forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 bez naslova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 25/01/2006 : 00:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Nego šta je problem, pusti nas da prodajemo na miru stripove kao do sada i uredno plaćamo proviziju.

GENS UNA SUMUS

Vas???
Pa nemas ti po 15 stranica aukcija!!!
Ili tek namjeravas postaviti

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 25/01/2006 : 08:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

Nego šta je problem, pusti nas da prodajemo na miru stripove kao do sada i uredno plaćamo proviziju.

GENS UNA SUMUS

Vas???
Pa nemas ti po 15 stranica aukcija!!!
Ili tek namjeravas postaviti

Mrzim mrznju!

Pa kad bi mi stari dao da prodam sve stripove, ne bi bilo dosta ni 115 stranica.
A , tek sad sam shvatio.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/01/2006 : 11:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Markos

A jedna od opcija o kojoj treba razmisliti je i naplacivanje postavljanja svih aukcija, bez obzira bile one prodane ili ne. Na taj nacin bi se sprijecilo ljude sa 600-700 aukcija da ih nekontrolirano stavljaju i bilo bi malo vise reda. Samo, pitanje je koliko je dobro rjesenje.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Staviš kunu po aukciji i da vidiš kakav red će se stvoriti.

>> Nije da ja ne volim ljude, samo se bolje osjećam kada mi nisu u blizini. <<

Pa zar nije dovoljno što plaćamo uredno proviziju na prodate stripove ( a takođe i na one koje neko osvoji, a nikad se ne javi i ne kupi ih ), a sad još i plaćanje po 1 kn po aukciji, mislim da nije dobar predlog, ajde onda nek se uvede i porez ko kupi strip.
Mislim da ti nije dobar predlog Deki.
Ja stavljam na aukcije samo viškove, tj. duplikate : ne znam za druge .

GENS UNA SUMUS

He,he. Nije to bio prijedlog već šala. Ne bi ti odgovaralo tako nešto Ne bi ni meni. I ja stavljam duplikate i viške tj. nisam veliki prodavac i najviše mojih aukcija završi neprodano.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/01/2006 : 11:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

A jedna od opcija o kojoj treba razmisliti je i naplacivanje postavljanja svih aukcija, bez obzira bile one prodane ili ne. Na taj nacin bi se sprijecilo ljude sa 600-700 aukcija da ih nekontrolirano stavljaju i bilo bi malo vise reda. Samo, pitanje je koliko je dobro rjesenje.

Staviš kunu po aukciji i da vidiš kakav red će se stvoriti.

Pa zar nije dovoljno što plaćamo uredno proviziju na prodate stripove ( a takođe i na one koje neko osvoji, a nikad se ne javi i ne kupi ih ), a sad još i plaćanje po 1 kn po aukciji, mislim da nije dobar predlog, ajde onda nek se uvede i porez ko kupi strip.
Mislim da ti nije dobar predlog Deki.
Ja stavljam na aukcije samo viškove, tj. duplikate : ne znam za druge .

GENS UNA SUMUS

Svaka cast, imas preko 800 duplih stripova!
Nego, vec kad me vuces za jezik, sto je s onima koji uredno plate strip i nikad ga ne dobiju?

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 25/01/2006 : 11:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
E pa onda razumeš, mi smo sitni prodavci, koji posle za te pare kupe druge stripove, tako ja radim...)))

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 26/01/2006 : 10:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
jel srdjan ima 800 stripova na aukcijama markose?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/01/2006 : 10:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
nema, ali je toliko razlicitih stripova stavio na aukcije.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 11:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Za svačiji ukus ponešto može da se nađe na mojim aukcijama.
Imam trenutno oko 190 komada na aukcijama.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/01/2006 : 11:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
ja sam digao ruke od aukcija cim su se pojavili veliki preprodavci i uveo porez. kad ponekad i udjem pobegnem odmah jer mi dodje zlo kad vidim one gomile.
BURZA JE ZAKON!

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 11:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Kad se neko bavi stripovima , čisto iz hobija, onda to nije loše, ali aukcije su dobra stvar, nemam ništa protiv da platim porez, samo kad bi se malo prodaja poboljšala, mislim na sebe.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 26/01/2006 : 11:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
quote:

moje skromno misljenje da to ne bi bilo u redu jer je vecina nas ipak ovdje radi sakupljanja stripova i ljubavi prema istima...zasto ja nemam problema sa pregledavanjem aukcija: svaki dan pogledam sto je novo + sto pogledam uvijek par prvih stranica i tesko da sto promakne...

