forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Presveto srce
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 9

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17833 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/07/2007 : 22:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by zeljko

imal neko kakav link ili da vidim koju stranicu

Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!

http://www.fibra.hr/index.asp?cat=4

i što nema predstavništva u sarajevu

metabaroni jesu skupi ali je presveto sasvim prihvatljive cijene

Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 24/07/2007 : 23:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
da malo komentiramo

dsormaz1 u svoj svojoj mudrosti napiše :

Time sto su pokrsteni nije nista lose napravljeno.

Molio bih te da ovo objasniš ?????
Ovo je jedno klasično sranje. Naša vjera je ispravna, vi ste idioti, mi ćemo vas pokrstit, zatrti vašu vjeru i kulturu...

glupost broj 2

Da tamo nisu dosli Spanjolci i Portugalci, najvjerojatnije bi u Juznu i Srednju Ameriku kad tad stigli Kinezi preko Pacifika ili muslimanski trgovci iz Indonezije i Malezije, pa bi ih islamizirali. Bolje da su stigli Spanjolci.

ajmo opet raditi gradaciju religija. Malo smo puni sebe, pa se smatramo višim bićima od muslimana i kineza, ili... ?

Kako te onda samo nije sram govoriti o licemjerju... Ovo može reći samo duboki osporavatelj svega drugačijeg, protivnik različitosti...zbog ovakvih sranja se i vode ratovi, ovakvo razmišljanje ne vodi ničemu.
Jao nama bijednicima dok nas ima ovakvih, dok ovakvi među nama hodaju, raspravljaju o moralnim načelima, dijele lekcije...

nisam vjernik ( općepoznata stvar ) i kada činim dobro, činim ga zato što sam uvjeren da je to ispravno, a ne zato što se to kosi s nekom božjom zapovjedi ili nečem sličnim. Činim tako zato što sam uvjeren da je dobro, a ne zbog neke nagrade ili kazne.
Primjer je to koji ne djeluje niti u stvarnom životu. U Kini osuđuju na smrt zbog korupcije, pa je opet imaju, makar je kazna stravična. Kazne ne iskorijenjuju loše stvari, to je samo represivni aparat koji prividno stvari čini boljima.

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 25/07/2007 : 08:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
eto da se i ja složim s darthom
samo isključivost vas livih nije ništa manja od sljepila desnih
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 25/07/2007 : 09:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

Pazi, Tone, nesvrstani su pak najgori

"A beautiful girl can make you dizzy, like you've been drinking Jack and Coke all morning. She can make you feel high full of the single greatest commodity known to man - promise. Promise of a better day. Promise of a greater hope. Promise of a new tomorrow. This particular aura can be found in the gait of a beautiful girl. In her smile, in her soul, the way she makes every rotten little thing about life seem like it's going to be okay."
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 10:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"vala si uporan
još ću pomisliti da je mirso hakirao tvoj akaunt"

uh, jebo te! skontao si me! stvarno si promucuran ;-) a ja nisam STIO da se logujem sa svojim imenom ;-)

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 10:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
quote:
Da tamo nisu dosli Spanjolci i Portugalci, najvjerojatnije bi u Juznu i Srednju Ameriku kad tad stigli Kinezi preko Pacifika ili muslimanski trgovci iz Indonezije i Malezije, pa bi ih islamizirali. Bolje da su stigli Spanjolci.

steta sto nisi zivio u vrijeme krstaskih ratova, vidim da ti te stvari idu od ruke i da si ponosan na to. stvarno se neki ljudi rode u pogresno vrijeme

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 25/07/2007 : 12:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
quote:
Originally posted by Witchblade

[quote]Originally posted by Toninho

Pazi, Tone, nesvrstani su pak najgori

[je pokupili sve loše od jednih i drugih
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 17:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

Haiti je istrijebljen od strane španjolaca koji su tada bili nešto ala talibani danas.ako si baš željan detalja imaš odličnu knjigu od
J.Wassermanna - Cristofor Columbo.imaš je i u hr prevodu pa malo pročitaj šta su in španjolci radili.

