forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 zanimljivosti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 22/10/2005 : 23:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Apeliram da se kod recenzija ne pretjeruje sa" zanimljivostima "jer onda prave zanimljivosti gube smisao!

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/10/2005 : 23:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Misliš na moje zanimljivosti od 7 strana u MM: Generacije? ;)

--
"By Lenin's beard...!"
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6165 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 22/10/2005 : 23:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Ne mislim da se pretjeruje sa zanimljivostima.Naprotiv,volio bih da ih ima više jer ih smatram najzanimljivijim dijelom recenzije.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 23/10/2005 : 00:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
slazem se sa Acom - moja sljedeca recenzija ce imati vise zanimljivosti nego recenzije :)

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15586 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/10/2005 : 00:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
i ja se slažem sa acom

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 23/10/2005 : 00:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Bit ću originalan: "I ja se slažem s Acom."

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 23/10/2005 : 00:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message  Reply with Quote
Ja se slažem s Gastonom i rizbozg-om!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15586 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/10/2005 : 01:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
ljepo od tebe :-)))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

Jackson Trbosjekson
New Member

Slovenia
294 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 23/10/2005 : 02:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jackson Trbosjekson a Private Message  Reply with Quote
Što više zanimljivosti to bolje.

Koljem po kućama
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 23/10/2005 : 08:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Ne Djole, nisam mislio na tebe ni na ikoga konkretnog!I ja jako cjenim trud,strpljenje i pedantnost koju uvaženi recenzenti pokazuju oko recenzija,ali ponekad mi se čine previše isforsirane.Mislim da sada nema smisla navoditi neke konkretne primjere nekih zanimljivosti, ali ako su to zanimljivosti onda bi ih gotovo svaka recenzija mogla imati stotinjak. ili zanimljivosti tipa:radnja se odvija u Pragu ispominju se Kafka i Werfel,a povijest Praga možete pročitati tamo i tamo,o srednjoeuroskoj židovskoj književnosti tamo i tamo... No,očito sam usamljen u ovom mišljenju kako se vidi iz izjava cjenjenih forumaša pa sam promašio s ovim prijedlogom.Htio sam samo čuti vaše mišljenje i zahvaljujem na tome!
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6165 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 23/10/2005 : 10:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Uopće ne mislim da si promašio.Slažem se sa tobom da treba navoditi samo one prave zanimljivosti i ne pretjerivati.Moguće je da u pojedinim recenzijama ima zanimljivosti koje to i nisu,ali ovako općenito gledano,mislim da se ne pretjeruje i da su navedene zanimljivosti uglavnom OK.

Kad će tvoja nova recenzija nekog MV-a?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7363 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 23/10/2005 : 12:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
E, sam da iskoristim trenutak;
Deecay, srečo moja, el mi možeš pomoć u prikupljanju što više zanimljivosti za "Lov na čovjeka"... a uskoro se bacam i na "Peto godišnje doba", pa bi i tu treb'o pomoć?

I'm so bad at this... :)

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 23/10/2005 : 12:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fantom

Ne Djole, nisam mislio na tebe ni na ikoga konkretnog!I ja jako cjenim trud,strpljenje i pedantnost koju uvaženi recenzenti pokazuju oko recenzija,ali ponekad mi se čine previše isforsirane.Mislim da sada nema smisla navoditi neke konkretne primjere nekih zanimljivosti, ali ako su to zanimljivosti onda bi ih gotovo svaka recenzija mogla imati stotinjak. ili zanimljivosti tipa:radnja se odvija u Pragu ispominju se Kafka i Werfel,a povijest Praga možete pročitati tamo i tamo,o srednjoeuroskoj židovskoj književnosti tamo i tamo... No,očito sam usamljen u ovom mišljenju kako se vidi iz izjava cjenjenih forumaša pa sam promašio s ovim prijedlogom.Htio sam samo čuti vaše mišljenje i zahvaljujem na tome!

Ne postoji promašeni prijedlog! Sve što se ovdje napiše kao preporuka, sugestija ili mišljenje je hvale vrijedno. Stoga, samo naprijed! Pa znaš i sam da neki od nas vole crnke, neki plavuše, a neki crvenokose.

Meni osobno je drago pročitati što više toga među zanimljivostima jer tada mogu sam promisliti što bih ja, da sam bio na mjestu recenzenta, stavio, a što ne.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 23/10/2005 : 15:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Uopće ne mislim da si promašio.Slažem se sa tobom da treba navoditi samo one prave zanimljivosti i ne pretjerivati.Moguće je da u pojedinim recenzijama ima zanimljivosti koje to i nisu,ali ovako općenito gledano,mislim da se ne pretjeruje i da su navedene zanimljivosti uglavnom OK.

