forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 bez naslova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 23/01/2006 : 13:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
nisam proda elf quest za kunu

jebite se

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 23/01/2006 : 13:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
iznad se nalazio jedan dugi prosti post

ovo je pristojna verzija
bog
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 23/01/2006 : 21:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by degman

jebite se

E - pa ko još prati AUKCIJE? Hočemo nazad BURZU, pa makar se OGLAS plačao...

markolar
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 23/01/2006 : 21:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

jebite se

Ajde kupit cu ti ga ja:))))))
Ovo je zvucalo stvarno ocajno

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/01/2006 : 21:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
o čemu se radi ?

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 23/01/2006 : 21:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
Ma degman upao u klimakterij:)))

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/01/2006 : 22:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Aha, a mogu li te zvati maki, mislim ono da ti tepam, od mamlaza, kao maki, lakše mi je...)))

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/01/2006 : 01:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Aha, a mogu li te zvati maki, mislim ono da ti tepam, od mamlaza, kao maki, lakše mi je...)))

GENS UNA SUMUS

Ne mozes
Tepaj makikatalinic-u

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/01/2006 : 09:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

GENS UNA SUMUS

Ne mozes
Tepaj makikatalinic-u

Mrzim mrznju!

OK, OK, Care, sad sam se stvarno nasmejao.
Tu smo, pa ćemo se zezati do mile volje, kad ti bude dosadno.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/01/2006 : 11:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

jebite se

Za kunu bi ga prodao. Ipak, tu je uvijek poštarina i troškovi slanja novca ili uplate na račun pa to nije ni blizu jedna kuna.

>> Nije da ja ne volim ljude, samo se bolje osjećam kada mi nisu u blizini. <<
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 24/01/2006 : 14:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
Ajmo otvoreno
Zasto se nije prodao jedan HC u boji, niti za 1 kn?

- 1. jer je aukcijska ponuda otvorena 12 puta. Sto nam jasno govori da ju nitko nije vidio. Zasto? Jer se na prve dvije stranice (od 78!) nalaze placene aukcijske ponude. Ova stavka mora imati daljnju rasclambu;

-a) trenutne aukcije dr westaxa koje isticu za nekih uru vrimena od ispisivanja ovih redova nalaze se iza onih placenih aukcija, elem negdje na trecoj stranici. jasno, oni koji su platili extra imaju prednost nad ovima koji nisu (smrt kapitalizmu sloboda stripu!)
-b) od 78 str ponuda, uglavnom se tu nalaze poluoportunisticki strip tajkunici koji zasipaju aukcije ponudama a mali ponudjac sa 1 do 2 stripa tu se iznimno lako izgubi, pa makar stavio konkurentsku pocetnu cijenu (od 1 kune) . Isti taj 'mali ponudjac' ne uzima za opciju ista novca dati radi prezentiranja svog stripa jer mu je to GLUPO (on je skrtica) i ne funkcionira na mentalnom sklopu profita na svom proizvodu (jer je realan), vec stjecajem okolnosti ima nesto za ponudit VISKA, pa mu je poprilicno nelogicno s obzirom da se ne radi o skupocjenoj materijalnoj stvari – dobit nesto za to i nabavit nesto novo u pribliznoj vrijednosti. interesantno kako se ovdje radi o stripovima a iste VISE ne mozes mijenjat jer su ili precjenjeni, podcjenjeni, neprocjenjeni, necjenjeni...
-b) od 78 str ponuda iznimno je tesko naci ista originalno (al da vam ne dam povod replici – necu ulaziti u zakon ponude i potraznje, ukusa i neukusa, umjetnicko vrijednog i sunda) – naprosto se zelja za nepovrsnim pretrazivanjem aukcijske boneli ponude iznimno brzo gubi (i to je cinjenica (markolar, par postova iznad)

