forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Stripovi.com suradnik - kriteriji
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 21:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ovako, kad bi ovo bile novine, onda bi npr. Djole i DeeCay bili urednici rubrika ili bar clanovi redakcije, dok bi ostali suradnici bili novinari. Kako mi ne funkcioniramo na taj nacin nego svatko od suradnika radi kako zeli i kad zeli i sto zeli, onda su oni medjusobno jednaki. Naravno, DeeCay i Djole su napravili puno vise materijala od ostalih i pomalo je nepravedno da nose istu titulu te da nisu na neki nacin istaknuti ali onda ce se javiti netko treci (npr. Kiky koji je napisao 30-tak recenzija) koji ce htjeti da se on razlikuje od nekog ispod sebe (npr. netko tko je napisao 8), pa netko cetvrti i... Sad, mogli bi uvesti nesto tipa "visi, srednji, nizi suradnik", ali to bi po meni bilo kontraproduktivno i pomalo ponizavajuce cak.
Sto se Ace i Seje tice, ista stvar. Apsolutno sam za, pogotovo za Acu koji je napisao toliko komentara na recenzije, medjutim, onda ce doci netko i napraviti 300 kojekakvih komentara i traziti istu stvar. I za Seju vrijedi slicna stvar. Sve te titule koje se donose na osnovu nekih subjektivnih procjena su pandorina kutija jer ce uvijek biti ljudi koji ce protestirati da su oni dobili titule jer su i aco i sejo moji prijatelji itd itd. Dovoljno me se pljuje i napada i bez toga, ovako bi samo dobili jedan povod vise. Ovako, kad su pravila egzaktna, cista i jasna, nema puno price. Dsormaz treba samo napisati jos jedan tekst, a to ce se desiti prije ili kasnije.
I treba odvojiti sajt od foruma, neciji doprinos na forumu nema puno veze sa "sluzbenim" dijelom sajta. Nisam za to da Kruger dobije titulu suradnika samo na osnovu popisa na forumu.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Okay, sve je jasno. Ti si ovdje gazda i to apsolutno poštujem.

Još samo jednom ću ponoviti da je moja jedina namjera bila ukazati na određenu nedorečenost u kriterijima jer ne obuhvaćaju sve segmente rada na ovom siteu, a koji zaslužuju podršku. No da se ne bih ponavljao, dovoljno je pogledati moje prethodne postove.

Nadalje, mislim da je samo po sebi jasno da dva filma nisu ista samo zbog toga što su oba - filmovi. Isto tako, ni dvije pjesme nisu iste samo zbog toga što su obje - pjesme. Ni dva automobila, ni dva čovjeka, ni dva... Whatever. Stoga, mislim da isključivo brojčano određivanje kriterija ne vodi baš u pravom smjeru.

Zbog svega ovoga što sam naveo smatram da bi se postavljeni kriteriji trebali doraditi ili bi ti kao gazda trebao ostaviti mogućnost promocije po subjektivnom načelu. Mislim da ćeš se složiti sa mnom da puno teže može biti pripremiti i odraditi jedan popis ili prikaz nekog lika nego npr. napisati pet recenzija, ili obratno. Neka recenzija može tražiti više rada i truda nego što traži pisanje npr. pet članaka u Magazinu.

Na kraju, smatram kako je uvijek potrebno nešto dorađivati, brusiti i poboljšavati. Da nije tako, onda bi i dan danas provodili iste zakone koji su bili na snazi prije nekoliko tisuća godina.

I da, molim te, skini mi titulu stripovi.com suradnik.

Naime, prema navedenim kriterijima ja ju ne zaslužujem nositi.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
izbrisao sam svoj post, i molim da to učine i oni koji su me citirali.
izvinjavam se svima što zabadam nos u ono što me se ne tiče
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Svašta si sad napisao i donosiš sasvim krive zaključke, pa dozvoli meni da donesem jedan...

