Author |
Topic  |
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5561 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 24/05/2025 : 18:44:35
|
quote: Originally posted by Grzi
zašto ga ne bi bilo na drugom linku lol doslovno je tu
I na prvom stoji da moze da se poruci pa nista tako da...probacu svakako |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
524 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 24/05/2025 : 19:21:01
|
quote: Originally posted by Markos
Zaboravili ste Gospodina Jeana, Jeromea Blochea i Ljubav i rakete!
Toj trojci svakako nedostaje Jonathan :) |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
658 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 24/05/2025 : 19:56:38
|
quote: Originally posted by stripadzija
Zaboravili ste Gospodina Jeana, Jeromea Blochea i Ljubav i rakete!
Toj trojci svakako nedostaje Jonathan :)
+1 |
Good night white pride!! |
 |
|
maverick
New Member

190 Posts
Member since 13/08/2012 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29663 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2741 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 26/05/2025 : 19:44:19
|
Razocarao si me kao covek i stripas.. :) doduse ja sam samo cuo, ne i citao :)
ovde kod mene su to (franku) pokusali izdati, ispalo je onako poluspesno.. 4 integrala.. sad koliko od ukupno 22 albuma su ispucali ne znam. Bilo je na velikoj rasprodaji pre par godina ali nisam uzimao. För den kroatiska sångerskan vars artistnamn är Franka, se Franka Batelić. https://www.seriekallaren.se/seriealbum-seriebocker/franka/
Malo, malo mozda lici na Yoko Tsuno, to bi bilo lepo da izadje u srb/hr https://www.seriekallaren.se/sok/yoko%20tsuno devet integrala su ispucali ne znam da li treba jos koji tezak je to projekat..
|
Francuski Bogovi Grafizma |
Edited by - matori paraliticar on 26/05/2025 19:45:00 |
 |
|
panda
New Member

Serbia
286 Posts
Member since 30/10/2011 |
|
naker
Advanced Member

5409 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 26/05/2025 : 22:45:23
|
quote: Originally posted by verab
Jedno nepopularno "ima li šanse" pitanje, al' ajde: ima li šanse da Fibra objavi nešto od Oliviera Schrauwena? Npr.:

