Author |
Topic  |
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 04/05/2006 : 19:11:27
|
nakon dvije (ili 3?) godine, danas sam ponovno uzeo citati bendisovu alias. posudio sam od jgorana ovo novo oversized hard cover izdanje u kojem se nalaze sve sveske + what if specijalka. alias je zakon. danas sam prvi put u zivotu procitao originalnu svesku broj 10 (koje nema u trejdovima) i super je.
http://zveles.blogspot.com/ |
 |
|
sonor
stripovi.com suradnik

.jpg)
Vatican City
3952 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 04/05/2006 : 23:11:37
|
Upravo čitam uputstvo iz kinder jaja za slaganje one figurice! :)
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?! |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7936 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 04/05/2006 : 23:39:39
|
zagor- Ključevi pakla (čak san na 48. stranici )
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 05/05/2006 : 06:57:08
|
quote: Originally posted by verter
ti izgleda opasno gotivis bendisa 
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
ne bas sve od bendisa. zapravo, samo daredevila i alias. "nastavak" alias-a u serijalu pulse mi je koma los.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 12/05/2006 : 18:31:20
|
'vako:
procitao prve dvije knjige mange "gto". svidja mi se.
uzeo od jgorana hard core, pardon, hard-cover-limited-edition-oversized-signed-only-300-copies "ultra" luna brothersa i, naravno, procitao. citao sam ovaj strip vec i prije i bolje mi je sjeo na prvo citanje. na drugo citanje mi nije bio toliko zanimljiv jer su teme dosta kliseizirane, te predvidive (bez obzira sto svakodnevne zivotne situacije ovdje idu na racun super junakinja).
trenutno citam showcase presents: the house of mystery. i uzivam. volim te stare stripove kada stripovi nisu bili kakva velika mudrost, vec obicna forna pricica jednostavno ispricana i zanatski dobro nacrtana. knjiga ima 550 stranica i gomilu kratkih horror stripove koje su radile tada jos nepoznate face poput aragonesa, wrigtsona ili alexa totha...
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 12/05/2006 : 19:15:41
|
quote: Originally posted by zveles
quote: Originally posted by verter
neko je runawayse spominjao na CRS i govorio kako su mu najbolje trenutno od marvela, cini mi se jgoran(mozda grijesim).
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
dekara ili jgoran, ali njima je dobro sve sto je u trendu. 
tom logikom bi uveliko harali algoritmovom knjizarom u potrazi za mangama koje prikazuju nevino slatke maloletne devojchice u tako prirodnim a ,oh, tako explicitnim pozama 
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 12/05/2006 : 19:20:08
|
..i DA Runaways je u tom trenutku bio najbolji marvelov serijal. V1(prvih 18 sveski) je nedostignuti vrhunac Marvelove izdavachke karijere post2000e i teshko da tje ga uskoro neko odatle svrgnuti obzirom na trenutnu civil war/the other/house of m/198 ponudu. sad shto je V2(do broja #6 dokle sam chitao pa stao/odustao) bezlichan i poltronski to je vetj druga stvar...
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 12/05/2006 : 19:59:07
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
..i DA Runaways je u tom trenutku bio najbolji marvelov serijal. V1(prvih 18 sveski) je nedostignuti vrhunac Marvelove izdavachke karijere post2000e i teshko da tje ga uskoro neko odatle svrgnuti obzirom na trenutnu civil war/the other/house of m/198 ponudu. sad shto je V2(do broja #6 dokle sam chitao pa stao/odustao) bezlichan i poltronski to je vetj druga stvar...
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
slazem se s tobom - zato i jest marvel u to vrijeme bio u k***u!  
no, salu na stranu, runaways su cista bkv-ova podvala marvelu. skuzio je on da marvel ima publiku koja kupuje hype proizvode i prodao im je cistu "ideju". u cijelom v1 radnja je toliko bespotrebno razvucena da je mogla stati u jedan najbicniji mini od 4 sveske. ali ne, bkv je to radije lijepo iskoristio i na kapaljku ispricao svoju pricu kroz 12 (ili 19?) brojeva.
da se razumijemo, nesto slicno radio je i bendis u alias (cesto i u daredevilu), ali njegovi stripovi nisu bili pretrpani teenagerskim dijalozima. bas suprotno od bkv-a, bendisove stripove nosili su dosta izrazeni noire monolozi i to je bilo napeto za citanje bez obzira na koliko brojeva radnja bila produzena.