Ja mislim da je tebi povrijedjena taština. Naviknut si da te slave, da svi bezuvjetno podržavaju tvoje prijedloge i očito teško podnosiš kad se netko ne slaže s tobom i ima drugačije mišljenje.
Nisi naviknut na to. E pa navikni se.

you candy perfume girl

Ovo je treća uvreda s tvoje strane. Misliš da ću sad puknuti i napasti te? Ha, ha, ha... To nije moj stil. Navikni se.

Ja argumentiram, a ti vrijeđaš. Ukoliko budeš htio nastaviti ovaj ugodni razgovor argumentima samo naprijed. Ukoliko ne, prebaci se na drugi topic. Ovdje je riječ o kriterijima. Niti si ih ti donio, a niti ćeš ih ti mijenjati. Stoga, mislim da nisi kompetentan za ovakve razgovore.

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 24/10/2005 : 22:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Pa ne svađamo se već raspravljamo.Mala razmjena mišljenja je uvijek dobrodošla.

Bond.James Bond.

Mislim da je sada postala velika razmjena mišljenja

"Velikodušnost bez premca"
www.alanford.co.nr - o AF-u www.forums.com/phpbb/index.php?mforum=af
"Na ovome svijetu teško je biti glup,prevelika je konkurencija
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su pravila o dodjeli titule stripovi.com suradnik vrlo jasna i transparentna i ne vidim da ima potrebe za dodatnim kemijanjem. Uvođenje nekih proizvoljnih kriterija bi dovelo pod a) do tužakanja i zanovijetanja i pod b) do inflacije titula. Jedino što bi predložio je da se kontrolira status suradnika, tj. njihova aktivnost. Hipotetski govoreći, mislim da 8 recenzija napisanih 2003. ne znači da je ta osoba trenutno suradnik, više bivši suradnik. Recimo jedan tekst (recenzija, esej, prikaz junaka, izvještaj...) u 6 mjeseci bi meni bio uvjet za sve trenutne suradnike, nakon što taj rok istekne titula se ukida i uvodi nakon ponovne aktivacije. Da ne bi netko pomislio da imam nešto protiv njega ova odredba bi vjerojatno prvo mene ovako lijenog lišila titule :).

Podržavam nesputani kapitalizam, rat u Iraku, slobodu naoružavanja i konzumiranja opijata. I domaće strip izdavače.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Različita konstruktivna mišljenja su uvijek dobrodošla. To je odličan temelj za sve.

Hej, zamisli da svi isto mislimo pa da se pokaže kako volimo istu, jednu jedinu djevojku!? Koji bi to problemi bili... Ili muškarca možda?

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7363 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/10/2005 : 22:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Ja sam svoje argumente jasno rekao, i ne razumijem zašto si se toliko zakačio za mene. Kao da sam kriv što nisam rekao "da, gastone, slažem se s tobom"... mislim, ne znam više što reći i kako ti to reći. I sad ću ja još ispast kriv što mislim na sve na ovom forumu a ti samo na pojedince, i što ne želim da nas dijele titule i što jednako cijenim doprinos svakog autora ovom sajtu bez obzira na obujam, i što na sve to gledam kao jednu ravnopravnu zajednicu ljudi koji stvaraju i šire ovaj sajt.

I ti si zapravo taj koji sebi daje za pravo da odredjuješ kriterije, ti vrijedjaš u ovom topicu, a i tvoja sposobnost argumentiranja u ovom topicu je itekako upitna...

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gaston

quote:

Svašta si sad napisao i donosiš sasvim krive zaključke, pa dozvoli meni da donesem jedan...

Ja mislim da je tebi povrijedjena taština. Naviknut si da te slave, da svi bezuvjetno podržavaju tvoje prijedloge i očito teško podnosiš kad se netko ne slaže s tobom i ima drugačije mišljenje.

you candy perfume girl

Ovo je treća uvreda s tvoje strane. Misliš da ću sad puknuti i napasti te? Ha, ha, ha... To nije moj stil. Navikni se.

Ja argumentiram, a ti vrijeđaš. Ukoliko budeš htio nastaviti ovaj ugodni razgovor argumentima samo naprijed. Ukoliko ne, prebaci se na drugi topic. Ovdje je riječ o kriterijima. Niti si ih ti donio, a niti ćeš ih ti mijenjati. Stoga, mislim da nisi kompetentan za ovakve razgovore.

