Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 22/09/2025 : 10:41:14
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by Macon
quote: Originally posted by boddhisatva
Upravo suprotno, Macone. Ja samo zastupam stanovište da je američko društvo i kultura duboko prožeto nasiljem. Oružje im je sveprisutno pa kreću sa time rješavati probleme sa neistomišljenicima. Imaju oni svoju povijest ubijanja aktivista: Martin Luther King, MalcolmX. predsjednika kao Kennedy pa čak i umjetnika kao Warhol i Lennon. Ja niti ne branim a niti ne propagiram Kirkovu politiku i stavove, jedino zaključujem da se sa svakim sljedećim ubojstvom i atentatom tamo dolazi do sve veće polarizacije i sve većih problema. Tako naprimjer ona opcija koja nije dominantna i mainstream trenutačno teško i nemoguće može objasniti pristojno i argumentirano svoje stavove.
A što ti kažeš, zašto se ljudi iz bivše Juge uopće prepucavaju oko Amera kao što su Kirk, Andrew Tate itd? Možda zato što su kronično online?
Zato što i nama nalažu kulturni i sistemski okvir. Mi smo periferija zapada i ne možemo izbječi centru zapada kao što su SAD.
Možeš, samo se makneš sa društvenih mreža i živiš u blaženom neznanju. Ja nisam ni znao za Kirka niti sam ga pratio dok se nije ovo dogodilo.
NIsam ni ja, YTB propagadu i pamflete ne pratim. Tko bi pamtil sve te redikule koji se legu iz Trumpovih jajašca. Ali Kirk kao Kirk je nebitan, pratiš pojave.
Jer po toj toeriji, blaženo neznanje, onda me ni bi trebalo zanimati ni stanje u zagrebačkoj Dubravi, ali me ipak zanima. Jer tam žive meni dragi ljudi, kao i u ostatku svijeta. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 22/09/2025 10:42:03 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Posted - 22/09/2025 : 10:46:14
|
Možeš, samo se makneš sa društvenih mreža i živiš u blaženom neznanju. Ja nisam ni znao za Kirka niti sam ga pratio dok se nije ovo dogodilo.
Maknuo sam se od tv-a i sad gledam youtube kanale i kineske istorijske serije.
Vidi se. Ne bi bilo loše da pogledaš koji dokumentarac na Viasat History ili HRT Doku. Nije na odmet i da pročitaš koju knjigu relevantnih znanstvenika koja se ne kupuje u Sparu ili Kauflandu. Ukoliko želiš ozbiljno raspravljati, jer ovak ispadaš sprdnja svima osim sebi ili sebi sličnima. |
Edited by - BeaGea on 22/09/2025 11:20:58 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3536 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 22/09/2025 : 11:17:09
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by boddhisatva
Upravo suprotno, Macone. Ja samo zastupam stanovište da je američko društvo i kultura duboko prožeto nasiljem. Oružje im je sveprisutno pa kreću sa time rješavati probleme sa neistomišljenicima. Imaju oni svoju povijest ubijanja aktivista: Martin Luther King, MalcolmX. predsjednika kao Kennedy pa čak i umjetnika kao Warhol i Lennon. Ja niti ne branim a niti ne propagiram Kirkovu politiku i stavove, jedino zaključujem da se sa svakim sljedećim ubojstvom i atentatom tamo dolazi do sve veće polarizacije i sve većih problema. Tako naprimjer ona opcija koja nije dominantna i mainstream trenutačno teško i nemoguće može objasniti pristojno i argumentirano svoje stavove.
A što ti kažeš, zašto se ljudi iz bivše Juge uopće prepucavaju oko Amera kao što su Kirk, Andrew Tate itd? Možda zato što su kronično online?
Zato što i nama nalažu kulturni i sistemski okvir. Mi smo periferija zapada i ne možemo izbječi centru zapada kao što su SAD.
NIsam ni ja, YTB propagadu i pamflete ne pratim. Tko bi pamtil sve te redikule koji se legu iz Trumpovih jajašca. Ali Kirk kao Kirk je nebitan, pratiš pojave.
Jer po toj toeriji, blaženo neznanje, onda me ni bi trebalo zanimati ni stanje u zagrebačkoj Dubravi, ali me ipak zanima. Jer tam žive meni dragi ljudi, kao i u ostatku svijeta.
Ma ne mislim na potpuno ignoriranje, ali nekakvo opsesivno praćenje, kamoli gledanje kojekakvih debila po youtube, tiktoku, instaću, to ne dolazi u obzir.
Doduše, na yt ima i dobrih kanala, ali ove političke uopće ne gledam. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Posted - 22/09/2025 : 11:19:59
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx Ma ne mislim na potpuno ignoriranje, ali nekakvo opsesivno praćenje, kamoli gledanje kojekakvih debila po youtube, tiktoku, instaću, to ne dolazi u obzir.