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 11:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Tako je, i ja sam tu , najviše radi skupljanja stripova koji mi fale, takođe pogledam prvih par stranica, naravno sad uvek na prvim stranama stoje one aukcije koje su plaćene ( naravno nemam ništa protiv ), onda pogledam još tamo do pete, šeste stranice i novosti, takođe mi nikad ništa ne promakne, samo kad bih još imao para da kupim sve što bih želeo....

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/01/2006 : 13:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja sam napravio sve sto sam mogao da olaksam pregledavanje aukcije. Uveo sam precizne kategorije, crne liste prodavaca cije aukcije ne zelite vidjeti, uveo sam search, uveo sam "new" funkciju pomocu koje se mogu vidjeti aukcije od zadnjeg posjeta itd itd. Jedino sto nisam napravio, a planiram uskoro je napraviti "Favorite search" tj. opciju da se neke pretrage "spreme" i kad se pojavi novi predmet koji odgovara kriteriju pretrage, korisniku se posalje mail sa obavijesti o novom predmetu koji ga zanima. Dakle, ako te zanima Princ Valijant 13, spremis to kao Favorite search i cim ga netko stavi u prodaju, dobit ces mail sa obavijesti.

Sto se tice pregledavanja, velikog broja stranica... Ebay.com u sekciji Comics ima trenutno 108000 itema. 108000!!!! 2100 stranica. I sto sad, svi bi se trebali buniti da je to puno?!? Pa imate search i trazite sto vas zanima? Nije mi jasno, zaista mi nije jasno, da li dolazite na aukciju traziti nesto odredjeno ili samo njuskate? Ako trazis nesto odredjeno, lako ces to naci uz pomoc searcha. Ako samo njuskate, onda jebi ga, listajte 80 stranica, sto cu vam ja.

Sto se burze tice, i tamo su postojali useri sa stotinama i tisucama predmeta.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 13:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Meni su aukcije Ok i ne bunim se, tako je , ono što me zanima ja lako pronađem, isto tako ako me zanima određeni prodavac, onda gledam samo ono što on prodaje, tako da je meni sve sasvim OK, iskreno govorim.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 26/01/2006 : 13:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
odlicno da smo iskreni
jer dragi iskreni srdjane upravo ljudi poput tebe i jesu problem
zasto mislis da je potrebno da imas trenutno 190 aukcija online?!
po kojem razmisljanju se ti time kategoriziras pod 'male usere aukcija'?

svjestan sam da lupam glavom o zid. dajem ti savrsene upitnike di me mozes sprasit odgovorima kako oces, zato gledaj ovo kao retoricko pitanje
ne prozivam ja tebe ni markosa
jednostavno ti imas 190 stripova za rijesit, vremena za postavit to na aukcije i volje platit 'porez'. ja imam 2 stripa koja sam se tia rijesit, stavio sam ih po cijeni od kune komad, jedan se proda (za kunu) a drugi osta neprodan. tehnicki sve valja (markos je digao standar aukcija na najvisi level) al u praksi stvari stekaju a ljudi su nezadovoljni (opet pojedinci, ma ko ih jebe, a?)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/01/2006 : 13:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
srdjan je trenutno sesti po broju aktivnih aukcija, dakle sigurno nije mali user.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 14:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by degman

odlicno da smo iskreni
jer dragi iskreni srdjane upravo ljudi poput tebe i jesu problem
zasto mislis da je potrebno da imas trenutno 190 aukcija online?!
po kojem razmisljanju se ti time kategoriziras pod 'male usere aukcija'?

svjestan sam da lupam glavom o zid. dajem ti savrsene upitnike di me mozes sprasit odgovorima kako oces, zato gledaj ovo kao retoricko pitanje
ne prozivam ja tebe ni markosa
jednostavno ti imas 190 stripova za rijesit, vremena za postavit to na aukcije i volje platit 'porez'. ja imam 2 stripa koja sam se tia rijesit, stavio sam ih po cijeni od kune komad, jedan se proda (za kunu) a drugi osta neprodan. tehnicki sve valja (markos je digao standar aukcija na najvisi level) al u praksi stvari stekaju a ljudi su nezadovoljni (opet pojedinci, ma ko ih jebe, a?)