Čuj, ako si se nakon ovoga našao uvrijeđen, to može samo biti dokaz da ima nešto istine u kikyevim insinuacijama. I ti si insinuirao da se kiky buni i protivi tvojim prijedlozima zato što želi ljubomorno sačuvati titulu za sebe i grupicu ljudi koji je već imaju a da pri tom još glumi da mu nije stalo do titule. Po tvojoj logici kiky bi mogao ustvrditi da ga vrijeđaš (a mogao bi se pridružiti i neki njegov frend) jer ga de facto nazivaš sebičnjakom i licemjerom.

Podržavam nesputani kapitalizam, rat u Iraku, slobodu naoružavanja i konzumiranja opijata. I domaće strip izdavače.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29290 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/10/2005 : 22:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Joj, oko cega se ja moram sekirati. Opet, prekasno je, i opet, preumoran sam. Sutra.

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 22:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:

I sad ću ja još ispast kriv što mislim na sve na ovom forumu a ti samo na pojedince

Ja mislim samo na pojedince??? Bah...

quote:

I ti si zapravo taj koji sebi daje za pravo da odredjuješ kriterije

Ja određujem kriterije??? Koliko se sjećam, samo sam sugerirao promjene postojećih kriterija.

quote:

ti vrijedjaš u ovom topicu

Ja vrijeđam u ovom topicu? Gdje to?

quote:

a i tvoja sposobnost argumentiranja u ovom topicu je itekako upitna...

Molim te, navedi mi koji je to moj argument upitan?

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7363 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/10/2005 : 22:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
A jesi dosadan čovječe!
Prekasno je... možda sutra ovo nastavim, ak' budem imao volje.

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 23:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ned Mace

quote:

quote:

you candy perfume girl

Čuj, ako si se nakon ovoga našao uvrijeđen, to može samo biti dokaz da ima nešto istine u kikyevim insinuacijama. I ti si insinuirao da se kiky buni i protivi tvojim prijedlozima zato što želi ljubomorno sačuvati titulu za sebe i grupicu ljudi koji je već imaju a da pri tom još glumi da mu nije stalo do titule. Po tvojoj logici kiky bi mogao ustvrditi da ga vrijeđaš (a mogao bi se pridružiti i neki njegov frend) jer ga de facto nazivaš sebičnjakom i licemjerom.

Nigdje nisam naveo da Kiky želi ljubomorno sačuvati titulu za sebe ili za grupicu ljudi koji je već imaju. Otkud ti to? Nadalje, otkud ti to da ga “de facto nazivam sebičnjakom i licemjerom”? Samo sam kazao da mi njegov prvi odgovor na ovom topicu, koji je bio "Gastone, pretjeruješ. Ne podupirem niti jedan prijedlog." ne izgleda kao odgovor čovjeka koji ne drži do te titule. Da je on naveo kako je po njegovom mišljenju postojeći kriterij savršen, ja mu ne bih "a" rekao i cijenio bih to. Tu smo da razmjenjujemo mišljenja, a ne da klimamo glavom nekome.

Nakon toga mi je kazao kako ja to radim samo zbog toga što su mi njih trojica frendovi i to me je uvrijedilo. Ono što je uslijedilo nakon toga je vidljivo ovdje na forumu i ne želim se ponavljati.

Zar ne misliš da se ne bih obrušio i na tebe da imam problema sa svima koji ne razmišljaju kao ja?

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2005 : 23:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:

A jesi dosadan čovječe!
Prekasno je... možda sutra ovo nastavim, ak' budem imao volje.

you candy perfume girl

Dosadan? Hm, prije bih rekao strpljiv.

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6165 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 24/10/2005 : 23:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Ajmo malo smiriti situaciju pa da završimo sa ovim.Sejo je rekao da titulu ne želi,evo i ja ponavljam isto i kraj priče.Nema smisla da se iz jednog dobronamjernog topica stvaraju tenzije.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/10/2005 : 23:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
I ja rekoh da neću dodatnu, i to je to.