Kad će tvoja nova recenzija nekog MV-a?
Planiram recenzirati Olujno nebo po meni najbolji Mv od prvih 13!
Bond.James Bond.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 24/10/2005 : 13:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Meni je uvijek bilo interesantno procitati sto vise zanimljivosti,predpostavljam da je to razlog zasto se tako zovu...

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/10/2005 : 22:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za što više zanimljivosti, zato i jesu tako iscrpne... No to je više za moju dušu da imam na jednom mjestu sve što je važno u jednoj epizodi. Prije i poslije recenzije pročitam puno toga o nekoj temi pa mi je onda uludo bacati neke informacije koje su mi bile korisne, a da to ne podijelim s rajom. Pogledaj kako znaju biti opširne zanimljivosti na Ubc, ako se recenzent naširoko bavi temom...
Puno toga se spomene u samom tijelu recenzije, ali one važne činjenice bi trebale ići u zanimljivosti. Ja bih čak radio ubacio i likove i lokacije koje u neku rubriku u recenziji. Tako imaš stopostotan prikaz epizode za sve buduće generacije...

Jel se ti to možda malo ljutiš što sam ti stavio zanimljivosti na onaj MV Kameno lice? Pretjerao sam? Ustvari siguran sam da misliš na moje uplitanje jer sam ja napravio na način koji si gore opisao. Ako nije to, reci onda što te konkretno smeta ili misliš da bi na to recenzenti mogli bolje obratiti pozornost?

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...

Edited by - DeeCay on 25/10/2005 22:59:55
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/10/2005 : 22:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Deecay, srečo moja, el mi možeš pomoć u prikupljanju što više zanimljivosti za "Lov na čovjeka"... a uskoro se bacam i na "Peto godišnje doba", pa bi i tu treb'o pomoć?

Misliš "Lov na vještice" valjda? "Golconda" je napravljena, i "Div" a to je s " Petim godišnjem" zaključena trilogija. Rekao bi da je "PEto" posvećeno slikaru Rolandu Toporu, kako su i ostale dvije bile drugim umjetnicima, Magrite i onom ludom slikaru, kako se već zvao... Budem malo pogledao.

That was his power...
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/10/2005 : 23:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
"Pa znaš i sam da neki od nas vole crnke, neki plavuše, a neki crvenokose"

e pa ja volim i prve i druge i trece

"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 26/10/2005 : 00:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Poštovani kolega DeeCayu!Izuzetno te cjenim kao recenzenta i divim se tvojem vrlo studioznom pristupu recenzijama, za to je potrebno uložiti dosta truda za kojeg ja osobno i nemam baš strpljenja, ali tim više cijenim tvoje recenzije koje su zaista posebne!Što se tiče tvojih zanimljivosti na moju recenziju, smatram da su u glavnom na mjestu i da obogaćuju recenziju.Osobno ne bi stavio posljednju jer je Hogan čest lik u serijalu i smatram da nije potrebno posebno naznačivati njegovo pojavljivanje. U pretposljednjoj zanimljivosti koja je interesantna ne bi upućivao na onaj članak. Ipak, to je samo moje mišljenje, ali u potpunosti poštujem Markosovu uredničku autonomiju i ako on smatra da nešto treba objaviti-nek se objavi!Uostalom da nisam zadovoljan funkcioniranjem sajta ne bih suradjivao.Ovako mi je zadovoljstvo s vremena na vrijeme dati svoj skroman doprinos,kojeg ne mogu,naravno, ni približno usporediti sa tvojim.Istina je da je moje otvaranje ovog topica u korelaciji sa tvojim dodavanjem na moju recenziju,ali ne radi tebe nego jer sam prvi put vidio zahvaćanje u nečiji tekst bez njegovog odobrenja.No,razmislio sam ishvatio da zanimljivosti nisu onaj klasični dio recenzije i nemam ništa protiv da ih i ubuduće dodaješ.Naravno, tekst recenzije se ne smije dirati.I sam bi danas neke stvari drugačije izrazio,ali qud scripsi scripsi! To što jako cjenim tebe i nekoliko ostalih recenzenata ne znači da želim slijediti vaš stil pisanja.To i jest bogatstvo da svako od nas recenzenata razvije vlastiti prepoznatljivi stil,a očito je, i na tome ti čestitam,da je tvoj uz Djoletov forumašima najdraži.Drago mi je što smo ovo raščistili i moj komentar na Užas iz Rama doista nije bio pila naopako!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/10/2005 : 00:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne moramo tako službeno, mislim, nismo na normi, a nismo ni neka gospoda (uostalom, mi još čitamo stripove)... Nisam ja tjerao Markosa da objavi zanimljivosti na tom MV. Bože moj, ako je problem, reći ću Marku nek izbriše. Ne bi ih ni stavio, neg sam počeo pisati recenziju za taj broj, a onda sam kasno shvatio da već postoji na sajtu. Nisam htio slati kontrarecenziju, već sam samo poslao zanimljivosti ako želi nek ih objavi, i naravno ako je to u redu sa fantomom. Ovaj citat je iz Markosovog odgovora na moj mail:
"Nema problema za dodatke recenziji od Fantoma, nece se on ljutiti!"

