Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29604 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/03/2025 : 12:13:11
|

Nakon nedavnih londonskih zbivanja Jay i Maku na glasu su – više nego ikada – kao teroristice u konformističkim, višim krugovima.
Pa ipak, zahvaljujući "Gnjevnim majkama", malenoj aktivističkoj skupini koju su osnovale dvije djevojke, njihova se borba proširila poput šumskog požara. Znak SHI u Londonu nikad nije bio vidljiviji, a pod njim se bore za prava majki i djece.
Na Jayinu grobu Apolline spoznaje kakav je život vodila njezina biološka majka: život obilježen borbama i sukobima, a sve u službi jednog cilja.
Je li Apolline dovoljno čvrsta da podnese breme obiteljskog nasljeđa? Je li spremna krenuti stopama pokojne majke, o kojoj ne zna ništa i koju poznaje samo preko priča i policijskih potjernica?
Zidrou nas preko Japana i Engleske vodi u drugi, eksplozivni, dio stripa SHI, koji je i ovog puta obogaćen Homsovim crtačkim majstorstvom.
Kolorka 307 • Black friday • 116 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Zidrou • Crtež José Homs • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.3.2025. • Cijena 22 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-307-black-friday/1042/
|
Trouble will find me |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16291 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/03/2025 : 14:16:42
|
SHI..nastavlja dalje.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7415 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 24/04/2025 : 10:08:05
|
Morao sam ponoviti gradivo iz prvog integrala i nakon novog čitanja puno mi je bolje legla priča. Nekako se posložila bez obzira što nisam ljubitelj tih fantasy elemenata, ali su se fino uklopili u radnju. S nestrpljenjem sam odmah nastavio na ovaj novi integral.
Ipak nisam osjetio takvo zadovoljstvo čitanja kao s prvim integralom. Ono što odmah bode u oči, nedorečeno s 2 albuma u integralu. Očito je ovo dugovječniji serijal i Markos je trebao sačekati bar još 2 albuma da bi doživljaj bio potpuniji kao s prvim integralom.
Ovaj put su se gnjevne majke bazirale na obespravljenu borbu protiv iskorištavanja djece u tvornica u viktorijanskoj Engleskoj. Nekako mi je presporo išla radnja, nazire se pozadinska priča o Jayinoj kćeri samo u naznakama. Vidi se da postoji jedna puno veća priča u pozadini, ali smo to dobili samo na kapaljku. Dva albuma su bila premalo i još k tome, taman kad se radnja pokrenula u drugoj polovici drugog albuma sad opet moramo čekati novi integral. Čekat će se, ali tko zna do kada... |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
517 Posts
Member since 03/03/2009 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29604 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21586 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/04/2025 : 18:25:01
|
mlati Džeri,ovo je što kaže Markos drugi ciklus,znači koliko toliko zaokružena celina;od 7.albuma kreće treći. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7415 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 24/04/2025 : 19:19:24
|
quote: Originally posted by Markos
Pa ovo i jest jedna cjelina, tj. ciklus kako to francuzi zovu.
A onda isprike Marku, djelovalo mi je da nije kraj ciklusa. Svakako mi je bio konkretniji 1. ciklus. Kao što rekoh, nekako nedorečeno i dosta toga nabacano. Radnja se nije uspjela razmahati, ali kraj 6. albuma daje velike naznake za novi ciklus. |
 |
|
|
Topic  |
|