forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Novo: Tamo gde pogled ne dopire
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/02/2007 : 10:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tantus
U Mamutu i na Trgu nikad čuli za Tamo gde pogled ne dopire. Nemaju ga ni u kompjuteru, ni u bilo kakvoj evidenciji. Da li si siguran da je već krenulo sa tom promocijom u IPS-ovim knjižarama?

Da, IPS je uzeo svoje, ali sta oni rade s tim i gde ce i kako da stave ne znam. Mozda hoce samo u Akademiju.
Najbolje da okrenes redakciju, trazi Bojana iz marketinga, pa cete srediti stvar.

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 09/02/2007 : 10:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

quote:
U Mamutu i na Trgu nikad čuli za Tamo gde pogled ne dopire. Nemaju

ga ni u kompjuteru, ni u bilo kakvoj evidenciji. Da li si siguran da je već krenulo sa tom promocijom u IPS-ovim knjižarama?

Da, IPS je uzeo svoje, ali sta oni rade s tim i gde ce i kako da stave ne znam. Mozda hoce samo u Akademiju.
Najbolje da okrenes redakciju, trazi Bojana iz marketinga, pa cete srediti stvar.

Važi.

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 09/02/2007 : 11:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

quote:
U Mamutu i na Trgu nikad čuli za Tamo gde pogled ne dopire. Nemaju ga ni u kompjuteru, ni u bilo kakvoj evidenciji. Da li si siguran da je već krenulo sa tom promocijom u IPS-ovim knjižarama?

Promocija će biti samo u IPS-u na Trgu, trajaće 10-ak dana i kreće od 16.2. (sledećeg petka)

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/02/2007 : 20:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Jeste, akcija je pocela u petak i to je u IPS-ovoj knjizari Akademija, u Knez Mihajlovoj otprilike preko puta platoa kod Filozofskog.

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/02/2007 : 20:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ovo izgleda fantastično!

Do kada traje akcija? Čini mi se da je spomenuto do petka ( 16.02. ) a sad kažeš da je počela 16.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 20/02/2007 : 08:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ovo izgleda fantastično!

Do kada traje akcija? Čini mi se da je spomenuto do petka ( 16.02. ) a sad kažeš da je počela 16.

Prva informacija je bila pogrešna. Promocija je počela u petak i traje 10-ak dana.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 21/03/2007 : 00:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam "Tamo gde pogled ne dopire". Ljudi moji, ovo je fenomenalan strip i vredi svake pare. Odavno nisam pročitao nešto ovako dobro, a ne da izgleda na polici, negooo ...
Ovih dana ću da naručim i "Smabrove" imam osećaj da je i to opaka perverzija.
U svakom slučaju ukoliko ste u mogućnosti kupite ovaj strip.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 31/03/2007 : 16:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam pročitao ovaj strip i mogu vam reći da je super. Dva toma od po stotinjak strana, a ne možeš stati. Ako ste u dilemi, obavezno ga pročitajte, nećete pogriješiti.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 31/03/2007 : 17:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Upravo sam pročitao ovaj strip i mogu vam reći da je super. Dva toma od po stotinjak strana, a ne možeš stati. Ako ste u dilemi, obavezno ga pročitajte, nećete pogriješiti.

E ovo ja čekam....
preporuku ovog čovjeka!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 31/03/2007 : 18:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by wiskey

E ovo ja čekam....
preporuku ovog čovjeka!

E vidiš, a ja ti to isto jučer reka iako ga još nisan pročita. Na osnovu kratkog sadržaja i pročitanih uvodnih dvadesetak stranica, svidilo mi se. Crtež, također. Utjecaj je očit ali to smatram pozitivnom stavkom.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 31/03/2007 : 19:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
A ništa!
Moram se dat u nabavku :-)
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/04/2007 : 10:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
jučer kupio i u dahu pročitao
odlično
kupujte, čitajte
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/04/2007 : 11:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Najbolji Integral do sada. Fantastično. Zahtjeva novo čitanje u što skorijem roku kako bi se još više moglo uživati u fantastičnom crtežu i priči.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10418 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/04/2007 : 12:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
I meni se jako dopao. Dobitnik je i više nagrada na raznim festivalima. Između ostalih i:

Comme tout bon festival, le Festival international de bande dessinée de Chambéry a remis ses prix au cours d’une cérémonie de remise faussement sérieuse et tr#232;s joyeusement conclue par un Roger Widenlocher en tr#232;s grande forme ! Voici le palmar#232;s des « Eléphants d’or 2004 » :

