forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 319 Divlji Bog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29664 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/05/2025 : 08:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Vratite se u davnu eru Potopa, onu koju potiho spominju svi drevni tekstovi čovječanstva... U tom vremenu gladi Bezglasni, mladi majmun siroče, nastoji dokazati svoju vrijednost pred plemenom koje ga je usvojilo loveći Dugu Gubicu, starog, ranjenog i opakog aligatora. Jedi ili budi pojeden: to je nepromjenjiv prirodni ciklus. Ali kada se usudi zaputiti u srce zabranjenih zemalja, onih ljudskih, Bezglasni će se suočiti s najokrutnijom sudbinom: pleme će mu biti masakrirano pred očima, a zatim će on biti zarobljen kako bi trenirao u arenama Carstva i postao Divlji Bog, sveti ratnik stvoren za nasilje i umijeće borbe. Ali sve te duge godine patnje u njemu će prije svega razviti goruću želju da se osveti svojim mučiteljima, bez obzira na cijenu.

Divlji Bog, priča o nemiru i bijesu prožeta divljom poezijom, slika portret civilizacije iznenada suočene s mogućnošću nestanka. Uznemirujući nas, ovaj nam album omogućava da vidimo i osjetimo silovitost prirode, zagušljivu vrućinu, zujanje insekata, krikove bijesa i suze očaja protagonista, snažno se hvatajući za neprestani ples koji isprepliće život i smrt, životinjsko carstvo i čovječanstvo. Jer, duboko u sebi, tko je pravi junak ove priče? Čovjek ili... životinja?

Ovo majstorski konstruirano djelo napisao je Fabien Vehlmann, a nosi ga Rogerov spektakularni crtež.

Kolorka 319 • Divlji Bog • 112 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Fabien Vehlmann • Crtež Roger • Prijevod Jelena Prtorić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.5.2025. • Cijena 20 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-319-divlji-bog/1064/

Trouble will find me

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7509 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/06/2025 : 09:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Iako nisam ljubitelj ovog žanra, nisam htio čekati preporuke za ovo djelo već sam se vodio predosjećajem.
I nisam pogriješio. Strip koji vrijedi više puta čitati, zanimljiv način pripovijedanja kroz četiri različita gledišta, četiri različita lika koji daju sasvim različit kut gledanja kroz poglavlja.
Prvo poglavlje zavarava u smislu da sam mislio da će to biti u cijelosti neki životinjski polu dokumentarac u kojem neće biti ljudskih likova i tu zgodno podsjeća na Odiseju u svemiru. Kad ono idemo prema nekome imaginarnom afričkom carstvu koji se bori za svoj opstanak uslijed prirodne kataklizme. Tu se potpuno mijenja narativ i u svemu tome rasulu, jedan pojedinac, u ovom slučaju majmun, kroz svoju osvetničku misiju želi naplatiti ljudskoj vrstu sve ono u što su ga pretvorili tijekom dugih 10 godina.

Lijepo vođena priča, Vehlmann to zna stvarno dobro napraviti i voditi scenarij. Upadaju u oči nasilnost scena, ali Vehlmann je time samo još jednom demonstrirao parabolu funkcioniranja ljudskih društava koji žive, ruše, preživljavaju i nestaju. Predvidljivo je bilo u kojem smjeru će se sve okončati, ali Vehlmann je to sve lijepo zaokružio.

Roger je poznat iz rada u Jazz Maynardu, a i ovdje je ostavio efektan pečat. Možda u nekim scena i predetaljan, ali mračni tonovi i boje vrlo dobro pogađaju atmosferu.

8,8/10
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1225 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 16/06/2025 : 23:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Meni se isto ovo svjedjelo, dosta dobro ispričana priča, ugodno me iznenadio i način izvedbe kroz 4 različita gledišta. vizualno mi je u nekoj osrednjosti, dobar je crtež, komercijala al dobro sve štima, al je kolor malo dosadnjikav. Tako da 8.5
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000