forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ponosno Vam predstavljamo...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 34

Markos
Webmaster

Croatia
29497 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/04/2005 : 16:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hm, ako se ne varam, L&R HC je kostao 40$, ali dobro, ovo bi trebalo kostati bar upola manje...Ne pitajte me kako, ni sam ne znam kako cu to izvesti:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 29/04/2005 : 16:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
A koliko strana ima?

http://alexdkh.blog.hr/
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/04/2005 : 17:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Hm, ako se ne varam, L&R HC je kostao 40$, ali dobro, ovo bi trebalo kostati bar upola manje...Ne pitajte me kako, ni sam ne znam kako cu to izvesti:-)

vrlo lako, nashe shtamparije us em jeftinije em nam se distributeri/preprodavci ne ugradjuju sa 55posto vetj mizernih 30:((((
i ne marko, ne varash se samo "note the specific *+* iza iznete cene":)))

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 29/04/2005 : 17:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
a ja nisam naletio na HC novije izdanje u Francuskoj ispod 15 Eura

http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 29/04/2005 : 17:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Ovo je ovde Balkan, a ne Francuska

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/04/2005 : 17:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
a evo i kod francuza:

http://www.amazon.fr/exec/obidos/ASIN/2800129476/qid=1114788122/sr=8-2/ref=sr_8_xs_ap_i2_xgl14/171-9861240-2389856

istina amazon ali kazu da je originalna cena 8.80 eu.

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29497 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/04/2005 : 19:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

A koliko strana ima?

150, u prosjeku...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29497 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/04/2005 : 19:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

quote:

vrlo lako, nashe shtamparije us em jeftinije em nam se distributeri/preprodavci ne ugradjuju sa 55posto vetj mizernih 30:((((
i ne marko, ne varash se samo "note the specific *+* iza iznete cene":)))

A vidjet cemo na kraju... Mislim, bude li to kostalo vise od 120 kuna, jao meni...

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 29/04/2005 : 19:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A koliko strana ima?

150, u prosjeku...

jos jedno pitanje u vezi L&R: posto sam citao sami u Q-u, jel to u boji ili ne???

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/04/2005 : 19:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
ili ne.:)

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2005 : 21:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

a evo i kod francuza:

http://www.amazon.fr/exec/obidos/ASIN/2800129476/qid=1114788122/sr=8-2/ref=sr_8_xs_ap_i2_xgl14/171-9861240-2389856

Istina takva je cijena, samo sto je to album na 48 strana, a kod nas albumi na 48 strana
kostaju euro, dva vise...i samo sto oni tiskaju na tisuce komada, a mi, ma bolje da i ne spominjem.
Prvi albumi Spiroua su na 64 stranice...kasnije na 56.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/04/2005 : 21:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
I to su uglavnom albumi koji su vec ranije izasli sa tim cijenama, ono kao neka vrsta
remitende, tesko se daju nabaviti novi albumi ispod 10-12 eura pa i u Francuskoj,
opet ovisi koji i gdje, odnosno na koji nacin.
U Njemackoj su albumi na 48 stranica standardno 12.95 eura, oni sa 64 su po 17.95.
Daju se nabaviti i 2-3 eura nize ako malo cekas i ceprkas po e-bayu dok ne naleti.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 29/04/2005 : 23:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:

a evo i kod francuza:

Istina takva je cijena, samo sto je to album na 48 strana, a kod nas albumi na 48 strana
kostaju euro, dva vise...i samo sto oni tiskaju na tisuce komada, a mi, ma bolje da i ne spominjem.
Prvi albumi Spiroua su na 64 stranice...kasnije na 56.

zashto ne spomenuti - 700 komada i nije toliko loshe za kolorni album.
sad KOLIKO se od te cifre PRODA to je vetj druga stvar(za zaljenje jelte)
tjah shta znam spirou kao izdavachki poduhvat i nije toliko loshe ali bedak je shto su reprinti u pitanju. dok se dodje do novih albuma dochekatjemo i 20i crsh. sad me mrzi da proveravam ali to planirate hronoloshki ili kao berni u "shta uleti, jebesh numeraciju"varijanti?
obzirom da posle frankena ide(beshe) fournier(nadam s da se tako zove lik) koji je blago recheno ochajan, nadam se da ne. shto ne preskochite lepo i krenete sa tome i janrijem? nisam njihovih radova chitao puno(tri ako me pamtjenje sluzi) ali su definitivno zabavniji i ponekad i bolji chak i od prvih frankenovih epizoda(ajd zorgluba i vrca iz perecburga da ne rachunamo poshto je to po meni spirou u top izvedbi).

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 00:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to su uglavnom albumi koji su vec ranije izasli sa tim cijenama, ono kao neka vrsta
remitende, tesko se daju nabaviti novi albumi ispod 10-12 eura pa i u Francuskoj,
U Njemackoj su albumi na 48 stranica standardno 12.95 eura, oni sa 64 su po 17.95.
Daju se nabaviti i 2-3 eura nize ako malo cekas i ceprkas po e-bayu dok ne naleti.

