forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1081

Dr. Zistis
Advanced Member

5561 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 24/05/2025 : 18:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

zašto ga ne bi bilo na drugom linku lol doslovno je tu

I na prvom stoji da moze da se poruci pa nista tako da...probacu svakako
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
524 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 24/05/2025 : 19:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Zaboravili ste Gospodina Jeana, Jeromea Blochea i Ljubav i rakete!

Toj trojci svakako nedostaje Jonathan :)
Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
658 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 24/05/2025 : 19:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripadzija

quote:

Zaboravili ste Gospodina Jeana, Jeromea Blochea i Ljubav i rakete!

Toj trojci svakako nedostaje Jonathan :)

+1

Good night white pride!!
Go to Top of Page

maverick
New Member

190 Posts

Member since 13/08/2012

Posted - 26/05/2025 : 16:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send maverick a Private Message  Reply with Quote
Ima li šanse da Fibra objavi integrale stripa "Franka" autora Henka Kuijpersa?
Dvadesetak albuma. Odličan crtež.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29663 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/05/2025 : 19:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
nikad čuo

Trouble will find me
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2741 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 26/05/2025 : 19:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Razocarao si me kao covek i stripas..
:)
doduse ja sam samo cuo, ne i citao :)

ovde kod mene su to (franku) pokusali izdati, ispalo je onako poluspesno..
4 integrala.. sad koliko od ukupno 22 albuma su ispucali ne znam.
Bilo je na velikoj rasprodaji pre par godina ali nisam uzimao.
För den kroatiska sångerskan vars artistnamn är Franka, se Franka Batelić.
https://www.seriekallaren.se/seriealbum-seriebocker/franka/

Malo, malo mozda lici na Yoko Tsuno,
to bi bilo lepo da izadje u srb/hr
https://www.seriekallaren.se/sok/yoko%20tsuno
devet integrala su ispucali ne znam da li treba jos koji
tezak je to projekat..

Francuski Bogovi Grafizma

Edited by - matori paraliticar on 26/05/2025 19:45:00
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
286 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 26/05/2025 : 20:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
Na Bedeteci se pojavljuju rivjui poslednjeg Marshal Bass albuma, a ja cupkam nervozno :)
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5409 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/05/2025 : 22:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

Jedno nepopularno "ima li šanse" pitanje, al' ajde: ima li šanse da Fibra objavi nešto od Oliviera Schrauwena? Npr.:

Pretpostavljam da Schrauwen ne ide baš 100% u Fibrin katalog, ali mislim da bi ga itekako obogatio.

Odličan je Oliver.

Odlični stripovi. Ali ovo je definitivno samo za najveće posvećenike :)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41006 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/05/2025 : 08:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovo izgleda tako da pobegnes od izloga :D

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 27/05/2025 : 10:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ovo izgleda tako da pobegnes od izloga :D

Resistance is futile.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 27/05/2025 : 14:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

quote:

Odlični stripovi. Ali ovo je definitivno samo za najveće posvećenike :)

Meni je jasno da smo mi malo tržište u kojem je strip reduciran na dvije-tri mainstream kutije pa bi širenje izvan njih bio čisti izdavački suicid. Ne samo da još uvijek nismo spremni konzumirati svu širinu koju ovaj medij nudi nego se plašim da nikad nećemo ni biti. Daj bože da griješim. Pitao sam Markosa za ove naslove, jer ne postoji dovoljno jak izdavač, osim Fibre, koji sebi može priuštiti da bar negdje u kutku svog kataloga ubaci nešto van (na svoje čitatelje) naviknutog i uhodanog. Ruku na srce, mali koraci su već napravljeni, ali ne znam koliko čovjek ima volje gurati dalje u tom pravcu, pa makar i na kapaljku. Pogotovo sad kad je otvorio novi hvale vrijedan front (vlastita produkcija, monografije...)

Dok se ne stvore uvjeti da se jednom ovdje pojavi i opstane neki naš Fantagraphics ostaje nam Fibra i nada. Nama desetorici

Edited by - verab on 27/05/2025 14:17:28
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2898 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 27/05/2025 : 14:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Pa nije bas da Fibra to ne radi. Fibra od osnivanja radi takve naslove, e sad da li ce konkretno ovaj, to samo Marko zna.
Takodje Stalker radi naslove koji nikada ne bi na ovim prostorima videli svetlo dana.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29663 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/05/2025 : 15:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bez lažne skromnosti, a i bez namjere da se (samo)hvalim - vrlo iskreno i direktno: nikakav izdavački suicid mene ne plaši više. Ne može jedan, ni deset, pa čak ni pedeset "nekomercijalnih" naslova unutar godine-dvije ubiti Fibru, pa da se ja toga bojim. Ako mogu na majice koje besplatno dijelim spaliti 15-20.000 eura, onda mogu iste te pare spaliti na 5-10 stripova koji mi se sviđaju a znam da se neće prodati. Ima takvih indie/art favorita koliko hoćeš, naslova koje bih, kao, "trebao" objaviti. I nije da nisam pokušao, htio sam da mi se svide i Brecht Evans i Emil Ferris i Portrait of a drunk itd itd itd, ali jednostavno mi nisu legli i to je to.

Možda sam samo s vremenom ostario, izgubio oštricu i omekšao? Možda je vrijeme da netko mlađi preuzme baklju progresivnosti?

