forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Striparnice
 Striparnica BUCH
 New Topic  Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 13/10/2006 : 20:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
diderot2-prijatelju,jel imaš ti nekakvih problema,oli ti nekakvu potrebu?Čemu ,zašto tako?
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6365 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 13/10/2006 : 20:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Sandi tvoj topic je med najbolj branimi.Res si postal zvezda ;-)))

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts

Member since 22/09/2002

Posted - 13/10/2006 : 20:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cbarks a Private Message  Reply with Quote

Zbilja, a šta je sa ovome?
Da bi BUCH i njegovi izabranici mogli časkati na očima nas stripaša, a da jim niko ne smeta?

ta valjda su to ovi: četvrtkovi izabranici:

ZGOLJ IN SAMO ZA INTERNO UPORABO ČETRTKOVIH PACIENTOV !

Citat je naravno od BUCHa u jednom od prijašnih postova

Skoro izgleda, kao da je BUCH sam nacrtao celog MIKI MUSTRA i napisao scenarije za Meksikajnarje. Bar toliko se pravi, da je uradio za slovenački strip.
a i te silne stripovi, koji če izači u Sloveniji, to je verovatno samo BUCHovom božjom voljom.

a uradio je primarno to, da je razdvojio slovenačke stripaše
nekako mi to ide u maconovu rubriku 3

- kruhoborstvo in grebatorstvo pod krinko entuziazma v dobro slovenskega stripa.

onako uzgred, ej BUCH, šta je sa onom tvojom famoznom kolekcijom od više od stotinu tisuča primjeraka, kojom se hvališ?
znaš, onom, koje uopšte nikad nisi imao

da li se je več uspio sakupit

Pa saj se nam lahko pridruziš naslednji četrtek(pacient glede na napisano gotovo si) pa ob pirčku razložiš svoje probleme.
Po prijetnem veceru med podobnimi bo svet lepsi in prijaznejsi ne glede na stotisoče stripov v kolekciji

It´s a must for every serious collector!!
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 15/10/2006 : 23:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Spoštovani !

Nabralo se je nekaj vaših mnenj, poizkusil vam bom odgovoriti.

- Macon: poslovne politike Mladine, firme v privatni lasti ne bom komentiral. Njihovo objavljanje stripov je zgolj in samo njihova odločitev.
Ljudi, ki se trudijo s Stripburgerjem, bom vedno zagovarjal. Njihov izbor stripov tudi meni ni všeč, imamo pač različne okuse.
Zame so sposobni.
Kar nekaj slovenskih avtorjev so predstavili v svoji reviji in tudi po razstavah po celi Evropi.
Žal pa nekaj avtorjev, ki tudi od daleč ne bi videli ( beri: objavili ) svojih del na teh razstavah in ki te razstave ponujajo okoli za svoje reference, največ benti čez Stripburger.
Ko mi jih je kar nekaj razlagalo o tem, sem nekatere razumel, večini pa sem se samo čudil.
Jaz res nisem pravi naslov za debato o tem, ker o tem zelo malo vem in po pravici povedano, me tudi ne zanima.
So pa razpisi za državno subvencijo javni, vsakdo se lahko prijavi nanje. Z dobrim programom, ki ga Stripburger za razpisno komisijo očitno ima, dobijo tolarčke, vsi mi ostali pa lahko samo kevkevamo in pametujemo kakšna krivica se nam godi.
Tudi jaz sem namreč zaprosil za subvencijo. Nisem je dobil, ker moja vloga ni odgovarjala razpisnim pogojem. Tudi slučajno pa zato ne krivim vseh ostalih, ki jim je to uspelo. So pač boljši, meni pa ostane, da poizkušam še naprej.

- diderot2: malce bom posplošil.
Po tvojem mnenju bi morali vsi tuji umetniki, ki so povabljeni v Slovenijo in ki jih sofinancira Ministrstvo za kulturo, govoriti slovensko !?
Odličen predlog !
Naj nam cel svet prepeva, drži predavanja, igra v teatru ... po naški. Še slikajo naj nam po slovensko !
Tako je !
Vsakega umetnika, ki ne bo imel v eni roki harmonike, v drugi pa Kranjske klobase, takoj izženimo !