- 2. jer je aukcijska ponuda otvorena 12 puta. Sto nam jasno govori da nikog nije zanimala.
Zasto?
-a) jer se ne moze oteti dojmu da su aukcije postale medjunarodni centar neoporezivog dilanja stripova namjenjen iskljucivo onima koji od stipova zaradjuju (markose o ovome moras razmislit)
-b) jer iako se radi o hrvatskom sajtu, na njemu su aktivni (gledam sa vidjenja trgovine) brojni clanovi koji iz hrvatske nisu. Prije nego li me se razapne kao ekstremistu, tesko je obavljat medjunarodnu trgovinu ako su cijene postanskih usluga za iste – ekstremno visoke. Ovo nije bio problem dok se s vremenom sajt nije rijesio britko i cisto nacionalno reprezentativne ponude sa burze, a uvatio aukcija (u kojima se ne zna vise nista jasno kao prije – ni tko se skriva iza nicka koji prvi put vidis, niti odakle covjek dolazi...). trgovao sam van drzave, opcija da se jasno pokaze tko placa postarinu jasno je definirana no sajt je narastao, a 'domacih' je sve manje (cinjenica)

-3. jer ju nije prodavao macan. U ovo sam uvjeren. Psiholosko – sociolosku rasclambu istoga ostavljam stinkiju

Cinjenica je da taj strip vrijedi. Makar i kunu. A za tu jednu kunu nije prodan. Nesto dakle ne valja.

Moram na faks. Mozda nastavim srat kasnije s mozda me prodje volja.
Zivjela demokracija i sloboda govora! isprike zbog neelokventnosti, da imam vise vremena i da nisam subjektivno rastrojen bolje bi sve obrazlozio al ovako, SLOBODNO me mozete popljuvat :)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/01/2006 : 15:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajmo otvoreno
Zasto se nije prodao jedan HC u boji, niti za 1 kn?

- 1. jer je aukcijska ponuda otvorena 12 puta. Sto nam jasno govori da ju nitko nije vidio. Zasto? Jer se na prve dvije stranice (od 78!) nalaze placene aukcijske ponude. Ova stavka mora imati daljnju rasclambu;

-a) trenutne aukcije dr westaxa koje isticu za nekih uru vrimena od ispisivanja ovih redova nalaze se iza onih placenih aukcija, elem negdje na trecoj stranici. jasno, oni koji su platili extra imaju prednost nad ovima koji nisu (smrt kapitalizmu sloboda stripu!)

Dvije stranice naprema 78 nije puno... Druga stvar je sto je 78 stranica previse.
quote:
-b) od 78 str ponuda, uglavnom se tu nalaze poluoportunisticki strip tajkunici koji zasipaju aukcije ponudama a mali ponudjac sa 1 do 2 stripa tu se iznimno lako izgubi, pa makar stavio konkurentsku pocetnu cijenu (od 1 kune) . Isti taj 'mali ponudjac' ne uzima za opciju ista novca dati radi prezentiranja svog stripa jer mu je to GLUPO (on je skrtica) i ne funkcionira na mentalnom sklopu profita na svom proizvodu (jer je realan), vec stjecajem okolnosti ima nesto za ponudit VISKA, pa mu je poprilicno nelogicno s obzirom da se ne radi o skupocjenoj materijalnoj stvari – dobit nesto za to i nabavit nesto novo u pribliznoj vrijednosti. interesantno kako se ovdje radi o stripovima a iste VISE ne mozes mijenjat jer su ili precjenjeni, podcjenjeni, neprocjenjeni, necjenjeni...

Mali ponudjac treba pronaci nacin da se probije.

quote:
-b) od 78 str ponuda iznimno je tesko naci ista originalno (al da vam ne dam povod replici – necu ulaziti u zakon ponude i potraznje, ukusa i neukusa, umjetnicko vrijednog i sunda) – naprosto se zelja za nepovrsnim pretrazivanjem aukcijske boneli ponude iznimno brzo gubi (i to je cinjenica (markolar, par postova iznad)

Zavisi sto trazis? Sto je po tebi originalno?

quote:
- 2. jer je aukcijska ponuda otvorena 12 puta. Sto nam jasno govori da nikog nije zanimala.
Zasto?
-a) jer se ne moze oteti dojmu da su aukcije postale medjunarodni centar neoporezivog dilanja stripova namjenjen iskljucivo onima koji od stipova zaradjuju (markose o ovome moras razmislit)

