forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 315 Nebo u glavi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author  Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/03/2025 : 12:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Od rudnika Kivua do iluzije u Europi, Nivek, dijete vojnik, otima se iz kandži bijede u potrazi za boljim životom te prelazi magičnu i tragičnu Afriku, prepunu nasilja i ljepote koja oduzima dah. Iskušenja s kojima se suočava na tom inicijacijskom putovanju pripremaju ga na opasnosti koje krije Sredozemlje, ali ne i na nedaće koje ga čekaju na njemu toliko priželjkivanoj obali. Po uzoru na Cervantesa i Marka Twaina, ova epska priča nošena je Altarribinim bunovnim vizijama i raskošnim prizorima Sergija Garcíje.

Kolorka 315 • Nebo u glavi • 144 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Antonio Altarriba • Crtež Sergio Garcia Sanchez • Prijevod Antonio Kekez • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.3.2025. • Cijena 22 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-315-nebo-u-glavi/1050/

Trouble will find me

dino1984
Average Member

Austria
620 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 17/03/2025 : 14:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi je mozda i prvi pik ture..

Good night white pride!!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2582 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 17/03/2025 : 17:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Sviđa mi se tema, crtež veoma neobičan.
Svakako će da se overi.

Carpe diem
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1612 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/03/2025 : 11:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nebo u glavi

Od početka do kraja sadržaj je tragičan, a kvaliteta nacrtanog izvrsna.
Nakon početne akcije strip prelazi u putovanje... Taj prelaz možda djeluje kao gubitak na dinamici, ali onda počinje neka druga dimenzija stripa koja nije ništa lošija, samo drugačija. Plus je što nema objašnjavanja, nema osude i krivnje, moraliziranja...
Nacrtano je izuzetno kreativno. Nemoguće mi je sve viđeno raščlaniti u nešto suvislo. Ovaj strip jasno pokazuje da ne može biti film/serija, a da ne izgubi svoj najbolji dio.
Scena utapanja je najjača scena u stripu.

Ocjena: 9/10
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7412 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/04/2025 : 09:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Brutalno, žestoko, udara ispod pojasa...

Najbolja kolorka u ovoj turi i jedan od stripova o kojem će se dugo razmišljati nakon pročitanog. Neke scene su toliko tragične da djeluju nadrealno. Crtež je odličan i prilagođen ovoj brutalnosti, da je imalo realističniji ne bi imalo smisla.

Ne da mi se previše pisati, previše potresan strip koji me je baš uzdrmao.

9,5/10
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2377 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 13/04/2025 : 00:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Uf, nemam puno šta dodati. U prethodna dva posta je sve rečeno. Samo potvrditi koliko je tragično. Težak strip.
Vizuelno jako zanimljivo.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
392 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 21/04/2025 : 03:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Nesmiljen scenarij i vrhunski crtež dostojno prezentiraju tešku temu. Pred kraj se događaji možda počinju prebrzo nizati, ali bez obzira na to ovo je 10/10

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21584 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/04/2025 : 15:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kad sam krenuo sa čitanjem,kroz glavu su mi u prvi mah prošle dve misli: prva, da me ovaj strip donekle podseća na Van Hamov Kivu (što je i logično jer se bave sličnim temama), i druga,da mi se ovaj čudni stil crteža,sa abnormalno dugim rukama i nogama baš i ne sviđa.
Međutim,vrlo brzo sam se svikao na taj čudniji stil Garsie Sančeza i na koncu čitanja mogu čak i reći da sam potpuno kupljen sa njim.

Priča je to o dečkiću Niveku,koji iz rudarskih jama preko pripadništvu borbenih jedinica kadogoa,doživljava niz avantura,putujući kroz džunglu,savanu...sve do evrope;i pri tom prolazi kroz razne i ponekad i jako neobične avanture.
Da je strip težak,tu nema zbora - detalj sa Nivekovom inicijacijom je dovoljno šokantan da kroz ceo strip imaš tu blagu mučninu u stomaku.A imaće teških momenata i na dalje.

Altariba lepo vodi priču - dinamičnu,zanimljivu i nepredvidivu;i dotakao se tu mnogih stvari - građanskih ratova u Africi,roblja,pokušaja migranata da dođu u Evropu, raznih socioloških i kulturoloških fenomena na crnom kontinentu...

Jako,jako dobar strip,za ponovna čitanja.

beton 4.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 23/04/2025 15:39:26
Go to Top of Page
   Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000