forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Bon ton na Aukcijama ?!?!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 27/11/2005 : 01:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Eto dogodilo mi se je ono što se je vjerovatno i drugima događalo, a to je da mi je neko preuzeo aukciju par sati prije isteka. I to aukciju koja je bila postavljena prije petnaest dana. Ne bi bio nikakav problem da dotična osoba pregledava aukcije tri puta mjesečno, ali radi se o osobi koja je tamo prisutna svakodnevno.
Meni osobno ne bi bilo niti na kraj pameti podizati nekome cijenu u zadnjih nekoliko sati; jednostavno mi je to nekulturno.

Je li tko od vas imao sličnih iskustava?

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/11/2005 : 03:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa koja je onda svrha aukcija? Valjda je bit u natjecanju sa ponudama a ne u tome tko prvi da ponudu. Ako vec ne pratiš aukcije baš u trenutku njihova isteka onda daj odmah maksimalnu ponudu i pusti da aukcije same odrađuju svoje. Ako na kraju tvoja ponuda bude najveca, super...ako je premašena onda si opet zadovoljan jer si ti dao svoju maksimalnu ponudu. Time smatraš da taj strip i ne vrijedi ( za tvoje pojam ) više. Na burzi ( koje više nema ) bi bilo ne fer nuditi vecu cijenu od one koja je tražena i koju je vec netko ponudija prodavacu. Na aukcijama ne vidim razloga da budeš nezadovoljan. Meni se dogodi da ponekad ne sudjelujem u aukcijama koje je vec bidala osoba koju osobno poznajem jer je prvi dao ponudu i ne želim mu ometati aukciju. Cesto izbjegavam aukcije gdje se natjece netko od mojih kupaca ( osim ako mi taj strip nije jaaaaako napet ). No to ne mora biti pravilo. Bit aukcija je ponuditi najvecu cijenu, u prvoj ili zadnjoj sekundi, potpuno nebitno.

PS
Nisan mu ja diga aukciju nego netko drugi, tek toliko da se zna

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 27/11/2005 : 09:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
Potpuno se slažem sa Renkyjem

egoist je onaj čovjek koji ne misli na mene
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 27/11/2005 : 11:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
je renky ima pravo
aL KAD GA UVATIMO
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 27/11/2005 : 13:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ma jasno mi je to sve. Nije mi niti na kraj pameti da se ljutim zbog toga, jer i sam znam kakva je svrha aukcija. Samo radi se o tome da osobno nikada ne bih u zadnjih par sati podizao cijenu za aukciju koju petnaest dana gledam gotovo svakodnevno. Netko to radi, ali od mene takvo nešto nečete vidjeti. Vjerujem da nisam jedini...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/11/2005 : 19:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Renkyjem. Imao sam i ja sličnih iskustava na početku, ali sad vidim da ,na primer, kad vidim da je za određeni strip dao ponudu neko sa kojim sarađujem, tada , uglavnom, odustajem od daljeg nadmetanja.
Naravno svrha aukcija je nadmetanje...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/11/2005 : 19:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ma jasno mi je to sve. Nije mi niti na kraj pameti da se ljutim zbog toga, jer i sam znam kakva je svrha aukcija. Samo radi se o tome da osobno nikada ne bih u zadnjih par sati podizao cijenu za aukciju koju petnaest dana gledam gotovo svakodnevno. Netko to radi, ali od mene takvo nešto nečete vidjeti. Vjerujem da nisam jedini...

Nisi jedini...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/11/2005 : 18:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Dešava mi se često da mi lik u zadnjoj minuti(bukvalno) preotme strip. Prvi impuls je da spakiram torbe i pođem mu u posjet. Onda malo razmislim pa shvatim da sam mogao staviti veći iznos pa mi nebi mogao to učiniti. Onda se prisjetim da sam i ja to nekada davno uradio par puta kada sam bio novi i nesvestan ostalih ljudi na sajtu. Na kraju kažem sam sebi da ću to ponovo uraditi ako bude neki strip za koji bih rođenu babu prodao. Malo se posramim svojeg labavog morala sa dvostrukim mjerilima, nasmijem se, kažem u sebi "mangupe mali"(za ovog što mi je preoteo strip) i moja unutarnja borba se završi hepiendom sa mogućnošću uzbudljivog nastavka.