Razmisljam. Ali sto da radim? Mogu samo ugasiti aukcije i svu trgovinu na sajtu.
quote:
-b) jer iako se radi o hrvatskom sajtu, na njemu su aktivni (gledam sa vidjenja trgovine) brojni clanovi koji iz hrvatske nisu. Prije nego li me se razapne kao ekstremistu, tesko je obavljat medjunarodnu trgovinu ako su cijene postanskih usluga za iste – ekstremno visoke. Ovo nije bio problem dok se s vremenom sajt nije rijesio britko i cisto nacionalno reprezentativne ponude sa burze, a uvatio aukcija (u kojima se ne zna vise nista jasno kao prije – ni tko se skriva iza nicka koji prvi put vidis, niti odakle covjek dolazi...). trgovao sam van drzave, opcija da se jasno pokaze tko placa postarinu jasno je definirana no sajt je narastao, a 'domacih' je sve manje (cinjenica)

a cuj, zna se tko je odakle, u opisu aukcije stoji i lokacija, dakle, ako nesto kupujes, vidis i znas odakle dolazi predmet koji kupujes. Sto se nickova tice, kako nije jasno tko je tko? Ako nista drugo, stvari su puno cisce, jer svi novi clanovi imaju neanonimni email pa ih se moze trejsati.

quote:
-3. jer ju nije prodavao macan. U ovo sam uvjeren. Psiholosko – sociolosku rasclambu istoga ostavljam stinkiju

To je tocno. Bitno je i tko prodaje a ne samo sto se prodaje.

quote:
Cinjenica je da taj strip vrijedi. Makar i kunu. A za tu jednu kunu nije prodan. Nesto dakle ne valja.

Moram na faks. Mozda nastavim srat kasnije s mozda me prodje volja.
Zivjela demokracija i sloboda govora! isprike zbog neelokventnosti, da imam vise vremena i da nisam subjektivno rastrojen bolje bi sve obrazlozio al ovako, SLOBODNO me mozete popljuvat :)

Ajd, saberi se pa obrazlozi jos malo bolje:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/01/2006 : 16:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ima Degman pravo u puno stvari. Razmišljao sam dosta o toj tematici. Nisam uspio smisliti rješenje. U pravu je i Markos - što da čovjek uradi da bi bilo bolje. Ukidanje aukcija sigurno nije rješenje. Činjenica je da bi se taj elf quest prodao na aukcijama prije ukidanja burze ponude dok još nije bilo toliko tih velikih prodavača sa po 500 aukcija. Najbliže rješenju problema je otvaranje burze ponude, ali sa ograničenjima u broju ponuđenih stripova, cijenama ili nešto na taj fazon. Bilo bi tu posla za moderatore, ali zato ih i imamo. Recimo da se otvori burza ponude sa ograničenjem na 50-100 stripova. To bi dalo šansu malim prodavcima koji se rješavaju duplikata, a ne bi odgovaralo onima koji žele da se ljudi prepucavaju i dižu cijene za njihove stripove. Moderator bi morao paziti da se ne prekrše pravila, a moglo bi se čak i naplaćivati na mjesečnoj bazi. Znam da ova ideja nije savršena, zahtjeva razradu i povlači pitanja za sobom, ali vrijedi razmisliti.

Edited by - Obi-wan on 24/01/2006 16:11:45
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/01/2006 : 16:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nemamo vremena za moderiranje burze:(

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/01/2006 : 16:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A jedna od opcija o kojoj treba razmisliti je i naplacivanje postavljanja svih aukcija, bez obzira bile one prodane ili ne. Na taj nacin bi se sprijecilo ljude sa 600-700 aukcija da ih nekontrolirano stavljaju i bilo bi malo vise reda. Samo, pitanje je koliko je dobro rjesenje.

Go to Top of Page

nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts

Member since 13/08/2005

Posted - 24/01/2006 : 17:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send nedim a Private Message  Reply with Quote
mozda opet otvoriti ponudu. al ograniciti je sto kaze obi na odredjen broj stripova. a aukcije naplacivati vec postojecu cijenu na sve sto se prodaje. da nema vise istaknutih aukcija i sl..
(mozda!!!)

ZAGOR PRIČA...
DOSADNI STE SA HC-OM!!!
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 24/01/2006 : 18:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

A jedna od opcija o kojoj treba razmisliti je i naplacivanje postavljanja svih aukcija, bez obzira bile one prodane ili ne. Na taj nacin bi se sprijecilo ljude sa 600-700 aukcija da ih nekontrolirano stavljaju i bilo bi malo vise reda. Samo, pitanje je koliko je dobro rjesenje.

