forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Striparnice
 Striparnica BUCH
 New Topic  Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

big joco
Senior Member

Slovenia
1713 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 05/10/2006 : 06:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Striparnica BUCH

V E L E N J E !

Knjižnica v Velenju je nabavila večjo količino strip albumov.
Pokličite jih.
In vsekakor poslušajte Radio Velenje, kjer vam bo Big Joco povedal več o tem !

Striparnica BUCH

Knjižnica Velenje je res nabavila veliko število albumov, ki pa jih še dolgo ne bo dala na police, ker jih je treba vpisati- ampak- ne vedo ali naj jih dajo pod mladinsko ali odraslo čtivo
In ni Radio Velenje ampak Moj radio, o tem da v skladišču ležijo stripi pa nimam kaj dodati

////////////////////////////////////////////////////////
http://www.mojradio.com/discobooom/
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 05/10/2006 : 15:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
big joco !

Sorry, moja napaka pri imenu.
Mislim pa, da je najava vzpodbudna.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 05/10/2006 : 15:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
DANAŠNJA NOVICA !

Do novega leta lahko pričakujemo izid Blankets-ov in Goražda v slovenščini.
Vendar tudi to še ni vse !
Čim dobim potrditev ostalih izdaj, vas obvestim.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 06/10/2006 : 15:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
DOBIL :

- Tex 77, Zagor 125, Zagor extra 134, Dylan Dog 43 Dylan Dog spec. 6,
Mr. No 38, Ken Parker spec. 1,2, Hellboy 3/5, 4/5, Dylan Dog (SC) 15,
Julija 2, Mali rendžer 6, Izbacivač (album - Jodorowsky, Boucq)
- Magični veter 15, Tehnopape

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/10/2006 : 02:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
marlowe !

V ponedeljek imam rekreacijo. Od 20,30 pa do rezultata 120 košev.
Zna se zavleči, ker gremo potem na pivo. Stara družba, nekateri se borimo že 30 let.
Včasih zmagam, se zgodi, da tudi izgubim. Imam pač samo 174 cm, določene opice pa imajo celo 20 cm več. In ne samo to, tudi 20 let imajo manj.
Pa kaj !
Danes sem izgubil prvo tekmo v tej sezoni.
Vsem sem jebal mater, sebi pa še najbolj, ker sem zgrešil zadnji dve trojki.
Pa kaj !
In potem ...
Si privoščim še predzadnje pivo, pobrskam po netu ...
in na SLO strani preberem, da si obupal !

marlowe !

Ne jebi !
Malo nas je !
Ker nas je malo, se cenimo med sabo !

marlowe !

Ne poznam tvojih razlogov zakaj si obupal, in me tudi ne zanimajo, vem pa da se jaz že 3 leta borim za strip.
Več kot dobrega sem požrl slabega, pa kaj !

marlowe!

Ne vem, kaj je razlog, da si vrgel puško v koruzo, vendar tvoj poraz je tudi moj poraz !

Zato, marlowe, NE JEBI !

Ne poznava se, vendar oba delava na področju stripa.
Bodi trmast in ne pusti me z mehkim kurcem v roki !

Tebi, in vsem nam, SREČNO !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 10/10/2006 : 09:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
Sandi- Marlowe bo težko bral tole tukaj, ker nima dostopa. Razen če bere pod kakim drugim imenom

Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/10/2006 : 14:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
jang !

Hvala za obvestilo.
Za vsakega, ki iz kakršnega koli razloga obupa, mi je žal.
Saj sem ga razumel, da bo še izdajal stripe in upam, da to res velja.
Vsekakor pa se bova z marlowom konec meseca videla v BG.
LP

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/10/2006 : 14:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
U cemu je stvar?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/10/2006 : 14:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
N O V O :

- Tintin ( V deželi črnega zlata, Odprava na luno, Pristanek na luni, Sončni tempelj ). Cena: 3.490,00 sit.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/10/2006 : 14:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Markos !

Na SLO forumu je marlow objavio, da odstupa sa svih funkcija na UPPS-u. Razlog mi nije poznat, ali žalim za svakim koji prestaje sa svojim radom na stripu.
Sretno !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 11/10/2006 : 09:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
"Malo nas je !
Ker nas je malo, se cenimo med sabo !"

Moj komentar na tole je: hahaha- zares smešno. Na del, da se cenimo med sabo.

