forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Charlie Kirk
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 2

Macon
Senior Member

Slovenia
1788 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 10/09/2025 : 23:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Ubijen na studentskom campusu u Utahu. Svobodno je debatirao sa bilo kom, bio je kristjan i libertarac. Protiv ilegalnih migranata i trans ludosti, protiv abortusa, za niske poreze i malu državu, za svobodu govora. Pozitivan i miran tip, karizmatičan.

Gledao sam njegov kanal na youtubeu koju godinu i dosta redovno jer mi je bio interesantan. Nisam se sa njim slagao u stavu protiv abortusa i u podrški Izraelu.

Ubila ga je gamad koja mu nije bila sa argumentima do koljena. Njen argument je sila i zločin.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 10/09/2025 23:42:00

jogurt
Average Member

Serbia
679 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 10/09/2025 : 23:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
I ja tek što sam ovo video i stvarno je iznenađujuće. Uopšteno ne pratim USA politiku ali često sam viđao po internetu njegove javne debate.

Iskreno govoreći u najmanje više od pola stvari se ne bih slagao sa njim, naročito oko pitanja abortusa. Ali takođe stoji da je bio više nego ubedljiv u tim debatama i skoro uvek izlazio kao "pobednik", ali to pripisujem činjenici da su najčešće ljudi koji su hteli da debatuju s njim bili više nego neubedljivi i često jaako nespremni, čak iako su im stavovi bili okej.

A što se tiče atentata, tu naravno nema spora da se ovakve stvari ne bi smele dešavati, ali nažalost ovakve slične stvari su se dešavale svugde i još će se dešavati.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2853 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 10/09/2025 : 23:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Aha..

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1788 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 10/09/2025 : 23:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

I ja tek što sam ovo video i stvarno je iznenađujuće. Uopšteno ne pratim USA politiku ali često sam viđao po internetu njegove javne debate.

Iskreno govoreći u najmanje više od pola stvari se ne bih slagao sa njim, naročito oko pitanja abortusa. Ali takođe stoji da je bio više nego ubedljiv u tim debatama i skoro uvek izlazio kao "pobednik", ali to pripisujem činjenici da su najčešće ljudi koji su hteli da debatuju s njim bili više nego neubedljivi i često jaako nespremni, čak iako su im stavovi bili okej.

A što se tiče atentata, tu naravno nema spora da se ovakve stvari ne bi smele dešavati, ali nažalost ovakve slične stvari su se dešavale svugde i još će se dešavati.

Bio je treniran retorik ali svako se mogao dobro pripremiti za jedno pitanje u kojem je mogao debatirati sa njim. Kirk je morao biti pripremljen na bilo koju temu.

Ovaj čovjek nikada nije zagovarao nikakvo nasilje. Daleko smo dogurali u "demokratiji" i još dalje ćemo. Imao je 31 godina, mislim, da je bio otac malog djeteta.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 10/09/2025 23:58:34
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
679 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 11/09/2025 : 00:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
@Macon

Načelno se slažem sa zadnjim postom.

U tim debatama, koje sam zadnji put gledao odavno (pre oko godinu dana zadnji put), me je najviše nerviralo koliko su ljudi ispadali glupi i nepripremljeni, a takođe je tu bilo velikih lupetanja i nekih zaista nenormalnih ideja - sećam se da jedan lik zagovarao kako bi trebalo primiti apsolutno svakoga ko želi da živi u USA :D

Dok sam gledao te debate često mi je padao na pamet stereotip o glupim Amerima xD naravno iako načelno nikad ne bih tako generalizovao.

Malo je glupo sada da pišem nakon što je čovek upucan ali meni nije bio simpatičan i iako ubedljiv u debatama, taj stil pomalo nasilnog upadanja u reči sagovorniku i izvrtanju njegovih stavova u apsurd mi se često nije sviđao.

Ali da, ovaj čin je naravno više nego nedopustiv i ne znam koji ludak bi ovo mogao da opravda.

Edited by - jogurt on 11/09/2025 00:06:16
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1788 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 11/09/2025 : 00:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj njegovu debatu na Oxfordu (ili Cambridgeu?) gdje je debatirao sa baš inteligentnim studentima i dobro se držao.

Slažem se, da mu večina na kampusima nije bila sposobna parirati i slažem se, da je ponekad upadao u reči. Ali imao je strpljenja sa budalama.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 11/09/2025 00:10:40
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
679 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 11/09/2025 : 00:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Budem pogledao to, zanima me da vidim kako je prošao tamo.