Pa ja niti ne pokusavam osporiti da su spanjolski osvajaci bili okrutni kao i svi ostali osvajaci i da su svasta radili. Pitanje je jesu li bili okrutniji od drugih osvajaca (npr. Inka ili Azteca)?
Sto se tice knjige, hvala na preporuci, potrazit cu to.
quote:
a šta se tiče ropstva crnci koje su dovozili španjolci i portugalci uglavnom su več u lancima kršteni kad su dovoženi iz afrike.

Ako je to tocno da su to radili onda je to bila najobicnija lakrdija, a ne pravo krstenje. Jer vjera se ne moze primiti ili prenijeti na takav nacin. Cin takvog nazovi-krstenja nista ne znaci. Nije dovoljno nekoga poskropiti vodicom izreci "ja te krstim u ime...itd" i jos ga prethodno staviti u lance. Netko tko je "krsten" na takav nakaradan nacin niti ne moze biti vjernik, takav cin ne znaci nista i nema smisla. U Latinskoj Americi pokrstavanja su provodili misionari koji su poducavali ljude vjeri i prenosili im njezino znacenje, to je bio duzi i mukotrpan rad, a ne nekakav banalni nasilni cin u trajanju par sekundi. Jer mozes ti nekog poskropiti vodicom i otici, a taj netko ce se nastaviti klanjati svojim bogovima koje je do maloprije stovao, dakle takvo nesto ne bi imalo puno smisla
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 25/07/2007 : 17:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by marsuna

jednostavno mrzim kad se neko brine o necemu sta nije njegov posao

...sto samo po sebi znaci da mrzis i samog sebe, posto si nicim izazvan poceo "uvoditi pravdu" napadajuci me da sam spijun i ulizica, a to nikako nije tvoj posao, ocigledno.
ma stvarno si gazda. svaka ti cast.

quote:

a o ovome dolje i o vasim komentarima na ovaj nacin, reci cu samo da s licima koja nikad nisu nista procitala od stevana dedijera ili vladimira paara nemam sta ni da diskutujem, i ponavljam opet da su crkveni gresi ponekad - ne opravdavajuci ih niti tvrdeci da su oni to svjesno radili u ime koristi covjecanstva jer zlocin sam po sebi takav ne moze da bude, to ni u primisli - kazem ponekad, igrom slucaja, kao jedan od efekata izrodili i nesto pozitivno - zaostajanje u razvoju nauke i tehnologije koje nam je, sa obzirom na razvoj ljudske svijesti, itekako trebalo... ako to ne mozes da shvatis, onda tvoj iq i tebi slicnih nije ni 0.3, a kamoli nedostiznih 30...

ovdje sam morao citirati veci segment da bi ga mogao polako analizirati:
dakle, prvo sto je potrebno primjetiti je da ja nisam nigdje tvrdio da tehnoloski napredak nije trebalo ni u jednom trenutku zaustavljati (necu, za razliku od tebe, tvrditi kao cinjenicu nesto sto je potpuna spekulacija i za sto, kao i za mnoge druge stvari kojima se bavi, Vladimir Paar nije dovoljno strucan, covjek je ipak, u svjetskim razmjerima, tek osrednji fizicar i matematicar. nista vise i nista manje.) - i tako na pocetku ovog citata vidimo obracanje u mnozini ("a o ovome dolje i o vasim komentarima na ovaj nacin"), sto znaci da se vjerojatno odnosi na dartha i eventualno jos nekoga, nikako na mene posto to nisam uopce komentirao, MEDJUTIM na kraju citata obracanje je opet jednoj osobi i iz konteksta je lako zakljuciti da se radi o meni: "ako to ne mozes da shvatis, onda tvoj iq i tebi slicnih".

da ne duljimo: pises prilicno kontradiktorno, a ne pises prozu, iz cega se moze zakljuciti da ti intelektualni kapaciteti zaista, kako je darth-vader ingeniozno odmah primjetio, nisu bas najjaca strana.

...joj, ne mogu odoljeti ne spomenuti cisto kroz salu da je osobu koja odgovara ovom opisu "licima koja nikad nisu nista procitala od stevana dedijera ili vladimira paara" gotovo nemoguce naci medju hrvatskom populacijom ovog foruma i sire, jer je Vladimir Paar napisao nekoliko skolskih udzbenika (a meni je jos k tome na faksu predavao njegov sin).

