forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Propast strip izdavaštva u Srbiji
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1372 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 22/09/2025 : 00:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

u svakom slučaju,rešenje problema je u nama samima - ljudi kupujte i to je jedini način da se ne brinemo za budućnost strip izdavaštva.

Osobno - neću kupiti ono što mi se ne sviđa i što neću čitati.
Pa i kaj ću sa time? Da mi skuplja prašinu po podrumu ili bude 50 godina na aukcijama?
Jedino da pomognem emisije CO2 i recikliram papir....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21958 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/09/2025 : 00:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

I da još nažlabram: ako se nije dobro prodao tiraž od 500 primjeraka neka akceleriraju tiražom od 200 primjeraka za integral 2.

pričamo to Markosu za Žeroma,Nedirku,Paula,Žana,Ljubav i rakete i Tvrđe,i ni da čuje - zašto misliš da će Nebojša Radić tako nešto uraditi.

Tu Dadama skidam kapu - ne ostavljaju čitaoce na cedilu.

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21958 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/09/2025 : 00:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

u svakom slučaju,rešenje problema je u nama samima - ljudi kupujte i to je jedini način da se ne brinemo za budućnost strip izdavaštva.

Osobno - neću kupiti ono što mi se ne sviđa i što neću čitati.
Pa i kaj ću sa time? Da mi skuplja prašinu po podrumu ili bude 50 godina na aukcijama?
Jedino da pomognem emisije CO2 i recikliram papir....

a ko ti je tražio da kupiš nešto što ti se ne sviđa

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3013 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 22/09/2025 : 01:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Meni top ovo sada stanje, i onako ne mogu da priuštim više od dva (tvrdokoričena, kolekcionarska,..) stipa mesečno.

Pumpaj
Go to Top of Page

Ampoo
New Member

Serbia
149 Posts

Member since 07/09/2022

Posted - 22/09/2025 : 06:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Ampoo a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi u ovo vreme generalnog pada kupovne moći novih stripova, izdavači trebalo da se okrenu reprintovanju izdanja koja su imala najbolju prodaju. I da na taj način preguraju do nekih boljih vremena. Recimo da bih ja kupio nove intégrale Torgala, ali to ne radim jer nema u prodaji onih prvih. Ili koja svrha da kupim Granvila 5,ako nemam mogućnost da kupim prva 4 dela. Mislim da bi izdavači posle nekih 10-15 godina od prvog izdanja trebalo da razmišljaju o reprintovanju izdanja u nekom razumnom tirazu, jer pojavljuje se i sad a pojavljivace se i u budućnosti nova publika. Svakako i dalje treba objavljivati nove stripove i završavati zapovete serijale. Na taj način se daje šansa svima i pravi zdrava strip scena.

"Ev'ry Little Bug"
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1337 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 22/09/2025 : 07:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
pričamo to Markosu za Žeroma,Nedirku,Paula,Žana,Ljubav i rakete i Tvrđe,i ni da čuje - zašto misliš da će Nebojša Radić tako nešto uraditi.

Tu Dadama skidam kapu - ne ostavljaju čitaoce na cedilu.

Nakon ove izjave to ti sve pada u vodu što govoriš:

quote:
ako smem da budem iskren,zabole me za Ralfa,stripu o kome praktički ništa i ne znam.
Počelo je kao svojevrsna zajebancija,nekakva mantra "dajte Ralfa Azama,makar i mekokoričenog "ili tako nešto,a onda sam postao prepoznatljiv po tome i išlo je dalje po nekoj inerciji.

Ali sada je kraj foliranju,mogu slobodno da priznam da me je izdavanje RA dotaklo kao lanjski sneg.
Pa ipak,možda i uzmem strip,čisto da nastavim sprdanje,u stilu ufotkam se sa albumom i postavljam slike po forumu ili tako nešto.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000