No, izgleda da se malo naljutio Nemaš beda fantom, maknut ćemo to...

P.S. fantom, ne moraš mi pisati hvalospjeve a niti umanjivati svoj doprinos; i daleko sam od najveće face na sajtu

That was his power...

Edited by - DeeCay on 26/10/2005 00:45:14
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 26/10/2005 : 09:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Još jednom:ne ljutim se!Naljutit ću se ako se maknu! Slobodno i dalje dodaji zanomljivosti.Markos je rekao dobro,nisam se ljutio,zato sam i poslao onakav komentar na tvoju recenziju,a ne bih imao ništa protiv kontrarecenzije,ali mislim da je bolje da se pokrivaju još nerecenzirane epizode.I naravno da kontrrecenzija bude kontra.Ne pišem ti hvalospjeve,ali htio sam ti reći da te cijenim i po mome jesi jedna od najvećih faca na sajtu!Nemam apsolutno ništa protiv tebe,upravo suprotno,i žao mi je što smo se zakačili,moja namjera pri otvaranju ovog topica nije bila takva!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29290 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2005 : 09:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ih dodao jer sam mislio da u tome nema nista lose. Tekst recenzije nisam i ne bi mijenjao, ali zanimljivosti su druga stvar, to su napomene koje nije zgorega dodati ukoliko ih recenzent nije uocio.
A vas dvojicu moram odvest na pivo na CRS-u:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 26/10/2005 : 10:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
U pravu si,u tome nema ništa loše,štoviše to je plus!Žao mi je ako sam ostavio dojam svadljivca ili osobe povrijedjene taštine jer stvari ne stoje tako.U potpunosti podržavam tvoju uredjivačku politiku,a poziv na pivo sa zadovoljstvom prihvaćam! i ja ću zavrtiti koju rundu!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29290 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2005 : 11:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Eto, sve je rijeseno!:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/10/2005 : 11:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Oke, sve u redu, mislim da je čak reakcija s jedne strane bila i opravdana. Mislim da za sve nas koji pišemo ponekad tuđe uplitanje u vlastito stvaralaštvo može predstavljati napad na vlastitu ličnost i naše mišljenje. Tako da neka prikrivena bahatost ponekad nađe puta do površine. Nije bed, bilo je i takvih trenutaka kod mene.

Ovako, da navedem argumente zašto sam stavio posljednje dvije zanimljivosti. Evo prvo linka na recenziju, da ju izreklamiramo malo: http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=MV&StoryID=358

Tekst o raspadanju tijela stavio sam zato jer nakon dvadesetak godina leš se raspadne i ostaju ti samo jače kosti, a čak i odjeća uvelike propadne, tako da uzimanje kože sa 20 godina starog leša svoga oca (koji je bio pokopan) je teško moguće jer kože više nema. Nekrofagi na mrtvom mesu počinju odmah raditi, kako je to naznačeno u tekstu. Tako da ja mislim da je to bila posveta navedenim fimovima, a s Edom Gainom je sve počelo. Isto tako, unutra je ubačena i moja interna fora (deecay – decay, vidi se sličnost;)) No ovo bi se moglo nazvati i poluprofesionalna deformacija, bio sam 8 mjeseci u civilnoj vojsci stacioniran na groblju, tako da znam kako stvari izgledaju. (naravno, nisam grobar, ja sam informatičar, tka da se zna;))

Posljednja natuknica o Hoganu. Ako želiš naći gdje se sve pojavljuje Hogan u Magičnom ili gdje se pojavljuje npr. Aristotel Skotos u Nathanu ili Hellingen u Zagoru, kako ćeš to najprije naći? Prečitavati sva tijela recenzija da bi našao gdje se spomenuti nalazi ili ćeš lakše to naći ako se spomene u zanimljivostima. Zanimljivosti po meni olakšavaju pretraživanje, imaju dokumentaristički značaj, a i pružaju neku zanimljivost. Zašto ne staviti i link o temi pa nek si čitatelji pogledaju?

That was his power...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7363 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 26/10/2005 : 12:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by kiky

Misliš "Lov na vještice" valjda? "Golconda" je napravljena, i "Div" a to je s " Petim godišnjem" zaključena trilogija. Rekao bi da je "PEto" posvećeno slikaru Rolandu Toporu, kako su i ostale dvije bile drugim umjetnicima, Magrite i onom ludom slikaru, kako se već zvao... Budem malo pogledao.

Ma da, Lov na vještice a ne Lov na čovjeka!
Lov na čovjeka je ona jedna Nick raider epizoda!
I ozbiljno, svaka pomoć bi mi dobro došla... Hvala.

you candy perfume girl
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000