Author |
Topic |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 06/12/2002 : 01:11:00
|
Obicnosmo navikli da cujemo kakose kritikuje Dnevnik zbog isjecenih stranica, iz skoro svih stripova koje je ova izdavacka kuca izdavala, prije rata..U ovome slucaju SD je izdala Zagor extra 60.. Strvinar i extra 61 Duga Noc.. U ovome extra 61 SD je isjekla nepune 3 strane, ove izvanredne price. Na strani 35 (zs..ubica iz mraka) osim dvije prve slike, izbacena je citava stranica,+ cijela strana 36, kao i cijela 37 strana.. Dakle ZAGOR extra DUGA NOC je ISJECENA od strane SD, dok je u izdanju Dnevnika ova prica KOMPLETNA...Svaka cast SD..
Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
|
Leopold_IV
Senior Member
Croatia
1802 Posts
Member since 05/12/2001 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17833 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/12/2002 : 09:22:22
|
Dnevnik je svakom DD izbacivao po dvije stranice sva sreća one koje nemaju teksta
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
|
|
hamza
New Member
USA
251 Posts
Member since 15/06/2002 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Posted - 06/12/2002 : 23:45:09
|
Pa kolikose moze vidjeti po one dvije slike (zvijeri) rekaobi daje tu pricu crto F.DONATELLI..Valjdace neko znati sigurnije, dok nebudemo imali taj strip svi u rukama..
Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 16/12/2002 : 18:47:03
|
tocnije 1 list i dvije pasice ima jos par slucaja gdje su izbacili cak i strancicu ili stranicu i pola od cijelog stripa i malo vise slucaja da su izbacili po pasicu dvije no to je nista u usporedbi s Dnevnikom no njagore od svaga je sto je Dnevnik znao i reprintati neke starije epizode pa izbaciti nekoliko stranica ili pasica u oba izdanja ali razlicito su sjekli radnju tako ako si se odlucio za skupljanje epizode a nije ti bila vazna starost ili mladost stripa nisi se mogao odluciti za izdanje stoga sto su izmasakrirane obe objave ali razlicite su pasice sjekli ili vadili iz stripa u svakom slucaju Dnevnik je sentimentlnog znacaja a SD ipak kvalitetnijeg sto se tice Decka pika neznam da li je tu sto sjeceno jer SD je sjekao tamo do 30 broja extra Zagora do bas tu negdje oko 62 ili 63 ( pratio sam to ali nisam zapisao pa nemogu sa sigurnoscu tvrditi o kojem se broju radi ) Sd ej sjekao iz tog razloga sto ej morao uskalditi original od 130 stranica s svojim 96 ali u globalu najvise je izbaceno samo pasica dvije a morala je platiti i poneka epozoda s vecim masakrom od sjece jednog lista
|
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Posted - 16/12/2002 : 21:13:41
|
Slazem se daje Dnevnik bio nenadmasan u sjecenju epizoda.. Naravno dase SD nikako nemoze porediti po 'kolicini' isjecenog materijala iz jednog stripa, prema recimo Dnevnikovom sjecenju.. SD je preslagivala price.. Tacno takoje i Dnevnik preslagao price na 128 strana ZS i prva 4 broja LMS, pasu zbog velike cijene (5 din.) smanjili format, a povecali skoro duplo kolicinu strana (192 st.) Posle imje to preslo u naviku, pasu znali sjeci neke pasice bez i najmanjeg razloga..
Ja tarzan ati dzejn lele dunje ranke,od moravski krokodili cu pravim opanke..
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 16/12/2002 : 21:25:37
|
quote: Originally posted by KOLEKCIONAR
Pa kolikose moze vidjeti po one dvije slike (zvijeri) rekaobi daje tu pricu crto F.DONATELLI..Valjdace neko znati sigurnije, dok nebudemo imali taj strip svi u rukama..
Je, riječ je o Donatelliju.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
|
Topic |
|