forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Tom King
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 10

don_draper
Advanced Member

4558 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/04/2025 : 14:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Sheriff of Babylon

Strip koji je proslavio Toma Kinga i koji bi se mogao smatrati njegovim prvim značajnim stripom. Iako je ovo pod etiketom Vertiga, ovdje nema superheroja, nadnaravnog ili psihodelije, kakve smo viđali pod poznatim naslovima Vertiga. SoB je strip inspiriran Kingovim iskustvom kao operativac na terenu u Iraku te umnogome podsjeća na brojne političke trilere kakve smo viđali u 00-ima. Strip prati istražiteljski dio, svjetonazorske razlike i tenzije, ali i onaj dublji, humani aspekt koji ovakav sukob može donijeti. King jednako dobro prikazuje tajnovite vojne kuloare, kao i surovost na ulicama i nemir u domovima. Vrlo je dobar odabir da se King odlučio fokusirati na par likova i pratiti njihovu priču, umjesto da se pokušala obuhvatiti neka velika scena i filozofija. Gerardsov crtež vrlo dobro prati Kingove zamisli i tu imamo dobre naznake kako će dobro ovaj duo funkcionirati.
SoB je vrlo dobar strip i isplati ga se pročitati. Nije ovo tip stripa po kojem će King dobiti svoju reputaciju, već je vrlo izuzetan u njegovoj bibliografiji. Sada nakon podosta godina od ovih događaja i dosta toga pogledanog i pročitanog na tu temu možda i nema isti efekt, ali svejedno mahom pozitivna ocjena za ovo.
4/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4558 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 17/04/2025 : 18:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Human Target

Ponovno je Tom King uzeo jednog DC-evog lika koji nije toliko poznat i od njega napravio nesavršenu, ljudsku priču punu superherojskih tabua i pomalo kontroverznih ideja. Christopher Chanceova supermoć pomalo služi i kao prokletstvo, a sada se to i obistinjuje kada se nađe u vrlo neobičnoj misiji i istrazi. U tom će mu se pridružiti još poneki superherojski autsajderi, ali dodirnut će se i nekih od velikih igrača. Svako poglavlje je osmišljeno kao novi dan i vremensko odbrojavanje je ovdje vrlo zanimljivo. Tematika i glavni zaplet su perfektno osmišljeni, stilski je strip pogođen sa svojim primamljivim noirovskim crtežom. Ima stvarno fantastičnih sekvenci, posebice jedna s možda najpoznatijim članom Lige pravde.
Fascinira me uvijek kako King može ovakve iste lajtmotive i strukture iz Visiona, Mr. Miraclea, Strange Adventuresa iskoristiti i s novim likom te napraviti autentično i zanimljivo djelo u kojem je svaka stranica interesantna, te koji ima svoj spektar emocija i poruka koje će rezonirati s čitateljem još dugo.

5/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1708 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/04/2025 : 13:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
@don_draper: odlični osvrti.

Nažalost, od novijih Kingovih stripova teško da se može šta preporučiti.

Helen of Wyndhorn je jedino vredno od tih poslednjih njegovih stripova. Pa ko je voleo Supergirl, ovo mi je možda i bolje, bar poneke sveske.

Wonder Woman je mene žešće smorila, pa i pored pojedinih iskrica zanimljivosti, ne vidim svrhu ovog stripa. Bar za mene nije vredan čitanja.

Slično je i sa Jenny Sparks, koja je ako ništa bar završena. A i tih 7 sveščica je previše za ništa, za kratku poentu na kraju.

Animal Pound je ajde još i zanimljiv koncept Životinjske farme, ali opet, prenaporan za čitanje, a i čemu?

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/04/2025 : 23:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

@don_draper: odlični osvrti.

Nažalost, od novijih Kingovih stripova teško da se može šta preporučiti.

Helen of Wyndhorn je jedino vredno od tih poslednjih njegovih stripova. Pa ko je voleo Supergirl, ovo mi je možda i bolje, bar poneke sveske.

Wonder Woman je mene žešće smorila, pa i pored pojedinih iskrica zanimljivosti, ne vidim svrhu ovog stripa. Bar za mene nije vredan čitanja.

Slično je i sa Jenny Sparks, koja je ako ništa bar završena. A i tih 7 sveščica je previše za ništa, za kratku poentu na kraju.

Animal Pound je ajde još i zanimljiv koncept Životinjske farme, ali opet, prenaporan za čitanje, a i čemu?

Black Canary?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12058 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/04/2025 : 01:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja da otvaram izdavacku kucu medju prvim naslovima koje bih objavio bili bi Tom Kingov Human Target i Serif Vavilona, iako nisam procitao ni jedan ni drugi strip.
Go to Top of Page
Page: of 10  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000