Pretpostavljam da Schrauwen ne ide baš 100% u Fibrin katalog, ali mislim da bi ga itekako obogatio.
Odličan je Oliver.
Odlični stripovi. Ali ovo je definitivno samo za najveće posvećenike :) |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41006 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2420 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 27/05/2025 : 14:11:45
|
quote: Originally posted by naker
Odlični stripovi. Ali ovo je definitivno samo za najveće posvećenike :)
Meni je jasno da smo mi malo tržište u kojem je strip reduciran na dvije-tri mainstream kutije pa bi širenje izvan njih bio čisti izdavački suicid. Ne samo da još uvijek nismo spremni konzumirati svu širinu koju ovaj medij nudi nego se plašim da nikad nećemo ni biti. Daj bože da griješim. Pitao sam Markosa za ove naslove, jer ne postoji dovoljno jak izdavač, osim Fibre, koji sebi može priuštiti da bar negdje u kutku svog kataloga ubaci nešto van (na svoje čitatelje) naviknutog i uhodanog. Ruku na srce, mali koraci su već napravljeni, ali ne znam koliko čovjek ima volje gurati dalje u tom pravcu, pa makar i na kapaljku. Pogotovo sad kad je otvorio novi hvale vrijedan front (vlastita produkcija, monografije...)
Dok se ne stvore uvjeti da se jednom ovdje pojavi i opstane neki naš Fantagraphics ostaje nam Fibra i nada. Nama desetorici |
Edited by - verab on 27/05/2025 14:17:28 |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2898 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 27/05/2025 : 14:24:57
|
Pa nije bas da Fibra to ne radi. Fibra od osnivanja radi takve naslove, e sad da li ce konkretno ovaj, to samo Marko zna. Takodje Stalker radi naslove koji nikada ne bi na ovim prostorima videli svetlo dana. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29663 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/05/2025 : 15:14:08
|
Bez lažne skromnosti, a i bez namjere da se (samo)hvalim - vrlo iskreno i direktno: nikakav izdavački suicid mene ne plaši više. Ne može jedan, ni deset, pa čak ni pedeset "nekomercijalnih" naslova unutar godine-dvije ubiti Fibru, pa da se ja toga bojim. Ako mogu na majice koje besplatno dijelim spaliti 15-20.000 eura, onda mogu iste te pare spaliti na 5-10 stripova koji mi se sviđaju a znam da se neće prodati. Ima takvih indie/art favorita koliko hoćeš, naslova koje bih, kao, "trebao" objaviti. I nije da nisam pokušao, htio sam da mi se svide i Brecht Evans i Emil Ferris i Portrait of a drunk itd itd itd, ali jednostavno mi nisu legli i to je to.
Možda sam samo s vremenom ostario, izgubio oštricu i omekšao? Možda je vrijeme da netko mlađi preuzme baklju progresivnosti?
Iako, ne znam, kad pogledam ovogodišnji program, pa nije baš da nema "art" naslova. |
Trouble will find me |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27573 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41006 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 27/05/2025 : 15:35:27
|
quote: Originally posted by jaki
Ubiće me progresivnost... Daj ti nama old skul BD iz šezdesetih i sedamdesetih😁
I Road to Perdition :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
524 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 27/05/2025 : 15:47:40
|
Bez lažne skromnosti, a i bez namjere da se (samo)hvalim - vrlo iskreno i direktno: nikakav izdavački suicid mene ne plaši više. Ne može jedan, ni deset, pa čak ni pedeset "nekomercijalnih" naslova unutar godine-dvije ubiti Fibru, pa da se ja toga bojim. Ako mogu na majice koje besplatno dijelim spaliti 15-20.000 eura, onda mogu iste te pare spaliti na 5-10 stripova koji mi se sviđaju a znam da se neće prodati. Ima takvih indie/art favorita koliko hoćeš, naslova koje bih, kao, "trebao" objaviti. I nije da nisam pokušao, htio sam da mi se svide i Brecht Evans i Emil Ferris i Portrait of a drunk itd itd itd, ali jednostavno mi nisu legli i to je to.
Možda sam samo s vremenom ostario, izgubio oštricu i omekšao? Možda je vrijeme da netko mlađi preuzme baklju progresivnosti?
Iako, ne znam, kad pogledam ovogodišnji program, pa nije baš da nema "art" naslova.
Pa odavno su poznati favoriti za spaljivanje para, stalno ih ovde nabrajamo :D. Ovi što se kasno uključuju u trku mora da sačekaju :) |
Edited by - stripadzija on 27/05/2025 15:48:07 |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1197 Posts
Member since 21/10/2013 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts
Posted - 27/05/2025 : 18:26:56
|
Iako, ne znam, kad pogledam ovogodišnji program, pa nije baš da nema "art" naslova.
Znam, zato i kažem da si baš ti jedini koji "indie" naslove može pogurati, isto tako da si ih i objavljivao. Naravno da ćeš objavljivati ono što ti se dopada, kad se tvoje preklopi s mojim ja sretan. Samo mi je žao što čitava jedna grana prolazi ispod radara, ako tebi ne legnu npr. stripovi Johna Porcellina, Simona Hanselmanna, Chestera Browna, Setha, Adriana Tominea, Jeffreyja Browna, Schrauwena ili underground hardcoreovaca tipa Josha Simmonsa, Johnnyja Ryana, Koslowskog i gomile drugih vjerojatno ih šira publika nikad neće imati priliku čitati. Što mislim da je šteta jer, po meni, tu ima uistinu fenomenalnih stvari, toliko kvalitetnih rukopisa, estetika, poetika... prelijepo različitih od svega što se danas kod nas objavljuje. Evo, objavio si sad Struju, napokon ga se netko doma sjetio, bravo!!
Eksperimentalnu rupu kod nas donekle popunjava Ivana Armanini sa svojim Komikazama. I to već preko 20 godina, a da za nju i njena izdanja ovdje gotovo nitko i ne zna. Ajde, kad nisu doma bar su je prepoznali stranci pa joj na festivalu u Angoulemeu dali nagradu za najbolje izdanje u kategoriji alternativnog stripa. Možda griješim ali mislim da nitko ni jedno jedino slovo na forumu o tome nije napisao. Da sutra Fibrina antologija ili Godišnjak dobije Grand prix ili neki drugi angoulemski prix s pravom bi iskakao iz paštete po medijima, Jergović bi napisao kolumnu od kilometra, osvanuo bi kod Stankovića... i zato mislim da je bitno da Fibra otvara što više vrata.
@john connor Mislio sam više na smjer prema kojem se još nitko nije usudio dublje ići, recimo, žešće u pravcu nezavisnog stripa, undergrounda... Ako mi nešto nije promaklo Stalker ide sa jakim općepoznatim autorima, klasicima koji su do sada bili više-manje zanemareni. Simonson, Druillet, Caza, Sienkiewicz, Bilial, Tardi, Fernandez, Moebius, Russell, Chaland... su gromade stripa, lektira... ne avangarda (danas) ili indie...
Paul Popeov 100% jedini im za sada donekle ide u smjeru ovog o čemu pišem. Stalkeru za dosadašnji katalog i izdavački koncept skidam kapu. I Fibri, ofkors. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3141 Posts
Posted - 27/05/2025 : 18:29:11
|
quote: Originally posted by udarnik007
I tako, u tišini se pojaviše nove najave....
Napokon Orke.  Meni najdraža fibrina edicija. Sori anto |
 |
|
ZoranM
New Member

Serbia
136 Posts
Member since 07/12/2010 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2741 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1197 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 27/05/2025 : 18:40:49
|
quote: Originally posted by udarnik007
I tako, u tišini se pojaviše nove najave....
Napokon Orke.  Meni najdraža fibrina edicija. Sori anto
Moram se složiti... Srce mi je puno... Napokon Comes!!  |
Edited by - udarnik007 on 27/05/2025 18:46:40 |
 |
|
Odoakar
Average Member

.jpg)
512 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
Shaner