Author |
Topic  |
fandango
Senior Member

1690 Posts
Member since 10/06/2004 |
|
don_draper
Advanced Member

4638 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 09/08/2025 : 10:07:44
|
Zelim sto brzi oporavak Macanu. Ako se planira objaviti njegove neke buduce prijevode nadam se da to signalizira da oporavak ide dobro. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/08/2025 : 15:00:41
|
kao prvo,Darku želim što brži oporavak,ova me je vest baš rastužila - Mcn mi je možda i najomiljeniji lik iz strip autorstva koji trenutno radi,što zbog predivnih scenarija,što zbog sjajnih prevoda...
Kao drugo,ja sam na moru,sa svoje troje dece (najstarije nije pošlo zbog obaveza na fakultetu) i sa sestrinih dvoje,i teško da imam nekog slobodnog vremena;sa druge strane,to vreme trošim na čitanje (poneo sam kutiju stripova,optimistički,mada sam i pročitao dobar deo ponetog),a sa treće, net mi je stvarno loš,a pisanje na telefonu mi je jako mrsko,ali kako sad ugrabih komšijin laptop,a svi su u hibrnaciji (spavanje/mobilni),aj da se javim:
Ne mogu vam opisati moju sreću kada sam video najavu - a opet,verujte mi na reč,osećao sam (glupo sad da kažem da sam bio ubeđen,a jesam) da će Ralf izaći najesen - što ni najmanje nije umanjilo stanje moje duše,a to je jedna nirvana.Da Markos može da oseti to,verujem da bi Ralfa izdao godinama ranije. Alk to može popraviti sa Žeromom,Nedirkom,L&R i Tvrđama. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:03:24
|
quote: Originally posted by izivko
Upravo danas čitao prvu knjigu Habemus Bastard. Jako dobar strip, zabavan i duhovit i s jakim likovima. Malo podsjeća na Sodu. Preporuka!
pročitah ga i ja (čitao sam ga baš u trenutku kad videh kolosalnu najavu),i potpis na izivka.Ostaviću i osvrt,ocena je 4.5/5 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:07:58
|
quote: Originally posted by jagodanbg
quote: Originally posted by borg
Jel može RA sa Antovom posvetom, plaćam duplo. :)
Bukvalno cu zbog njega i ja ovo uzeti 

quote: Originally posted by MF Doom
Kao neko ko pasivno prati forum godinama u nazad i meni je poznata antina višegodišnja kampanja za RA, iako čoveka ne poznajem, moram priznati da sam pomalo razočaran njegovom reakcijom tj nedostatkom iste.
Podsetilo me na moju baba-tetku koja je njenog muza gnjavila da kupe novi usisivač a kad se ovaj posle par godina, iz samo njemu znanih razloga, pojavio kući sa novim usisivačem, ona rekla “pa sad i nisi morao.”
Bez želje da uvredim antu koji mi deluje kao dobar čovek.
"antova višegodišnja...",da ispravim. napisah opravdanje iznad zašto se nisam javio |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:12:43
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Ispada da se više vesele ljudi s foruma zbog njega. Ali za ozbiljno, što mi znamo kako je on to doživio uživo, a forum ko forum neće nigdje pobjeć.
A što se tiče Antoanovog potpisa u Ralphu....pa nije da on već nije bio u nekom stripu, ako se dobro sjećam, u predgovoru Darkwoodovih Čuvara Zaboravljenog Vremena je spomenut imenom i prezimenom. E sada, malo sam zakržljao pa ne znam u kojem kontekstu točno, ali mislim da kao veliki ljubitelj i promotor stripa ili tako nekako.
drago mi je što je vest ovako ispraćena, i hvala svima kojima je drago zbog mene - napisah iznad da me je udario neopisivi talas sreće,koji me još drži :)
Da,pomenuo me je scenarista Čuvara,Miroslav Marić,kao prijatelja,tako nekako.
quote: Originally posted by panzer
Žena mu dala ultimatum:"Ili Ralph ili ja!" Jadna, več je morala početi pakirati kofere ...
pre trećeg i četvrtog deteta,žena mi je postavljala ultimatume da smanjim sport i stripove - ja sam još jače pojačavao sa te dve pasije nakon te ucene,što i vama savetujem ako dođete u sličnu situaciju.
|
Edited by - anto on 09/08/2025 15:21:45 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:15:50
|
quote: Originally posted by naker
Cenim da ćemo svi uzeti Ralpha zbog kolege forumaša. Antoan influenser.

