Author |
Topic  |
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 10/08/2025 : 14:56:23
|
quote: Originally posted by BeaGea
Ja sam ga spojil s kablom (HDMI) koji je došel uz sam BD uređaj. Ubodi prvo BD tu je velika razlika u oštrini slike, ali između BD-a i 4K vec moraš imati opakije "mašine" da bi uočil razliku. Osobno gledam preko projektora (TV nemam u kući, bacil ga u garažu nek počiva u miru...) i na dijegonali od cca. 2 m nema neke velike razlike, kao i u zvuku (kojeg reproduciram na soundbar). Tak da po mom misljenju BD je za kućne ovdje i više nego dobar, ali 4K ima prednost jer nema zaštite za regije.
Odlično si to složio, ja sam naručio usput 2 BD-a (kraj ovog mjeseca ili početkom idućeg dolaze, pa isprobam), a planiram gledati na tv-u od 138 cm koji je UHD 4K Smart TV i podržava HDR, uključujući Dolby Vision, HDR10 i HLG. Uzet još taj spomenuti HDMI i jedino što zasad trenutno planiram gledati preko PS5, mada kažu na redditu, koliko sam shvatio, da je mana što PS5 zna u nekom momentu počet zujati što zna ubiti ugođaj pogotovo kod scena gdje su kadrovi sami po sebi utišani.
Vidio sam (po karakteristikama) da bi mi ovaj 4k uređaj trebao dati ono što tražim, klik ovdje.
A što se tiče 4k filma, uzeo bih ovaj ispod, ovo je meni osobno naj film svih vremena :) I upravu si za 4k, kod kojeg sam god gledao za regije, kod svakog je pisalo Regija 0, odnosno free.
 |
Never leave it in the hands of the judges
|
Edited by - ReemCP on 10/08/2025 15:00:00 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 11/08/2025 : 15:54:49
|
Jedna manja pošiljka VHS-ova stigla danas..
Nešto B-akcije (još jedan H. Hogan, Lamas, Cynthia Rothrock & Bolo Yeung), jedan film Billa Murrayja kojeg sam obožavao prije, Kurt Russell bez emocija, Stallone u filmu koji ima djelomično atmosferu "Stvora" ali ga mnogi vode kao neuspješan film (mada ima strava postavu) i malo Kevina Bacona.

|
|
Edited by - ReemCP on 11/08/2025 16:30:15 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4088 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 11/08/2025 : 16:43:19
|
quote: Originally posted by ReemCP
Jedna manja pošiljka VHS-ova stigla danas..
Nešto B-akcije (još jedan H. Hogan, Lamas, Cynthia Rothrock & Bolo Yeung), jedan film Billa Murrayja kojeg sam obožavao prije, Kurt Russell bez emocija, Stallone u filmu koji ima djelomično atmosferu "Stvora" ali ga mnogi vode kao neuspješan film (mada ima strava postavu) i malo Kevina Bacona.
Jel dereš i po talijanskim iz 70-tih? ...jučer na Plexu naletil na "Mad Dog Killer" i baš se zabavil. To je inače film kojeg Fonda gleda u jednom od Tarantinovih majstorija (Jackie Brown). Navečer sam čak pogledal i famoznog Ninju od pola do kraja....a u kakva ljubavna drama :) Probaj s Talijanima ako vec nisi!
Police u podu polako idu kraju...evo jedna prije kraja.
 Još samo ispilit plexi i pod na mjeru, te pozabijati na preveze.
|
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 11/08/2025 16:43:57 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 10:46:39
|
Jel dereš i po talijanskim iz 70-tih? ...jučer na Plexu naletil na "Mad Dog Killer" i baš se zabavil. To je inače film kojeg Fonda gleda u jednom od Tarantinovih majstorija (Jackie Brown). Navečer sam čak pogledal i famoznog Ninju od pola do kraja....a u kakva ljubavna drama :) Probaj s Talijanima ako vec nisi!
Nisam još probao, slabo ih ima u ponudi na ovim formatima što ja tražim, jedino tu i tamo kad nešto uhvatim na HRT 3. Kod Talijana bi želio baš nešto naći da ima HR titlove, mislim da bi mi bilo zeznuto pratit s eng. titlovima, naročito ako bi tu i tamo dijalozi bili nešto ubrzaniji gdje se puno priča. Neka želja mi je nabavit od Fellinija Amarcord (1973) i onaj Zombie Flesh Eater (1979) od Fulcija. Europsku kinematografiju slažem skupa sve na jednu stranu, ali tu su više Francuzi i nešto Španjolaca, mislim da je to-to.
Nedavno sam baš gledao Jackie Brown i pitao sam se koji to film gledaju u filmu (što se to Tarantinu svidjelo), sad sam dobio odgovor To je ona scena kad Fonda kaže "Helmut Berger": https://www.youtube.com/watch?v=23B1OAbFUNo
Police u podu polako idu kraju...evo jedna prije kraja. Još samo ispilit plexi i pod na mjeru, te pozabijati na preveze.
Odlično napreduje, mene su ta potkrovlja uvijek fascinirala, još kao dijete kad bi gledao onaj Home Alone 1 pa kad mama za "kaznu" pošalje Kevina na 3. kat gdje je taj prostor bio fenomenalan, meni nikad nije bilo jasno u čemu je tu kazna, osobno sam mogao samo sanjati tada da imam takvo nešto ;) A i kad se sjetim Gooniesa i njihovog boravka po tavanu i traženja one karte s blagom.. super će to tvoje biti ;)
 |
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4088 Posts
Posted - 12/08/2025 : 11:08:19
|
Nedavno sam baš gledao Jackie Brown i pitao sam se koji to film gledaju u filmu (što se to Tarantinu svidjelo), sad sam dobio odgovor To je ona scena kad Fonda kaže "Helmut Berger": https://www.youtube.com/watch?v=23B1OAbFUNo
to je to....
---ista stvar za tavane i zato sad klincu gradim a tko zna koliko bude to njemu dobro!? Koliko je to slično minecraftu i njegovom svijetu. Nikaj, bilo bu dobro tati, samo tko bu se penjal s godinama (: |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 13:17:42
|
Ma ja vjerujem da će mu se svidjeti, a tko zna, možda kad odraste, jednog dana on sa svojim tatom (s tobom) bude imao neki sličan projekt na kojem ćete skupa raditi ;)
Ovdje pričamo definitivno o uštedi prostora jer se svi ovdje "borimo" s manjkom istog, a ja sam nedavno otkrio one tzv. "nevidljive" police (slike ispod) i moram priznat da su genijalna stvar! Prvenstvena namjena im je za knjige, ali uvijek se mogu prenamijeniti i u druge svrhe, u ovom slučaju, primjerice za filmove.
Ja sam si naručio za prvu ruku 4 komada i oduševljen sam, dobiju se tiple i šarafi, mada meni nisu trebale tiple jer sam ja pokušao svoje staviti u drvo, na čelo mojih, već postojećih polica i to za DVD-ove koji su inače dosta lagani (slike u sljedećem postu), i bez problema sam to uradio, čas posla.
Evo prvo kako izgledaju (ako netko nije vidio, slike s interneta):
..... |
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 13:20:55
|
I evo kako je kod mene ispalo, poredao random DVD-ove za probu i fino se drže, uvijek se može još na tu hrpu dodavati, ovisno o nabavci i kako smo već odlučili nešto slagati. Nešto sam slično mislio i s nekim VHS-ovima, ali na zid, pored nekih postera, primjerice..
Kad ih god vidim, bacim pogled, uvijek imam dojam da "stoje u zraku" 
..... |
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4088 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 14:13:13
|
Na Temu, i mogu potvrdit da su zaista čvrste ;) Evo ispod screenshot gdje je i cijena, negdje sam gledao da 14e dođe komad, tako da ovo s Temu je super prihvatljivo.

