Dragi prijatelji, sa zadovoljstvom vam mogu priopćiti da novoosnovana izdavačka kuća Libellus pokreće projekt reprinta originalnih 59 epizoda Ken Parkera. Sva papirologija i pravne formalnosti su rijesene, tvrtka je registrirana, prava su kupljena i prvi broj bi se trebao pojaviti za otprilike mjesec dana.
Epizode ce biti objavljivane u originalnom, bonelli formatu (16x21 cm), na kvalitetnom 120gr offset bezdrvnom papiru i iskljucivo u tvrdim koricama. Naravno, svi brojevi ce imati i originalne naslovnice (i na prednjoj i straznjoj strani korica). Plan je da se objavi 12 epizoda godisnje, dakle cjelokupni serijal bi trebao biti objavljen u narednih 5 godina, s tim da je otvorena i opcija nastavka serijala na epizode koje su objavljivane naknadno (dakle, ono sto trenutno izdaje System Comics). Distribucija ce se vrsiti iskljucivo preko strip knjizara u Zagrebu i Beogradu, te vrlo vjerojatno i putem online narudzbi od samog izdavaca, o cemu cete biti pravodobno informirani, kao i o samoj cijeni, naravno.
Zašto Ken Parker? Prvo i najvažnije, to je strip kojeg obožavamo i kojeg radimo isključivo zato sto ga volimo. Svjesni smo da ce biti povika "opet reprint, dajte nešto novo", ali po našem skromnom mišljenju, usudili bi se ovo izdanje nazvati "prvi pravim Ken Parker izdanjem na našim prostorima", pošto Dnevnikova verzija boluje od svima nam dobro poznatih boljki (cenzura, izbacivanje stranica, katastrofalan prijevod i tisak). Smatramo da Ken Parker zaslužuje bolje i kvalitetnije izdanje i dat ćemo sve od sebe da se to i dogodi.
Projekt zajednickim snagama realiziraju vaš omiljeni moderator Dado i moja malenkost. Skupljen je i kvalitetan tim ljudi koji će se pobrinuti da kvalitet izdanja bude na vrhunskom nivou. Prijevod je radila moja malenkost, lektura je djelo našeg najboljeg scenarista Darka Macana a prelijepi dizajan i pripremu za tisak potpisuje naša Melina Mikulić tj. Studio grafičkih ideja.
Kao najavu, donosimo vam nekoliko naslovnica budućeg izdanja. Radi se vrlo vjerojatno o finalnim verzijama, za koje je moguće da ipak budu podlozne nekim sitnim promjenama (da, ispravit cemo tipfelere, naravno, ne bojte se:-) )
Nadamo se da će vas ova vijest razveseliti i očekujemo vaše komentare i mišljenja!
bilo je i vrijeme,bernard je postao dosadan sa zagoromkena sam kao dijete mrzio,prije par godina ga počeo čitati,sad kad vidim ovakav uvez i kvalitet,da je i govno,kupio bihpo kome ili čemu je tvrtka dobila ime?
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše... DRUKALI SMO ZA HAJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
Sto rece globinjo ,,Kena sam kao dijete mrzio,,ista stvar kod mene,ali zadnjih godinu dana sam poceo citati Kena i polako al` sigurno mi legao na srce. Zaboravi da pohvalim hrbat,sastavljanjem hrbata dolazi nova slika,pa treba imati mudapa da ne kupis neki broj.
Cestitam na osnivanju izdavacke kuce i pokretanju biblioteke, i zelim vam svu srecu u daljnjem radu! Bas sam razmisljao kako da dodjem do kompleta K. Parkera a da ne moram kupovati LMS ni System... posebno lijepo izgleda s hrpta, sve ovako slozeno na polici ...
P.S. Marko, treba li vam mozda polovan dipl. iur., ocuvan, prvi vlasnik, malo trosi, za sefa pravne sluzbe u poduzecu? Ako se nema para, za placu se mozemo dogovoriti i u izdanim stripovima ...
~ But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea? ~
Cestitam na osnivanju izdavacke kuce i pokretanju biblioteke, i zelim vam svu srecu u daljnjem radu! Bas sam razmisljao kako da dodjem do kompleta K. Parkera a da ne moram kupovati LMS ni System... posebno lijepo izgleda s hrpta, sve ovako slozeno na polici ...
P.S. Marko, treba li vam mozda polovan dipl. iur., ocuvan, prvi vlasnik, malo trosi, za sefa pravne sluzbe u poduzecu? Ako se nema para, za placu se mozemo dogovoriti i u izdanim stripovima ...
Jedina zamerka je što niste to pokrenuli jedno godinu i po dana ranije, zbog čega ću sada da imam duplikate sa serijalom Collezione koji skupljam od maja prošle godine...
Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu, pronalazim super-negativce i pomazem super-junacima, dobricina pomaze kad se najmanje nadas! dobricina = vitruvian