Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21614 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/11/2020 : 14:56:37
|
ma nisam te razumeo na koja to zadnja dva izdanja misliš;pa rekoh da nisu zadnja dva objavljena.Mada nema nikakve logike,ali ajde... |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
naker
Advanced Member

5256 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 27/04/2021 : 20:29:41
|
Kada se svojevremeno prvi put čitao Eternaut strip mi je bio remek delo, na drugo čitanje kada su se smirile strasti je već počela da zamara česta upotreba rigidne vojne terminologije i ekstremna naivnost vojnika i permanentan Favalijev pesimizam
A sad na treće čitanje u oko upadaju pojedine logičke nelogičnosti, gde smrtonosne pahulje pronalaze put do ljudi koji sede u trpezariji ili leže u spavaćoj sobi, ili kada ahilova tetiva neprijateljske baze nije centralna sfera, niti par tornjeva, već kip koji je jedina građevina u celoj bazi koja je delo ljudskog meštra, a ne vanzemaljaca 
Strip ostavlja najjači utisak na prvom čitanju jer briljantno kreirana gusta atmosfera te tera da okrećeš stranice i saznaš šta će sledeće da se desi, ali ako već znaš kuda sve to vodi osećaj više nije isti Ovo već nema toliko veze sa Eternautom već generalno govoreći koliko je čitanja potrebno pre nego što neko delo prestane da te pogađa kao nekada 
Ako se ovom stripu oduzme istorijski kontekst on ostaje bez najvažnijeg atributa. Eternaut je delo u kojem veću vrednost vidim u tekstualnim predlošcima o Oesterheld familiji nego u samom stripu Ostaje u kolekciji naravno, ali na četvrto čitanje se neće žuriti 
Ali naravno ovo ne umanjuje vrednost dela i sa razlogom je reč o obaveznoj lektiri stripa koju treba preporučiti svakome ko želi ozbiljnije da se posveti čitanju stripova jer ne mogu da zamislim jače temelje na kojim treba da se gradi nečiji strip identitet i sve što dolazi posle toga je samo nadogradnja i specijalizacija u zavisnosti koja tematika nam više paše
Mora se pohvaliti i izdanje jer položeni format je definitivno definitivno izdanje Eternauta... bar dok se ne pojavi reprint u novom ruhu  |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7973 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2668 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 01/05/2025 : 14:11:28
|
Valja li cemu ovaj strip..ili da preskocim? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3107 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27412 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spectre
Junior Member

.jpg)
Croatia
363 Posts
Member since 10/11/2001 |
Posted - 01/05/2025 : 15:53:37
|
Hvala. 
Malo sam ga sprčkao na kraju sa nekoliko bez veze pogrešaka i progutanih riječi koje sam skužio tek na kraju i nije mi se dalo više popravljati jer sam se (nepotrebno) žurio da ga završim do izlaska serije (a naravno započeo sam prekasno). No sve u svemu, smatram da je bar dovoljno dobar za utrošenih nekoliko desetaka sati rada kroz dva i pol tjedna, čitanja svega i svačega, slušanja, prevođenja, traženja materijala, izrade 2-3 "animacije" itd. Na kraju sam na silu ugurao dva-tri citata iz intervjua koje sam vjerojatno trebao izostaviti, ali bilo mi je žao da ostanu jer su doslovno jedini ostali od materijala koji sam pripremio na početku.
Čim uhvatim vremena se bacam na seriju da vidim kako je ona ispala. 
|
Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal: https://www.youtube.com/c/kanal301 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29615 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2386 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 02/05/2025 : 01:00:25
|
Odgledah do kraja. A nije kratko. :) Puno informacija. Trebalo je ovde spucati dosta energije i vremena kako bi se odradio video. Sad jedva čekam knjigu koju je Stalker najavio.
|
Resistance is futile. |
 |
|
Topic  |
|