naravno, to se odnosi na alias i daredevila. house of m je nesto sasvim drugo. ideja vodilja za house of m nije bila ispricati neku pricu, nego objediniti gomilu razlicitih marvelovih naslova i sve ih prodati na osnovu crossovera. meni to vise nije strip. to je bussiness.
takodjer, bendis nije uvijek jednako dobar. alias je bila odlicna, a njen nastavak, serija the pulse, bila je potpuni promasao. bendis je sam sebe reciklirao i zato je the pulse nategnut i dosadan strip.
hmmmmm?? zasto ja uopce diskutiram o marvelu kad marvel najmanje kupujem (dc 75%, marvel 10%, dark horse 10%, image 4%, ostali 1%)!   
btw, image man/fan, kako ti se svidja hawaiian dick? 
Edited by - zveles on 12/05/2006 19:59:37 |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3494 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7936 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 12/05/2006 : 20:46:43
|
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
slazem se s tobom - zato i jest marvel u to vrijeme bio u k***u!  
no, salu na stranu, runaways su cista bkv-ova podvala marvelu. skuzio je on da marvel ima publiku koja kupuje hype proizvode i prodao im je cistu "ideju". u cijelom v1 radnja je toliko bespotrebno razvucena da je mogla stati u jedan najbicniji mini od 4 sveske. ali ne, bkv je to radije lijepo iskoristio i na kapaljku ispricao svoju pricu kroz 12 (ili 19?) brojeva.
da se razumijemo, nesto slicno radio je i bendis u alias (cesto i u daredevilu), ali njegovi stripovi nisu bili pretrpani teenagerskim dijalozima. bas suprotno od bkv-a, bendisove stripove nosili su dosta izrazeni noire monolozi i to je bilo napeto za citanje bez obzira na koliko brojeva radnja bila produzena.
i tu skontamo osnovni "problem". ti se lozish na krimitje a ja na tinejdz superhero angst. shto je tebi napeto za chitanje meni je smorno i vishe vremena provedem preskachutji oblachitje nego uzivajutji u prichi. razlichiti ukusi - samim tim razlichite percepcije.
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 12/05/2006 : 20:50:02
|
btw, image man/fan, kako ti se svidja hawaiian dick? 
nikako. probao da chitam jednom i doshao do pete strane. kasnije pokushaje sam obustavio kada sam skontao da mi BC Moore kao karakter ne lezi. nema kod mene objektivnosti.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 12/05/2006 : 20:55:48
|
i tu skontamo osnovni "problem". ti se lozish na krimitje a ja na tinejdz superhero angst. shto je tebi napeto za chitanje meni je smorno i vishe vremena provedem preskachutji oblachitje nego uzivajutji u prichi. razlichiti ukusi - samim tim razlichite percepcije.
tru det. podsvjesno sam toga svjestan, al nisam mogao ne iskoristiti priliku da napisem malu opservaciju. kad vec nemam s kim drugim ovdje o tome diskutirati. 
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 13/05/2006 : 00:49:41
|
Citam zadnjih dvadesetak tabli Soba sa sobom i odlicno se zabavljam. Barker sa sobom u nocnoj smeni. Aplauzi za sonjecku. I da ne otvaram novi topik, ovi novi junaci idu samo na par epizoda, ili je totalni twist? Ili pak, nisam skontao da je to samo jedan kais, ne trebam traziti logiku. Svejedno, svi kaisi su dobri, vecina ih je odlicna. (Helldeer, morzeva zubobolja, Snezana i 7 jarica, migracija migrena... :)))))))) )
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/05/2006 : 07:08:59
|
Slazem se, Sonjecka je super! Ove nove pasice su i mene odusevile! Inace, Lumen i kremen ce uskoro dobiti svoj serijal!:)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik

3000 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4687 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 18/05/2006 : 01:47:29
|
I dalje u komicno-zezatorskom raspolozenju procitao Klaru (1) i Reiserov Zivot na friskom zraku kupljenih prosle nedelje u Libellusu (pozdrav, Kowalski).
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2876 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/05/2006 : 07:51:11
|
Meni daleko najbolji strip serijal poslednjih godina. Pri 6. sam trejdu, jos su mi 3 na dohvat ruke :):
100 BULLETS
Jack the Black. |
 |
|
mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 25/05/2006 : 19:59:20
|
quote: Originally posted by jang
Cat Claw
I ja također pročitah danas jednu Cat Claw. Da slučajno ne čitasmo istu epizodu? Kupljenu u Makarskoj? Epizodu o super-sisatoj Ikstrimiti i bandi pumpkinheada?
in the evidence of its brilliance |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
kico
Advanced Member

Croatia