Mjenjam knjige za stripove. Obi-wan-kenobi@inet.hr
Go to Top of Page

igorpb
Senior Member

Australia
1931 Posts

Member since 24/08/2003

Posted - 28/11/2005 : 19:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send igorpb a Private Message  Reply with Quote
I meni se to upravo desilo. Bido sam zaneke stripove prije 10 dana i cijena je stajala do zadnjih sat vremena kada je neki mike podigao za jednu Kunu i to aukciju od 200 Kuna.
A ja (jebena vremenska razlika) spavao ko janje u to vrijeme. Ali zato se zove aukcija.

I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/11/2005 : 19:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Pa kad bolje razmislim i nije neka šteta izgubiti aukciju, treba čovek biti spreman da ako hoće po svaku cenu neki strip, onda nek da najveću ponudu, međutim uvek se određeni strip nađe, ja sam na primer jedan strip bidao tri puta i svaki put izgubio aukciju, a sad skoro sasvim slučajno sam ovde došao do tog stripa za sitnu lovu, tako da mislim da ne treba previše žaliti za izgubljenom aukcijom...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/11/2005 : 20:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Pa kad bolje razmislim i nije neka šteta izgubiti aukciju, treba čovek biti spreman da ako hoće po svaku cenu neki strip, onda nek da najveću ponudu, međutim uvek se određeni strip nađe, ja sam na primer jedan strip bidao tri puta i svaki put izgubio aukciju, a sad skoro sasvim slučajno sam ovde došao do tog stripa za sitnu lovu, tako da mislim da ne treba previše žaliti za izgubljenom aukcijom...

Upravo tako. Naići će strip kad tad, skupljanje stripova je hobi za čitav život. Ne odgovara mi baš taj koncept aukcija. Na stripove koje licitiram uvijek se nakače i drugi pa ja na kraju ispušim jer nemam baš velik budžet. Više mi je odgovarala burza. Što nađeš u trgovini, kupiš i ne moraš se za najobičniji strip klati s još trojicom. Aukcije su mi više za neke rijetke i vrijedne primjerke koje ja ionako ne kupujem.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/11/2005 : 21:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Upravo tako. Naići će strip kad tad, skupljanje stripova je hobi za čitav život. Ne odgovara mi baš taj koncept aukcija. Na stripove koje licitiram uvijek se nakače i drugi pa ja na kraju ispušim jer nemam baš velik budžet. Više mi je odgovarala burza. Što nađeš u trgovini, kupiš i ne moraš se za najobičniji strip klati s još trojicom. Aukcije su mi više za neke rijetke i vrijedne primjerke koje ja ionako ne kupujem.

Naravno, pa cilj je sakupljanje stripova, a kad sve sakupiš , šta dalje, ovako je ipak bolje da određeni strip nemaš i da ga nestrpljivo čekaš , pa ja samo znam koliko sam čekao Zagora extra Neman iz lagune i upravo od tebe sam ga kupio, a samo je jedan jedini put bio na aukciji i ja sam ga osvojio, a samo da znaš da sam dosta stripova hteo da licitiram , baš sad skoro, pa kad sam video da si ti dao ponudu, odustao sam od nadmetanja, mislim , možeš mi verovati, a i ne moraš, ali stvarno je tako bilo...a i ovog Dylana 25 , jedva nađoh !
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15597 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/11/2005 : 23:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
ja u 75% slučajeva bidam na isteku aukcije
koj put dobim koj put izgubim ali to nije stvar vremena nego upisane cijene
i ZATO NE ŠKRTARI AKO OČEŠ NEKI STRIP da poslje netrebaš kukati
bon ton je u tome da se sam lupiš glavom u zid jer si si na kraju sam kriv a ne onaj ko ti je odmeo aukciju

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/11/2005 : 00:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

bon ton je u tome da se sam lupiš glavom u zid jer si si na kraju sam kriv a ne onaj ko ti je odmeo aukciju