Ne razumem , zašto su ljudi poput mene problem ?
To su mi sve viškovi i niko ne brani koliko mogu staviti stripova na prodaju ( ranije je bilo samo 100 aktivnih aukcija ).
Takođe ne nabijam neke velike cene za moje stripove.
Mnoge stripove nisam prodao, nego jednostavno zamenio za druge, a nisam tražio da ih prodam van aukcija ( stripovi su mi izbidani i ja na njih plaćam porez, a za uzvrat dobijem stripove za koje dotični ne plaća porez ), a to što ti imaš samo dva stripa da prodaš, tu ti ja nisam kriv i ne znam što si se sad na mene okomio ???
Eto toliko , nadam se da sam ti objasnio neke stvari, ako možeš shvatiti.Mislim da nikog ne ugrožavam !

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 14:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
A takođe ako si primetio ja aukcije stavljam na 15 dana, tako da imaju ljudi vremena detaljno pregledati ih i analizirati, ne moraju da se zaleću na prvu loptu što bi rekli, ne znam više kako da objasnim...

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 14:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Samo još ovo da kažem i završim ovu bespotrebnu raspravu ! Stripovi .com je sajt na kojem se prijatno osećam i tu sam skoro svaki dan, onako kad mi je dosadno, ja na sajt i ne želim da se sa bilo kim svađam i zameram, bilo je tu i tamo malih nesporazuma, ali sve sam to izgladio, naučio sam neke stvari - šta se sme, a šta ne sme. Ja sam dečko sa 18, 5 godina, mladić koji pohađa gimnaziju, smatram da sam dovoljno kulturan i obrazovam da mogu normalno komunicirati sa ljudima koji su i stariji od mene i da se lepo osećam pri tome. Naravno , kao i svaki mladić volim se zezati, ali sad gledam da u nekim stvarima ne preteram, držim se one narodne - Sviraj, ali za pojas zadeni !
Tako da sa ovim završavam ovo u vezi ovih stripova, koliko i šta se stavlja na aukcije.
Ja toliko,pa nadam se da će svako razumeti kad ovo pročita.

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/01/2006 : 17:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo još ovo da kažem i završim ovu bespotrebnu raspravu ! Stripovi .com je sajt na kojem se prijatno osećam i tu sam skoro svaki dan, onako kad mi je dosadno, ja na sajt i ne želim da se sa bilo kim svađam i zameram, bilo je tu i tamo malih nesporazuma, ali sve sam to izgladio, naučio sam neke stvari - šta se sme, a šta ne sme. Ja sam dečko sa 18, 5 godina, mladić koji pohađa gimnaziju, smatram da sam dovoljno kulturan i obrazovam da mogu normalno komunicirati sa ljudima koji su i stariji od mene i da se lepo osećam pri tome. Naravno , kao i svaki mladić volim se zezati, ali sad gledam da u nekim stvarima ne preteram, držim se one narodne - Sviraj, ali za pojas zadeni !
Tako da sa ovim završavam ovo u vezi ovih stripova, koliko i šta se stavlja na aukcije.
Ja toliko,pa nadam se da će svako razumeti kad ovo pročita.

GENS UNA SUMUS

Nemoj se previše brinuti o svemu tome. Ovdje smo da razgovorom probamo rješiti problem, ako je moguće. Rasprave ponekad budu malo žešće. Nisi ti čovjek sa najviše aukcija, ima ih sa više pa se ni ne pojavljuju na forumu tj. nije ih briga za probleme malih usera. Čak i da jesi, sve što radiš je u skladu s pravilima. Dozvoljen je neograničen broj aukcija, prodane se naplaćuju 3%. To su pravila koja ti poštuješ i nemaš se što nervirati oko toga.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2006 : 19:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ok, ti sve razumeš i hvala ti na ovome, a znaš i sam da se volim zezati sa tobom, mamlazom, itd
Naravno volim posećivati forum, jedno vreme nisam mogao da uđem, ali sad sam tu i volim da se družim...
A stripova će biti.....

GENS UNA SUMUS
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000