Author |
Topic  |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/09/2025 : 09:27:31
|
Pratim malo svastaru i gledam koliko je nezanimljiva postala u poslednjih godinu-dve ili cak i vise. Svi ovde imamo milion hobija i desava nam se milion zanimljivih stvari, posecujemo milion interesantnih mesta i nista se o tome ne pise.
Secam se kako sam se pre 15+ godina radovao upoznavanju nekih likova odavde jer su mi bili zanimljivi po pisanju, nacinu zajebancije, znanju, pracenju sporta, filma itd. Sada mi skoro sve bezlicno.
Dajte malo se raspisite, nestacemo.. Sta ste zanimljivo videli, gde bili, sta ste culi, sta vas zanima itd.
Gledam, malo jako ekipe se zna licno a ranije to nije bio slucaj.
Ja bas sinoc prvi put videh Cuvam starudije! Ozbiljan car! Postujemo se sto godina a tek sada se upoznasmo. Fali malo zivosti i tema. Bio sam prvi zagovornik dozvoljavanja pisanja o politici ali eto sada te teme zaokupiraju svastaru i nista drugo, malo i dosadno..
Sta mislite?
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22379 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/09/2025 : 10:10:22
|
Tada smo bili momci u dvadesetim godinama, sada nas je vecina tu oko 50. Zbog toga je dobro stati malo na kocnicu, barem kada je forum u pitanju. U ovim godinama mi je van pameti sate provoditi na forumu, nekada mi je to bio hobi. Sto se tice nove generacije, dakle oni koji su sada u dvadesetima, oni imaju druge prioritete. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6342 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14775 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 24/09/2025 : 11:16:39
|
quote: Originally posted by King Warrior
Tada smo bili momci u dvadesetim godinama, sada nas je vecina tu oko 50. Zbog toga je dobro stati malo na kocnicu, barem kada je forum u pitanju. U ovim godinama mi je van pameti sate provoditi na forumu, nekada mi je to bio hobi.
Pa ja se ne bih složio s ovime.
Prioriteti s godinama su drugačiji i slažem se da život donosi više obaveza, ali sklon sam mišljenju da mnogi u tom životnom razdoblju (mislim na ovo "oko 50") imaju više slobodnog vremena nego u dvadesetima kada su karijera, obitelj i djeca prioritet. Forum nam je mjesto gdje razmjenjujemo i neka iskustva, znanje i zajedničku strast u onome što volimo, a mislim da nam je to itekako mentalno korisno. Danas smo svi (manje-više) puno zreliji i vjerujem svjesniji da nije pametno gubiti vrijeme na bespotrebno prepucavanje (koje nam je prije možda bilo zanimljivo), već da se fokusiramo na pametno korištenje vremena i biramo teme i rasprave koje nas konkretno zanimaju.
Što se tiče foruma i mene osobno, najviše me zanimaju u ovom trenutku pfd-ovi: film i sport. Na sportskom dijelu mi je recimo začuđujuće da toliko ljudi igra prognozu (tipovanje), a da pritom niti jedan ne napiše barem riječ u nekoj od sportskih tema. Pa ako tipuje, valjda i prati neke utakmice, a ja se pitam, pa zašto ne podijeli nekoliko svojih dojmova? Nekad mi se čini da su ti ljudi pravi roboti, kao da su programirani samo za prognoziranje rezultata. Tamo na texa2 uvijek možeš računati kao na nekoga tko će uvijek biti spreman za razgovor, dok su ostali gotovo pa suzdržani. Ne možeš ljude natjerati da pišu, ali opet je šteta što ne komentiraju.
Ovo "stajanje na kočnicu" možemo protumačiti kao pametno korištenje vremena na forumu (ne treba sad zujati cijeli dan i surfati bez cilja možda kao neki nekad), bitan je fokus na teme koje te zanimaju i ljude koji ti pašu. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Posted - 24/09/2025 : 11:33:14
|
quote: Originally posted by King Warrior
Tada smo bili momci u dvadesetim godinama, sada nas je vecina tu oko 50. Zbog toga je dobro stati malo na kocnicu, barem kada je forum u pitanju. U ovim godinama mi je van pameti sate provoditi na forumu, nekada mi je to bio hobi. Sto se tice nove generacije, dakle oni koji su sada u dvadesetima, oni imaju druge prioritete.