Mada ima debate i na Oksfordu i na Kembridžu tako da ću sistemom "eci peci pec" odabrati jednu i baciti pogled :)
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4805 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 11/09/2025 : 03:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Blago me šokirala ova vijest. Nisam bio ljubitelj lika i djela dotičnog, ali popiti metak na praktički polu-ozbiljnoj otvorenoj debati sa studentima je krajnje zabrinjavajuće za budući javni politički diskurs ne samo u Americi, već u ostatku zapadne civilizacije. Sjećam se vremena od prije nekoliko godina kad su neke puno veće ikone američke konzervativne desnice držale govore u panciru, a ja sam bio jedan od onih koji su to smatrali smiješnim i pretjeranim. Sad se čudim što su ti isti puno poznatiji i utjecajniji ljudi od Charlije kirka još uvijek živi.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/09/2025 : 04:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Nemam što nadodati ovome što je drogsy napisao.
Ubiti nečijeg oca i muža na ovaj način je gnjusno, bez obzira što ja o Kirku mislio sve najgore.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/09/2025 : 08:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
tuga nema se što reći

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/09/2025 : 10:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
nitko ne zaslužuje da ga se ubije zbog političkih stavova
čak i kad su takvi da se masovne pucnjave po školama smatraju cijenom koju je s vremena na vrijeme u redu platiti za obranu 2. amandmana
može se reći da nije zaslužio to što mu se dogodilo, ali mu se dogodilo upravo ono za što se zalagao i što je opravdavao

naravno, sudeći po trumpovom obraćanju i fox news reakcijama, ono što slijedi je teško predvidjeti, ali neće biti dobro

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1788 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 11/09/2025 : 10:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Zagovarao je 2. amandman i odakle ti, da je zagovarao masovne pucnjave? Ako zagovaraš automobile i mobilnost, onda si za stotine ubijenih u automobilskim nesrećama?

Neću tražiti, koju argumentacijsku i logičku grešku si napisao.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 11/09/2025 : 11:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
"Puno ćeš doznati o osobi po njenoj reakciji na nečiju smrt." (Charlie Kirk)

Takvi su i komentari naših radikalnih ljevičara:
"Nije zaslužio smrt, ali..."

Have mercy
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5183 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 11/09/2025 : 11:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Zagovarao je 2. amandman i odakle ti, da je zagovarao masovne pucnjave? Ako zagovaraš automobile i mobilnost, onda si za stotine ubijenih u automobilskim nesrećama?

Neću tražiti, koju argumentacijsku i logičku grešku si napisao.

+1
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5183 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 11/09/2025 : 11:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

"Puno ćeš doznati o osobi po njenoj reakciji na nečiju smrt." (Charlie Kirk)

Takvi su i komentari naših radikalnih ljevičara:
"Nije zaslužio smrt, ali..."

ili ,,Aha..,,

+1

Edited by - RAKOSI4 on 11/09/2025 13:32:57
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/09/2025 : 12:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Treba jednom za svagda regulirati upotrebu oružja u SAD.

Zar nije bolesno da netko može napraviti ovako nešto jer je sve što uradi do trenutka ubojstva legalno?

Također mi je Kirk bio antipatičan, ali ubojicu treba poslati na doživotnu. Nema opravdanja za ubojstvo.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8975 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/09/2025 : 12:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ovi vamo, oni tamo, lijevi, desni, crni bijeli, crveni, plavi, mali zeleni... Svaki događaj, kriminalni cin, kulturni, sportski, vaki, naki postao je opravdanje jednima za napad na druge. Polarizacija drustva grabi krupnim koracima prema tocki bez povratka. Ratuje se na sve strane, gdje se ne ratuje mlati se narod, krv tece, gdje ne tece poteci ce. Serem se na sve redom i cahurim u svom malom svijetu.

Čitam nedjeljni komentar koji jasno kaže
Tko ne misli ovako taj kleveće i laže
Ljudi bez kalibra i bez ideje
Ufuravaju nam istine crno bijele
Investicije su probile plafon troše se krediti
Svuda mnogo paranoje svi su do grla u krizi...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/09/2025 : 12:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Treba jednom za svagda regulirati upotrebu oružja u SAD.

Zar nije bolesno da netko može napraviti ovako nešto jer je sve što uradi do trenutka ubojstva legalno?

Također mi je Kirk bio antipatičan, ali ubojicu treba poslati na doživotnu. Nema opravdanja za ubojstvo.

potpisujem ovo
ubojicu osuditi na maksimalno moguću kaznu

ja nisam napisao da je zaslužio to što mu se dogodilo, nego da su ga posljedično njegovi stavovi koštali života
možete to shvatiti kao 'ali', ali to mi nije bila namjera
također mi nije namjera niti naricat nad njegovom sudbinom i zato što je gnjusno ubijen pričat o njemu pozitivne stvari
on je bio vješt i istreniran u debatama i svoju superiornost naspram mlađih, neiskusnih i emotivno nezrelih sugovornika/ica je koristio za propagiranje maga ludosti među mladima i na taj način puno pomogao u trumpovom osvajanju 2.mandata
to je njegova ostavština za koju ja nemam simpatija i nadam se da njegovo ubojstvo neće potaknuti daljnju radikalizaciju i nove žrtve

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4134 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 11/09/2025 : 13:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
....rekoh neki dan "nasilje siješ nasilje žanješ". Neka nama Trumpa i njegovih političkih posljedica. Nikak ljudi shvatiti da ako zabrnjuješ onda bu i netko drugi zabranil tebi.