Si videl, diderot2, tudi tebi grejo na jetra brezvezne pisarije.
O tem se, kakor izgleda, strinjava.
Žal pa se Markos ne strinja z nama.

Četrtkovi pacienti so ( ste ) vsi, ki me obiščejo v četrtek.
Kdo so četrtkovi izabranici jaz ne vem. Veš mogoče ti ?

Ne spomnim se, da bi se kadarkoli hvalil, da sem karkoli napravil za slovenski strip.
Če objavim kaj bo izšlo, potrjujem s tem tudi avtorstvo teh del ?
Se res nič boljšega ne spomniš ?

Da sem razdvojil slovenske ljubitelje stripov ?
Kako, hudiča, mi je pa to uspelo ?
Povej !
In podpiši se s svojim imenom in priimkom.
Da vsi vidimo, da nisi ti tisti, ki to poizkuša.
Sem ti prevzel tržišče ? Kupce ?

Hvala za vprašanje, kaj je z mojo kolekcijo stripov.
Si peti, ki me je to vprašal. PETI !
Od vseh velikih ljubiteljev stripa !
Je pač tako, da so ljubitelji lahko tudi, če v življenju še niso kupili stripa. Razumem !
Je bilo pa prodanih preko petdeset tisoč ( 50.000 ) stripov, ki so bili v moji lasti, ali sem imel dostop do njih.
Cena je bila tako nizka, da me še vedno boli glava.
Nekaj zanimivih kolekcij je v Strip.art.nici vsem na ogled. Te ne bodo poceni, so pa vredne nakupa.

- dveribad: hvala ti na podrški. Kao što vidiš, ne samo kod vas i kod nas je stripovska težka. Inače, svi smo zdravi, treniramo fudbal i čekamo bolja vremena.

- Aco: odgovora sta lahko dva.
Prvi je slovenski: tu se prepirajo ! Berimo in uživajmo.
Drugi je hrvaški: nič ne razumejo, pa berejo desetkrat ( smeh ).
Aco, hvala ti !

- cbarks: zadel si žebljico na glavico !
Jaz se mučim z odgovori dve uri, ti pa pometeš v dveh stavkih.
Bi bil moj tiskovni predstavnik ?

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 15/10/2006 : 23:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
P R I P O R O Č I L O !

Vse, ki berete moje objave pozivam, pojdite na stran 22 in si preberite najave dogodkov v Strip.art.nici.
Tudi, če vam jaz nisem simpatičen, pridite in počastite ljudi, ki so res nekaj naredili na področju stripa.
Srečno !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 16/10/2006 : 00:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
NE GRE MI IZ GLAVE !

Včasih se vprašam, če brcam v temo.
V čem je finta, da gospoda, ki nima niti deset javljanj na stripovi.com, najde mene, da me skurca.
Nikjer drugje jih ne zasledim, prilepijo pa se name, Buhič je negativc.

Halo !?

Potrebujem psihično podporo !

Dajte me malce pohvalit. Čisto majčkeno, če sem si to zaslužil.
Da vem, da sem vsaj malce spodbudil slovensko strip sceno.
Napišite tudi, kje delam napake, koga sem užalil.

Vsi, ki si upate, se podpišite.
Vsi ostali pa me pokličite na GSM 041 681 646, ali se mi javite na www.stripi.si

Da končno vem, kdo je kdo!

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 16/10/2006 : 00:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
P O P R A V E K !

Ker me nekateri lovite za vsako besedo, berite v predzadnjem javljanju namesto počastite ljudi, počastite GOSTE, ki so res nekaj naredili na področju stripa.
Se opravičujem !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/10/2006 : 11:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
"Kar nekaj slovenskih avtorjev so predstavili v svoji reviji in tudi po razstavah po celi Evropi.
Žal pa nekaj avtorjev, ki tudi od daleč ne bi videli ( beri: objavili ) svojih del na teh razstavah in ki te razstave ponujajo okoli za svoje reference, največ benti čez Stripburger."