Doduše, na yt ima i dobrih kanala, ali ove političke uopće ne gledam.
Apsolutno ima, samo treba imati predznanje da se razlikuje relevantno od irelevantnog. |
 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1836 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 22/09/2025 : 11:27:46
|
quote: Originally posted by BeaGea
Maknuo sam se od tv-a i sad gledam youtube kanale i kineske istorijske serije.
Vidi se. Ne bi bilo loše da pogledaš koji dokumentarac na Viasat History ili HRT Doku. Nije na odmet i da pročitaš koju knjigu relevantnih znanstvenika koja se ne kupuje u Sparu ili Kauflandu. Ukoliko želiš ozbiljno raspravljati, jer ovak ispadaš sprdnja svima osim sebi ili sebi sličnima.
Sprdnja si ti zbog gluposti koje pišeš. U životu sam pročitao oko 3000 knjiga, od toga stotine istorijskih, tako, da me ti nečeš nešto novo naučiti. |
www.maconcomics.com |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5215 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1374 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 22/09/2025 : 13:20:36
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx A što ti kažeš, zašto se ljudi iz bivše Juge uopće prepucavaju oko Amera kao što su Kirk, Andrew Tate itd? Možda zato što su kronično online?
Rekao bih da je to više zbog toga što im zaradi duševna mira godi to što vide da ima i bolesnijeg i poremećenijeg od onoga što imaju doma. |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4819 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 22/09/2025 : 13:27:22
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by drogsy
Nagleda san se ja dosta toga u ovom nasen zadnjem ratu tako ako me mislis ganuti nece ti uspit. I da financijski nas itekako jebe Ukrajina. Al eto bar ti mos skakat i vikat slavoukrajini ko jebe hrvatske farmere.
O jadni, jadni hrvatski farmeri, moraju se izboriti na tržištu sa inozemnim proizvodima
Ili ne, čekaj! Čini mi se da su se ipak izborili na ostatku EU tržišta, štoviše izvoz jaja je prošle godine porastao za 750 posto.
https://www.nacional.hr/ukrajinske-nesilice-nestasica-jaja-u-hrvatskoj-masovno-ih-uvozimo-a-raste-i-izvoz-evo-zasto/
Sverc jaja iz Ukrajine u hr i dalje u eu? Sta je iduce ?uvoz magaradi iz Sudana da nijma pomognemo u ratu protiv rsfa?
Ne, sljedeće je uvoz još većeg broja strane radne snage. Ali naravno, ne zato što ima sve više lwooda koji ne žele djecu, već zbog nekog tajanstvenog lobija koji želi zamijeniti hrvatsko stanovništvo, kao što i "ukrajinski lobi" želi uništiti i hrvatske farmere, jer nema, naravno, apsolutno nikakve šanse da trgovinski lanci uvoze ukrajinska jaja zbog toga što su jeftinija od domaćih kako bi malo ublažili rast cijena zbog inflacije i izbjegli one cirkuse s bojkotom kakve smo imali na početku godine. Jebiga, lwoode, mediji su mi isprali mozak |
Facts are a stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence.-- John Adams |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4254 Posts
Posted - 22/09/2025 : 15:40:35
|
quote: Originally posted by drogsy Ne, sljedeće je uvoz još većeg broja strane radne snage. Ali naravno, ne zato što ima sve više lwooda koji ne žele djecu, već zbog nekog tajanstvenog lobija koji želi zamijeniti hrvatsko stanovništvo, kao što i "ukrajinski lobi" želi uništiti i hrvatske farmere, jer nema, naravno, apsolutno nikakve šanse da trgovinski lanci uvoze ukrajinska jaja zbog toga što su jeftinija od domaćih kako bi malo ublažili rast cijena zbog inflacije i izbjegli one cirkuse s bojkotom kakve smo imali na početku godine. Jebiga, lwoode, mediji su mi isprali mozak

|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47615 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/09/2025 : 15:58:22
|
Nagleda san se ja dosta toga u ovom nasen zadnjem ratu tako ako me mislis ganuti nece ti uspit. I da financijski nas itekako jebe Ukrajina. Al eto bar ti mos skakat i vikat slavoukrajini ko jebe hrvatske farmere.
O jadni, jadni hrvatski farmeri, moraju se izboriti na tržištu sa inozemnim proizvodima
Ili ne, čekaj! Čini mi se da su se ipak izborili na ostatku EU tržišta, štoviše izvoz jaja je prošle godine porastao za 750 posto.
https://www.nacional.hr/ukrajinske-nesilice-nestasica-jaja-u-hrvatskoj-masovno-ih-uvozimo-a-raste-i-izvoz-evo-zasto/
Sverc jaja iz Ukrajine u hr i dalje u eu? Sta je iduce ?uvoz magaradi iz Sudana da nijma pomognemo u ratu protiv rsfa?