quote: Originally posted by Markos
Da Anto nije bio toliko dosadan, davno bi Ralph izašao;)
da,da,sto posto.
čekao si da se napravi nikad_viđena_tenzija pre objavljivanja nekog naslova,pa da se strip rasproda u rekordnom roku.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:17:31
|
quote: Originally posted by kasper
brz oporavak zelim darko inace te veceri je anto verovatno sve smarao porukama da izlazi ralf, cisto da znate
baš tako,posalo sam brdo poruka tog dana mnogim drugarima sa strip scene,da podelim deo svoje sreće - toliko o ravnodušnosti na objavu RA  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:18:33
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Markos
Da Anto nije bio toliko dosadan, davno bi Ralph izašao;)
Kužim, trebao je ovako:
Marko, molim te ne objavljuj RA, Žeroma, Nedirku, Kresseove indijance itd.
to ide u nekom naredno potpisu. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:20:27
|
quote: Originally posted by mladeNS
quote: Originally posted by borg
Jel može RA sa Antovom posvetom, plaćam duplo. :)
Nikada taj strip nisam planirao da citam dok nisam dosao na ovaj forum. Anto je jedini razlog zasto sam pozeleo da kupim. XD
quote: Originally posted by Paka01
Užas :-/ Želim Macanu što brži oporavak i nadam se da će sve biti u redu!
Što se tiče Raplha Azhama, ova me najava jako zaintrigirala. Trondheim mi je općenito uvijek bio hit-or-miss, no koliko god to možda budalasto zvučalo, Antov angažman oko ovog stripa svih prethodnih godina me nekako indirektno "natjerao" da se zainteresiram te ću ga vjerojatno uzeti na neviđeno. Moram priznati da mi fali dobrog i kvalitetnog stripovskog fantasyja (dok čekam šesti album francuskog Elrica kako bismo napokon dobili novi Fibrin integral).
hvala momci          
quote: Originally posted by john connor
Svi cemo uzeti Azama, sto zbog Anta, a on ce ga pozajmiti od borga :D
     |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13049 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21765 Posts
Posted - 09/08/2025 : 15:35:40
|
quote: Originally posted by going going
Ludilo tura kolorki. Bukvalno svih 10 treba uzeti. Mada imam okean ljubavi ali treba to uzeti za poklon nestripovskoj publici. Ralph azam se uzima i zbog trondheima i zbog anta i zbog toga sto je konacno objavljen a i zbog toga sto zvuci kao dobar strip. Takodje novi Kerascoet je obavezan. A jako dobro zvuče Povratak, Slava i pogotovo Pjev štriga!
ajde da ostavim komentar na ovu turu,iako je mogao da objavi Markos preostalih devet Kolorki sa najglupšim mogućim naslovima,pa da opet budem prezadovoljan:
nisam najsrećniji što imamo tri preklapanja,iako je reč od odličnim stvarima - Okean ljubavi je odličan strip,možda je A4 preveliki format,i ovde je ok za najavu jer je BK izdanje rasprodato. Habemus bastard je nedavno izašao od Čkartela,ali uradili su čakejci odličan posao,i šteta za dupliranje. Još mi je više žao za Slavu,jer to sad ide najesen od Najkule (ne sumnjam da će biti perfektno,sa uvećanim formatom...),al' se nadam da ima mesta za dobru prodaju oba izdanja.
od ostalih najava,palac gore za Keraskoet tandem,Soledad mi miriše na top strip,Duhamel je uvek rado viđen,no,Pjev štriga,Dve gole devojke i Oni koji mi znače mi mirišu na stvari koje me neće ni najmanje pogoditi.Što ne znači da neće druge čitaoce (i Oni koji mi ostaju su odlično ocenjeni na ovom forumu,a meni je ništa_specijalno). |
 |
|
Grzi
New Member

149 Posts
Member since 10/02/2016 |
Posted - 09/08/2025 : 17:32:10
|
Priča po meni besmislena i šuplja. Samo gubiš vrime. 
Da Markose, nemoj ni provjeravati hvaljenu strip adaptaciju jednog od najcjenjenijih francuskih SF romana jer se jednom liku na forumu ne svida.
Nikad se necu prestati cuditi jebenim bumerima sa stripovi.com foruma koji se ponasaju ko da zele da stripovi kao umjetnost umru s njima. A to je vecina clanova ovdje. |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1314 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1314 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 09/08/2025 : 17:49:07
|
Kakvi su to sad bumeri? Jel Markos spada u bumere koji je '75. godište. Ili Bernard? Postoji tzv. baby boomer generacija. Ili su sad bumeri svi stariji od '90. godišta? |
Edited by - petarStripovi10 on 09/08/2025 17:49:34 |
 |
|
fandango
Senior Member

1690 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 09/08/2025 : 18:09:23
|
Pa u pravu je Grzi. I ne mora se sad trazit dlaka u jajetu ili navoditi precizna definicija pojma ili tocan datum pocetka izlazenja Dylana Doga jer se tocno zna sto je Grzi htio reci. Bumeru jedan  |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7635 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 09/08/2025 : 18:38:12
|
quote: Originally posted by Grzi
Priča po meni besmislena i šuplja. Samo gubiš vrime. 
Da Markose, nemoj ni provjeravati hvaljenu strip adaptaciju jednog od najcjenjenijih francuskih SF romana jer se jednom liku na forumu ne svida.
Nikad se necu prestati cuditi jebenim bumerima sa stripovi.com foruma koji se ponasaju ko da zele da stripovi kao umjetnost umru s njima. A to je vecina clanova ovdje.
Ti si spomenuo/predložio Marku strip jer misliš da valja, a izivko mu je predložio da ga ne čita jer misli da ne valja. Ne znam u čemu je problem? 
A ovo sa "bumerima sa stripovi.com foruma" ti uopće ne drži vodu. Ok, možda vrijedi za one starkelje koji čitaju isključivo Bonelli, ali oni ionako ne vide stripove kao umjetnost. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2815 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 09/08/2025 : 18:51:24
|
Teske reci padaju..
Nego Anto me odusevio sa deset uzastopnih poruka, tako se slavi ova znacajna najava :) |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
Topic  |
|