Author |
Topic  |
risbozg
Advanced Member

Croatia
16756 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/08/2025 : 09:39:36
|
Klasika..nitko ne zna što donosi budućnost .. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2383 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1393 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 17/08/2025 : 12:44:51
|
Ako jos niste pogledali prve dve epizode
Alien: Earth - oooooodlicaaan! Ne mogu da verujem da je neko u 2025 gde sve prave usrano i genericki, uspeo da se vrati korenima i to tako uspesno. Ima taj smek starog dobrog SF/Horora ali ipak sa modernim efektima. Svaka im cast u eri hiperprodukcije i klisea
Odnosno kad bolje razmislim cak vise mi ima taj Balde-Runnerovski / Neverovski smek i filozofski pristup oko AI i svega... Alien mi je tu vise kao spordna tema.
Sve gledam, stmosferu, scenografiju, izgled predmeta iz te buducnosti... kad bi snimali NN seriju, bukvalno da prekopiraju sve iz Alien: Earth i dodaju NN pricu, bilo bi pun pogodak
|
 |
|
AlenT
New Member

Croatia
184 Posts
Member since 19/11/2009 |
Posted - 19/08/2025 : 18:41:49
|
Kod mene baš suprotan dojam 
Inače sam veliki fan Aliena 1, 2 i 3, ali i hejter Resurrectiona, Prometheusa, Covenanta i Romulusa.
Alien Earth izgleda kao pokušaj stvaranja dječjih superjunaka, s dozom Aliena. Intro na brodu je ubrzan, pad na zemlju isforsiran, nema napetosti i horora, xenomorph sveden na jeftine scare jumps. Kao da gledam Disney produkciju Aliena, što u konačnici i jest, jer FX je vlasnik Disneya.
Alien franšiza nije sposobna preko 30 godina stvoriti jedan bar približno upečatljiv lik kao što je Ripleyeva, snažan, zreo, hrabar, badass... pa se sada orijentiraju na gen Z kao glavne likove, što je legitimno, ali kao nekome tko je odrastao na prvim Alienima i Blade Runneru, meni negledljivo, jednostavno ne mogu progutati jednu neuvjerljivu i iritantnu klinku kap što je Wendy.
Vizualno dojmljivo, vidi se da su ulupali para, ali u konačnici bolje da su više novca potrošili na scenarij, a tek muzika, neoriginalna orkestrala kao iz bilo kojeg drugog blockbustera.. tako da sam odustao nakon dvije epizode.
Ali drago mi je da netko bar uživa  |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2383 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1393 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 21/08/2025 : 15:56:58
|
quote: Originally posted by AlenT
Kod mene baš suprotan dojam 
Inače sam veliki fan Aliena 1, 2 i 3, ali i hejter Resurrectiona, Prometheusa, Covenanta i Romulusa.
Alien Earth izgleda kao pokušaj stvaranja dječjih superjunaka, s dozom Aliena. Intro na brodu je ubrzan, pad na zemlju isforsiran, nema napetosti i horora, xenomorph sveden na jeftine scare jumps. Kao da gledam Disney produkciju Aliena, što u konačnici i jest, jer FX je vlasnik Disneya.
Alien franšiza nije sposobna preko 30 godina stvoriti jedan bar približno upečatljiv lik kao što je Ripleyeva, snažan, zreo, hrabar, badass... pa se sada orijentiraju na gen Z kao glavne likove, što je legitimno, ali kao nekome tko je odrastao na prvim Alienima i Blade Runneru, meni negledljivo, jednostavno ne mogu progutati jednu neuvjerljivu i iritantnu klinku kap što je Wendy.
Vizualno dojmljivo, vidi se da su ulupali para, ali u konačnici bolje da su više novca potrošili na scenarij, a tek muzika, neoriginalna orkestrala kao iz bilo kojeg drugog blockbustera.. tako da sam odustao nakon dvije epizode.
Ali drago mi je da netko bar uživa 
Cenim misljenje. Sad sam pogledao ocene i kida! Tako da sam po prvi put medju vecinom (obicno se ne slazem ili ne zelim da mi sa ocenama poseru neko delo) Meni je na primer bila odlicna i Rise by Wolves, pa je lose prosao |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
AlenT
New Member

Croatia
184 Posts
Member since 19/11/2009 |
Posted - 22/08/2025 : 09:39:39
|
quote: Originally posted by danielp Cenim misljenje. Sad sam pogledao ocene i kida! Tako da sam po prvi put medju vecinom (obicno se ne slazem ili ne zelim da mi sa ocenama poseru neko delo) Meni je na primer bila odlicna i Rise by Wolves, pa je lose prosao
Rise by Wolves je i meni bila odlična, prva sezona toliko dobra i originalna. Ali s drugom su se malo izgubili.
Ali kužim te, ja sam isto većinom u manjini, a što nešto više volim (npr. SF), to sam i kritičniji.
Plus danas u post-truth doba, botova, prikrivenog marketinga i sl. više čovjek ne zna koliko se može vjerovati kritičarima, userima na IMDB, Rottenu ili bilo gdje drugdje. |
Edited by - AlenT on 22/08/2025 09:41:47 |
 |
|
Topic  |
|
|
|