Tudi JAZ ponujam te razstave za svoje reference. V 5 letih na Stripburgerju sem tam PRISPEVAL Stripburgerju 5 svojih albumov (ki so bili vodeni kot redne številke in katerih se je Stripburger odrekel leta 2000) in več sto popoldnevov svojega časa za DELO na Stripburgerju (česar pa se tisti, ki razlagajo o silnih prejemanjih, osebno in v medijih, nekako ne spomnijo). To so najprej moje REFERENCE v zvezi s to zadevo. Žal se ne spomnim nikogar s takimi REFERENCAMI, vsaj v času, ko sem tam izgubljal čas, ne.

Iz katerih sem si zaslužil tudi kako predstavitev kje v tujini. In zaslužil si jo je tudi kdo drug, ker menda Stripburger predstavlja širše dogajanje, ne pa samo svoje skupine (lahko tudi klike).

Glede Stripburgerja me nič ne moti, če se predstavlja kot stripovska SKUPINA, vendar pa svoje kulturne prejemke prejemajo na račun dveh stvari:

-predstavljanje aktualne slovenske avtorske produkcije (kar je malo širši pojem kot par ljudi v SKUPINI)
-predstavljanje del iz tuje avtorske produkcije.

Tako, da ima Ministrstvo za kulturo logiko: saj že damo denar nekomu za strip, ki predstavlja ŠIRŠO SLOVENSKO produkcijo.

"Kar nekaj slovenskih avtorjev so predstavili v SVOJI reviji".
To o SVOJI reviji imaš seveda prav. Stripburger je "divje privatizirana" firma, ki je že pred leti dobila svoje lastnike. Lepo je imeti SVOJO revijo, ki je financirana iz ŠIRŠEGA KULTURNEGA interesa, hkrati pa pretežno servisira ozek krog prijateljčkov. In Stripburger je revija za pisarniške borce, ki so za to plačani, za avtorje je pa FANZIN, ker ne prejemajo plačila za delo. Na koncu se jim lahko v glavo vrže REFERENCE.

Tisti, ki niti od daleč ne bi nikoli videli nobene tuje stripovske razstave, so v prvi vrsti pisarniški borci in prejemniki brez vsakih kreativnih sposobnosti (ali z jako kilavimi), ki svoje rabote skrivajo za zgodbico o predstavljanju avtorstva, razvoju scene blablabla.

Edited by - Macon on 16/10/2006 12:45:59
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/10/2006 : 11:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
"So pač boljši, meni pa ostane, da poizkušam še naprej."

To s poizkušanjem seveda drži, kar se pa tiče uporabe BOLJŠI, je malce naivna. Vsak, ki prejema, še ne rabi biti BOLJŠI. Lahko samo bolje in več laže.

"Po tvojem mnenju bi morali vsi tuji umetniki, ki so povabljeni v Slovenijo in ki jih sofinancira Ministrstvo za kulturo, govoriti slovensko !?"

Tukajle se bom postavil v bran Diderotu2. Žal, Sandi, v slovenskih teatrih precej govorijo slovensko, revije so tiskane v slovenskem jeziku, knjige tudi, filmi podnaslovljeni itd. Ljudje mogoče tudi ne razumejo tujih jezikov in ker plačujejo davke, katerih porabnik je tudi Ministrstvo za kulturo, so upravičeni do pretežnega dela ponudbe v svojem jeziku. Če se financiraš sam, delaj kar hočeš, in potem prenašaj posledice SAM in v SVOJEM žepu. Dobrodošli vsi mi v kapitalizmu. Manjši del Stripburgerjeve produkcije je predstavljen v našem jeziku, manjši del predstavljene produkcije je nastal v našem kulturnem okolju, katerega si v osnovi delimo.

Predlagam ti, da obiščeš Stripburgerjevo stripovsko knjižnico na Metelkovi 6/I, odpiralni časi mi niso znani, tam boš na policah lahko videl veliko revij/fanzinov Stripburgerjevega kova. Marsikateri vsaj v Zahodni Evropi je delno financiran iz raznih kulturnih inštitucij. Priporočam ti ogled srbskih, švedskih, poljskih, francoskih, ameriških, italijanskih izdaj pa primerjaj porekla objavljanega in jezike v katerih so zadeve tiskane.