Ma sad tu trzite neka opravdanja da nas oderete

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16015 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 30/04/2005 : 11:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
to se zove lagana priprema za guljenje kože

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/04/2005 : 14:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

zashto ne spomenuti - 700 komada i nije toliko loshe za kolorni album.
sad KOLIKO se od te cifre PRODA to je vetj druga stvar(za zaljenje jelte)
tjah shta znam spirou kao izdavachki poduhvat i nije toliko loshe ali bedak je shto su reprinti u pitanju. dok se dodje do novih albuma dochekatjemo i 20i crsh. sad me mrzi da proveravam ali to planirate hronoloshki ili kao berni u "shta uleti, jebesh numeraciju"varijanti?
obzirom da posle frankena ide(beshe) fournier(nadam s da se tako zove lik) koji je blago recheno ochajan, nadam se da ne. shto ne preskochite lepo i krenete sa tome i janrijem? nisam njihovih radova chitao puno(tri ako me pamtjenje sluzi) ali su definitivno zabavniji i ponekad i bolji chak i od prvih frankenovih epizoda(ajd zorgluba i vrca iz perecburga da ne rachunamo poshto je to po meni spirou u top izvedbi).

Najveci problem kod malog tiraza je cijena tiskanja, no veliki tirazi su jos manje
isplativi jer nemas kome prodati, to je cijela mudrost.
I u pravi si sa tim da je pitanje koliko ce se i od toga prodati, riskiras sa tirazom
samo da pokusas na neki nacin smanjiti cijenu tiskanja bar za mrvicu, da koliko toliko
bude privlacnije.
Sto se tice samih brojeva kako ce izlaziti, mislim da sam to vec rekao zasto je to tako
a u biti ne radi se bas sve o reprintima, pa skoro nista sto prvo namjeravamo objaviti
nece biti reprinti.
Koliko mi je poznato i prvi broj koji ce ici nikada nije objavljen kod nas, a to je broj 2.
Zasto broj dva, pa kao sto sam vec rekao iz tog razloga sto je to u stvari "pravi" prvi broj.
Onda smo preskocili brojeve 1, 3 i 4 (koji koliko znam takodje nisu objavljeni) zbog
crteza koji jos nije onaj "pravi" ali naravno da cemo se vratiti i na te brojeve,
ukoliko se pokaze interes za takvo sto.
Brojevi 5 i 7 koje nakon broja dva namjeravamo izdati su izasli kod nas, no kao prvo
nisu izasli u formi albuma, vec u stripotekama (br. 19 i 52), kao drugo nisu potpuno kompletni
izasli, kao trece nisu izasli u boji vec veliki dio c/b, i kao cetvrto, isto bitno,
te brojeve je jako tesko naci, odnosno te stripoteke je tesko naci za kupiti.
A posto se radi o dvije odlicne epizode,uz sve navedeno tesko se moze govoriti
o bespotrebnom reprintu vec izaslih brojeva.
I nadalje namjeravamo upoznati citatelje i sa jednim dobrim albumom Fourniera, jer uz svu
tvoju kritiku koja je mozda dijelimicno i opravdana, mislimo da je on imao i par dobrih albuma.
No prioritet je Franquin i prije svega neobjavljeni brojevi...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/04/2005 : 14:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nema tu nikakvih pravdanja vec pricam samo o cinjenicama i realnom stanju.
Ako albumi na 48 stranica kostaju 10 eura, tesko je onda da slican album
na 64 stranice kosta isto a apsolutno nerealno ocekivati da ce kostati 2 eura manje.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 16:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nema tu nikakvih pravdanja vec pricam samo o cinjenicama i realnom stanju.
Ako albumi na 48 stranica kostaju 10 eura, tesko je onda da slican album
na 64 stranice kosta isto a apsolutno nerealno ocekivati da ce kostati 2 eura manje.

Cek, cek, pola Hermanna je na 56 strana. Ha, da cujemo sad?

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/04/2005 : 17:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro ti meni pokazi gdje kod nas mozes nabaviti neki novi Hermannov album sa 56 stranica za 8 eura
a da je to standardna cijena, i ja te vodim na veceru, moze?
Ili jos bolje ako znas kako da izvedem da me album od 64 stranica HC, u boji, kosta toliko
da ga mogu prodavati bez problema po 8 eura, a da sve bude legalno i odlicno napravljeno,
onda si nasao posao, zaposlit cu te kao savjetnika.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 17:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dobro ti meni pokazi gdje kod nas mozes nabaviti neki novi Hermannov album sa 56 stranica za 8 eura
a da je to standardna cijena, i ja te vodim na veceru, moze?
Ili jos bolje ako znas kako da izvedem da me album od 64 stranica HC, u boji, kosta toliko
da ga mogu prodavati bez problema po 8 eura, a da sve bude legalno i odlicno napravljeno,
onda si nasao posao, zaposlit cu te kao savjetnika.

a jel se racuna Hermann za 8,5 eura? pa neka bude pola vecere

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 17:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Ako se racuna onda bih da spomenem strip-shop Darkwood. Eto dugujes mi pola vecere, koju ako bas inststiras mozes da zamenis novim Libellusovim izdanjima.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/04/2005 : 17:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Pa prvo reci koji Hermannov strip, pa cemo da vidimo sto se moze uciniti,
jer dok ne cujem naslov ne vjerujem...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 17:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Mjesec ratnika

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 17:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
Hahahaahahahh... sta ces sad???

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 30/04/2005 : 17:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
A da i ne spominje ove na 54 strane, kao sto su Manhattan Beach 1957, Zhong Guo, The Girl form Ipanema,....

Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000