• Meilleur album de l’année : Georges Abolin et Olivier Pont, O#249; le regard ne porte pas T1, Dargaud.
• Prix du Public décerné par les lecteurs de la Médiath#232;que de Chambéry : Georges Abolin et Olivier Pont, O#249; le regard ne porte pas T1, Dargaud.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/04/2007 : 13:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najbolji Integral do sada. Fantastično. Zahtjeva novo čitanje u što skorijem roku kako bi se još više moglo uživati u fantastičnom crtežu i priči.

www.gradac.hr

meni se, recimo, teško odlučit je li bolje ovo ili sambrovi
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 11/04/2007 : 15:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:

www.gradac.hr

meni se, recimo, teško odlučit je li bolje ovo ili sambrovi

evo ja cu da ti pomognem... bolji je Pogled...

"Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola."
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 11/04/2007 : 15:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
meni sambrovi
vizualno su mi puuuno jači i to je više u službi priče

pogled je također odličan

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/04/2007 : 10:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

evo ja cu da ti pomognem... bolji je Pogled...

Opet kucas pijan, a?
Sambrovi su bolji, naravno (sad bih tu negde treba da stavim "meni", ali mi se ne da:).

She came from the grave much graver. First, he’ll kill her, then I’ll save her! Everything is turning out so dark. Going through the motions.
No, I’ll save her, then I’ll kill her! I think this line is mostly filler. What's it going to take to strike a spark? It's what they have inside.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 13/04/2007 : 12:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Sambrovi su dobri, samo su me malo umorili. I previše me podsjećaju na Jadnike (Victor Hugo). Međutim, Pogled... mi je puno bolji i pročita se u dahu. Kod čitanja stripa ne smije nastati dosada ili zasićenost, ili ono, nastavit ću poslije podne, a možda sutra. To dobar strip ne smije pružiti čitatelju. Naravno, moje subjektivno mišljenje.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 22/04/2007 : 01:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Možda jeste, a možda i nije praksa da se teme vraćaju sa treće na prvu stranu ali ja moram da još nešto kažem za ovaj strip.
Malo pre sam ga uzeo drugi put. Prvi put sam ga čitao nadrkan i u gužvi, a sad prvi put natenane. kako su urađeni likovi ove dece, to nije normalno.
Čitao sam prvi deo dva sata. Malo sam se naduvao i lagano sliku po sliku...
Koliko ovaj čovek uspeva da od lica nacrtanog u tri poteza izvuče jaku emociju, to je neverovatno. I to ne kakvu emociju, već detinju emociju!
One slike Djenove, onog vremena... To kao da si, bože me prosti tamo.
Pa onaj gradić, pa sama atmosfera u gradiću. Lebdi tragedija u svoj onoj lepoti.
Pa ona scena male Lize na grudima mrtvog oca.

Nemam reči...

Hvala onome iz Belog Puta ko je rekao da se ovaj strip izda i hvala svima koji su radili na ovome. Bila mi je ovo jedna od naj opuštenijih noći u zadnjih 20 dana.

Dejan Vasić, Kosovska Mitrovica-prestonica srpskog Kosova.

P.S. Drugi deo ostavljam za sutra.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/05/2007 : 20:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Kupio sam "Tamo gde pogled ne dopire". Ljudi moji, ovo je fenomenalan strip i vredi svake pare. Odavno nisam pročitao nešto ovako dobro, a ne da izgleda na polici, negooo ...

Bila je žena u Subotici kod rodbine. Čim je došla kući, primjećujem najlon kesu na kojoj piše Plato. Unutra nešto obećavajuće. Grabim & vadim (strip ne ženu / strip ne nešto drugo), a ono "Tamo gde pogled ne dopire". Osmijeh od uha do uha, kada spazim drugu kesu na kojoj piše IPS, a unutra Sambrovi...
Ako to nije ljubav, ne znam što je.

Mjenjam stripove, nudim druge stripove, knjige i sl.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 31/05/2007 : 20:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Raspucin

Bila je žena u Subotici kod rodbine. Čim je došla kući, primjećujem najlon kesu na kojoj piše Plato. Unutra nešto obećavajuće. Grabim & vadim (strip ne ženu / strip ne nešto drugo), a ono "Tamo gde pogled ne dopire". Osmijeh od uha do uha, kada spazim drugu kesu na kojoj piše IPS, a unutra Sambrovi...

lijepo

http://rumblebum.blogspot.com/
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 01/06/2007 : 01:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Sad videh ponovo ovu temu i da kažem još nešto....