Ne mislim da treba provoditi sate na forumu ali meni ostalo stvarno u navici da svratim, vidim sta ima, procitam nesto korisno i zabavim se. Uvek je ova ekipa sirila neku valjanu energiju. Cak i kada je bilo svadjanja "okolina" na forumu je dolivala valjanu pozitivu. Meni je ovo bilo i ostace izvoriste pozitivnih vibracija. Zato malo nekad padnem u bedak kada vidim da nema valjanog desavanja..
Ima i toga da su nam sada obaveze haos i da nismo vise u dvadesetim i da postoje i mreze i svasta nesto opojno za paznju, no svakako se uvek obradujem vise vama nego nekom nepoznatom koga mi algoritam izbaci po mrezama. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Posted - 24/09/2025 : 11:35:19
|
quote: Originally posted by Beva
Dolaziš li ove godine u Mostar, Sawitchu?
Ne verujem. Ubise me sluzbena putovanja i obaveze. Zena ce me ubiti ako kazem da jos idem do Mostara :D Prosle nedelje sam dosao iz Meksika, imam planiranu nedelju u Italiji pocetkom novembra i jednu u drugoj polovini u Nemackoj. Mnogo mi je. A sada nije vreme da uskocim u svog juga i sibam vec decje obaveze bas oduzese sve vreme. Ali bas volim Mostar i da dodjem tu. Ona Kriva cuprija mi je odmor za dusu. Jos kad vidim nabildovanog Kralju, sta ces vise :D |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14775 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 24/09/2025 : 11:52:36
|
Zaboravio sam dodati da je svakako važno provoditi vrijeme s djecom, zenom, obitelji i prijateljima (ako ih imamo) u realityju. Ipak, isto tako je zdravo i dobro povremeno se malo maknuti od njih, dati im vremena da se odmore od nas, ali i mi od njih. To uopće ne znači da ih ne volimo ili da nismo spremni za njih učiniti sve, ali hocu reci da se upravo zato uvijek može pronaći kojih pola ure za forum, pa makar i nekoliko minuta za ostaviti koji komentar. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Posted - 24/09/2025 : 12:51:12
|
Apsolutno si u pravu. A i mene stvarno zanima gde je ta raja od pre eto 18 godina od kada sam ja upao kao indijanac na forum.. Sta rade, cim se bave, citaju li jos, da li su debeli kao ja itd. :)
Secam se vremena kada sam upoznao neku ekipu pa mi recimo Dok i Ponki zavrsili na svadbi pa sam ja isao na svadbu u BL. Pa mi Culfis redovno dolazio u Zitiste dok sam ziveo tamo, bio i Dveribad jednom. Bas bilo druzenja. Da ne zaboravim nekadasnje sajmove knjiga u BG-u pa KG godine nulte itd. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6342 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 24/09/2025 : 12:59:17
|
quote: Originally posted by ReemCP
Zaboravio sam dodati da je svakako važno provoditi vrijeme s djecom, zenom, obitelji i prijateljima (ako ih imamo) u realityju. Ipak, isto tako je zdravo i dobro povremeno se malo maknuti od njih, dati im vremena da se odmore od nas, ali i mi od njih. To uopće ne znači da ih ne volimo ili da nismo spremni za njih učiniti sve, ali hocu reci da se upravo zato uvijek može pronaći kojih pola ure za forum, pa makar i nekoliko minuta za ostaviti koji komentar.
Ja nisam ni na jednoj društvenoj mreži, ali zato na stripovi.com kliknem barem nekoliko puta dnevno.
Ima tu ljudi koji pišu i dalje ozbiljne stvari (recimo ridiculus u podforumu umjetnost), ali o stripovima se sve manje piše. Dostupno je na netu hrpa toga pa se sve lako nađe. Ja sam recimo neki dan ponovo pročitao Nijigahara Holograph, strip koji nema šanse skužiti otprve, pa sam na netu našao nekoliko recenzija koje pomognu razumjeti tko tu koga. Nekad bih možda na forumu pokrenuo temu o tome, danas mislim da ne bi bilo puno odgovora pa i ne pokušavam.
Mlađi ljudi nisu na forumima, mi (relativno) stariji smo svoje poprilično već napisali, i tako. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Posted - 24/09/2025 : 14:42:10
|
Ima cari i u zaboravljanju. Ja sam pre par meseci kopao neke svoje stare postove. Majko mila, ubi me blam od gluposti, pogresnog stava, neznanja.. :)
Po meni uvek valja razmeniti koju sa ljudima odavde. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4259 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 24/09/2025 : 14:48:33
|
Slažem se sa Savicem, Bevom i Reemom. Također nisam korisnik društvenih mreža (osim Face), a još manje ikakvih drugih foruma. nakon popcorna ovo je bilo i ostalo jedino mjesto gdje volim dolaziti i raspravljati.