--
"By Lenin's beard...!"
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6165 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 24/10/2005 : 23:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što ti je ovo trebalo?Jesi možda ljubomoran što čovjeka doista slave?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2005 : 23:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Da se mene pita, ukinuo bih "suradnik. stripovi.com" titulu, jeste i ja je imam ali nikad zbog toga nisam pravio buku pa čak sam se i sprdao s time.

Da tebe nije briga onda ti ne bi napisao onakav prvi post.

Evo insinuiraš ovdje da on glumi da mu nije stalo do titule (dakle, da je de facto licemjer) dok u svom prvom postu neargumentirano odbija pomisao o liberalnijem režimu dodjeljivanja istih titula (što ga čini de facto sebičnim).
Gastone, ne mislim ja da su to uopće uvrede, sve da si stvarno mislio onako kako se to može protumačiti. Ali isto tako ne mislim ni da je on tebe uvrijedio. On je insinuirao da misli da ti pokrećeš ovaj topic jer hoćeš posebnu protekciju za ljude koji su ti bliski (što ne mora biti nešto strašno loše - evo progovara hercegovačko-imotska strana moje obitelji ) možda te to boli ali nije razlog da se javno proglasiš uvrijeđenim, pogotovo kad se i druga strana isto tako mogla uvrijediti na neki tvoj komentar.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/10/2005 : 23:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Ocito da je, Aco. Slazem se sa tobom da ne treba oko ovoga stvarati veliku buku,
no neki ocito ne mogu bez toga.

Nepotrebno je se ovdje prepucavati na bilo koji nacin, no zar je dolicno nekoga
proglasavati ovakvim ili onakvim samo zato sto mi se ne svidja njegov prijedlog???
Nije li ovaj dio foruma upravo namijenjen prijedlozima i kritikama???
Gaston je argumentirao prijedlog i Markos je svojim argumentima objasnio svoj stav. I to je to.
Pa iako se ja necu sloziti da mi je kao kolekcionaru bitnija (dakle i vaznija za sam site)
neka rezenzija nego neki popis stripova, shvatam njegovu odluku.
Zato nigdje nisam vidio povod da se Gastona okarakterizira kao osobu
koja zapostavlja vecinu na racun svojih prijatelja, odnosno pati od nekih velicina.
Moze mu se nabiti na nos kako pati za porazima Hajduka,
moze mu se prigovoriti da obozava bajaderu, moze ga se okarakterizirati
kao covjeka koji zna uzivati u casici dobra vina, moze mu se dodati puno atributa
no ne i reci kako je on covjek koji pati od velicina, jer to je
jako, jako daleko od onoga sto on u stvari je...

A za one kojima smeta moje misljenje postoji samo jedno objasnjenje...
Da, ja branim Gastona jer mi je prijatelj, uopce nemam svoje misljenje i ulizica sam, stripovi.com ulizica!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8577 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 25/10/2005 : 00:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Ja ne poznam ni Acu ni Gastona ni Markosa, znam koji su kriteriji da se postane .com suradnik i već sam namjeravao napisat par recenzija za neke epizode Alan Forda (kojih stvarno fali), al neznam di da izvučem neke dodatne informacije osim mog osobnog razmišljanja (subjektivnog) o dotičnoj epizodi. Nadalje neznam zbog čega bi Gastona trebalo slaviti na ovom sajtu jer sam očito nov i nisam upoznat s njegovim zaslugama, pa nemogu ni sudit ovom topiku. Znam samo da mu se Dado trenutno ulizuje

"It is a strange fate that we should suffer so much fear and doubt over so smaller thing...such little thing"- Boromir
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 25/10/2005 : 01:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
opet ovi tovari nešto žugaju

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/10/2005 : 01:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado
Moze mu se nabiti na nos kako pati za porazima Hajduka,

A jbga, još je mlad.
quote:
moze mu se prigovoriti da obozava bajaderu,

A tko mu očisti bajaderu i tko ga pita ko malu bebu dok vozi a??? A??
quote:
moze ga se okarakterizirati kao covjeka koji zna uzivati u casici dobra vina,

Ma nije valjda!!!!!!!
quote:
moze mu se dodati puno atributa

Ma on se ne dodaje, čim dođe u šansu puca!! Kakvo dodavanje, rasni strelac je to!
quote:
no ne i reci kako je on covjek koji pati od velicina,

A to što uvik naruči duplu večeru, a?????????
quote:
jer to je jako, jako daleko od onoga sto on u stvari je...

