Author |
Topic  |
alexts
Advanced Member

Serbia
9298 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 25/09/2025 : 20:45:56
|
quote: Originally posted by naker
Marketprintov Akira ima jako loš prevod.
Ničeg nelogičnog ili rogobatnog nisam video u tekstu? Znaš li uopšte sa čega je prevod bio? Sa japanskog ili sa engleskog prevoda, da bi mogao da zaključiš?
Šteta što Duh u oklopu nije "zrcaljen"; toliko mnogo ima "zapadnjačkih" verzija po internetu. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6486 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 26/09/2025 : 08:00:21
|
I da, da i ja dodam, da je meni GITS manga nakon prvo pogledanog originalnog animea iz 90ih bila bzvz. Ali GITS je to, pa sam uzeo. Inače probao sam čitati i Appleseed i odustao, isto su mi animei bolji. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
naker
Advanced Member

5769 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 26/09/2025 : 21:50:00
|
quote: Originally posted by alexts Ničeg nelogičnog ili rogobatnog nisam video u tekstu? Znaš li uopšte sa čega je prevod bio? Sa japanskog ili sa engleskog prevoda, da bi mogao da zaključiš?
Šteta što Duh u oklopu nije "zrcaljen"; toliko mnogo ima "zapadnjačkih" verzija po internetu.
Kada sam čitao Akiru na engleskom kao da sam čitao drugi strip, nebo i zemlja u odnosu na Marketprintove sveske. Navodili su ljudi primere negde po bespućima Darkwoodovog foruma. Ništa čudno za Marketprint uostalom, setimo se samo prevoda Bluberija.
Meni je zrcaljenje japanskog stripa loša praksa. Bespotrebno se stvara dodatan posao, dešnjaci postaju levaci i milion drugih problema jer zrcaljenje nikada ne može biti 100% odrađeno kako treba. A navikneš se na izvorni japanski način čitanja bukvalno posle 5min. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4278 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 26/09/2025 : 22:18:18
|
quote: Originally posted by naker Meni je zrcaljenje japanskog stripa loša praksa. Bespotrebno se stvara dodatan posao, dešnjaci postaju levaci i milion drugih problema jer zrcaljenje nikada ne može biti 100% odrađeno kako treba. A navikneš se na izvorni japanski način čitanja bukvalno posle 5min.
Istina. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
Topic  |
|