Francosko kulturno ministrstvo ne daje denarja za razvoj slovenske kulture, samo kdaj pa kdaj kaj malega za izmenjavo že razvitih zadev.

Edited by - Macon on 16/10/2006 11:29:20
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 16/10/2006 : 12:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Macon !

Res nisem pravi naslov za polemiziranje o Stripburgerju.
Medsebojne zamere in nestrinjanja rešite sami med seboj.
Jaz namreč ne kupujem in ne berem Stripburgerja, razen ko je notri Tomaž Lavrič, Jakob Klemenčič ali Gašper Rus.
Zrasel sem ob drugačnem stripu, to pa ne pomeni, da podcenjujem delo ekipe Stripburger, ali avtorjev, ki objavljajo v njem.
V družbi večine njih se prav prijetno počutim.
Ko sem prejšnji teden pijuckal z Nikoličem in Vostokom sem se nasmejal do solz.
Odlična Nikoličeva razstava, fantastično Vostokovo predavanje.
Aja, kje so bili pa ljubitelji stripa ?
Si mogoče ti kje kakšnega videl ?
Ne rabiš mi odgovorit.
Raje zaključiva to debato o Stripburgerju. Nikamor ne pelje.
Srečno !

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 16/10/2006 : 14:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message  Reply with Quote
hahaha

Zbilja popularan topik

Ako ništa drugo po broju bu(sc)hizma

Jednom mu je krivo što neko ima mnogo postova
Drugi put mu je krivo što neko ima malo postova

Kaže, da nije pravi naslov za polemiziranje o Stripburgerju
Ali da če ga uvek zagovarati

Pita, "Napišite tudi, kje delam napake, koga sem užalil"
Ma, čitaj postove na svom topiku
i pronačičeš ljude, koji si uvredio

A i njegova kolekcija ipak nije to, što se govorilo, zar ne. Jer je ipak počelo malo, da se ispravlja
"ki so bili v moji lasti, ali sem imel dostop do njih"

znači, do nekih stripova je imao samo pristup

a pošto su sve te kolekcije prodate po iznimno niskim cijenama, da BUCHa još uvek boli glava... eto zgodno je to

a zanimljivo je i to, da se na stripovi.com pojavljuju nove kupnje stripova na veliko od ljudi, koji su kobajagi prestali, da se bave stripom

Ah, dobar topik
Zbilja si dobar BUCH, zbilja

A kako deliš stripaše u Sloveniji
Pa na one koji imaju pare i na one koje jih nemaju, zar ne?
Zar nisi sam tako izjavljivao
Oko nekih se vredi trudi, a oko nekih ne, zar ne?

A, da ti još kažem, koji su tvoji četvrtkovi pacijenti, tvoja elita?

Ma daj valjda znaš bar to.

Samo nastavi.

Zabava je eksplicitna.

Postaješ bolji od BUSCHA
po buchizmima
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 16/10/2006 : 15:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
simi !

Smeh je pol zdravja. Lepo, da se zabavaš na moj račun.
Vendar, zakaj se vsi, ki vam služim za pluvalnik ne upate predstaviti.
Si mogoče med tistimi, ki mi dopoldan lezejo v rit, popoldan pa pluvajo po meni?
Si mogoče eden izmed tistih, ki so hodili k meni pluvat čez Iztoka in Dareta, ker pa jih nisem hotel poslušati, zdaj lezejo v rit njima in komaj čakajo, da vsi skupaj propademo?
Imaš več imen na netu, da lahko nekje hvališ, drugje pa pluvaš?
Dajte vsi skupaj, predstavite se. Saj ste vendar deci!
Ops! Pardon! Mogoče pa niste. Mogoče ste pa samo male pizdice.
Še veliko zabave!

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Borcom
Starting Member

Slovenia
3 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 16/10/2006 : 16:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Borcom a Private Message  Reply with Quote
Pozdravljeni forumaši!