Ne, sljedeće je uvoz još većeg broja strane radne snage. Ali naravno, ne zato što ima sve više lwooda koji ne žele djecu, već zbog nekog tajanstvenog lobija koji želi zamijeniti hrvatsko stanovništvo, kao što i "ukrajinski lobi" želi uništiti i hrvatske farmere, jer nema, naravno, apsolutno nikakve šanse da trgovinski lanci uvoze ukrajinska jaja zbog toga što su jeftinija od domaćih kako bi malo ublažili rast cijena zbog inflacije i izbjegli one cirkuse s bojkotom kakve smo imali na početku godine. Jebiga, lwoode, mediji su mi isprali mozak
Oh izvinite gospodine s 14tero dice nisan vas pripozna. Idete li jos u riblje restorane ili ste odustali? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47615 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/09/2025 : 15:59:10
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Raduje me tvoja kvaliteta uvijek naučim nešto novo 
  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19914 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 23/09/2025 : 06:40:14
|
quote: Originally posted by culture vulture
Tebi je on bio "politički neistomišljenik", a post koji ovlaš ubacuje kako si o njemu "mislio sve najgore" - "poprilično benigan". Meni je on bio tip čovjeka kakav bi kroz koju godinu mogao biti moj budući zet. Mali je američki građanin, dobio je elitno obrazovanje, ima duboka uvjerenja koja se osjeća pozvanim promicati, elokventan je, ide na YAF konferencije i ima ambicije i šanse kroz koju godinu biti nešto poput Charlieja. I, iako ja to sebi ne bih radio, mislim da bi to i za njega i za svijet bilo dosta dobro. I sad si ja zamišljam: mali se oženi, ja ga gledam sretnog na vjenčanju, na krštenju prvog djeteta, na krštenju drugog, njega i njegove roditelje i braću i sestre, u bezbroj sretnih obiteljskih prigoda normalnoga građanskog života, blagdani, rođendani, ljetovanja, sladoledne torte... I onda ga netko, na "prove me wrong" debati, bezdušno kao pobješnjelog kojota, upuca u vrat i mali na licu mjesta iskrvari, mi svi ostanemo devastirani, a ljudi koji ga nisu ni na čas sreli diljem svijeta ovlaš ubacuju povodom njegove smrti da su o njemu "mislili sve najgore". A radi čega? Radi svjetonazorskih stavova koje dijeli pola svijeta. Tebi je to neki tamo tip koji je živio po maču, meni je to sasvim moguća obiteljska realnost kroz koju godinu. I nikako mi to nije "poprilično benigno". Dapače, mislim da bi nam, da se nama to dogodi, to da su neznanci o njemu mislili sve najgore bilo bolnije od smrti same. Toliko o mojim stvarnim osobnim razlozima za javljanje na ovu temu i jedinom razlogu zašto sam rekao da je to gluplje čak i od onog o bojanki, kad već toliko navlačiš razgovor na osobne razloge. Nikakvo "licemjerstvo" ili potreba da se nekome govori koliko je glup ili bilo što slično.
Ja ne mislim da si ti glup, a niti da bi trebao trpjeti bilo što od mene. Podvlačim još jednom da nisam ja tebe nazvao glupim, nego da sam reagirao na ono "mislio sam o njemu sve najgore". Ispričavam se ako je ispalo kao ad hominem, mislio sam da je iz mojeg posta jasno da samo želim reći ono što pričam već godinama - demoniziranje protivnika na koncu uvijek vodi u besmisleno nasilje. Nije mi te bila namjera uvrijediti ili ismijavati ili išta slično.
Ja tebe, baš naprotiv, poštujem jer si u srednjoj školi mogao pratiti što ja pričam, što neki ovdje nisu mogli u srednjim godinama, i jer si od onda pohvatao hrpu stvari koje mnogi neće do kraja života. Naravno da bih ja radije da je taj golemi potencijal iskorišten za zastupanje stavova koji su meni bliski, ali mi je na forumu draže imati osobu koja može pratiti što pričam, iako ne dijeli moje stavove, nego nekoga tko ih (najčešće je to tek pukim slučajem) dijeli, ali moje rezoniranje dalje od toga ne razumije uopće. I zato i pričam s tobom, makar razgovor nije niti ugodan niti ikamo vodi.
Zar ne bismo, dakle, mogli napokon okrenuti novi list, budući da je sve ovo već odavno do suza dosadno, a "osobna" mišljenja o osobama koje ne poznajemo apsurdna?
