Author |
Topic  |
Chui
Senior Member

1244 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
BeaGea
Advanced Member

4086 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/08/2025 : 12:20:12
|
quote: Originally posted by borg
A šta sad znači bumer u pomenutom kontekstu?
Dakle, "bummer" se može prevesti kao: Šteta Smor Maler Razočaranje Jadno: (u nekim slučajevima, kao u "a bummer of a life" - jadan život)
Nešto od ovoga ili nešto drugo?
hahha...jebe te vuk karadžić i transkripcija 
P.S. evo ispravil u dž...ali ovo je bilo napisano baš po vuku, izgovaram karađić a ne kardžić. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 10/08/2025 13:22:50 |
 |
|
vetropiroman
Junior Member

339 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 10/08/2025 : 13:02:25
|
quote: Originally posted by BeaGea
Dakle, "bummer" se može prevesti kao: Šteta Smor Maler Razočaranje Jadno: (u nekim slučajevima, kao u "a bummer of a life" - jadan život)
hahha...jebe te vuk karađić i transkripcija 
Svakog jebe nešto, npr. imena se pišu velikim slovom, a i nije đ nego dž ;) |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
684 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 10/08/2025 : 13:16:19
|
quote: Originally posted by Chui
Ovo je samo prva polovica RA?
To i mene zanima,koliko ce toga biti od RA? |
Good night white pride!! |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3155 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 10/08/2025 : 13:36:50
|
quote: Originally posted by dino1984
To i mene zanima,koliko ce toga biti od RA?
ne puno, još jedan integral ili što bi se reklo, druga polovica. 
|
 |
|
Baobab
Starting Member

Croatia
37 Posts
Member since 29/01/2023 |
Posted - 10/08/2025 : 13:39:15
|
quote: Originally posted by dino1984
To i mene zanima,koliko ce toga biti od RA?
Izašlo je 12 brojeva po 48 stranica. Izdanje na engleskom od papercutza je u 4 integrala s po 3 broja (152 str.) U najavi piše 300 stranica tako da bi izdanje od Fibre trebala biti polovica serijala.
Španjolci su ove godine izdali takvu varijantu https://www.amazon.ca/RALPH-AZHAM-LEWIS-TRONDHEIM/dp/8410446839
|
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
303 Posts
Member since 18/12/2020 |
Posted - 10/08/2025 : 13:51:56
|
Ovo je najava decenije! Taman sam planirao da ponovo citam Ralfa ali sad moram malo sacekati i uzeti ovo na velikom formatu :) Ono Papercutz izdanje sam morao da citam lezeci da bi mi bilo bilo sto blize ocima. Plus na fibrinom papiru sve ce izgledati sto puta bolje. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12285 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/08/2025 : 18:51:47
|
Aha, znaci bice dve knjige Ralpha Azama, to je poprilican serijal. Svakako velika stvar!
Nisam znao da Slava izlazi i u Najkulinom izdanju, to cu onda sacekati njihovo izdanje. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6451 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 11/08/2025 : 11:33:58
|
Da se i ja osvrnem na boomerizam i te pizdarije. Kako su i drugi rekli, svatko ima pravo an svoje mišljenje. Zašto ne bi netko rekao nešto negativno. A sam Izivko je ako se prati forum jedan od malo jačih žderača stripova da se tako izrazim. Frajer ih čita na tone, i još napravi tonu kratkih osvrta popraćenih slikama, puno njegovih preporuka je ispalo pun pogodak. Nije da je on tu neki glavni kritičar, ali je IMHO dosta dobar.
A ja sam prvi koji ne pada na stare genijalne stripove koji danas više ne drže vodu jer su ih moderna naracija i/ili crtež pretekli (ovo već malo teže, ali ajde kadriranje i slično možda i da).
I da, vidim da ovo "moderno SF dijelo" ima jako dobre ocjene na bedeteci, a ni crtež nije loš, pa se veselim potencijalnom izdavanju.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 11/08/2025 11:35:05 |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2432 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 11/08/2025 : 14:26:57
|
P.S. evo ispravil u dž...ali ovo je bilo napisano baš po vuku, izgovaram karađić a ne kardžić.
Mislim da to čak i nije po Vuku, nego je on samo primenio ideje jednog nemačkog filozofa. Ali je otuđio toliko starih srpskih knjiga da smo u godinama koje slede mislili da je pismenost u Srbiji počela sa Vukom. Ti si Bea istoričar, čini mi se. Znaš verovatno bolje od mene te stvarčice...
Diskach, i ti si bumer, nema vađenja sada. 
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 11/08/2025 14:31:15 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4086 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 11/08/2025 : 15:10:32
|
P.S. evo ispravil u dž...ali ovo je bilo napisano baš po vuku, izgovaram karađić a ne kardžić.
Mislim da to čak i nije po Vuku, nego je on samo primenio ideje jednog nemačkog filozofa. Ali je otuđio toliko starih srpskih knjiga da smo u godinama koje slede mislili da je pismenost u Srbiji počela sa Vukom. Ti si Bea istoričar, čini mi se. Znaš verovatno bolje od mene te stvarčice...
Diskach, i ti si bumer, nema vađenja sada. 
Koliko sam ovlaš cul tu si u pravu. Vuk je poprilično malo toga napravil u odnosu na ono kaj mu se pripisuje, otprilike onaj odnos koliko je Edison pokral od Tesle i drugih toliko je Vuk od "svojih"...
Povijesničar sam i ne bavim se Vukom uopće, kod nas se nigdje ne spominje u udžbenicima a osobno me jezikoslovci ne zanimaju. Zapravo nemam pojma tko je ustvari Vuk K. Samo pamtim da sam 80-tih sa zanimanjem pratil seriju koja je išla na programu. Lani sam probal obnoviti sijećanja ali sam odustal nakon prve epizode. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 11/08/2025 15:12:18 |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3386 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 11/08/2025 : 19:18:35
|
Dobra serija, sjajni Kadijević je to režirao...danas tako nešto bi bilo nemoguće snimiti. Kao i Dositej Obradović, tako je i Vuk je pao pod paljbu crkve i shodno tome takvi velikani se u Srbiji danas guraju u zaborav. |
 |
|
mladeNS
Junior Member

Serbia
396 Posts
Member since 21/02/2023 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 11/08/2025 : 19:56:43
|
The Nice House by the Sea je u Americi na stanci (hiatusu). Izašlo je samo pola serije, prvih 6 brojeva od 12. S obzirom na to da je TPB s tih šest nastavaka naslovljen "Vol. 1", za pretpostavljati je da će se nastaviti kad crtač stigne nacrtati. Datuma izlaska 7. broja još nema. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2816 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 11/08/2025 : 20:54:11
|
"jedan od malo jačih žderača stripova"
hvala na ovoj lepoj kombinaciji reci diskach ;))
imamo takvih poprilicno ovde recimo Anto, naker, ivanl, Wolfman, Peyo, dzekdenijels, zmcomics, Karven ;-)
ja vise zderem pogledom nego sto citam (uh samo da neko ne uradi uporedjenje sa necim drugim) |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
Topic  |
|