Sem se spraševal, kaj bo moj prvi post na telem forumu…:-)
Definitivno ne mislim nikomur solit pameti, kaj naj si misli ali kaj naj napiše. Vsak ima pač svoje mnenje in svojega bom povedal tudi jaz.

O Buchovem delovanju mislim, da je za strip v Sloveniji naredil več kot večina »niknejmovčkov« (žal, ampak res ni pošteno, da se v takšni debati postavljate niknejmom, sogovornik pa s svojim imenom), ki mu očita ne vem kaj že vse. Dobro se namreč še spominjam časa pred odprtjem striparnice, ko v SLO skoraj da nisi dobil poštenega stripa. (o pač, Vale-Novak je imel veliko izbiro po izjemno ugodnih cenah, haha). Da o kakšni razstavi, promociji, razgovoru z avtorji in drugimi delavci na stripovski sceni ne govorim…

Očitno to, kar dela Buch nekateri delate bolje, ampak zgleda, da gre za neko underground delovanje, ker jaz o vašem početju na strip sceni svoj živi dan nisem nič slišal. Nekaj pa prav gotovo delate, definitivno imate precej izkušenj, saj iz vaših postov kar vre od strogosti in kritičnosti. Vse, kar bi bilo drugače, bi bilo nepošteno.

Seveda bi tudi jaz rad vedel, kako se dela prav. Zato vas pozivam, da spregovorite. Sebično in za strip sceno v Sloveniji neproduktivno je držati svoja dobra dela zase. Kakšni so vaši načrti, vaše ideje, vaše vizije…

Mogoče me prepričate, da tudi jaz podprem razvoj stripa v SLO na konkretnejši način, ne samo moralno in finančno. Mogoče bom potem Bucha videl manj pozitivno. Mogoče pa bo to dalo smisel vašim postom.

Pozdravljam vse stripoljubce in naključne mimoidoče

Borut Strnad,
ki se ne udeležuje četrtkovih sestankov, pa se kljub temu ne počuti nič manj izbran.
Go to Top of Page

Borcom
Starting Member

Slovenia
3 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 16/10/2006 : 16:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Borcom a Private Message  Reply with Quote
Pa še končno en stripovski komentar - super za Blankets in Goražde (pa tudi safove albume). Za enga kupca lahko garantiram :-)

lp
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 17/10/2006 : 15:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Borut !

Saj bi rekel, da imaš malo pivo v dobrem, pa se bojim, da bo izpadlo, kot da pozitivna mnenja plačam.
Še veliko užitkov pri branju stripov!

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1774 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 17/10/2006 : 15:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Meni se zdi v redu, da Buch namenja striparnico tudi predstavitvam in specializirano prodajalno za strip je Slovenija res potrebovala.

Kar se pa tiče mnenja o niknejmovčkih, Sandi Buch dobro ve, kdo sem. V zadnjih 15 letih je bilo narejenih na desetine razstav in izdane desetine izdaj. Če neki Strnad (?) svoj živi dan ni nič slišal, bi mogoče moral malce bolj poslušati. Ali pa zaviti v Vale Novak in bi kaj našel na policah.

Pišem pač o stvareh, ki jih poznam, in se jih trudim razložiti, pojasniti in argumentirati. Kake polemike ne morem spodbuditi, ker žal ni sogovornika(ov).

Razne pubertetniške izpade pa poskušajte zadržati zase.
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 17/10/2006 : 15:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
N O V O :

- Stripoteka 1022
- Mortadelc pa File, Primer strička iz epruvete

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 17/10/2006 : 22:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Počasi, vendar dogaja se!
V zadnji številki Nedela nov pasični strip.
V zadnji številki Nedeljskega Dnevnika, po dolgih letih, pasica Čenče
Jožeta Trobca. Vabijo celo k soustvarjanju stripa.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Borcom
Starting Member

Slovenia
3 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 18/10/2006 : 11:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Borcom a Private Message  Reply with Quote
Sandi,
ko se oglašajo z negativnimi kritikami, je prav, da se oglasimo tudi drugače misleči. Prepričan sem, da nas je dovolj, da bi jih preglasili.
Strip v Nedelu prebral - a zgleda, da preveč površno, ker sem ravnokar ugotovil, da se vsebine sploh ne spomnim :-(