Otkud Kirku pravo da zabrani abortus ili nekom da bude kaj želi!?
Kako je sijal tak je i požel (:

U svakom slučaju stvari se tak ne rešavaju, ali kako to objasniti ljudima poput pristaša Donald Ducka (ovaj Trumpa)....

U zamišljenom kutu okrugle sobe...

Edited by - BeaGea on 11/09/2025 13:42:59
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4134 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 11/09/2025 : 13:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Prije par godina sam ovdje napisal da je izbor Trumpa vraćanje SAD-a 50-60 godina unazad. I sad usporedite 60- u SAD-u i danas. Sad već i vi slepci visite da je to ta repriza.

Jebemti rat!

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2853 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 11/09/2025 : 14:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Sta kazu iz lwoodovog staba?

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/09/2025 : 14:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Smatram da Trumpova retorika ne donosi ništa dobro, i svakako da on nimalo ne pomaže, ali američko društvo je duboko podijeljeno već otprije. Podjele političarima pomažu osvojiti glasove jer su birači motivirani, pa zašto onda smirivati situaciju.

Nitko ne bi smio umrijeti zbog političkih stavova. Točka.

Smatram da je također jako opasno i neodgovorno što republikanski političari za atentat već osuđuju ekstremnu ljevicu, a da počinitelju još nema ni traga. Minimum bi trebao biti pustiti istražitelje da rade svoj posao.

Onda optužuju demokrate za huškački govor, a demokratski političari su u pravilu puno odmjereniji s izjavama od Trumpa i društva.

Nažalost, američko društvo sve je "bolesnije" i samo se nadam da stvari neće eskalirati i da će se vremenom tenzije smiriti.

Jučer kad sam čuo vijest, doslovno mi se smučilo.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4134 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 11/09/2025 : 14:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Onda optužuju demokrate za huškački govor, a demokratski političari su u pravilu puno odmjereniji s izjavama od Trumpa i društva.

Klasika, zamjena teza. Zlostavljač napada žrtvu i proglašava je zlostavljačem a sebe prikazuje žrtvom.

Ovo nije dijelo nikakvog ljevičara niti demokrate, ovo je dijelo manijaka/zlostavljča a znamo gdje ih ima najviše tj. u čijem se redovima skrivaju iza mase.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4134 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 11/09/2025 : 14:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nitko ne bi smio umrijeti zbog političkih stavova. Točka.

E ubijeni i ubojica se s time ne slažu, a ovo je poanta svega.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/09/2025 : 14:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Ovo nije dijelo nikakvog ljevičara niti demokrate, ovo je dijelo manijaka/zlostavljča a znamo gdje ih ima najviše tj. u čijem se redovima skrivaju iza mase.

To ne možemo znati. Glupo je donositi ishitrene zaključke.

Na prvu izgleda da je počinitelj profesionalac, sve više od toga su spekulacije koje ništa dobra ne donose.

quote:

E ubijeni i ubojica se s time ne slažu, a ovo je poanta svega.

Kirk je imao tu izjavu da sloboda posjedovanja oružja vrijedi nekoliko izgubljenih života godišnje (koliko god to meni glupo zvučalo), ali nije nigdje otvoreno pozivao na ubojstva.

Ubojica, tko god bio, je kriminalac i treba odgovarati.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1788 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 11/09/2025 : 15:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

....rekoh neki dan "nasilje siješ nasilje žanješ". Neka nama Trumpa i njegovih političkih posljedica. Nikak ljudi shvatiti da ako zabrnjuješ onda bu i netko drugi zabranil tebi.

Otkud Kirku pravo da zabrani abortus ili nekom da bude kaj želi!?
Kako je sijal tak je i požel (:

U svakom slučaju stvari se tak ne rešavaju, ali kako to objasniti ljudima poput pristaša Donald Ducka (ovaj Trumpa)....

-Kirk je bio protiv abortusa ali nije nikome ništa zabranjivao.

-Može svako, da bude šta želi, ali ne može zahtijevati od drugih, da to prihvačaju, i to sa državnom represijom što traže lijevi u slučaju transgendera.

-Baš zbog površnog mišljenja kao što je tvoje, Kirk je lakoćom pobeđivao na debatama i zato su ga ubili.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page
Page: of 2  Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000