forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ponosno Vam predstavljamo...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 34

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 25/12/2004 : 20:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gaston

quote:
Originally posted by XIII

...jer mi se vise puta desavalo da proveravam da nisam slucajno okrenuo vise strana od jednom

Same here!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...

likewise Marko, u sestici mi je Kenova glava okrenuta naopacke ko sto je bila i Verfalku, daklen, samo da znas, izgleda da to nije prolazni trend kod ove stamparije. No nemoj se odmah hvatat za glavu, necu da ga mjenjam

------------------------
Apsurdno je priccat o užitku koitusa nekome ko je rodjen impotentan.
Neki hodza kad je vidio sa kojim ga 'razumjevanjem' slusaju vjernici u dzamiji
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/12/2004 : 20:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verter

PS:da me dado ne banuje samo da naglasim da je izdanje odlicno(tek sam ih u makarskoj uzeo)i da sam ih stavio na hrpu sa HC albumima koji cekaju novu policu i stalno ih gledam

DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"???
AKO NISTE, STA CEKATE?!?!?

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/12/2004 : 21:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> Marko, u sestici mi je Kenova glava okrenuta naopacke ko sto je
>bila i Verfalku, daklen, samo da znas, izgleda da to nije prolazni
>trend kod ove stamparije. No nemoj se odmah hvatat za glavu, necu da
>ga mjenjam

Sve to Markos zna, pa lukavo takve primjerke ssalje u Bosnu jer zna da vam se neche dati mijenjati...

mcn

Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/12/2004 : 23:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

markose nasao sam dva tipfelera u tri procitana kena,znaci nije los prosjek

Hm, gdje? Daj, napiši da vidim...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/12/2004 : 23:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

> Marko, u sestici mi je Kenova glava okrenuta naopacke ko sto je
>bila i Verfalku, daklen, samo da znas, izgleda da to nije prolazni
>trend kod ove stamparije. No nemoj se odmah hvatat za glavu, necu da
>ga mjenjam

Sve to Markos zna, pa lukavo takve primjerke ssalje u Bosnu jer zna da vam se neche dati mijenjati...

mcn

I know where you live... And I'm coming after you!
Emire, ako ga želiš promijeniti, nema problema.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 26/12/2004 : 19:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
ama nije da mi se ne da, nego mi zaista ne smeta lijepo je nesto imat drukcije, a kako si Veru promijenio, ja sam jedini u BiH sa 'okrenutom glavom'

------------------------
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 27/12/2004 : 15:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

ja sam jedini u BiH sa 'okrenutom glavom'

------------------------

Mph... Neću ništa reći. It's too easy.

"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/12/2004 : 21:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
a jesam li ili nisam stavio smilic

------------------------
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/12/2004 : 21:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
a jesam li ili nisam stavio smilic

------------------------
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 27/12/2004 : 21:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
malo sam se namucio da ih opet nadjem ali evo:
ken 1,str. 22: "popustiti"
ken 3,str. 97: "izvstan"

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/12/2004 : 22:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nevjerojatno, da ih nisam po 20 puta procitao i provjerio, ne bi mi bilo krivo, ovako...

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 27/12/2004 : 22:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
ma ja ti otkrivam greske bolje od kompajlera
ma jebo dvije(za sada ) greskice.

eto dado nista ti ne valjda izdanje,povlacim sve sto sam rekao neki dan

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 27/12/2004 : 23:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
quote:

malo sam se namucio da ih opet nadjem ali evo:
ken 3,str. 97: "izvstan"

JE SA MNOM JE NA POSLU , POGLEDAH I STVARNO JE IZVSTAN

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/12/2004 : 23:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Samo da prijavim da je KP sestorka stigla i u MK.
Hocu po 6 broja nedeljno a ne za 6 meseci ;-)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 28/12/2004 : 07:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nevjerojatno, da ih nisam po 20 puta procitao i provjerio, ne bi mi bilo krivo, ovako...

Kada bi svi stripovi imali kvalitet KP HC onda ne bih imao nista protiv sitnih greskica

Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama ničemu ne vrijede, i kriplovi su česta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/12/2004 : 09:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma svejedno sam ljut, kako mi je to moglo pobjeci. Inace, Verteru, promakle su ti jos dvije greške, u uvodniku brojeva 2 i 5.

Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 28/12/2004 : 15:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message  Reply with Quote
Markose, kao casnom i postenom covjeku, sada ti ostaje samo jedan izlaz: prvo vrati ljudima pare, a onda noz u ruke i seppuku

"Konji ne kradu ljude... a da to i cine, drugi konji ih ne bi vesali zbog toga" -- Jolly Jumper
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/12/2004 : 15:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nema mi druge:-)

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/12/2004 : 17:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
procitao sam bio samo prva tri broja,a uvodnike preskacem,pa ipak ih pise neki tamo M.S.

emire nisi vise jedini sa okrenutom glavom i moja je sectica sa okrenutom glavom

macan je u pravu,to se markos urotio protiv hercegovaca(i bosanaca

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/12/2004 : 17:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>>Sorry ssto nisam prije, ali radi se, jebiga:

Daklem, opet sorry, radilo se. Evo, sad zzvaccem prvi normalni dnevni obrok i odgovaram na zaostatke ...

Dalma:

>Pitanje. Apsolvent sam strojarstva, konstrukcijski smjer, usjerenje
>vojna tehnika, modul klasicno naoruzanje i buduci casnik Hrvatske
>vojske. Na faksu smo uvijek u svim vojnim kolegijima koristili
>rijeci strojnica i streljivo.

Nekoliko stvari tu treba rechi. Prvo, jest, zzao mi je ssto se nisam sjetio streljiva, vjerojatno bih ga upotrijebio (ako nissta drugo, onda da ispizdim one koje bi to ispizdilo ). SSto se strojnice ticce, razmissljao sam o tome, ali mi je nekako "strojnica" prikladna rijecc za sve automatske pusske koje se mogu drzzati u rukama, ali - iako je mozzda toccna - jednostavno mi u "uhu" nije bila dovoljno tesska za oruzzje prikazano u stripu (neki gatling, koliko se sjecham, ali ispravite me). Vjerojatno sam se trebao dodatno raspitati, ali da znass kakve nam je rokove Markos dao ...

(Zajebavam se, ja sam razvlaccio, ali zato ssto sam se nadao da Markos neche svih 6 grunuti za CRS. Jebo ga ja ambicijoznog.)

Pod drugo, pak, treba rechi, kako to ssto svaka struka ima svoje nazivlje ne znacci da je ono univerzalno prihvacheno ... Vojska, pogotovo, voli jednoznaccnost i propise, ali to ne znacci da chemo pisati "ne chu" zato ssto tako pripisuju lektori Hrvatskog vojnika. Mislim, mozzemo (moja mama pisse tako cijeli zzivot jerbo su je tome poduccili u osnovnoj za NDH), ali ne moramo. Iskljuccuje li "strojnica" svaki "mitraljez" i "streljivo" svaku "municiju? Ne, jer ...

Jer jezik je zziva stvar i ne mozze ga se nasilno usskopiti i kodificirati. Mozze se preporucciti, ali kad bi jezik bio jednadzzba onda bi i kompjutori (pissete li "kompjuteri"? grijessite, djeco; a "kompjutori" su okej, iako postaje "raccunala", dok su "raccunari" sluzzbeno srbizam) mogli prevoditi. Ali ne mogu. Zassto?

To dolazimo na trechu toccku: ssto sve treba uzimati u obzir kod prijevoda. Poznavanje stranog jezika nije dovoljno, ponekad ni poznavanje vlastitoga. Kupovina rjeccnika ne ccini vas struccnjakom, nemate li - malo mozga. U sluccaju Kena Parkera, nekoliko stvari figurira: kakav je registar izvornika (odgovor: knjizzevni, bez slenga, barem za sdaa), kada se pricca dogadja (u devetnaestom stoljechu, ssto mene tjera da prijevod uredjujem malo knjizzevnije, malo elegantnije i malo "starinskije" no ssto bih uredjivao (ili, ccak, pisao) neku priccu iz danassnjice) te, najposlije, tko u kojem trenutku govori (jer ne govore svi jednako, istim rjeccnikom i istim tonom - i da, ton, makar dijelom, proizlazi iz rjeccnika te utjecce na nass dozzivljaj izgovorenog).

