će mi 100% leći i amen.

Znam, postoje previewovi, al nije mi to dovoljno, a ne pada mi na pamet kupovati naslijepo i onda se pokušavati rješiti stvari koje mi se nisu svidjele. Second hand tržište je katastrofa za prodavače, no zato lijepo postoje knjižnice i tamo uzmem stvari za koje nisam siguran bi li ih kupio ili ne.

Kod mene je stvar sa stripovima takva da dobre stripove dijelim na dvije kategorije:
1) Stripovi koji su mi se svidjeli i želim ih imati na polici
2) Stripovi koji su mi se svidjeli, no ne osjećam nikakvu potrebu imati ih na polici.

Prvu kategoriju kupujem, drugu ne (osim kad se zeznem u pretpostavci, što je srećom postalo jako rijetko).

Da se razumijemo, ja definitivno podržavam Markosov plan objavljivanja i ukoliko njemu štima ovoliki broj naslova, odlično! Međutim, takav sistem meni kao kupcu jednostavno ne leži.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
Page: of 1073  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.26 seconds. Snitz Forums 2000