Borise, svako radi po svom i to je u redu. Meni je jednostavno neugodno podizati cijenu na samom isteku aukcije; što ćeš, takav sam. Ne "škrtarim" na aukcijama nego sam stavio manju cijenu jer je bilo još 14 dana do isteka aukcije. Mislio sam podizati cijenu, a poslije 14 dana sam zaboravio i to je to. Sam sam si kriv. Stvar je u tome da mi se još tako nešto nije dogodilo. Od danas ću bolje paziti...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/11/2005 : 12:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Srdjandj je rekao :
Naravno, pa cilj je sakupljanje stripova, a kad sve sakupiš , šta dalje, ovako je ipak bolje da određeni strip nemaš i da ga nestrpljivo čekaš , pa ja samo znam koliko sam čekao Zagora extra Neman iz lagune i upravo od tebe sam ga kupio, a samo je jedan jedini put bio na aukciji i ja sam ga osvojio, a samo da znaš da sam dosta stripova hteo da licitiram , baš sad skoro, pa kad sam video da si ti dao ponudu, odustao sam od nadmetanja, mislim , možeš mi verovati, a i ne moraš, ali stvarno je tako bilo...a i ovog Dylana 25 , jedva nađoh !

Pa vjerujem ti, zašto ne bih. U principu, ja se također suzdržavam od bidanja ako je netko mi poznat već licitirao. Ipak, kad je u pitanju neki strip iz kategorije "za prodati rođenu babu", onda se ipak borim. Na žalost sistem aukcije je takav da se moramo takmičiti jedni protiv drugih u količini ponuđenog novca.

Edited by - Obi-wan on 29/11/2005 12:42:22
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15597 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/11/2005 : 12:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
oprez je majka mudrosti :-)))

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/11/2005 : 12:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

quote:
Originally posted by risbozg

Borise, svako radi po svom i to je u redu. Meni je jednostavno neugodno podizati cijenu na samom isteku aukcije; što ćeš, takav sam. Ne "škrtarim" na aukcijama nego sam stavio manju cijenu jer je bilo još 14 dana do isteka aukcije. Mislio sam podizati cijenu, a poslije 14 dana sam zaboravio i to je to. Sam sam si kriv. Stvar je u tome da mi se još tako nešto nije dogodilo. Od danas ću bolje paziti...

Slažem se s dcopic-em. I meni je neugodno podizati u zadnjoj minuti i smatram da to nije baš lijepo prema kolegama. Ipak, jasna mi je i druga strana svega toga jer puno ljudi bida u zadnjoj minuti da ne ostanu "lijepo vaspitan, ali bez stripa", koji je osvojio netko manje lijepo vaspitan. Mislim da je riješenje kao i obično u sredini(Budin put). Ne licitirati u zadnji tren osim ako to baš nije neophodno.

Edited by - Obi-wan on 29/11/2005 12:49:20
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/11/2005 : 15:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Srdjandj je rekao :

Pa vjerujem ti, zašto ne bih. U principu, ja se također suzdržavam od bidanja ako je netko mi poznat već licitirao. Ipak, kad je u pitanju neki strip iz kategorije "za prodati rođenu babu", onda se ipak borim. Na žalost sistem aukcije je takav da se moramo takmičiti jedni protiv drugih u količini ponuđenog novca.

Pa slažem se sa tobom Dejane, ali ja jednostavno nisam takav i znam da određeni strip kat-tad naiđe, ali nema problema, nemam ništa protiv, jer ja znam koliko mogu neki strip da platim, ako neko ponudi više, ja se više ni ne nadmećem, ...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 30/11/2005 : 17:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ne postoji pravilo na aukcijama , jer ako neko zapne za neki strip , taj će ga i osvojiti, meni je drago kad vidim da se prepucavaju za moju aukciju koju prodajem, tada mi ne smeta povećavanje ponuda, he, he, he...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/11/2005 : 18:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne postoji pravilo na aukcijama , jer ako neko zapne za neki strip , taj će ga i osvojiti, meni je drago kad vidim da se prepucavaju za moju aukciju koju prodajem, tada mi ne smeta povećavanje ponuda, he, he, he...

>> Ne kopajte nos, sline su komadići mozga! <<
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 30/11/2005 : 18:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
ovo je tako i tako svi misle, nek neko kaže da nije tako...
Go to Top of Page

slovenec
Senior Member

Slovenia
1024 Posts

Member since 05/04/2004

Posted - 30/11/2005 : 22:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send slovenec a Private Message  Reply with Quote
nije tako.....:))))

eto!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15597 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/12/2005 : 00:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
tak je

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/12/2005 : 08:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by slovenec

nije tako.....:))))

eto!

E tako je , svako voli da proda strip što skuplje.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000