U prijevodu se raccuna svaka rijecc, ne samo opchi smisao. Znam da vechini ccitatelja to nije vazzno i da zzele samo shvatiti o ccemu se radi i ne popikavati se ni na jednu rijecc izvan onih 2000 koje svakodnevno koriste, ali ne smatram kako je moja uloga (svemirski, inacce, nisstavna) podilaziti tudjoj lijenosti.

SSto se, pak, ccinova ticce, zanimljiv je to primjer. Negdje sredinom treche knjige shvatio sam da sam ccinove ostavljao kako je mome uhu bilo ugodno (ssto che rechi po YU/JNA terminologiji: narednik, kapetan, major, pukovnik) te da ih nisam promijenio u sadassnje HV termine: vodnika, satnika, bojnika, brigadira. Lijenost me je, dakako, svjetovala, da batalim korekcije, no possten pristup poslu diktirao je da u tom ccasu nazovem dva broja: Markosov i onaj Leksikografskog zavoda.

Markos je rekao da se njemu visse svidjaju stari ccinovi te neka, ako se bass ne moraju mijenjati, ostanu. To je bilo lijepo od njega, no joss uvijek je trebalo doznati ssto o svemu kazze praksa. A praksa (Leksikografski) je rekla kako nema jasnog rjessenja: dozvoljeno je i prevesti ccinove (ssto radi HRT, joss jedan militantno jednouman bastion rvacke pismenosti) i ostaviti ih u izvorniku, ako bi se prevodjenjem narussio kolorit originala.

Kako se i meni, kao i Markosu, ccinilo da smo se navikli da John Wayne bude narednik ili kapetan, a ne vodnik ili satnik, odluccio sam se ccinove americcke federalne vojske ostaviti kako su bili i u Jugi. Nadam se da su odluku svi prezzivjeli.

Te tako: ovo su bili putovi moga razmissljanja u trenutcima za kojih mi je Ken Parker bio povjeren. Nadam se da che i oni koji nessto osporavaju, jednako pedantno obrazlozziti svoj stav (kao ssto je Dalma, uostalom, uccinio).

Idem dalje radit'.

mcn

Volio bi da mi objasnis i zasto ovakvi nazivi za cinove. Hvala
[/quote]

Q STRIP i DZZEPNI Q na svim kioscima! *** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 28/12/2004 : 21:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Lijepo obrazloženje. Jedino što mogu dodati je da smo svi sretni što si ti odradio lekturu. Bravo!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Dalma
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 01/12/2001

Posted - 29/12/2004 : 00:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalma a Private Message  Reply with Quote
Hvala na iscrpnom odgovoru. Vi ste ipak lektor i razumijete se u jezik bolje od mene, ja sam samo htio navesti neke pojmove s kojima se ja cesto susrecem pa me to zasmeta. Nije bilo nista zlocesto. Vjerojatno bi i Markosa zasmetalo da u stripovima cita neke izraze iz matematike na koje nije naucio da se sluzbeno upotrebljavaju kod nas, nekog lijecnika izraze iz medicine, kemicar iz kemije ili bilo koga drugog na njegovom podrucju, dok mi ostali ako nismo u tome to ne bi ni primijetili ili bi nam bilo svejedno.
Ona dvocjevka koju Ken puni cavlima ustvari i nije strojnica vec bi mogla obzirom na neke karakteristike odgovarati kratkoj strojnici (automatu), ali necemo cjepidlacit. Vjerojatno se ni sam Berardi niti drugi scenaristi ne razumiju najbolje u sva podrucja.
A sto se tice kvalitete izdanja tu je svaka rijec suvisna, svatko tko je kupio ovih 6 brojeva zna da je to nesto najbolje sto je izaslo kod nas. Da nije ovog izdanja sigurno nikad ne bi poceo skupljat Kena koji mi je kao malom bio najgori junak. Sad tek vidim da nije uopce los (cak puno bolji od nekih drugih koje sam skupljao i skupljam)i jedva cekam iducih 6. Puno srece u daljnjem radu i nadam se jos kojem junaku.
Gospodine Radovcic vama bi predlozio da i vi uzmete gospodina Macana za lektora (ako nije previse skup i mozete si to priustiti) u vasim izdanjima, a pogotovo u Strip Agentovom Mister Nou i Martinu Mystereu.
Ako ikako mogu pomoci (iako sigurno poznajete i suradjujete s puno vecim strucnjacima nego sto sam ja) bilo bi mi drago.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/12/2004 : 07:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:

procitao sam bio samo prva tri broja,a uvodnike preskacem,pa ipak ih pise neki tamo M.S.

emire nisi vise jedini sa okrenutom glavom i moja je sectica sa okrenutom glavom

macan je u pravu,to se markos urotio protiv hercegovaca(i bosanaca

Izgleda da sam ja jedini Bosnjo cija je sestica normalna!

Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama ničemu ne vrijede, i kriplovi su česta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/12/2004 : 11:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Nekoliko stvari tu treba rechi. Prvo, jest, zzao mi je ssto se nisam sjetio streljiva, vjerojatno bih ga upotrijebio (ako nissta drugo, onda da ispizdim one koje bi to ispizdilo ). SSto se strojnice ticce, razmissljao sam o tome, ali mi je nekako "strojnica" prikladna rijecc za sve automatske pusske koje se mogu drzzati u rukama, ali - iako je mozzda toccna - jednostavno mi u "uhu" nije bila dovoljno tesska za oruzzje prikazano u stripu (neki gatling, koliko se sjecham, ali ispravite me). Vjerojatno sam se trebao dodatno raspitati, ali da znass kakve nam je rokove Markos dao ...

(Zajebavam se, ja sam razvlaccio, ali zato ssto sam se nadao da Markos neche svih 6 grunuti za CRS. Jebo ga ja ambicijoznog.)

Samo da znaš, sljedeća četiri broja su već prevedena, a i ostala dva ću završtiti za najkasnije par dana Ambicijoznost is my middle name
I da, da sam se ja sjetio streljiva, stavio bi to. I meni to ljepše zvuči od municije. Al' eto. Tko radi, taj i griješi.

quote:
Originally posted by mcn

SSto se, pak, ccinova ticce, zanimljiv je to primjer. Negdje sredinom treche knjige shvatio sam da sam ccinove ostavljao kako je mome uhu bilo ugodno (ssto che rechi po YU/JNA terminologiji: narednik, kapetan, major, pukovnik) te da ih nisam promijenio u sadassnje HV termine: vodnika, satnika, bojnika, brigadira. Lijenost me je, dakako, svjetovala, da batalim korekcije, no possten pristup poslu diktirao je da u tom ccasu nazovem dva broja: Markosov i onaj Leksikografskog zavoda.

Markos je rekao da se njemu visse svidjaju stari ccinovi te neka, ako se bass ne moraju mijenjati, ostanu. To je bilo lijepo od njega, no joss uvijek je trebalo doznati ssto o svemu kazze praksa. A praksa (Leksikografski) je rekla kako nema jasnog rjessenja: dozvoljeno je i prevesti ccinove (ssto radi HRT, joss jedan militantno jednouman bastion rvacke pismenosti) i ostaviti ih u izvorniku, ako bi se prevodjenjem narussio kolorit originala.

Kako se i meni, kao i Markosu, ccinilo da smo se navikli da John Wayne bude narednik ili kapetan, a ne vodnik ili satnik, odluccio sam se ccinove americcke federalne vojske ostaviti kako su bili i u Jugi. Nadam se da su odluku svi prezzivjeli.

Ja sam Pilatovski oprao ruke od toga i prepoustio odluku Darku, ali iskreno, kapetan, narednik, porucnik...mi zaista bolje zvuče.

quote:
Originally posted by mcn
Te tako: ovo su bili putovi moga razmissljanja u trenutcima za kojih mi je Ken Parker bio povjeren. Nadam se da che i oni koji nessto osporavaju, jednako pedantno obrazlozziti svoj stav (kao ssto je Dalma, uostalom, uccinio).

Idem dalje radit'.

Da još jednom napomenem. Svi vi koji hvalite prijevod, ustvari hvalite Macanovu lekturu. Koliko god sam je to pristojno i korektno preveo, on je to ipak svojom lekturom još bolje uobličio i presložio da to zvuči zaista jako dobro...

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 29/12/2004 : 14:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message  Reply with Quote
Priznajem da bih lupao glavu oko toga sta su vodnik(dobro, ovo znam), satnik, bojnik, brigadir...na kraju bih verovatno naucio.
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000