Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/09/2025 : 21:17:04
|
nisam baš toliko oduševljen Sinnersima kao par potpisnika na ovoj temi,ali svakako jako dobar i neobičan film.Muzika daje posebnu draž,i moguće da sam ga pogledao u bioskopu sa vrhunskim ozvučenjem da bih bio bliži mišljenju vicea i ekipe. Daje se inače ovih dana na HBO dvojci.
quote: Originally posted by koze123
Volim kad horor filmovi imaju dubinu, i ovaj film je definitivno jedan od najboljih "crnačkih" horora u poslednjih nekoliko godina, možda i uopšte - bez ikakvih preterivanja. Uz to, potrebno je mnogo hrabrosti izvesti ONU scenu, i od nje napraviti okosnicu celog filma; kapa dole Kugleru, i nadamo se da će i drugi reditelji dobiti ovakvu slobodu da budu kreativni od strane studija.
nisam ovo ukapirao,koju ONU scenu? |
Odbrojavanje: još 5 dana |
Edited by - anto on 07/09/2025 21:17:46 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9286 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22378 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/09/2025 : 09:39:52
|
Sinners su toliko razvikali, kao originalan, film decenije...Kada ono, losa kopija From Dusk Till Dawna. Nego, kada pricamo o dobrim filmovima, Weapons nije samo najbolji horror u zadnje vrijeme, vec i film godine za sada. Zach Cregger je veliki potencijal. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1941 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
naker
Advanced Member

5683 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 11/09/2025 : 22:41:08
|

Mortal Kombat (2021)
Deo priče sa Scorpionom i Sub-Zerom je odličan. I irska pijandura Kano je užasno zabavan. Ima par zanimljivih fajtova, fatality nisu loši... I to bi bilo to što se tiče pozitivnih stvari ovog filma. Stvarno moraš biti genijalac da imaš na raspolaganju ceo MK univerzum, sav taj lore, to bogatstvo raznovrsnih i zanimljivih likova, i ti to ne iskoristiš već za glavnog protagonistu jednog Mortal Kombat filma izmisliš novog lika!!! Koji je naravno skroz generički i potpuno nezanimljiv. Kakav zajeb. Naravno da ne pomaže ni što je glumačka postava užasna, treća liga. Scenografija je morala biti bolja, poslednji fajt na kraju filma koji bi trebao biti epski se održava u običnom skladištu... Ugh.
Karl Urban je dobar glumac i idealan izbor za Johnny Cage-a, pa verujem da će nastavak biti bolji. Ali kec tj. reboot na mišiće jedva dobija 5/10  |
 |
|
naker
Advanced Member

5683 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 13/09/2025 : 23:13:27
|

F1 (Formula 1) (2025)
Brad Pitt je arogantni svojeglavi bivši F1 vozač koji je u mlađim danima bio dečko koji je obećavao, ali nakon što je doživeo veliku nesreću na jednoj trci napustio je F1 karavan i nikada nije ostvario karijeru koju su mu mnogi prognozirali. U poznim godinama dobija priliku za iskupljenje gde ga njegov bivši timski kolega koji je u međuvremenu postao suvlasnik F1 tima zove u pomoć. Njegov tim ima loš bolid, nikada nisu osvojili nijedan poen, imaju mladog i talentovanog vozača, ali je arogantan i neiskusan, i treba im pomoć. Sonny Hayes odlučuje da prihvati poziv i vrati se u F1 jer tamo ima nedovršena posla...
Film je režirao Kosinski koji je odradio sjajan posao sa novim Top Gunom, pa znate šta ovde možete da očekujete. Vrhunski efekti i zvuk, uz sjajnu režiju i kadriranje. Izrazito napete scene akcije i vožnje i sve je nabijeno adrenalinom 300km/h. Šteta što nije bilo moguće snimiti film krajem '80tih i početkom '90tih kada je bila zlatna era F1 i kada su bolidi imali odličan dizajn i zvuk jer su koristili stare motore. Soundtrack takođe odličan, kada se jedan film otvori sa numerom Whole Lotta Love od Zeppelina to postavi standard za atmosferu celog filma. Film je feel good komercijalni blockbuster i kao takav jako dobro funkcioniše. Ironija da iako je film pre svega namenjen za američko tržište i služi kao reklama za F1, film je komercijalno jako uspešan i zaradio je brdo love na blagajnama, a očekivano više love je stiglo sa međunarodnog tržišta jer F1 je popularniji u svetu negoli u USA.
Iskusniji ljubitelji i poznavaoci F1 će lako uočiti nerealne i nelogične scene. Pošto je bolid glavnih aktera loš, oni da bi došli do bodova namerno izazivaju sudare kako bi izazvali izlazak na pistu safety car-a. I ovo rade na svakoj trci, po nekoliko puta!! Ispada da je jedini način da se dođe do bodova u F1 tako što varaš, namerno udaraš protivnike i tražiš crvene zastave, a prava F1 uopšte tako ne funkcioniše. U filmu svaki sudar je katastrofalne srazmere, bolidi lete u nebo i eksplodiraju, a u pravoj F1 to se desi jako retko. Film je totalno moderan pa je glavni vozač Amer (a ne sećam se kada je poslednji put neki Amer bio u F1 posle Andretija), njegov suvozač je afroamerikanac (a ne sećam se da je u F1 ikada bio crnac vozač osim Hamiltona), glavni inženjer je žena (a ne sećam da u F1 ima žena inženjera... dobro, možda i ima žena inženjera ali ja ne znam za to). Zanimljivo da se u filmu pojavljuju pravi F1 vozači (Max, Hamilton, Alonso), što je pomalo čudna odluka jer pošto oni nisu glumci praktički ne postoje sporedne uloge za rivalske vozače jer je ceo film fokusiran na odnos između timskih kolega. Mislim da je ovo greška jer po meni rivalitet između vozača iz različitih timova je sama srž F1 takmičenja.
Jako dobro režiran film sa odličnim efektima i zvukom, ali iskusni poznavaoci F1 će uočiti da pravi F1 nije kao što je prikazan u filmu. 7/10  |
 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

5033 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Zula
Senior Member

1646 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 14/09/2025 : 19:32:35
|
Terminal (2018)
Potpuno sam nenamjerno pogledao ovaj film i osim što me iznenadio kvalitetom, iznenadio me i ocjenom 5.4 na IMDB...
Iako je danas sve teže ne posuditi nešto od mnogih drugih filmova ovaj mi djeluje dovoljno inovativan. Fotografija u kojoj svaka slika može biti poster i sadržaj skoro zanimljiv od početka do kraja uz par twistova. Kako kažu, moderan noir s primjesama drame, krimića i trilera.
Margot Robbie u najboljem izdanju, uz svesrdnu pomoć Simona Pegga, Mike Myersa i drugih.
Pogledao sam ga odmah dvaput, a vama ga preporučam bar jednom (čak i ako vam bude dobar kao i prosjeku gledatelja na IMDB 🤣) |
 |
|
Topic  |
|
|
|