|
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 18:28:52
|
Jasno, nije za svakoga takav stil slaganja, ali meni baš paše jer štedi nesto prostora i djeluje mi uredno 🙂 I ja sam sâm više za one klasične police, ali s ovima razmisljam mozda jednog dana napraviti za one najdraze glumce posebna mjesta na zidu ili za neke kultne hororce, dosta sam ja tog zamislio, ali moram malo po malo, toliko je tih ideja za realizirati, samo treba vremena i love 😃 |
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 12/08/2025 : 18:37:18
|
Kad već spominjemo R1 izdanja, da još napišem da sam 11.7. naručio jednu takvu kolekciju iz te regije (jer samo na njoj to nešto zasad postoji u takvom obliku), ali zasad neću još otkrivati o čemu se radi, po nekim procjenama to bi mi trebalo doći idući tjedan, zadnje ažuriranje je bilo prije 3 dana da je na putu prema meni.
Naručeno isto s amazon.de, ali nisam znao da tamo isto ljudi prodaju iz SAD-a, mislio sam da je taj amazon isključivo vezan samo za EU prodavače pa se zato to sve skupa malo oteglo, ali moram se još malo strpit. Dobro je što piše za "local courier" da je GLS, a oni su pouzdani i pedantni, ne bi trebalo biti problema. Koja riječ više o tom "izdanju" kad to dođe :)

Nažalost, ovo moje "nesto" što sam naručio još nije došlo, zadnji rok je bio 4.8., samo što nikakvog updatea nema od 23.7. ☹️ Razmijenio sam nekoliko poruka s prodavacem, dogovorili se da cemo dat jos sansu ovaj tjedan i prema nekom od djelatnika APC-a, bit ce proglaseno kao izgubljeno.
Probat cu se dogovorit krajem tjedna s prodavacem da mi ne treba lova nazad vec ako moze novo poslati, jer vidim da ima jos toga 3 u zalihi (bar mu tako piše kod proizvoda). On bi valjda trebao dobiti naknadu za izgubljenu posiljku, valjda je osigurao to kad je slao. |
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 13/08/2025 : 13:55:35
|
Evo da u ovom postu predstavim ono što sam nabavio od Davida Bradleyja, ovdje se misli na američkog glumca, ne engleskog: https://en.wikipedia.org/wiki/David_Bradley_(American_actor)
Kako možemo vidjet na njegovoj wiki, nije čovjek snimio mnogo filmova pa je svaki ulov nekog njegovog uratka za mene zlatan. Nažalost, na netu nema skoro ništa o njemu podataka, kako izgleda danas i čime se bavio nakon filma, jedino što sam pročitao ispod jednog od YT komentara da se povukao iz filma jer mu nije nitko htio dati neku bolju ulogu.
3 DVD-a (američki ninja s prošle stranice ove teme), American ninja 3, 4 i 5. Te 6 njegovih VHS-ova, ovaj Cyborg Cop 1 sam komentirao ovdje.

|
|
Edited by - ReemCP on 13/08/2025 13:56:16 |
 |
|
Topic  |
|
|
|