Imam kaj povedat na to temo.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 11/10/2006 : 09:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Že to, da so tvoje objave, Sandi, na Stripovi.com in ne na slovenskem forumu pove kako očitno malenkost o tem, kako se cenimo med sabo.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29700 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/10/2006 : 10:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Markos !

Na SLO forumu je marlow objavio, da odstupa sa svih funkcija na UPPS-u. Razlog mi nije poznat, ali žalim za svakim koji prestaje sa svojim radom na stripu.
Sretno !

Striparnica BUCH

Da, sad sam procitao. Pa, koliko sam shvatio, povlaci se sa UPPS-a, a ne iz stripova, tako da nije tako strasno (mada ne mogu reci da mi je zao sto se povlaci iz (rukovodstva) UPPS-a). On je preveliki stripoljubac da bi samo tako odustao.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 12/10/2006 : 00:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Macon !

"Ker nas je malo, se cenimo med sabo !" je predlog in ne dejstvo, zato mi je žal, da ti je to smešno.
Moje neobjavljanje na slovenskem forumu, je že X krat razloženo.
Če temu lahko rečem neobjavljanje.
Kadarkoli objavim kakšno zanimivo informacijo na www.stripovi.com, ali na svoji strani www.stripi.si, jo nekdo prenese na slovenski forum. Ker pa je, kakor kaže, zanimivih objav zelo malo, je tudi prenosov zelo malo. Žal nisem preveč zanimiv, kar pa razumem, moja trgovinica in jaz pač nisva neki faktor na stripovskem področju.
Na isti način se objavljajo tudi novosti vseh založnikov in distributerjev v Sloveniji ( Učila, Didakta, Mladina, Forum-Stripburger, Delo ... ).
Če ti je moje neobjavljanje moteče, ti predlagam, da ti preneseš moje objave na slovenski forum. Če se ti ne ljubi, se bom potrudil sam, če je to, razen tebi, sploh še komu zanimivo.
Upam, da sem ti dovolj jasno razložil stavek, ki te je zmotil.
Še enkrat ga preberi, mogoče ti bo zdaj jasno kaj sem napisal.

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 12/10/2006 : 00:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Gremo še enkrat skozi dogodke v Strip.art.nici BUCH.

Že določeni datumi:
- 19.10.2006, ob 19. uri: Goran Sudžuka ( www.goransudzuka.com ) in Essad T. Ribič ( www.eribic.com , www.anthonysnyder.com ).
Džuka podpisuje 3 del Tajne povijesti.
- 26.10.2006, ob 19. uri: Iztok Sitar podpisuje novi album Glave.
- 14.12.2006, ob 19. uri: Ciril Horjak podpisuje novi album Mostovi.

Še nedoločeni datumi:
- sredina novembra: predstavitev strip revije v slovenščini ( A4 format, okoli 70 strani, ČB ).
- novembra ali decembra: predstavitev trdovezanega albuma Mortadelc pa File ( vseboval bo 5-6 že izdanih mehkovezanih epizod ).
- začetek decembra: Tomaž Lavrič podpisuje hrvaško izdajo Bosanskih basni ( z dodano epizodo Mazga ). Pride tudi Markos!
- december: predstavitev strip knjige Blankets v slovenščini
- december: predstavitev albuma Joe Sacco, Goražde v slovenščini.
- na eno od predstavitev bomo pripeljali tudi Bernarda, zato iščem izurjeno skupino specialcev, ki bi ga ugrabila v ZG in pripeljala v LJ.

Opozarjam vas tudi na razstavo stripovskih tabel Vladana Nikoliča v KUD France Prešeren in njegovo razstavo slik v galeriji Kresija. Poleg njega je v Ljubljani tudi Wostok, ki bo 12.10.2006, ob 18. uri, imel predavanje v KUD France Prešeren na temo Od Krnjetina do kmeta ali Kako je srbski underground strip našel svojo dušo. 14.10.2006, ob 14,30 uri, bo pod njegovim vodstvom v KUD-u potekal stripovski jam session Mosturbacija.
Navali narode !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/10/2006 : 09:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
"Ker nas je malo, se cenimo med sabo !"

Lahko se bere na oba načina: namen ali ugotavljanje stanja.

Ker smo tiho, se glejmo.
Ker smo skupaj, se zabavajmo.
Ker smo zaspani, spimo.

"Ker nas je malo, NAJ se cenimo med sabo !" ali pa, da BI se bolj cenili med sabo, in tako naprej.

Smešno mi je pa zato, ker vem, kakšni so odnosi v slovenskem stripu.

