Znaci, nista od uzimanja, barem kod mene. Nadao sam se minimalno 3-u-1. A nista, pricekat cu kraj 2037. i pocetak 2038. da si uzmem "Bijelog bizona" i mozda jos pokoju.
To je uvijek dobar izgovor. U vremenima kad prodaja opada sumnjam da su vlasnici prava u poziciji da postavljaju svakakve uvjete, posebno u nekom "projektu" u kojem nije zagarantiran uspjeh.
Trebalo je biti 3 u 1, i onda bi bilo potrebno 10 godina da se sve objavi, što je neki razuman rok. S tim da bih ja prekrajao brojeve i YU Bleka objavljivao kao cjelovite brojeve, a ne dodatke kao u talijanskom originalu, što je po meni katastrofalna odluka. Ovako sa jednim brojem mjesečno od 72 strane bi bilo potrebno 30 godina da se sve objavi. Dakle, možemo sa sigurnošću reći da ovo nikada neće biti kompletirano.
Meni je ok... kome nije nek uzme Golkondu sa 94 stranice...dosta mi je da kompletira esse gesse.. Ostalo postoji cb Ludens.. Ovako bar imamo sve naslovnice.. Iako Talijanima ne cvetju ruze.. jos uvijek postavljanju uslove.. Uzmi na ovaj način ili ne uzmi.. To se najbolje vidi na pravima za Marka..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ovo jedino mali Roko s foruma moze kompletirat (mislim da je on najmladji clan). A i dobro je za esseGesse fanove koji ce mozda isto uspjet kompletirat njihovog Bleka.
Meni je ok... kome nije nek uzme Golkondu sa 94 stranice...dosta mi je da kompletira esse gesse.. Ostalo postoji cb Ludens.. Ovako bar imamo sve naslovnice.. Iako Talijanima ne cvetju ruze.. jos uvijek postavljanju uslove.. Uzmi na ovaj način ili ne uzmi.. To se najbolje vidi na pravima za Marka..
Golkondin Blek ide na 112 stranica..Ali svodi se na isto.ludens mesecno a golkonda svaki recimo 5 broj.
Trebalo je biti 3 u 1, i onda bi bilo potrebno 10 godina da se sve objavi, što je neki razuman rok. S tim da bih ja prekrajao brojeve i YU Bleka objavljivao kao cjelovite brojeve, a ne dodatke kao u talijanskom originalu, što je po meni katastrofalna odluka. Ovako sa jednim brojem mjesečno od 72 strane bi bilo potrebno 30 godina da se sve objavi. Dakle, možemo sa sigurnošću reći da ovo nikada neće biti kompletirano.
Da ali odjednom dati neku cifru ili u tri puta je psihološka razlika. A nezaboravimo to su kiosk izdanja... Nećeš izvaditi 10 eura na kiosku za strip baš lako.. Zato se i Maksiji prodaju u manjem broju primjeraka od regularaca iako su sjenovno po stranici jeftiniji od njih.
Nažalost, nije samo izgovor. Vlasnici prava, bez obzira kakva su vremena, izvode bijesne gliste češće nego rjeđe.
Recimo, Ludensov Blek (onaj c/b) je trebao ići s originalnim naslovnica ali nisu dali.
Svakakvih cirkusa ima u svijetu licenciranja. Mi samo vidimo rezultat i kažemo "pih", a iza nečega zna stajati po godinu dvije natezanja.
Originally posted by Dwayne_Looney
To je uvijek dobar izgovor. U vremenima kad prodaja opada sumnjam da su vlasnici prava u poziciji da postavljaju svakakve uvjete, posebno u nekom "projektu" u kojem nije zagarantiran uspjeh.
Začudio bi se ti kakvih se sve gluposti ti vlasnici prava sete. Veći deo njih su ljudi koji nisu svesni događanja oko njih i žive u svetu koji je nekada postojao 70-80-ih godina prošlog veka, kada je bilo zlatno doba stripa. Jedino što ih interesuje jesu pare.