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 17:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader

da malo komentiramo

Ovo je jedno klasično sranje. Naša vjera je ispravna, vi ste idioti, mi ćemo vas pokrstit, zatrti vašu vjeru i kulturu...

glupost broj 2

ajmo opet raditi gradaciju religija. Malo smo puni sebe, pa se smatramo višim bićima od muslimana i kineza, ili... ?

Kako te onda samo nije sram govoriti o licemjerju... Ovo može reći samo duboki osporavatelj svega drugačijeg, protivnik različitosti...zbog ovakvih sranja se i vode ratovi, ovakvo razmišljanje ne vodi ničemu.
Jao nama bijednicima dok nas ima ovakvih, dok ovakvi među nama hodaju, raspravljaju o moralnim načelima, dijele lekcije...

"Veliki" Darth opet nastupa s visine, zauzima pozu najpametnijeg covjeka, nekakve moralne vertikale ovog sajta, pa olako misljenja koja ne dijeli proglasava glupima.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 17:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by verter

quote:

steta sto nisi zivio u vrijeme krstaskih ratova, vidim da ti te stvari idu od ruke i da si ponosan na to. stvarno se neki ljudi rode u pogresno vrijeme

...ili u vrijeme arapskih invazija i osvajanja Bliskog istoka, Sjeverne Afrike, najveceg dijela (krscanske) Spanjolske, Sicilije, dijelova Bizanta, ili u vrijeme kneza Domagoja, kad su se Saraceni svojim brodovima zalijetali i do nasih obala, pustoseci je i odvodeci nase ljude u roblje. A sve je to prethodilo krizarskim ratovima, koji su bili (zakasnjeli) odgovor na sve to.
Ma uopce ne bih htio zivjeti u to vrijeme. Higijenski uvjeti im nisu bili na visini.
Lako je iz danasnje perspektive promatrati sve to i suditi o tome, treba se nekako pokusati postaviti u perspektivu covjeka iz tog vremena i okolnosti koje su onda vladale.
Najvise me smetaju neka uvrijezena misljenja, ponajvise o Inkviziciji i Krizarskim ratovima (npr. neupuceni i zlonamjerni vole tumaciti da je svo zlo izmedju krscanskog i islamskog svijeta zapocelo s tim ratovima, a namjerno zanemaruju da su tome prethodile arapske invazije i osvajanja).
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 19:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"Lako je iz danasnje perspektive promatrati sve to i suditi o tome, treba se nekako pokusati postaviti u perspektivu covjeka iz tog vremena i okolnosti koje su onda vladale.
Najvise me smetaju neka uvrijezena misljenja, ponajvise o Inkviziciji i Krizarskim ratovima (npr. neupuceni i zlonamjerni vole tumaciti da je svo zlo izmedju krscanskog i islamskog svijeta zapocelo s tim ratovima, a namjerno zanemaruju da su tome prethodile arapske invazije i osvajanja)."

pazi nesto, krstaske ratove i desavanja oko njih ljudi na ovim prostorima (kao i u citavoj evropi) su ucili iz historije koju su pisali, nazovimo ih, krstasi (ako ce se neki uvrijediti na ovo, nema potrebe, jer tu rijec uzimam cisto kao naziv za one koji su vodili krstaske ratove). druga strana koja je ucestvovala u tim ratovima ne vidi na isti nacin sva ta desavanja. e sada ko je u pravu nama je tesko suditi. evo o agresiji na BiH i Hrvatsku imas nekoliko verzija, i sumnjam da ce ikada postojati samo jedna, tako da neko ko za 100 godina (da ne kazem 500), bude ucio o tome tesko da ce moci sa sigurnoscu tvrditi sta je od toga istina.
btw ja ne kazem da su tadasnji muslimanski osvajaci bili cvjecke (uostalom bili su osvajaci), ali reci da je juznoamerikancima bolje sto su im stigli prvo spanjolci a ne muslimani ili kinezi je nadasve nebulozno i licemjerno. nije mi jasno samo na osnovu cega si postavio tu svoju tvrdnju, ako ne na favoriziranju svoje vjere.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 19:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