Edited by - Macon on 12/10/2006 23:19:31
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 13/10/2006 : 00:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Macon !

Prosvetli me !
Kakšni so odnosi v slovenskem stripu ?

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 13/10/2006 : 01:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
BuDi !

Ne me vikat. Saj se vendar poznava.
Se ti je od vseh mojih najav, res samo ena zdela zanimiva ?

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 13/10/2006 : 01:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
BuDi !

Tako kakor verjetno tebi, se je tudi meni zareklo.
Mišljeno je bilo, ne me onikati, saj se vendar poznava.
Srečno !

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 13/10/2006 : 02:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
em.. ja... izrecno sem omenil dve najavi (Blankets in Mortadelca in Fileja) .. skoraj vse ostale pa so bile omenjene že kdaj prej od koga drugega.

Goražde sem spregledal...

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 13/10/2006 : 02:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
ZGOLJ IN SAMO ZA INTERNO UPORABO ČETRTKOVIH PACIENTOV !

Ja znam ko ruši tržište stripova !
Ona dvojica terorista BUCH i dveribad !

( Nemojte nikome da pričate o tome, odpašče vam ruka !!! )

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 13/10/2006 : 03:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
BuDi - BiDi !

Naslednje leto SAF-ovi albumi v slovenščini !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 13/10/2006 : 11:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Sandi, odnosi v slovenskem stripu so:

- spletkarsko klikarstvo.
- medijsko laganje o kvaliteti, kjer te ni.
- kruhoborstvo in grebatorstvo pod krinko entuziazma v dobro slovenskega stripa.
- zvezice in poznanstva pred vsakim in kakršnimkoli delom.

Glavna eksponenta sta Stripburger in Mladina, s tem, da Mladina v veliko manjši meri, ker je Mladina profitna organizacija s svojimi pravilniki in točkovanji, honorarji, ki jih avtorji prejemajo za delo in določeno komercialno aktualno usmeritvijo, do katere je povsem upravičena.

Stripburger v večji meri s prodajanjem megle o avtorstvu, krinko entuziazma (te na Mladini ni), ki je rezervirano za risarje, medtem, ko par pisarniških (kruho)borcev že dolga leta lepo podpira svoj žep s sredstvi iz raznih kulturnih subvencij. Z namenjanjem kakih 15% svojega prostora za strip v slovenskem jeziku medtem, ko primerljive tuje izdaje posvečajo svoji sceni veliko več prostora (pa če grem do Srbije, ZDA, Francije, Poljske, kamorkoli), ne pa raznim tujim začetnikom. Ah ja, govora je o KVALITETI, a ne??????

A je še kako vprašanje?
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 13/10/2006 : 19:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message  Reply with Quote
yes
nikako ne razumijem, da stripburger, koji prima subvencije slovenačkog ministarstva za kulturu uopšte može objavljivat stripove na neslovenačkom jeziku
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 13/10/2006 : 19:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

mcn in jang !

Hvala za odgovor.
To je samo moj predlog. Še enkrat poudarjam, topic bi bil viden vsem, pisali pa bi samo povabljeni s strani Markosa. Kdor bi hotel, bi lahko komentiral na drugem topicu. Tako bi prihranili na času.
Srečno!

Striparnica BUCH

Zbilja, a šta je sa ovome?
Da bi BUCH i njegovi izabranici mogli časkati na očima nas stripaša, a da jim niko ne smeta?

ta valjda su to ovi: četvrtkovi izabranici:

ZGOLJ IN SAMO ZA INTERNO UPORABO ČETRTKOVIH PACIENTOV !

Citat je naravno od BUCHa u jednom od prijašnih postova

Skoro izgleda, kao da je BUCH sam nacrtao celog MIKI MUSTRA i napisao scenarije za Meksikajnarje. Bar toliko se pravi, da je uradio za slovenački strip.
a i te silne stripovi, koji če izači u Sloveniji, to je verovatno samo BUCHovom božjom voljom.

a uradio je primarno to, da je razdvojio slovenačke stripaše
nekako mi to ide u maconovu rubriku 3

- kruhoborstvo in grebatorstvo pod krinko entuziazma v dobro slovenskega stripa.

onako uzgred, ej BUCH, šta je sa onom tvojom famoznom kolekcijom od više od stotinu tisuča primjeraka, kojom se hvališ?
znaš, onom, koje uopšte nikad nisi imao

da li se je več uspio sakupit?

Edited by - diderot2 on 13/10/2006 20:00:53
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000