Pogeld je prejak strip , ali da me pitaš koji je jači ovaj ili Sambrovi ne bih znao da kažem. U principu ova dva stripa i nisu za poređenje, ali ljudi i Sambrovi je stripčina da sve pršti.

Prvi put kad sam ga čita sam se trudio da iz onih pogleda i zamršenih izraza lica koji govore više od reči, dokučim suštinu, i u tome sam donekle uspeo. Te emocije i ti odnosi među likovima su nešto što do sad u stripu nisam nikada video. Slažem se da po atmosferi malo podseća na Jadnike, Viktora Igoa, ali u ovom stripu sigurno postoje i tomovi i tomovi Dostojevskog.Do čitanja Sambrova sam mislio da je Berardi stripovski Dostojevski, ali me je ovej Francuz ubedi da i nad popom ima pop.

Kad sam ga drugi put čitao pratio sam samo boje i atmosferu. To je nešto što se rečima neda opisati. Tolko je sitnih detalja koji govore mnogo da to nije normalno, ona siva sa crvenim, pa crna sa svim nijansama crvene, pa sama cnra i siva.... Jednostavno mislim da je ovo najbolje obojeni strip od svih koje sam čitao. Obratite samo pažnju kako je obojena ona noć ubistva majke. Scena je osvetljena samo vatrom kamina i ta vatra se oseća u čitanju, pa onda oan scena vođenja ljubavi na grobu tek pokopanog oca, koja je bukvalno obojena bojom senke. Primera je beskraj, svaki je kadar priča za sebe....

Oduševile su me one Igovske slika ulica Pariza u sumraku revolucije, sva ona gladna i jadna lica, kao kontra prežderavanju i bahatosti, tako nekako smrdi na socijalne razlike koje mogu da se premoste samo nečim tako krupnim kao što je revolucija...

Kupite Sambrove, to i nije strip to je remek delo umetnosti uopšte.

I na kraju reći ću vam i to, Kosovska Mitrovica je još uvek tu gde je uvek bila, sa svim svojim devojčicama, devojčurcima, devojkama, ženicama, ženama i ženetinama.

Pozdravlja vas Dejan Vasić

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/06/2007 : 17:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

[Bila je žena u Subotici kod rodbine. Čim je došla kući, primjećujem najlon kesu na kojoj piše Plato. Unutra nešto obećavajuće. Grabim & vadim (strip ne ženu / strip ne nešto drugo), a ono "Tamo gde pogled ne dopire". Osmijeh od uha do uha, kada spazim drugu kesu na kojoj piše IPS, a unutra Sambrovi...

I? Kako ti se svidja Master Kenobi?

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 02/06/2007 : 00:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wanderer

da, i ja sam nedavno pročitao Sambrove od BP-a, oduševili su me -premoćno! a tek moć malog Šninkela!

od integrala jedino me Manara jako jako razočarao, ostali su još na čekanju za čitanje

Ne znam da li se neko od formuaša seća da je Šninkel izlazi u piratskom izdanju i to crno-beli. To je bilo neke 1998. godine. Tada sam ga prvi put i čitao. Kupio sam ga ponovo u izdanju Belog Puta. Ovaj strip je vanvremenski. Miroslav iz Alan Forda čak tvrdi da je to najbolji strip ikada napravljen.

Put u tulum/ Putovanja Đ. Mastorne možeš da voliš i razumeš jedino ako ludo obožavaš sve ono što je Felini u filmu uradio. Tu ne mislim na Amrkord. već na sva ona druga ludila koja je debeli napravio. Mene je ovaj strip podsetio na atmosferu filmova Grad žena, a posebno Đulijeta i duhovi.
Za strip mislim da ga je Milo Manara upropasti i usrao sa svojim, kako on kaže "nimficama". Ja stvarno mislim da su žene koje crta Milo manara nešto najjebozovnije u stripu kao umetnosti, ali veliki Felini je voleo drugačiji tip žena. On je voleo žene srednjih godina kojih " I M A ", pa mi je u stripu pomalo zasmetalo odsustvo Đulijete Mesini i svih Felinijevih sisara i guzara.

Živeli
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000