Author |
Topic |
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 13/06/2007 : 14:05:03
|
meni se sve čini ok. projekt je dobar, a imena povezana s njim jamče određenu razinu. sve u svemu sumnjam da ce se klinci jako zagrijati za strip ali treba se truditi. ako nista, bice im ok kad im se neda uciti povjest, pa malo pogledaju u strip mjesto knjige. sto se tice samih velikana, nikola nije sporan, polo je (budimo posteni) vec natezanje ali da neko kupi strip o janici to mi je van pameti. eto.
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 14/06/2007 : 01:38:05
|
pa neki sportas je "morao" biti prisutan, a janica kostelic je rekordna olimpijka sta je u svijetu sporta nekakvo univerzalno mjerilo. meni osobno se gadi sta neki skijas, skakac u dalj, nogometas ili sta vec moze stajat rame uz rame s velikanima poput tesle pa makar bili najbolji na svijetu, al to je tako. uostalom vjerojatno je "morala" postojat neka kvota zena, zapravo ja ne vidim nikakav drugi razlog razlog zbog kojeg se tu nasla ivana brlic-mazuranic.
da je izabrano bilo kojih 10 osoba uvijek bi postojala dilema je li ovaj trebao ili nije trebao bit uvrsten. meni se macanov izbor (ako je on tu imao glavnu rijec) niti malo ne svidja. mislim da su marko polo, marko marulic, nikola tesla i kralj tomislav su sigurni. a ostali... ne znam bas, ima tu materijala za diskusiju. da nema nijednog nobelovca i da nema "oca domovine" je u startu prilicno kontroverzno. |
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 14/06/2007 : 02:00:43
|
mifugo je ucio na svojoj gresci, ja na njegovoj. nazalost ne mogu ti odgovorit jer izgleda da globnjo ima pms.
ako je dozvoljeno u svastari mozemo raspravu prebacit tamo. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 14/06/2007 : 03:19:35
|
quote: Originally posted by torca
mifugo je ucio na svojoj gresci, ja na njegovoj. nazalost ne mogu ti odgovorit jer izgleda da globnjo ima pms.
ako je dozvoljeno u svastari mozemo raspravu prebacit tamo.
nije dozvoljeno...imate mail pa raspravljajte od zore...
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 14/06/2007 : 12:43:01
|
Kad niko nece, evo ja cu pokusati objasniti zasto se neki jos i "veci Hrvati" nisu nasli u prvom udaru (ovo su samo pretpostavke). Kao sto neko rece, treba biti i zena, trebalo bi i mlade nekako zagrijati na nesto sto poznaju, nesto sto je aktualno (Janica, dogodine mozda Ivanisevic), ali treba nesto ostaviti i za sledecu skolsku godinu, nije 10 brojeva zaokruzen serijal o hr. velikanima ( nedaj Boze ). Zapravo trebalo bi ( i je ) svih 10 zajedno nekako staviti na vagu, jer sigurno Marul( meni jest, i vise ) , Ivana Brlic Mazuranic nisu toliko atraktivni kao npr. Tomislav.
http://rumblebum.blogspot.com/ |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/06/2007 : 13:55:42
|
Super ideja, ovo o velikanima... Mada mi ta Janica neda mira. Zašto bi Janica bila hrvatski velikan i što bi u njezinom životu moglo biti interesantnoga? Kako je nju i brata stari godinama forsirao? Dobro, ajde dali ste možebitne razloge, no svejedno...
Tko radi scenarije? mcn?
Da, i zašto među hrvatske velikane nije ubačen i legenda Mišo i hrvatina Thompson?
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
Edited by - DeeCay on 14/06/2007 14:29:29 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 14/06/2007 : 16:44:48
|
eto,jutros je macan bio i na htv,u "dobro jutro hrvatska"...bio je netko i do njega,ali sam taman upalio tv kad je bilo pri kraju pa ne znam tko...prvih 10 sretnika koji su se javili u redakciju su dobili po primjerak stripa...zvao sam,ali uzaludmacane,bilo je vruće u studiju,je li
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 14/06/2007 : 19:48:21
|
quote: Originally posted by rocco21
A Marko Polo nije kontroverzno? Pa kakve on veze ima sa Hrvatskom?
Nikakve, osim sto je rodjen na Korculi. Sam njegov put u Kinu vrvi dvojbama. Mnogi sumnjaju da je uopce bio tamo, a kamoli da je boravio na dvoru Kublaj Kana ( u samoj Kini nije bilo nikakvih zapisa o tome iz tog vremena). |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 14/06/2007 : 20:38:55
|
quote: Originally posted by DeeCay
Super ideja, ovo o velikanima...
...
