forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 -svrha "foruma"?????????????????
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/05/2007 : 17:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

HAHA nevjerovatno... Danas na posao donese stranka nekih 10 kg pastrva iz jezera Sabljaci kod Ogulina.. Odma sam konfiscirao 4 kom za probu:))) HEHEHE bit će sada doma malo maslinovog ulja, malo peršina, malo češnjaka, malo ružmarina.... MMMMMM al će se Vjeko gostit...:))))))9

Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja

I ja sam danas doma maznia 2 pastrve. To je nabolja riba na planeti Zemlji. Inaće to je uz još koju ribu jedina koju jedem. Malo čudno da kao Dalmoš mrzim morsku ribu.
P.S. Ne mogu pastrvu jesti bez limuna.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 28/05/2007 : 18:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
svrha foruma je
kako bi čiko rekao
najgluplje zivotinje
ribe
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/05/2007 : 10:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Znam, zato sam i stavio onoliko smajlija Nego meni zvuči užasno i sam spomen takvih vrsta ribe.

zdravija je morska riba nego riječna.al ne sumnjan da je riječna ukusna
(pošto je svak ko je proba hvali, btw nikad nisan jeo nijednu vrstu riječne ribe)

Ma to su samo priče, riba je zdrava ako ne dolazi iz zagađene sredine. Dosta toga je i stvar navike, ko nije navikao da jede morsku ribu teško da bi mu svidjela. Probao sam par puta oslića, može se pojesti, onako za nevolju, ali neku drugu vrstu ne bih ni probao. Ipak, ovdje mnogo ljudi kupuje oslića jer 1kg košta 3,50 KM, a pastrmke 6,50-7,50 KM (i to one iz ribnjaka, koja je malo lošija). Potočna pastrmka iz planinskih rječica ovog dijela kraške Hercegovine je sigurno najukusnija riječna riba. Blizu po kvalitetu je zlatovčica, a dosta lošija je kalifornijska pastrmka. Postoji još i jezerska ali u malo drugačijim staništima. Ali sve je to odlično dok ne čujem spomen nekih vrsta kao šaran ili nešto slično koje se ovdje također mogu kupiti.

Inače, na ovu temu sam radio maturski rad, pa sam dosta naučio o tome.

Čudi me si tako pun predrasuda.. Ja volim ribu, jednako riječnu kao i morsku.. Ne možeš tvrdit da nešto ne valja ako nisi probao.. Ima izvrsnih morskih riba.. Ja ih nisam probao ni 5% koliko bi htio, ali sam probao recimo list na žaru i mogu reći da je fantastičan.. Isto mogu reći i za orade..
Da ne govorimo o plodovima mora i raznim glavonošcima, lignje, hobotnice, školjke,.. Ili recimo usoljeni inćuni u kojima se ja osobno gušim koliko su mi dobri..
Slažem se da je pastrva fina, ali ukusan je i som na žaru kada se dobro spremi i ako nije premasan..

Uglavnom generaliziranje je općenito loše, pa je tako i kod riba..
(a i upitno je koliko su te pastve zdrave kod tebe u Gackom pored one vaše termoelektrane)

A gdje sam to napisao da nešto ne valja? Napisao sam da se ljudima koji nisu navikli na morsku ribu to teško može svidjeti. I ništa ja ne generalizujem, većini ljudi koja ne jede često morsku ribu a imali su priliku da probaju nije se svidjela.

I ne kaže se u Gackom nego u Gacku. Tačno je da ima zagađenja od elektrane ali ima mjesta koja nisu zagađena. Potočna pastrmka ne može da opstane u zagađenoj vodi i tamo gdje se ona može naći sigurno je čista voda.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 29/05/2007 : 11:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
koju ribu roštiljaš?

Ništa pretjerano fensi. Ipak smo mi ovdje prvenstveno stručnjaci za malo "težu" hranu.
Kupim oslića, škarpine ili skuše pa to napacujem mješavinom maslinovog ulja, peršinovog lista, vegete, možda malo lovorovog lista. Vjerovatno bi neki pravi poznavatelj pripreme ribe s mora imao puno što primjetiti, ali ovo bude prokleto ukusno kada se ispeče na roštilju + prilog krumpir, rajčica i tartar koji sam pravim...

Stvarno užasno. Nema ništa bez prave potočne pastrmke iz neke od rječica u okolini Gacka. Ko nije probao, ne može ni da zna.

Evo tu si generalizirao..

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 29/05/2007 : 12:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD

Ovo je čudesno... od jedne teme što se tiče foruma sad se raspravlja o ribama... predobar topic

"Velikodušnost bez premca
"Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve
"Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/05/2007 : 13:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD

Ovo je čudesno... od jedne teme što se tiče foruma sad se raspravlja o ribama... predobar topic

"Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan

Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/05/2007 : 15:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
koju ribu roštiljaš?

Ništa pretjerano fensi. Ipak smo mi ovdje prvenstveno stručnjaci za malo "težu" hranu.
Kupim oslića, škarpine ili skuše pa to napacujem mješavinom maslinovog ulja, peršinovog lista, vegete, možda malo lovorovog lista. Vjerovatno bi neki pravi poznavatelj pripreme ribe s mora imao puno što primjetiti, ali ovo bude prokleto ukusno kada se ispeče na roštilju + prilog krumpir, rajčica i tartar koji sam pravim...

Stvarno užasno. Nema ništa bez prave potočne pastrmke iz neke od rječica u okolini Gacka. Ko nije probao, ne može ni da zna.

Evo tu si generalizirao..

Ma hajde, stavio sam smajlije
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 29/05/2007 : 20:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD

Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

, inače ne stojim dobro, štuca mi se xD

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 29/05/2007 : 23:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

, inače ne stojim dobro, štuca mi se xD

kaj xD kartice?

--
http://www.sesvete-online.info
http://www.paucina.com/
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 30/05/2007 : 14:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Ma xD sam pokupio od nekud ni sam neznam točno značenje :-) Al znam kad ga treba koristit

Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 31/05/2007 : 19:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message  Reply with Quote
Inace volim i morsku i slatkovodnu ribu ,ali pretposle godine sam na otoku pagu jeo fritirane lignje i bilo je fantasticno.Taj osjecaj u ustima nemogu da opisem, mozda "BOZANSTVENO".
Jeo sam dok sve nisam pojeo , a bilo je citavo brdo lignji na stolu.
Zivjela "morska hrana"!!!

"Pupoljak"
$€N@D
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 03/06/2007 : 13:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message  Reply with Quote
koliko košta karta kupljena u tramvaju u zg,kuja kaže 7 kn a debil 8 kn..eto malo politike

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2007 : 10:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja mrzim ribu, reče Mrgud-Štrumf...

Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj...
supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;)
HC! je zakon, živijo HC!
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 04/06/2007 : 10:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja mrzim ribu, reče Mrgud-Štrumf...

HC! je zakon, živijo HC!

Pa moram i sam priznat da mi je ipak od svih riba najbolja ona sa klempavim vuhima i zafrknutim repom

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2007 : 11:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni je od sve ribe najbolja svježe mirišljava pica, prigodno navlažena, mazna i u vodoravnom položaju...

HC! je zakon, živijo HC!
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 04/06/2007 : 11:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
U obliku zelja ili breskve? Ja preferiram bresku:)))

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000