Author |
Topic  |
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1211 Posts
Member since 21/10/2013 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 04/10/2024 : 22:43:36
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by vice
From je izvrsna serija i zasad je 3. sezona obećavajuća. Očekujem konkretnije odgovore u finalu ove sezone.
Pratim i ja From. Serija je spora, ocigledno ogranicen budzet, ali drzi me jos uvijek.
Kako je meni onaj Jade cool lik, ispočetka kad se tek pojavio, bio mi totalno iritantan lik sa svojim arogantnim ponašanjem, ali kako serija odmiče, sve sam ga više zavolio, taj njegov sarkastični humor i te njegove dosjetke davanja svima smiješnih nadimaka, stvarno je poseban 
Uspio sam sve dosada pogledati, izgleda da u nedjelju ide nova 3ep3s. Što je ono s Fatimom kad jede trulo povrće? Da li je to njen pokušaj izazivanja pobačaja?
Kada je telefon zazvonio sad na kraju ep2s3, i kad se Jim krenuo javiti, ja bio uvjeren da ga njegova žena Tabitha zove iz vanjskog svijeta, to bi zaista bilo fora. Ovako ovo s Thomasom je očito namjera tog nekog ili nečega da likove, u ovom slučaju Jima još više pokuša psihološki slomiti jer je taj njegov mali umro još kao mala beba, ovdje je glas ipak odraslog djeteta i jasno je da se ovdje netko s njim poigrava. |
Never leave it in the hands of the judges
|
Edited by - ReemCP on 04/10/2024 22:44:28 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4088 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
plazmatick
Starting Member

Croatia
17 Posts
Member since 09/07/2010 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 13/08/2025 : 16:14:02
|
Ne znam jeste li vidjeli, ali na HBO Maxu je dostupno svih pet Final Destination filmova + najnoviji iz 2025. "Bloodlines" i to u 4K. Moram priznati da prije gledanja nisam imao velika očekivanja jer sam mislio da su s prethodnih pet nastavaka već sve ispričali (posebno jer su peti film fino zaokružili kao svojevrsni prequel i povezali ga s prvim). Ipak, iznenadilo me kako su ovaj put ubacili zanimljivu foru s "krvnim vezama" (kako i glasi naziv ovog 6. u nizu nastavka), a i sami načini umiranja su poprilično kreativni.
Sjajno je bilo (barem nakratko) vidjet Tonyja Todda, kojem su na kraju i posvetili ovaj film, a koliko sam shvatio razvojem događaja u samoj završnici, upravo je njegov lik na kraju bio sljedeći po kojeg je "Smrt" trebala doći, pa ispadne baš jezivo i pomalo ironično na "Final Destination" način da je glumac umro u stvarnom životu po završetku snimanja filma Kao da je film ispisao epilog i za Tonyja Todda izvan filma. Njegov lik još od prvog filma je bio obavijen misterijom i uvijek sam se pitao "zna li on više nego što bi trebao" i je li kako povezan sa Smrću. Svidio mi se "Bloodlines" jer je osvježenje u franšizi, drugačiji, a i nepredvidljiv jer sam više puta bio uvjeren da znam tko i na koji način će netko poginuti i svaki put sam promašio, potpuno su me iznenadili :)
 |
|
Edited by - ReemCP on 13/08/2025 16:17:02 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 13/08/2025 : 17:05:58
|
Nedavno sam završio i gledanje miniserije "Untamed" (2025.) na Netflixu, serije od svega šest epizoda koja me privukla ponajprije zbog Sama Neilla (kojeg uvijek rado vidim na ekranu), ali i zbog te divljine, prirode, šumskih prostranstava i planina gdje se radnja odvija. Gotovo cijela priča smještena je u NP Yosemite, a upravo taj park djeluje gotovo kao jedan od glavnih likova, onaj koji te magnetski privlači da gledaš što će se sljedeće dogoditi.
Serija ima pomalo tu neku "Twin Peaks" vibru (s obzirom na misteriju i okolinu), iako nimalo atmosferu spomenute legendarne serije. Radnja nije nimalo ubrzana već teče laganini, s vrhuncem koji dolazi tek na kraju kada se cijelo klupko odmota i otkriju sve skrivene tajne likova iz prošlosti. Tim više sam se iznenadio kad sam na Netflixu vidio najavu za sezonu 2 pa mi nije mi bilo jasno čemu jer ovdje zaista nema niti jednog cliffhangera i dojam je gledatelja da je sve ispričano i zaokruženo. No, možda su autori osjetili da tu ipak ima još materijala za ispričat. Kako god, bilo bi fora u S2 da radnju i dalje zadrže u Yosemiteu, iako će to biti teško očekivati kad je glavni lik na kraju S1 odlučio to što je odlučio.
 |
|
 |
|
Zula
Senior Member

1642 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 13/08/2025 : 18:03:16
|
Malo da se nadovežem na Untamed... Pogledao sam, ali kao da nisam. Radnja bi mogla biti dobra, ali nije dobro realizirana. Premalo likova, odmah je jasno kud sve to vodi. Nema sadržaja za 6 epizoda pa se vrijeme popunjava besmislenim i jednostavnim sporednim pričicama. Na kraju je jednostavno, a i Sam Neill, koliko god godina imao, mora doći u prvi plan. Eric Bana je samo raspižđen i pravedan, a za to nije trebao uložiti neko glumačko znanje. Yosemite su super! No, dok u jednom trenutku govore o ogromnoj površini parka, već u drugoj stignu pregledati cijeli park pješice ili polako na konjima 😂 Bolje gledati 6 epizoda nekog dokumentarca o NP Yosemite 🤣 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14581 Posts
Posted - 13/08/2025 : 18:30:36
|
Scena koja mi je posebno ostala u sjećanju je ona u policijskoj stanici, kad starica objašnjava liku Erica Bane zašto je ostavila sve iza sebe i otišla živjeti u prirodu, onaj njen monolog u kojem iskreno govori da priroda ne skriva tko je, da te može ubiti ili ti dati mir, ali te nikad neće lagati.
To mi je bilo tako dobro odglumljeno gdje te njene rijeci tocno pogode i natjeraju na razmisljanje, a i lik Erica Bane ostane potpuno "speechless" i jedino pametno što je mogao napraviti u tom trenutku je bilo pustiti je da ide svojim putem 🙂 |
|
 |
|
Topic  |
|
|
|