Author |
Topic |
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 17/02/2005 : 12:36:43
|
OVO PRVENSTVENO UPUCUJEM WEBMASTERU, ODNOSNO VLASNIKU OVOG SAJTA! Kao sto mozes primetiti, sto se tice foruma ovde sam relativno novi, mada odavno posecujem ovaj sajt i moram priznati da je odlican i da svojom postavkom "unistava"bilo koji oblik konkurencije.(sa marketinske tacke posmatranja, to je odlicno), zanima me da li si na bilo koji nacin pokusao da iskoristis te prednosti i da plasiras svoj sajt kao proizvod prema strip izdavastvu,kako kod vas u Hrvatskoj tako i u inostranstvu?Koliko sam uspeo da primetim ovde je prisutan mali broj banera, u odnosu na onaj nivo koji se moze postici. Naravno, ne mislim da bi trebalo ovu odlicnu stranicu trebalo pretvoriti u reklamni mozaik, vec smatram da trebas skupo naplatiti njenu popularnost, jer na indirektan nacin ti promovises sve izdavacke kuce , a za to imas samo licnu satisfakciju(za koju ne kazem da nije dovoljna, ali sto ne zaraditi kada vec mozes). Mogu ti ponuditi svoju pomoc u takvom poduhvatu, jer sam vec dugo u marketinskim vodama.
Halo Bing, kako brat? Cijena prava sitnica!
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29475 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/02/2005 : 17:30:39
|
Situacija je u biti paradoksalna. Umjesto da se strip izdavaci reklamiraju kod nas na sajtu i za to nam placaju, oni nas BESPLATNO reklamiraju u svojim izdanjima (ovdje u prvom redu govorim o Bernardu Radovcicu i Ludensu/Strip Agentu). Od LMI informatike dobijemo jedan primjerak svakog izdanja i to je to.
Iskreno, zarada na sajtu me ne zanima. Da hocu, vec bi nasao nacin da to nekako unovcim, ako nista drugo preko aukcija i bannera, ali mi je draze da se sajt odrzava putem donacija clanova, to mi je nekako ljepse. Skupi se dovoljno za godisnje troskove hostinga i to je to. Da hocu zaraditi, ostavio bi se ovoga i isao raditi nesto za novac u slobodno vrijeme.
Sto se konkurencije tice, ne bi rekao da je ubijamo, sad je zivlja nego ikada:-) Evo npr. sad su dodali "Nova izdanja" u desnom stupcu, svaka sekcija ima svog urednika... Damn, kako se ja toga prije nisam sjetio
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 17/02/2005 : 17:59:09
|
Odlicno je kad ljudi rade nesto sto vole, verovatno mi se zbog toga ovaj sajt i svidja, u svakom slucaju ukoliko ti bude potrebna pomoc, slobodno kontaktiraj!
Halo Bing, kako brat? Cijena prava sitnica! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 17/02/2005 : 18:54:16
|
quote: Originally posted by Markos
Situacija je u biti paradoksalna. Umjesto da se strip izdavaci reklamiraju kod nas na sajtu i za to nam placaju, oni nas BESPLATNO reklamiraju u svojim izdanjima (ovdje u prvom redu govorim o Bernardu Radovcicu i Ludensu/Strip Agentu). Od LMI informatike dobijemo jedan primjerak svakog izdanja i to je to.
Iskreno, zarada na sajtu me ne zanima. Da hocu, vec bi nasao nacin da to nekako unovcim, ako nista drugo preko aukcija i bannera, ali mi je draze da se sajt odrzava putem donacija clanova, to mi je nekako ljepse. Skupi se dovoljno za godisnje troskove hostinga i to je to. Da hocu zaraditi, ostavio bi se ovoga i isao raditi nesto za novac u slobodno vrijeme.
Sto se konkurencije tice, ne bi rekao da je ubijamo, sad je zivlja nego ikada:-) Evo npr. sad su dodali "Nova izdanja" u desnom stupcu, svaka sekcija ima svog urednika... Damn, kako se ja toga prije nisam sjetio
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
jos samo kada bi napisali da KP i dalje izlazi bili bi super
Stara Vienna dobro ime ima, lijepo ime koje znaju svi, al' djevojke na ulicama ničemu ne vrijede, i kriplovi su česta i svakodnevna stvar, rekoh spasi Bože Österreich |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/02/2005 : 20:37:02
|
svaka sekcija ima svog urednika... Damn, kako se ja toga prije nisam sjetio
Malko OT, ali kad si već spomenuo... nije mi baš jasna funkcija urednika na ovom sajtu. Šta sad, ko je beše već urednik Dylana je pročitao sve recenzije koje su na sajtu pre nego što su postavljene i odobrio ih? Ili, ako neko napiše neku recenziju, štajaznam, Marvelmana, je treba da dam zeleno svetlo da se ona postavi?
Ili šta?
-- "To me, my board!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29475 Posts
Posted - 18/02/2005 : 11:02:35
|
quote: Originally posted by Djole
svaka sekcija ima svog urednika... Damn, kako se ja toga prije nisam sjetio
Malko OT, ali kad si već spomenuo... nije mi baš jasna funkcija urednika na ovom sajtu. Šta sad, ko je beše već urednik Dylana je pročitao sve recenzije koje su na sajtu pre nego što su postavljene i odobrio ih? Ili, ako neko napiše neku recenziju, štajaznam, Marvelmana, je treba da dam zeleno svetlo da se ona postavi?
Ili šta?
-- "To me, my board!"
To je tako trebalo biti, ali zbog organizacijskih problema sve je ostalo samo na tituli.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29475 Posts
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 18/02/2005 : 15:06:37
|
Jos uvijek sam cvrsto ZA,da se uzima postotak sa aukcija,nikom ne bi smetalo a ovaj sajt zasluzuje to! Hocemo postotak,hocemo postotak...........
Porter |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 18/02/2005 : 15:17:56
|
Sto ce meni bolan postotak,kontam da svako ko proda neki strip na aukcijama,plati za sajt recimo par posto ili 1 kunu(ovo za kunu recimo vazi ako je strip 10 kuna i vise) ili tako nesto. Sta si konto da bi ja postotak
Porter |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 08/03/2005 : 18:49:41
|
Ja mislim da stripovi.com 100& najbolja stranica sto se tice takvih tema!!!!!!!Jedino sam vec izrazio kritiku radi linkova jer bi ih moglo biti i vise no sve u svemu svaka cas!!!ne moze to bas svako!!!!
Samo naprijed Markos!!!!Sto se tice mareketinga , nije to radi para pa ja na svom siteu imam od stripova.com banner pa ljudi koji udju u njega nesto vide. (to su uglavnom talijani ili koji srbin i cak jedan slovenac.)No ne znaju kako da Markosu posalju pohvale pa ih salju meni!!!Malo glupo??Hm????Tako da mislim da je strpovi.com u savrsenom stanju.Malo koja stranica je posvecena svim stripovima tako da zasluzuje svaku pohvalu!!Cak i Munix (gospodin koji ima najbolju talijansku stranicu o Alan Fordu ima stripove.com na linkovima - www.munix.it/ ) I tako... Sto da jos kazem osim sto nije to nimalo lako raditi no siguran sam da ce stripovi.com trajati bar jos 100 godina!!!!!!!!!!!! (priznajem dosadan sam s tim upitnicima i usklicnicima)
Marko Katalinic - makikatalinic www.geocities.com/makikatalinic/AF makikatalinic@yahoo.com (ovo pisem po posljednji put)
|
Edited by - makikatalinic on 08/03/2005 18:51:46 |
|
|
|
Topic |
|