forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1075

tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 07/05/2025 : 20:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Stara bezbrizna vremena kada su stripofili u Srbiji mogli da nabave sta im srce htelo po fer cenama (i srpska i hrvatska izdanja).
Sada su tu eto neka "bolja vremena", izdavacima cvetaju ruze a tek prodavaci licenca su sretni.
Ta nova sretna vremena su za neke nove ljude a ne dinosauruse poput mene :)

I mene .
Go to Top of Page

Mazzy Star
Starting Member

4 Posts

Member since 22/02/2025

Posted - 09/05/2025 : 17:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mazzy Star a Private Message  Reply with Quote
Postavljeni prikazi za novu turu Kolorki...
Go to Top of Page

Grzi
New Member

123 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 09/05/2025 : 20:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
wtf...
Doslovno svih 10 izgledaju predobro...

Šefe Marko, što nam radiš ;__;
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
638 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 09/05/2025 : 22:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Gledajući samo crtež ovo mi izgleda jedna od boljih tura za moj ukus. Ludilo na Grenlandu je tesko ludilo, a tu su jos Revolveraši, Grad gamadi, Mala zemlja, Ulysse i Cyrano i Posljednji peron. Top top
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2589 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 11/05/2025 : 17:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Kakva tura...

Carpe diem
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2863 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 11/05/2025 : 18:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Sada kada su dostupni odlicni materijali da li ima sanse za Moonshadow?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/05/2025 : 20:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da, ova cela tura kolorki izgleda vrlo privlacno i primamljivo. Moji favoriti su Ludilo na Grenlandu, Svijet koji dijelimo, Grad gamadi, Mala zemlja, Ulysse i Cyrano a i Divlji bog i Poslednji peron deluju dobro.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 11/05/2025 : 22:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Za mene pak, sudeći po privjuima, samo Grad Gamadi. Možda je do trenutka, ali ovo ostalo me ništa ne zove da nastavim čitati.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3116 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 12/05/2025 : 14:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Za mene pak, sudeći po privjuima, samo Grad Gamadi. Možda je do trenutka, ali ovo ostalo me ništa ne zove da nastavim čitati.

Upravo sam mislio napisati isto:)
Po privjuima samo Grad Gamadi, ajde možda i Vrtirepka zbog crteža. Ostavljam mogućnost da me Divlji Bog ugodno iznenadi, ali o tom potom...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2393 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 12/05/2025 : 14:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde da dočekamo novi Šanerov komentar na pročitano. Odavno nije ostavio osvrt.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1213 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 13/05/2025 : 18:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Moj izbor berbe za CRŠ će biti Grad Gamadi, Vitreperka, Dorian Gray, Oni koji mi ostaju i Nebo u glavi, a nadam se da će se iznenada pojaviti i Draw!

Edited by - Chui on 13/05/2025 18:40:13
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4576 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 13/05/2025 : 18:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nekakav brzinski pregled ove nove, bogate ture

Ludilo na Grenlandu - previše podsjeća na Tintina, a nisam siguran da može kvalitetom to ispratiti
Dorian Gray - vrlo draga knjiga, ovaj strip u previewu djeluje kao prava umjetnina - uzima se
Divlji bog - iako nije moj stil naracije i tematike, možda i bude u kolekciji, ali nije prioritet
Revolveraši - preskok
Vrtirepka - mračno i vrlo atmosferično djeluje, ali vizualno definitivno nije moj stil
Ulysse i Cyrano - kuhanje je osvojilo televiziju, pa da vidimo kako će to ispasti i u stripu, crtački vrlo decentno
Svijet koji dijelimo - vizualno je ovo sjajno već nakon prvih par stranica previewa, ali ne znam baš koliko mi ide BD i London u WWII
Grad gamadi - otkačeno, autentično i ekscentrično, prvi pick ture
Mala zemlja - nisam baš od tih doku-stripova
Posljednji peron - vidim da reakcije nisu baš jake, ali ovo izgleda vrlo zanimljivo i domišljato

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/05/2025 : 20:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

quote:

Ajde da dočekamo novi Šanerov komentar na pročitano. Odavno nije ostavio osvrt.

Jedva stižem čitati, a kamoli pisati. I taj Grad Gamadi ću vjerojatno pročitati tamo nekad za pet godina.

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
882 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 13/05/2025 : 21:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Nasuprot većini
Meni najopasnije izgleda upravo Vrtirepka, mada nemam iskustva sa Desbergom i njegovim pričama. Crtež je brutalan, mora biti u najmanju ruku jako dobar strip.
Divlji bog je musthave.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7537 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/05/2025 : 23:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Da, ta Vrtirepka stvarno dobro izgleda, ali priča mi smrdi na teški krš. No dobro, ne bi bilo prvi put da sam se prevario.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12919 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 13/05/2025 : 23:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Sandoval ima neobičan, prepoznatljiv stil. Teško ga je voliti.
Čitao sam Vrtirepku kao i još 4-5 njegovih stripova. Nisam fan.

Have mercy
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1213 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 14/05/2025 : 10:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Salkan

Nasuprot većini
Meni najopasnije izgleda upravo Vrtirepka, mada nemam iskustva sa Desbergom i njegovim pričama. Crtež je brutalan, mora biti u najmanju ruku jako dobar strip.
Divlji bog je musthave.

meni isto vizualno najuzbudljiviji naslov u ovoj turi kolorki.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

281 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 14/05/2025 : 18:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Slično Izivku, pročitala sam par Tonijevih samostalnih radova - 1000 Storms, Watersnakes, Doomboy, Le Cadavre et le Sofa, The Windy Day. Vrtirepku planiram da uzmem zbog Tonijevog crteža, jer mi onaj drugi lik uopšte nije poznat. Tonijev stil je prepoznatljiv, meni je gotivan i nekako me podseća na detinjstvo.

S druge strane, njegovim pisanjem nisam preterano oduševljena. To je kod mene uglavnom 3-4/5. Priče su mu često isprepletane folklorom i fantastikom. Umeju biti prilično mračne, jezive i groteskne. Ideje su mu vrlo zanimljive, ali mi često u naraciji nešto fali - nekoherentna mi je ili me emotivno ne angažuje. Glavni likovi su mu najčešće tinejdžeri, njihove ljubavi, opipavanje seksualnosti, nošenje s gubitkom, usamljenošću, strahom, religijom... Sandovalovi likovi su skloni izmaštavanju svega i svačega, te su mu priče pune metafora/alegorija. Neke pohvatate, neke ne. Ako se dobro sećam, posle prvog susreta s Tonijevim delom sam poželela da ponovo gledam čehoslovački film Valerie and Her Week of Wonders (Jaromil Jires, 1970) i Kytice (F.A. Brabec, 2000).

Toni ovde ne potpisuje scenario, pa sam sve ovo za dž pisala, ali kao što rekoh, ovo i ne uzimam zbog priče.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page
Page: of 1075  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.37 seconds. Snitz Forums 2000