Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 28/05/2007 : 17:33:40
|
quote: Originally posted by Vjeko1980
HAHA nevjerovatno... Danas na posao donese stranka nekih 10 kg pastrva iz jezera Sabljaci kod Ogulina.. Odma sam konfiscirao 4 kom za probu:))) HEHEHE bit će sada doma malo maslinovog ulja, malo peršina, malo češnjaka, malo ružmarina.... MMMMMM al će se Vjeko gostit...:))))))9
Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja
I ja sam danas doma maznia 2 pastrve. To je nabolja riba na planeti Zemlji. Inaće to je uz još koju ribu jedina koju jedem. Malo čudno da kao Dalmoš mrzim morsku ribu. P.S. Ne mogu pastrvu jesti bez limuna. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16989 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/05/2007 : 10:12:58
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by lwood
Znam, zato sam i stavio onoliko smajlija Nego meni zvuči užasno i sam spomen takvih vrsta ribe.
zdravija je morska riba nego riječna.al ne sumnjan da je riječna ukusna (pošto je svak ko je proba hvali, btw nikad nisan jeo nijednu vrstu riječne ribe)
Ma to su samo priče, riba je zdrava ako ne dolazi iz zagađene sredine. Dosta toga je i stvar navike, ko nije navikao da jede morsku ribu teško da bi mu svidjela. Probao sam par puta oslića, može se pojesti, onako za nevolju, ali neku drugu vrstu ne bih ni probao. Ipak, ovdje mnogo ljudi kupuje oslića jer 1kg košta 3,50 KM, a pastrmke 6,50-7,50 KM (i to one iz ribnjaka, koja je malo lošija). Potočna pastrmka iz planinskih rječica ovog dijela kraške Hercegovine je sigurno najukusnija riječna riba. Blizu po kvalitetu je zlatovčica, a dosta lošija je kalifornijska pastrmka. Postoji još i jezerska ali u malo drugačijim staništima. Ali sve je to odlično dok ne čujem spomen nekih vrsta kao šaran ili nešto slično koje se ovdje također mogu kupiti.
Inače, na ovu temu sam radio maturski rad, pa sam dosta naučio o tome.
Čudi me si tako pun predrasuda.. Ja volim ribu, jednako riječnu kao i morsku.. Ne možeš tvrdit da nešto ne valja ako nisi probao.. Ima izvrsnih morskih riba.. Ja ih nisam probao ni 5% koliko bi htio, ali sam probao recimo list na žaru i mogu reći da je fantastičan.. Isto mogu reći i za orade.. Da ne govorimo o plodovima mora i raznim glavonošcima, lignje, hobotnice, školjke,.. Ili recimo usoljeni inćuni u kojima se ja osobno gušim koliko su mi dobri.. Slažem se da je pastrva fina, ali ukusan je i som na žaru kada se dobro spremi i ako nije premasan..
Uglavnom generaliziranje je općenito loše, pa je tako i kod riba.. (a i upitno je koliko su te pastve zdrave kod tebe u Gackom pored one vaše termoelektrane)
A gdje sam to napisao da nešto ne valja? Napisao sam da se ljudima koji nisu navikli na morsku ribu to teško može svidjeti. I ništa ja ne generalizujem, većini ljudi koja ne jede često morsku ribu a imali su priliku da probaju nije se svidjela.
I ne kaže se u Gackom nego u Gacku. Tačno je da ima zagađenja od elektrane ali ima mjesta koja nisu zagađena. Potočna pastrmka ne može da opstane u zagađenoj vodi i tamo gdje se ona može naći sigurno je čista voda. |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 29/05/2007 : 11:07:48
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by lwood koju ribu roštiljaš?
Ništa pretjerano fensi. Ipak smo mi ovdje prvenstveno stručnjaci za malo "težu" hranu. Kupim oslića, škarpine ili skuše pa to napacujem mješavinom maslinovog ulja, peršinovog lista, vegete, možda malo lovorovog lista. Vjerovatno bi neki pravi poznavatelj pripreme ribe s mora imao puno što primjetiti, ali ovo bude prokleto ukusno kada se ispeče na roštilju + prilog krumpir, rajčica i tartar koji sam pravim...
Stvarno užasno. Nema ništa bez prave potočne pastrmke iz neke od rječica u okolini Gacka. Ko nije probao, ne može ni da zna.
Evo tu si generalizirao..
Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 29/05/2007 : 12:39:39
|
xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD
Ovo je čudesno... od jedne teme što se tiče foruma sad se raspravlja o ribama... predobar topic
"Velikodušnost bez premca "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve "Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 29/05/2007 : 13:08:44
|
quote: Originally posted by makikatalinic
xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD
Ovo je čudesno... od jedne teme što se tiče foruma sad se raspravlja o ribama... predobar topic
"Velikodušnost bez premca "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve "Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan
Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj...
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16989 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/05/2007 : 15:25:16
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by lwood koju ribu roštiljaš?
Ništa pretjerano fensi. Ipak smo mi ovdje prvenstveno stručnjaci za malo "težu" hranu. Kupim oslića, škarpine ili skuše pa to napacujem mješavinom maslinovog ulja, peršinovog lista, vegete, možda malo lovorovog lista. Vjerovatno bi neki pravi poznavatelj pripreme ribe s mora imao puno što primjetiti, ali ovo bude prokleto ukusno kada se ispeče na roštilju + prilog krumpir, rajčica i tartar koji sam pravim...
Stvarno užasno. Nema ništa bez prave potočne pastrmke iz neke od rječica u okolini Gacka. Ko nije probao, ne može ni da zna.
Evo tu si generalizirao..
Ma hajde, stavio sam smajlije |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 29/05/2007 : 20:26:25
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by makikatalinic
xxxxxxxxxDDDDDDDDDDDD
"Velikodušnost bez premca "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve "Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan
Balkane, Balkane, Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj...
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
, inače ne stojim dobro, štuca mi se xD
"Velikodušnost bez premca "Ludaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve "Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 30/05/2007 : 14:48:32
|
Ma xD sam pokupio od nekud ni sam neznam točno značenje :-) Al znam kad ga treba koristit
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 31/05/2007 : 19:08:29
|
Inace volim i morsku i slatkovodnu ribu ,ali pretposle godine sam na otoku pagu jeo fritirane lignje i bilo je fantasticno.Taj osjecaj u ustima nemogu da opisem, mozda "BOZANSTVENO". Jeo sam dok sve nisam pojeo , a bilo je citavo brdo lignji na stolu. Zivjela "morska hrana"!!!
"Pupoljak" $€N@D |
|
|
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 03/06/2007 : 13:22:30
|
koliko košta karta kupljena u tramvaju u zg,kuja kaže 7 kn a debil 8 kn..eto malo politike
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/06/2007 : 10:40:10
|
Ja mrzim ribu, reče Mrgud-Štrumf...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Posted - 04/06/2007 : 10:56:14
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja mrzim ribu, reče Mrgud-Štrumf...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC!
Pa moram i sam priznat da mi je ipak od svih riba najbolja ona sa klempavim vuhima i zafrknutim repom
Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/06/2007 : 11:07:35
|
Meni je od sve ribe najbolja svježe mirišljava pica, prigodno navlažena, mazna i u vodoravnom položaju...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
|
Topic |
|