Macon,
povod za moj komentar niso bili tvoji posti. Da Sandi ve, kdo si, sem že ugotovil - povrhu pa tudi sam domnevam, da gre Macon z Barbarom. Četudi je moja domneva napačna, sem tvoje mnenje glede strip scene z zanimanjem prebral. Upal sem, da se bodo med temi niknejmovčki našli "tapravi".
Sicer je pravica vsakega, da pove svoje mnenje, ne da bi nastopil pod svojim imenom, ker so taka pač pravila. Tako da sama anonimnost ne more biti problem, če pa se kritika, ki je (vsaj za moje pojme) pod sprejemljivo ravnijo argumentiranega in kulturnega pogovora (in se povrhu z njo ne strinjam), je pa povsem drugače (odtod ti niknejmovčki).

Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 18/10/2006 : 12:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message  Reply with Quote
BUCH prestani vredjati

"Smeh je pol zdravja. Lepo, da se zabavaš na moj račun.
Vendar, zakaj se vsi, ki vam služim za pluvalnik ne upate predstaviti.
Si mogoče med tistimi, ki mi dopoldan lezejo v rit, popoldan pa pluvajo po meni?
Si mogoče eden izmed tistih, ki so hodili k meni pluvat čez Iztoka in Dareta, ker pa jih nisem hotel poslušati, zdaj lezejo v rit njima in komaj čakajo, da vsi skupaj propademo?
Imaš več imen na netu, da lahko nekje hvališ, drugje pa pluvaš?
Dajte vsi skupaj, predstavite se. Saj ste vendar deci!
Ops! Pardon! Mogoče pa niste. Mogoče ste pa samo male pizdice.
Še veliko zabave!"

Izvredjao si več sve Slovence, kad si jih označio sa podalpskim hrvatima i prestani ta više.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/10/2006 : 12:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Bah,

jaz sem nastopil z imenom in priimkom takoj, z argumentirano kritiko in normalnim obnasanjem, pa je rezultat vsega, da so mi zaceli fizicno grozit, me baje celo iskali na Mafestu z namenom pretepa, pisali lazi in neumnosti itd.

Ce je to strip scena, ki se vrti okoli striparnice, naj kar bo.

Jack the Black.
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 18/10/2006 : 15:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
diderot2 !

Prepričanega je težko prepričati.
Da smo Slovenci Podalpski Hrvati sem večkrat zasledil v različnih medijih. Tako kakor so nas večkrat pošiljali v Philadelphijo in nas imenovali Bečki konjušari.
Nobene od teh treh trditev pa si nisem izmislil jaz.
Se mi pa še vedno zdijo smešne.
Tudi to, da narod, ki se ni pripravljen smejati šalam na svoj račun, ni vreden da je narod, ni zraslo na mojem zelniku. Vse v stilu - Bosanci se smejijo šalam na svoj račun, Slovenci pa se smejimo šalam ... na račun Bosancev. Tudi to si je izmislil nekdo drug.
Čeprav sem svoj zapis, ki te je tako zmotil, že pojasnil in se tudi opravičil, naj storim to še enkrat.
Ko je Gaston na predstavitvi MAFEST-a v Ljubljani omenil, da bodo razstavljene originalne table, sem ga povprašal, če bi lahko sodelovali tudi slovenski avtorji. Odgovoril mi je, da bodo zaradi pomanjkanja prostora razstavili samo dela Hermana in hrvaških avtorjev. V šali sem mu odvrnil, da nas imajo Hrvati tako in tako za Podalpske Hrvate, torej ... Pristal je in tako sem mu poslal originale Mustra, Lavriča, Kocipra, Smiljaniča in Sitarja. Žal ni bilo nič iz tega, zaradi že omenjenega pomanjkanja prostora.
Priznam! Te šale ne bi smel objaviti, vendar se mi je po odzivu prisotnih (smehu), to tedaj zdela dobra finta.
Pa ni bila!
Ko berem tvoja mnenja se mi vedno bolj dozdeva, da problem leži nekje drugje. Mogoče se ne upaš predstaviti, ker tudi jaz vem kaj o tebi?
Si mogoča v moji družbi govoril tudi čez druge, pa bi zdaj moje razkritje tvojih besed porušilo njihovo mnenje o tebi?
Ne! Verjetno se motim. Ti že nisi takšen!
Srečno!