Ni ne znaju ljudi koliko daleko.
quote:
A za one kojima smeta moje misljenje postoji samo jedno objasnjenje...
Da, ja branim Gastona jer mi je prijatelj, uopce nemam svoje misljenje i ulizica sam, stripovi.com ulizica!

Dado, ti si jedna najobičnija ulizica ali me čudi da se uopće loviš na ovakve topice. Evo, Gaston garant ne spava od sekirancije.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 25/10/2005 : 01:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky
Dado, ti si jedna najobičnija ulizica ali me čudi da se uopće loviš na ovakve topice. Evo, Gaston garant ne spava od sekirancije.

dado je dupeuvlakačgaston sad garant po teletekstu gleda rezultate

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše...
DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST ,STAROST,ŽIVOT CILI!

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 25/10/2005 : 05:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

A to što uvik naruči duplu večeru, a?????????

ali ne spominjes da su to neki tamo morski plodovi i salate, uglavnom hrana od koje se covjek (sa jednim tanjirom) posteno ni ne moze najesti
a samo da kazem na kraju: kiky nisi u pravu da je tako trazio bi protekciju i za Renkya zato sto crta tako fine slike.
no kad svi tako fino zakuhavate, da ja priupitam (posto mozda i Sejo dodje na ovaj topic a on je dezurni detektiv ): znal neko ko je ovaj Billy the kid? i sta on ustvari ima protiv mene?
i jel ovo opet ono doba godine kacemo se pocet svadjat

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29290 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/10/2005 : 11:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

Ovako, kad bi ovo bile novine, onda bi npr. Djole i DeeCay bili urednici rubrika ili bar clanovi redakcije, dok bi ostali suradnici bili novinari. Kako mi ne funkcioniramo na taj nacin nego svatko od suradnika radi kako zeli i kad zeli i sto zeli, onda su oni medjusobno jednaki. Naravno, DeeCay i Djole su napravili puno vise materijala od ostalih i pomalo je nepravedno da nose istu titulu te da nisu na neki nacin istaknuti ali onda ce se javiti netko treci (npr. Kiky koji je napisao 30-tak recenzija) koji ce htjeti da se on razlikuje od nekog ispod sebe (npr. netko tko je napisao 8), pa netko cetvrti i... Sad, mogli bi uvesti nesto tipa "visi, srednji, nizi suradnik", ali to bi po meni bilo kontraproduktivno i pomalo ponizavajuce cak.
Sto se Ace i Seje tice, ista stvar. Apsolutno sam za, pogotovo za Acu koji je napisao toliko komentara na recenzije, medjutim, onda ce doci netko i napraviti 300 kojekakvih komentara i traziti istu stvar. I za Seju vrijedi slicna stvar. Sve te titule koje se donose na osnovu nekih subjektivnih procjena su pandorina kutija jer ce uvijek biti ljudi koji ce protestirati da su oni dobili titule jer su i aco i sejo moji prijatelji itd itd. Dovoljno me se pljuje i napada i bez toga, ovako bi samo dobili jedan povod vise. Ovako, kad su pravila egzaktna, cista i jasna, nema puno price. Dsormaz treba samo napisati jos jedan tekst, a to ce se desiti prije ili kasnije.
I treba odvojiti sajt od foruma, neciji doprinos na forumu nema puno veze sa "sluzbenim" dijelom sajta. Nisam za to da Kruger dobije titulu suradnika samo na osnovu popisa na forumu.