Kinga ne vrijedi komentirati, kao i inače :) |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
Posted - 24/09/2025 : 14:57:26
|
Jesi li primetio da si pocesto usaglasen sa mnom? Ocekujem neki ban za mene uskoro.. :D |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8993 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41244 Posts
|
BeaGea
Advanced Member

4259 Posts
Posted - 24/09/2025 : 16:27:30
|
quote: Originally posted by sawitch
Jesi li primetio da si pocesto usaglasen sa mnom? Ocekujem neki ban za mene uskoro.. :D
Nisam, uostalom pogledaj kaj mislimo u NBA u Europi ;)
Ali vidim da si shvatila koliko si ranije pisali pizdarije pa je lako moguće da se u zadnje vrijeme više slažemo oko pojedinosti. Ja jedino vidim da smo složni oko ocjene papka Đokovića (pička šuti u vezi Pilićeve smrti). Jedino kaj on za tebe nije papak ;) |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 24/09/2025 16:30:26 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4259 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member

2871 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 24/09/2025 : 20:24:24
|
Ponestaje energije za sve sem posla, porodice, "borbe sa zdravljem" a i citanje stripova.
Ranije mi nije bio problem citati satima i satima o stripovima bez da sam puno citao stripove a sada je obratno manje vise.
Zahvaljujuci politicarima vise se ne krecem tako lako izmedju SLO-HR-SRB pa tako i polako gubim interesovanje za nekadasnji "nacin zivota" koji je ukljucivao i upoznavanje, druzenje itd.
Ah da ionako nisam nikada bio nesto previse za druzenje u vecim grupama (stripofila) nego manja upoznavanja po 1-2 u godinu dana. Mada ko zna sada kada smo "svi" polako usli u pedesete.. mozda bi i imalo smisla okupiti se dok jos ima vremena :)
Iskreno i zadovoljan sam svime sto imam od stripova (a i stvari koje sam doziveo usput) pa ne osecam nekadasnju zedj divim se onima koji su i dalje onakvi kakvi su bili :)
Volim svratiti ovde i dalje naravno iako se verovatno nikada ne bi registrovao ovde da nije "dw forum pao" (dugacka je prica zasto je to tako, ali uglavnom u proseku ovde mi je zabavnije i opustenije nego sto je tamo bilo)
Za kraj cestitke sawitchu sto se tice probijanja u karijeri ;) |
Francuski Bogovi Grafizma |
Edited by - matori paraliticar on 24/09/2025 20:25:16 |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2871 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1376 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 24/09/2025 : 23:05:36
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Ranije mi nije bio problem citati satima i satima o stripovima bez da sam puno citao stripove a sada je obratno manje vise.
Kada sam se maknuo sa raspravljanja o stripovima na forumu o stripovima i ostalim povezanim temama sa time - počeo sam više čitati stripove i više istraživati o tome što me tu zainteresiralo ... ... ili stripovi i njihova poruka ... ili besciljne rasprave i prepucavanja po forumima ... bude to kao droga kada se na to navućeš. Uffff, i sam sam prestar već pa biram radije čitanje stripova i tu i tamo poneku raspravu o "estetici"... A onda kada to pobjegne kamo nisi mislio da će pobjeći, a šta da radim drugo - nego da se vratim samo čitanju ;o))))
|
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13153 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/09/2025 : 23:40:43
|
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by sawitch
Jesi li primetio da si pocesto usaglasen sa mnom? Ocekujem neki ban za mene uskoro.. :D
Nisam, uostalom pogledaj kaj mislimo u NBA u Europi ;)
Ali vidim da si shvatila koliko si ranije pisali pizdarije pa je lako moguće da se u zadnje vrijeme više slažemo oko pojedinosti. Ja jedino vidim da smo složni oko ocjene papka Đokovića (pička šuti u vezi Pilićeve smrti). Jedino kaj on za tebe nije papak ;)
BeeGees, ako je neko papak...
https://x.com/DjokerNole/status/1970936965668409680/photo/1 |
Have mercy |
 |
|
|
Topic  |
|