U redu, hvala na spuštanju lopte i objašnjenju. Nisi morao zbog mene iznositi osobni dio priče, ali sam ti zahvalan što jesi. Iskreno, ja nisam htio u detalje pričao zašto o Kirku imam negativno mišljenje jer bi to bilo neukusno netom nakon njegovog ubojstva, ali sam htio naglasiti da je ovakvo ubojstvo bilo koga gnjusan čin. No s obzirom da si ti iznio svoj dio priče, dužan sam i ja reći zašto sam reagirao kako jesam. Meni uvreda nije bila što si rekao da je moj post glup, već to što si zaključio da ja o Kirku najgore mislim na osnovu njegove ideologije. Iako se slažem da je važno naglasiti da ga osobno ne poznajem, skoro 10 godina koliko pratim Charlija Kirka, o njemu sam neke stvari zaključio. Najmanje sam zaključio o njegovoj ideologiji, a najviše o njegovom modusu operandi. Mislim da ga se može smatrati jednim od najvećih krivaca za produbljivanje polarizacije u američkom društvu u zadnjih nekoliko godina. Hineći želju za debatom, pecao je slabe sugovornike (u pravilu histerične studente s kampusa, koji mu nisu mentalno ravni i koji su definitivno nespremni za debatu) i klipirao 'mic-drop' trenutaka koji su služili ili za ponižavanje druge strane, ili, još gore, za huškanje svojih pristaša. Ono čemu definitivno nisu služili je građenju mostova i poticanju razumijevanja između dvije strane. Prema tome, o nekome tko na taj način potiče najgore emocije u ljudima, a u trenutku kada je njegovo društvo već dovoljno podijeljeno, umjesto da koristi svoje intelektualne kapacitete za pozitivna rješenja i iskrenu debatu, imao sam izuzetno loše mišljenje. Isto ne vrijedi za cijeli niz njegovih kolega (Shapiro kao najočitiji primjer, ali i mnogi drugi) koji su, iako se u mnogo čemu ne slažem s njima (nekad i do ekstremne razine), očito iskreni u svojim stavovima i namjerama, a politika im ne služi primarno kao alat za sticanje koristi. Isto kao što, na primjer, tako nešto ne vidim u tebi, koliko god (pa nekad i grubih) neslaganja imali. Tvome budućem zetu, naravno, želim sve najbolje. Poštenih i pametnih ljudi društvi treba na svim dijelovima političkog spektra, pa se nadam da će imati uspješnu karijeru na dobrobit cijelog društva. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17318 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 23/09/2025 : 09:07:03
|
quote: Originally posted by tinton
No tebi je draže doći u 'blato svaštare', kako ga je opisivao Kruger,
Nisam siguran zašto sam izabrao ovaj citat, mada mislim da znam. Al mislit i srat ... pardonček ... znat nije isto.
Vjerujem kako ljudi vašu raspravu promatraju kao svađu dvoje ljudi koji nisu baš najbolje položenih u glavi. Iliti kao svađu dvije 5togodišnje curice koje se svađaju ko diro lutku. Imamo curicu A i curicu B, curica A veli mami: Mama netko mi je diro lutku. Iako se isprva nije znalo ko je diro lutku, zbog čega i s kojim nakanama zadnji vaši upisi pokazuju kako se to otkrilo. Za sad, vjerujem da će tako i ostati.
Postoje ljudi koji znaju izgraditi zgradu, imaju ogromno znanje ali moguće da su intelektualno inferiorni u komunikaciji s ljudima koji ne znaju izgraditi zgradu, gledaju ih s visoka, općenito nemaju baš dobar stav o ljudima koji ne znaju izgraditi zgradu.
Za stvaranje betonske ploče potrebno je znanje matematike i fizike ( još ponešto ). Vjerujem kako ni ti ni CV nemate intelektualno znanje u kreaciji betonske ploče, bogme ni ja i ja sam podjednako glup. No sad iz realnosti prelazimo na opis. Iako ste karakterno potpuno drugačije osobe ponekad, možda i prečesto, imate stav kao betonska ploča, čvrst, ni lijevo ni desno, ni naprijed ni natrag.
Postoje ljudi koji imaju sposobnost u raspravama koristiti manipulativno filozofske metode. Recimo moj nivo rasprave je korektno jasan, nešto slično kreatorima betonske ploče. Ako si jučer bio zlikovac, reći ću ti da si gad, ali ako si danas dobar reći ću bio si dobar. Vjerujem pojedinci se neće složiti s mojim stavom pa će reći obrnuto ili će se djelomično složiti ... a ča je život nego fantažija.
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8252 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 23/09/2025 : 19:18:16
|
dojmovi oko bizarne komemoracije za kirka se nisu ni slegnuli, treba samo još izmisliti tri čuda i onda santo subito - a već su nam došle nove ludosti oko autizma i govora u UN-u gluplje i luđe ama baš svaki dan šta bi mi bez trumpa? |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Topic  |
|
|
|