Okay, sve je jasno. Ti si ovdje gazda i to apsolutno poštujem.

Još samo jednom ću ponoviti da je moja jedina namjera bila ukazati na određenu nedorečenost u kriterijima jer ne obuhvaćaju sve segmente rada na ovom siteu, a koji zaslužuju podršku. No da se ne bih ponavljao, dovoljno je pogledati moje prethodne postove.

Mijesas sajt i forum, sto nije jedna te ista stvar. Na sajt od materijala ide samo ono sto ja dopustim da ide, to je sluzbeni sadrzaj sajta i za te materijale slijedi titula. Za Forum ja ne odgovaram, na forumu bilo tko moze staviti bilo sta.
quote:
Nadalje, mislim da je samo po sebi jasno da dva filma nisu ista samo zbog toga što su oba - filmovi. Isto tako, ni dvije pjesme nisu iste samo zbog toga što su obje - pjesme. Ni dva automobila, ni dva čovjeka, ni dva... Whatever. Stoga, mislim da isključivo brojčano određivanje kriterija ne vodi baš u pravom smjeru.

Zbog svega ovoga što sam naveo smatram da bi se postavljeni kriteriji trebali doraditi ili bi ti kao gazda trebao ostaviti mogućnost promocije po subjektivnom načelu. Mislim da ćeš se složiti sa mnom da puno teže može biti pripremiti i odraditi jedan popis ili prikaz nekog lika nego npr. napisati pet recenzija, ili obratno. Neka recenzija može tražiti više rada i truda nego što traži pisanje npr. pet članaka u Magazinu.

Subjektivno nacelo nece donijeti nista dobroga. Ja to, naravno, mogu napraviti (cak sam i htio), ali opet ponavljam, ionako sam izlozen zestokoj pljuvacini i bez toga, sa ovim bi samo stvorio jos vise problema, jer sigurno bi bilo prituzbi, kuknjave i napada "zasto ovaj, zasto ne onaj" i "podobni/prijatelji dobijaju titule, a ostali ne". Brojcani kriterij sigurno nije najpodobniji i najpravedniji, ali je egzaktan i jasan. Nema proizvoljnih tumacenja.

quote:
Na kraju, smatram kako je uvijek potrebno nešto dorađivati, brusiti i poboljšavati. Da nije tako, onda bi i dan danas provodili iste zakone koji su bili na snazi prije nekoliko tisuća godina.

Sorry, ali ja ovaj sajt vec 5 godina neprekidno usavrsavam, doradjujem i poboljsavam, ne trebas mi to govoriti.

quote:
I da, molim te, skini mi titulu stripovi.com suradnik.

Naime, prema navedenim kriterijima ja ju ne zaslužujem nositi.

Zasluzujes je nositi. Provjeri ponovo. I nije mi jasno sto si se uvrijedio?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29290 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/10/2005 : 11:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ned Mace

Mislim da su pravila o dodjeli titule stripovi.com suradnik vrlo jasna i transparentna i ne vidim da ima potrebe za dodatnim kemijanjem. Uvođenje nekih proizvoljnih kriterija bi dovelo pod a) do tužakanja i zanovijetanja i pod b) do inflacije titula. Jedino što bi predložio je da se kontrolira status suradnika, tj. njihova aktivnost. Hipotetski govoreći, mislim da 8 recenzija napisanih 2003. ne znači da je ta osoba trenutno suradnik, više bivši suradnik. Recimo jedan tekst (recenzija, esej, prikaz junaka, izvještaj...) u 6 mjeseci bi meni bio uvjet za sve trenutne suradnike, nakon što taj rok istekne titula se ukida i uvodi nakon ponovne aktivacije. Da ne bi netko pomislio da imam nešto protiv njega ova odredba bi vjerojatno prvo mene ovako lijenog lišila titule :).

Ne. Poanta te titule je da se zahvali covjeku koji je ulozio svoje vrijeme i trud da bi napisao neki tekst za sajt. To sto je on to napravio prije 2 godine, pa stao, ne umanjuje vrijednost tog truda.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000