Author |
Topic  |
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13481 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 20/09/2025 : 12:09:03
|
quote: Originally posted by frano Ajmo vidjet šta radi Iztok Sitar:)
Nemam pojma tko je to. Ajd ti ispričaj nekaj, pa da uopće vidim.
Makar, jako jako teško da ću ja pričati o nekakvom iztoku sitaru. Primijetio sam jednu tešku okolnost: polako ulazim u okamenjivanje. Malo kaj mi više može probiti kroz kamen. Očito je kod mene uznapredovao proces staračke centralizacije. Sav sam u središtu, svijet se sužava. To je dobro za mene, loše za druge. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7547 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 20/09/2025 : 12:19:03
|
Teorijski si postavio visoke ideale. A, cijela scena samo iznosi svoje bijesove.
Ne bori se s njima.
Znači, ili uranjaš sa mnom duboko u septičku ili odmaraš u miru s Heideggerom.
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13481 Posts
Posted - 20/09/2025 : 12:27:15
|
quote: Originally posted by frano
Teorijski si postavio visoke ideale. A, cijela scena samo iznosi svoje bijesove.
Ne bori se s njima.
Znači, ili uranjaš sa mnom duboko u septičku ili odmaraš u miru s Heideggerom.
Frano, čuj ovaj poučak: stinky uronjen u septičku jamu, prividno izgubi na težini koliko teži količina istisnutih drekeca.
Od svih ljudi na scomu, ja sam najviše prividno izgubio na težini, jer sam najviše puta uranjao u septičke jame i najviše drekeca istisnuo od svih forumaša.
Ali nema to više smisla. Mijenjam se, pustio sam bradu i brkove. Zašto da istisnute fekalije poklope milene forumaše, kad oni ne mogu cijeniti trud uranjanja u septičke dubine? Moram ih pustiti da idu za svojom sudbinom. Ne znam bolje. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7547 Posts
Posted - 20/09/2025 : 12:38:51
|
Poštujem, poštujem. Odmori. Kosit livadu je zamoran posao. A tek septičku čistit. Bljak.
Vrijeme je rasipavača bijesova. I sve je to za ljude.
Ak naletim na koje zanimljivo bijesno djelo, javim.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7547 Posts
Posted - 20/09/2025 : 12:41:27
|
Ako mi pak upadaš u neku apatiju, nedaj se.
Papak 2 će biti za tebe. Našao sam onaj tvoj tekst. I to ide unutra kao predgovor. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13481 Posts
Posted - 20/09/2025 : 12:55:52
|
Ma ne, i dalje sam živ. Samo ne vidim više smisla, čak ni u zezanju. Imam svoje stvari, pratim vesterne, i neovesterne, čitam o Posejdonu u Delfima, i ništ od toga ne može se tu pričati. Zato kažem, moram pustiti sve te zaštopane svijesti da idu za svojom sudbinom. Kad mogu pomoći, pomognem. Drugo nema smisla. |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1818 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 20/09/2025 : 13:57:30
|
Stinky, reći da je ideja najvažnija daje nepotrebna krila ovima što veruju u prednosti veštačke inteligencije. Ideja kol'ko hoćeš, samo im fali dorada!
I to više nije ni pitanje da li je to što oni daju "ideja" ili već 250 puta viđena, pa privremeno zaboravljena stvar. Kao kad bi rekao za čoveka da je embrion najvažniji. Sad, što je iz njega izrastao imbecil... koga briga.
Najvažniji je balans, kao i u svemu. Tu su Grci bili u pravu.
quote: Originally posted by stinky
Ili, ako su pametni, lijepi i dobri, potvrde i formuliraju novi vid istog, svojim riječima --- čime bi se potvrdili kao autori. Odnosno auctori.
Auctor ima autoritet još i pre srednjeg veka, kod Rimljana. Da odemo i više u prošlost: Platon mu ne daje nikakvu važnost, ali Platon gubi bitku. Homer postaje osnova grčkog obrazovanja, koje više nije samo filozofija, kao što je Platon hteo. Kasnije crkva daje autoritet autoritetima, tako da kažem, i važnost autora se meri u skladu sa biblijskim učenjem. Na primer, Ovidijeve Metamorfoze se dugo vremena nisu kotirale visoko, a ipak njegov uticaj na kasnije pisce je najveći. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7547 Posts
|
Topic  |
|