Zašto bi Janica bila hrvatski velikan i što bi u njezinom životu moglo biti interesantnoga?
hmmm... meni su svi velikani nekako bezveze. da, Janica je nekakva siksa koja se dobro spusta na skijama niz brdo. meni osobno manje vise nezanimljiva. ali onda opet... tko bi bili velikani? vojskovodje? osobno preferiram one koji se sanjkaju onima koji idu okolo i ubijaju druge ljude. kad smo jednoj poznanici iz Kanade pokazivali nase novcanice, ispitivala je tko su ljudi na poledjini i na kraju zakljucila: vi ste neki prokleto agresivan narod kad su vam svi najvazniji ljudi u povijesti vojskovodje.
_________________________ www.kajgod.co.nr |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 14/06/2007 : 20:50:00
|
quote: kad smo jednoj poznanici iz Kanade pokazivali nase novcanice, ispitivala je tko su ljudi na poledjini i na kraju zakljucila: vi ste neki prokleto agresivan narod kad su vam svi najvazniji ljudi u povijesti vojskovodje.
Pa kako je to zakljucila iz novcanica? Dobrila, Gundulic, Mazuranic, Radic, Marulic, Starcevic... tko je od njih vojskovodja?
Progress, changing Growing then giving up |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 14/06/2007 : 20:56:04
|
quote: Originally posted by jurica
...
Zašto bi Janica bila hrvatski velikan i što bi u njezinom životu moglo biti interesantnoga?
hmmm... meni su svi velikani nekako bezveze. da, Janica je nekakva siksa koja se dobro spusta na skijama niz brdo. meni osobno manje vise nezanimljiva. ali onda opet... tko bi bili velikani? vojskovodje? osobno preferiram one koji se sanjkaju onima koji idu okolo i ubijaju druge ljude. kad smo jednoj poznanici iz Kanade pokazivali nase novcanice, ispitivala je tko su ljudi na poledjini i na kraju zakljucila: vi ste neki prokleto agresivan narod kad su vam svi najvazniji ljudi u povijesti vojskovodje.
_________________________ www.kajgod.co.nr
Ja ovim vojskovodjama sve oprastam jer su jahali na celu, a nisu sidili doma i igrali sah s piunima :) za razliku od ovih modernih...
A imas samo 3 vojskovodje od 10 velikana, znaci nekih 30%
Jure ali si ti hipi djir:)
http://rumblebum.blogspot.com/ |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 14/06/2007 : 22:32:18
|
quote: Originally posted by dzuka
what rico said...: ) ovo je tek prva runda. vjerujem da ce cijeli projekt zazivjet, pa ce doci red na sve. a sto se janice tice, ne bih se cudio da klince to zanima vise od tomislava, starcevica i tesle zajedno. : )
http://dzukalog.blogspot.com/
-100%,i nas bi u tim godinama! |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/06/2007 : 22:42:57
|
quote: Originally posted by jurica
...
_________________________ www.kajgod.co.nr
izvini a kome se jebe za mišljenje neke beznačajne kanađanke??? Hrvati imaju prilično bogatu povijest(nažalost i prilično sjebanu) i sigurno da čemo velikanima smatrat one koje su nešto značajno napravili u njoj a ne neke plačipizde.i baš mi je drago šta su stavili kralja Tomislava na onu novčanicu od 1000 kuna.a ja bi ga da me se pita stavija s obe strane a ne samo na zadnju.
Monster Factory Mertojak |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 14/06/2007 : 22:45:52
|
quote: Originally posted by dveribad
-Janica! -Da li je MATE PARLOV hrvatski velikan? -Je!
spada u top 10 velikana!mate legendaima danas u sportskim novostima duplerica posvećena njemu...
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/06/2007 : 22:46:59
|
a među velikane triba svakako stavit i Andriju Mohorovičića i Dragutina Gorjanovića-Krambergera
Monster Factory Mertojak |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 14/06/2007 : 22:47:06
|
quote: Originally posted by jurica kad smo jednoj poznanici iz Kanade pokazivali nase novcanice, ispitivala je tko su ljudi na poledjini i na kraju zakljucila: vi ste neki prokleto agresivan narod kad su vam svi najvazniji ljudi u povijesti vojskovodje.
očito joj niste dobro objasnili tko su ljudi na novčanicama...glupa je ako je stekla takav dojam zbog samo jednog vojskovođe...
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/06/2007 : 22:48:24
|
Ajme skoro se nisam rodio na vrijeme zbog njega, bio valjda neki mec te davne 1978, tata nije htio voziti mamu lijecniku... i tako... evo me. Hmm je li ovo za sportski podforum?
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranične |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 14/06/2007 : 23:02:18
|
...a NIKOLA DRAGAŠ , kuglaš
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 14/06/2007 : 23:04:40
|
quote: Originally posted by srdjandj
...a NIKOLA DRAGAŠ , kuglaš
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
...pa Matija LJubek
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Topic |
|