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 18/10/2006 : 16:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
mike !

Pogrevaš stare stvari. Potem se boš pa zopet čudil odzivom.
Zakaj ti ne pošiljam več stripov zelo dobro veš. Nikoli jih nisi plačal v dogovorjenem roku. Si jih pa plačal. Po večkratnem klicarjenju.
Samo v tem je bil problem, kajne!?
Razumem tvoje finančne težave, pričakujem pa tudi, da ti razumeš mene.
Vsakdo je dobrodošel v moji trgovini, nisem pa več pripravljen zalagati denar in potem celo prositi zanj.
Malce pometi pred svojim pragom, pa se boš spomnil, da si si reakcije drugih nakopal sam s svojim pisanjem.
Prav tako se boš verjetno spomnil, da je z grožnjo o fizičnem obračunavanju začel bluebluez, spotoma mi je pa še malce omenjal mamo. Kar se je potem zgodilo je posledica vajinega pisanja.
Še enkrat si preberi kako je zgodba potekala, pa se boš strinjal z mano.
Pokliči me na GSM 041 681 646 pa bova do konca razčistila, ker vse tole postaja že preneumno.
Kar pa se tiče strip scene okoli Striparnice ... ta ne obstaja. Če s tem misliš moje kupce, so (smo) to posamezniki - ljubitelji stripa, ki se občasno dobivajo v moji trgovini, da se malce pogovorijo, izmenjajo stripe, se poveselijo.
So pa bile ideje (še predno je bilo ustanovljeno društvo Stripoholik), da se nekaj naredi v tej smeri. Tudi to, da se v okviru Strip.art.nice BUCH ustanovi društvo, kar pa sem odklonil, ker se mi ne zdi higienično, da bi kot trgovec sodeloval v svojem društvu.
Pozdravlja te

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/10/2006 : 18:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Sandi, hvala za dokaj korekten odgovor.

Starih stvari ne zelim pogrevat. Vse je napisano. Verjetno pa obstajajo razlicne razlage samih dogodkov in prav gotovo ni tako crno-belo, kot si sam napisal.

V osnovi imas seveda prav. In to sem tudi vedno priznal. Clovek se pac navadi na kredit (ravno zato obozujem npr. Amazon in nasploh placevanje s karticami). Sicer ne vem, da bi imel kakrsnekoli finacne tezave, me pa veseli, da razumes polozaj studentov.

Klical pa sem te ze. Pa se po vec kot polurnem pogovoru nisva uspela prav nic dogovoriti.

Zame je stvar koncana. Dokler me pac ne bo kak tvoj "prijatelj" na gobec. Tudi prav.

Seveda si zelim obiskati tudi tvojo stacuno. Stripe pac obozujem in jim tudi mesecno namenjam minimalno 200-300 eurov. Verjetno bi dobrsen del te vsote koncal pri tebi, ce me ne bi tudi tam cakale tvoje ali pa druge pesti.

Ce bo le kaj pomagalo, bi koncal z naslednjim stavkom. Za vse nevsecnosti, ki si jih imel z menoj, se iskreno opravicujem.

Uros

Jack the Black.
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 19/10/2006 : 00:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
mike - Uroš !

Do novega leta se bo pri meni zgodilo vsaj osem dogodkov.
Če bo kakšen po tvoji duši se oglasi.
Kar je bilo, bi jaz že zdavnaj pozabil, če me ne bi stalno nekateri špikali na to temo.
Za moje prijatelje pa ne skrbi. Ko bodo prebrali tvoje sporočilo, bo tudi za njih ta debata zaključena.
Veliko sreče pri študiju.

Sandi

Striparnica BUCH
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000