"Lako je iz danasnje perspektive promatrati sve to i suditi o tome, treba se nekako pokusati postaviti u perspektivu covjeka iz tog vremena i okolnosti koje su onda vladale.
Najvise me smetaju neka uvrijezena misljenja, ponajvise o Inkviziciji i Krizarskim ratovima (npr. neupuceni i zlonamjerni vole tumaciti da je svo zlo izmedju krscanskog i islamskog svijeta zapocelo s tim ratovima, a namjerno zanemaruju da su tome prethodile arapske invazije i osvajanja)."

pazi nesto, krstaske ratove i desavanja oko njih ljudi na ovim prostorima (kao i u citavoj evropi) su ucili iz historije koju su pisali, nazovimo ih, krstasi (ako ce se neki uvrijediti na ovo, nema potrebe, jer tu rijec uzimam cisto kao naziv za one koji su vodili krstaske ratove). druga strana koja je ucestvovala u tim ratovima ne vidi na isti nacin sva ta desavanja. e sada ko je u pravu nama je tesko suditi. evo o agresiji na BiH i Hrvatsku imas nekoliko verzija, i sumnjam da ce ikada postojati samo jedna, tako da neko ko za 100 godina (da ne kazem 500), bude ucio o tome tesko da ce moci sa sigurnoscu tvrditi sta je od toga istina.
btw ja ne kazem da su tadasnji muslimanski osvajaci bili cvjecke (uostalom bili su osvajaci), ali reci da je juznoamerikancima bolje sto su im stigli prvo spanjolci a ne muslimani ili kinezi je nadasve nebulozno i licemjerno. nije mi jasno samo na osnovu cega si postavio tu svoju tvrdnju, ako ne na favoriziranju svoje vjere.

Najvjerojatnije sam bio pristran, priznajem.
Ali zanima me nesto, nemoj ovo shvatiti kao provokaciju i zajedljivost, nije mi to namjera...kazes da muslimanski osvajaci nisu bili cvjecke, OK, nisu ni krizari ni Spanjolci to bili, ali ako sam dobro shvatio na njihova osvajanja i kristijanizaciju tih podrucja gledas negativno. Da li zbog samog osvajanja kao takvog? Kako onda u tom kontekstu gledas na arapska osvajanja gore navedenih podrucja i islamizaciju istih? Ili na turska osvajanja jugoistocne Europe i dolazak Islama na to podrucje? Gledas li i na to jednako negativno?
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 20:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"Da li zbog samog osvajanja kao takvog? Kako onda u tom kontekstu gledas na arapska osvajanja gore navedenih podrucja i islamizaciju istih? Ili na turska osvajanja jugoistocne Europe i dolazak Islama na to podrucje? Gledas li i na to jednako negativno?"

alergican sam na svako osvajanje, kako krstasko tako i arapsko, austrougarsko, njemacko, francusko, itd, itd. sto se tice pokrstavanja i islamizacije, mislim da nije uredu nekoga tjerati na nesto, bilo da se radi o vjeri ili bilo cemu drugom. znaci sto se tice nasilnog preobracivanja i primoravanja uzimanja druge vjere, to uopste ne odobravam bez obzira o kojoj vjeri se radi.
e sada tu se postavlja jos jedno pitanje: sta su ti osvajaci donijeli dobro na podrucja koja su osvojili? neki kazu pa dobro cini su lose ali su uradili to, to, to i to (bez obzira sta to bilo). nisam bas siguran koliko se takve stvari mogu opravdavati (imamo recimo primjer - doduse malo drugaciji od ovih vjerskih - sada u iraku, gdje su ameri & co, svrgnuli sadamovu diktaturu, "donijeli demokratiju", a sto gine puno vise ljudi nego prije i sto im je zivot uzasan, to niko ne spominje). ne znam jesam li bas tacno pogodio sa ovim primjerom ali vise manje radi se o slicnim stvarima, samo sa drugacijom podlogom.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 20:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
samo jos jednu stvar da naglasim, sto se tice dolaska Islama na ova podrucja. iskreno meni je drago sto sam Musliman i drago mi je sto je Islam dosao u moju zemlju. takodje mi je drago sto ne zivim u cisto islamskoj zemlji, i sto imam tu srecu da zivim u evropskom Jerusalemu(kako nazivaju Sarajevo). drago mi je kad upoznam ljude koji su prije svega ljudi pa tek onda Muslimani, Krscani, Pravoslavci, Jevreji, Budisti, ateisti, ili bilo sta drugo. vjera nije ni potreban ni dovoljan uslov da neko bude covjek, tako da mi je svejedno sta je po vjeroispovjesti.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/07/2007 : 20:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
dsormaz - to s robovima se najbolje vidi kod američkih crnaca na Haitiju imaš voodoo u Brazilu santeriju i candomble kao mix katolicizma i afričkih animističkih religija. pa i na drugim mistima,recimo u Louisiani nešto od toga.a taj pravi misionarski rad se vidi recimo u zadnjih 50 godina najviše na afričkom kontinentu.pa i u kini di bez obzira na državnu konrolu imaš ovisno o podacima između 50-110 mil samo protestanata.katolika je manje (oko 20 mil kineske katoličke crkve+oko4-5 mil. izravno povezanih s vatikanom.)
to je sasvim druga stvar.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/07/2007 : 20:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