Iako, ne znam, kad pogledam ovogodišnji program, pa nije baš da nema "art" naslova.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/05/2025 : 15:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ubiće me progresivnost...
Daj ti nama old skul BD iz šezdesetih i sedamdesetih😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41006 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/05/2025 : 15:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ubiće me progresivnost...
Daj ti nama old skul BD iz šezdesetih i sedamdesetih😁

I Road to Perdition :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
524 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 27/05/2025 : 15:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bez lažne skromnosti, a i bez namjere da se (samo)hvalim - vrlo iskreno i direktno: nikakav izdavački suicid mene ne plaši više. Ne može jedan, ni deset, pa čak ni pedeset "nekomercijalnih" naslova unutar godine-dvije ubiti Fibru, pa da se ja toga bojim. Ako mogu na majice koje besplatno dijelim spaliti 15-20.000 eura, onda mogu iste te pare spaliti na 5-10 stripova koji mi se sviđaju a znam da se neće prodati. Ima takvih indie/art favorita koliko hoćeš, naslova koje bih, kao, "trebao" objaviti. I nije da nisam pokušao, htio sam da mi se svide i Brecht Evans i Emil Ferris i Portrait of a drunk itd itd itd, ali jednostavno mi nisu legli i to je to.

Možda sam samo s vremenom ostario, izgubio oštricu i omekšao? Možda je vrijeme da netko mlađi preuzme baklju progresivnosti?

Iako, ne znam, kad pogledam ovogodišnji program, pa nije baš da nema "art" naslova.

Pa odavno su poznati favoriti za spaljivanje para, stalno ih ovde nabrajamo :D. Ovi što se kasno uključuju u trku mora da sačekaju :)

Edited by - stripadzija on 27/05/2025 15:48:07
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1197 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 27/05/2025 : 18:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
I tako, u tišini se pojaviše nove najave....
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 27/05/2025 : 18:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam, zato i kažem da si baš ti jedini koji "indie" naslove može pogurati, isto tako da si ih i objavljivao. Naravno da ćeš objavljivati ono što ti se dopada, kad se tvoje preklopi s mojim ja sretan. Samo mi je žao što čitava jedna grana prolazi ispod radara, ako tebi ne legnu npr. stripovi Johna Porcellina, Simona Hanselmanna, Chestera Browna, Setha, Adriana Tominea, Jeffreyja Browna, Schrauwena ili underground hardcoreovaca tipa Josha Simmonsa, Johnnyja Ryana, Koslowskog i gomile drugih vjerojatno ih šira publika nikad neće imati priliku čitati. Što mislim da je šteta jer, po meni, tu ima uistinu fenomenalnih stvari, toliko kvalitetnih rukopisa, estetika, poetika... prelijepo različitih od svega što se danas kod nas objavljuje. Evo, objavio si sad Struju, napokon ga se netko doma sjetio, bravo!!

Eksperimentalnu rupu kod nas donekle popunjava Ivana Armanini sa svojim Komikazama. I to već preko 20 godina, a da za nju i njena izdanja ovdje gotovo nitko i ne zna. Ajde, kad nisu doma bar su je prepoznali stranci pa joj na festivalu u Angoulemeu dali nagradu za najbolje izdanje u kategoriji alternativnog stripa. Možda griješim ali mislim da nitko ni jedno jedino slovo na forumu o tome nije napisao. Da sutra Fibrina antologija ili Godišnjak dobije Grand prix ili neki drugi angoulemski prix s pravom bi iskakao iz paštete po medijima, Jergović bi napisao kolumnu od kilometra, osvanuo bi kod Stankovića... i zato mislim da je bitno da Fibra otvara što više vrata.

@john connor
Mislio sam više na smjer prema kojem se još nitko nije usudio dublje ići, recimo, žešće u pravcu nezavisnog stripa, undergrounda...
Ako mi nešto nije promaklo Stalker ide sa jakim općepoznatim autorima, klasicima koji su do sada bili više-manje zanemareni. Simonson, Druillet, Caza, Sienkiewicz, Bilial, Tardi, Fernandez, Moebius, Russell, Chaland... su gromade stripa, lektira... ne avangarda (danas) ili indie...

Paul Popeov 100% jedini im za sada donekle ide u smjeru ovog o čemu pišem.
Stalkeru za dosadašnji katalog i izdavački koncept skidam kapu. I Fibri, ofkors.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 27/05/2025 : 18:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Napokon Orke.
Meni najdraža fibrina edicija. Sori anto
Go to Top of Page

ZoranM
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 07/12/2010

Posted - 27/05/2025 : 18:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranM a Private Message  Reply with Quote
Auuu Breca, Triljo, Mandrafina.. Moli te brat da koji primetak Lovca na snove proturis do Srbije!!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2741 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/05/2025 : 18:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
borg ce da padne u trans

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1197 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 27/05/2025 : 18:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by udarnik007

Napokon Orke.
Meni najdraža fibrina edicija. Sori anto

Moram se složiti...
Srce mi je puno...
Napokon Comes!!

Edited by - udarnik007 on 27/05/2025 18:46:40
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

512 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 27/05/2025 : 19:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
uff napokon orke, brutala tura.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7573 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/05/2025 : 19:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
E ovo je već nešto. Jedna od najboljih tura u dugo vremena.

Inače, potpis na veraba za (suvremeni) underground i alternativu.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/05/2025 : 19:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
No soup for you!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 1081 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.22 seconds. Snitz Forums 2000