Kao što je već bilo najavljeno na Fibrinim stranicama, krajem travnja izlazi iz tiska prva pustolovina Crvenog gospodara, novi strip mog omiljenog autora, Ive Milazza, pod naslovom Družba milostive smrti.
Hvala Goranu Mariniću na odličnom prijevodu i Melini na prekrasnom, prekrasnom dizajnu.
Možemo definitivno reći da je Fibrina stranica najbolja stranica nekog domaćeg (a bogami i stranih) izdavača. Samo naprijed!
Hitulididi! Hitulididiiiii! Hitulididiiiiii!: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://stickythis.com/lavirint ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
Ko radi taj i griješi: link za download iz teksta o Metabarunima takođe vodi do Crvenog gospodara.
Hitulididi! Hitulididiiiii! Hitulididiiiiii!: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://stickythis.com/lavirint ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
Je mi predrag, najbolji i najdraži Bonellijevac ali... jel' mogla neka malo ozbiljnija naslovnica. Ovo mi dođe kao skica za zagrijavanje. Doduše, njegova jednostavnost crteža i je ono što očarava ali bar naslovnica...
Je mi predrag, najbolji i najdraži Bonellijevac ali... jel' mogla neka malo ozbiljnija naslovnica. Ovo mi dođe kao skica za zagrijavanje. Doduše, njegova jednostavnost crteža i je ono što očarava ali bar naslovnica...
Ma vidija san sve 4 naslovnice. Zato i kažem da mi se prva više sviđa ali da je lik previše sitno nacrtan da bi se skinija fragment pa uveća kao što se može učiniti sa fragmentom druge naslovnice. Naravno da one pribojane nisam ni uzima u obzir ali me zanima raspored. One dvi "plastične" idu kao predlist ili šta? Vidim da je prva predviđena jer je na njoj impresijum. Jebte jel' se tako kaže? A di će biti druga "plastična"? Kao predlist druge priče?
pa bolje su francuske deluje ozbiljnije.... milacov akvarel je previse kao za decu... sto ste i samo shvatili cim ste isekli samo fragment da bi delovalo bolje...
mislim, milaco je najveci car, ali neki put se malo zanese...
pa bolje su francuske deluje ozbiljnije.... milacov akvarel je previse kao za decu... sto ste i samo shvatili cim ste isekli samo fragment da bi delovalo bolje...
There can be only one!
da, djeluje ozbiljno. i ukoceno. i plasticno na sedmu. i bezveze...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Daleko od toga da su kompjuterski bojene ilustracije bolje od Milacovog akvarela. Posebno je ona prva francuska, koju je valjda System objavio, bezveze. Međutim, malo je i sam Milaco omanuo - ova noćna mu je sa suviše svetlim bojama urađena. Šteta što prva ručno bojena nije naslovna.
meni se puno vuse svida akvarel, dok su mi francuzi unistili milazzov rad
Ok, ovo je verovatno ok, ali mi nikako nije jasno sto kog k. glavni junak mora da lici na Kena??? Mrzim to kad crtaci stalno vrte slicne glavne likove.... Nenadjebiv u tome je svakako William Vance...
________________________ "Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola."
Original je Il Boia Rosso, tj. Crveni Krvnik. Francuzi su preveli kao Maitre Rouge, sto je recimo Crveni Gospodar, mada je vise Crveni gospar ili Crveni meštar, ali meni se to nije svidjelo kao naslov. Crveni krvnik bi bio najtocniji prijevod ali ima tu nesretnu kombinaciju crv-krv u naslovu koja ruzno zvuci. Stoga Crveni Gospodar. Bio je prijedlog i Crveni plast ili Crvena kukuljica, sto je jako dobar prijevod, bravo za System, ali nisam htio da bude isto ime, pogotovo kad sam vec najavio kao Crveni gospodar.