Mozda bi jedan broj akcija trebao biti besplatan (mozda 10-15 ili vise nije bitno) a za ostale preko toga broja da se naplacuje neka simbolicna cijena (svaka cifra dobro dodje;-)).
Isto tako mozda bi se moglo nesto naplatiti i za one stripove koji se non-stop okrecu na aukcijama. Staviti da strip moze tri puta besplatno na aukciju a onda ili platiti da ga opet gledamo kako se bezuspjesno prodaje ili malo pauze da se rascisti guzva. Nakon nekog vremena neka ga opet stavi besplatno. Time bi se i puno izgubilo jer bi bilo puno manje ponuda a mozda bi neki i odustali od prodaje.

Ma... ustvari kad razmislim najbolje je da ostane ovako jer ce uvijek biti kritika i uvijek netko nece biti zadovoljan.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/01/2006 : 20:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Staviš kunu po aukciji i da vidiš kakav red će se stvoriti.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/01/2006 : 21:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Staviš kunu po aukciji i da vidiš kakav red će se stvoriti.

Pa zar nije dovoljno što plaćamo uredno proviziju na prodate stripove ( a takođe i na one koje neko osvoji, a nikad se ne javi i ne kupi ih ), a sad još i plaćanje po 1 kn po aukciji, mislim da nije dobar predlog, ajde onda nek se uvede i porez ko kupi strip.
Mislim da ti nije dobar predlog Deki.
Ja stavljam na aukcije samo viškove, tj. duplikate : ne znam za druge .

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/01/2006 : 22:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

probaj to staviti:, ali sa jednom idejom. Da ovo vrijedi samo za one koji imaju vise od 5 (ili 10) aukcija!!!

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/01/2006 : 22:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
Mali prodavaci ce se na taj nacin zastititi (da svako tko ima preko npr.10 aukcija mora placati ekstra lovu za to i to u smislu da mu se recimo naplacuje postotak od pocetne cijene (to znaci da ce veliki prodavaci morati dati jeftinije stripove po pocetnoj cijeni, a samim time ce se i aukcije popularizirati, a i smanjiti popcetni broj stranica).

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/01/2006 : 22:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mali prodavaci ce se na taj nacin zastititi (da svako tko ima preko npr.10 aukcija mora placati ekstra lovu za to i to u smislu da mu se recimo naplacuje postotak od pocetne cijene (to znaci da ce veliki prodavaci morati dati jeftinije stripove po pocetnoj cijeni, a samim time ce se i aukcije popularizirati, a i smanjiti popcetni broj stranica).

Mrzim mrznju!

Ovaj predlog mi stvarno nije razumljiv, kako misliš postotak od početne cene, koliki bi trebao biti taj postotak, i zašto samo 10 aukcija ? Daj objasni mi , ja malo kasno palim.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/01/2006 : 22:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mrzim mrznju!

Ovaj predlog mi stvarno nije razumljiv, kako misliš postotak od početne cene, koliki bi trebao biti taj postotak, i zašto samo 10 aukcija ? Daj objasni mi , ja malo kasno palim.

GENS UNA SUMUS

To znaci da sto je manja pocetna cijena to je manji postotak koji placas. I ako imas preko 10 aukcija (to jest zauzimas 100 stranica onda opet placas po svakoj aukciji bez obzira).
To bi trebalo smanjiti broj nerealnih akcija (onih sa cudovisnim cijenama i onih npr. od 5 stripova koji odu na 6 aukcija).
Ajde sada malo upali

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/01/2006 : 22:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ali video si da su se one aukcije sa početnom cenom od 1 kune prodale za 500-600 kn, ja sam odustao do 30-50 kn.
nikako mi nije jasno.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 24/01/2006 : 23:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali video si da su se one aukcije sa početnom cenom od 1 kune prodale za 500-600 kn, ja sam odustao do 30-50 kn.
nikako mi nije jasno.

GENS UNA SUMUS

Nisu te aukcije problem!

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 24/01/2006 : 23:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Nego šta je problem, pusti nas da prodajemo na miru stripove kao do sada i uredno plaćamo proviziju.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000