"Da li zbog samog osvajanja kao takvog? Kako onda u tom kontekstu gledas na arapska osvajanja gore navedenih podrucja i islamizaciju istih? Ili na turska osvajanja jugoistocne Europe i dolazak Islama na to podrucje? Gledas li i na to jednako negativno?"

alergican sam na svako osvajanje, kako krstasko tako i arapsko, austrougarsko, njemacko, francusko, itd, itd. sto se tice pokrstavanja i islamizacije, mislim da nije uredu nekoga tjerati na nesto, bilo da se radi o vjeri ili bilo cemu drugom. znaci sto se tice nasilnog preobracivanja i primoravanja uzimanja druge vjere, to uopste ne odobravam bez obzira o kojoj vjeri se radi.
e sada tu se postavlja jos jedno pitanje: sta su ti osvajaci donijeli dobro na podrucja koja su osvojili? neki kazu pa dobro cini su lose ali su uradili to, to, to i to (bez obzira sta to bilo). nisam bas siguran koliko se takve stvari mogu opravdavati (imamo recimo primjer - doduse malo drugaciji od ovih vjerskih - sada u iraku, gdje su ameri & co, svrgnuli sadamovu diktaturu, "donijeli demokratiju", a sto gine puno vise ljudi nego prije i sto im je zivot uzasan, to niko ne spominje). ne znam jesam li bas tacno pogodio sa ovim primjerom ali vise manje radi se o slicnim stvarima, samo sa drugacijom podlogom.

da, ta invazija na Irak je u kurcu.ali gle ,isto je malo licemjerno šta
su demonstracije protiv USA a nisu bile recimo kad je saddamov režim ubija Kurde plinom. nijedna od arapskih država nije rekla ništa protiv toga.niti su palili iračke zastave po trgovima.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 00:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Markose

zaboravljas da se vec dvjestotinjak godina baca drvlje i kamenje po crkvi, to su takodjer povjesne cinjenice
nigdje nisam osporio da crkva nije cinila to i to, samo zelim reci kako se sto dogadjalo

a gle drugu stranu odmah me pocinju obiljezavati kao idiota i kretena ( zar to ne zasluzujue izbacivanje, barem upozorenje - ipak nepotrebno izbacivanje ) u nedostatku argumenata

ateistima

nisam prvi zapoceo raspravu o vjeri, crkvi i ateistima - tema stripa je otprilike ta o koj mi raspravljamo, pa nitko nije skrenuo s teme
napisah " vjerojatno je ateisti i necovjek " sto je odvojeno znacenje, u kasnijoj raspravi napisah svoj stav koji nitko od ateista nije demantirao vec svojim ponasanjem dokazao da je upravo tako kako govorim
sad ja mogu reci da je wichblade idiot jer je otkrio lazni izvor te veli da su ateisti svoju humanost nasli u doba deklaracija i revolucija, sto nije tocno, ta ideja je puno starija od doba revolucija i ostalih idiotizama
ili onoj zbunjoli ( zaboravih mu nik ) sto veli da nece razgovarati s nekim tko nije procitao para da ni ja u tom slucaju ne bi trebao pricati s nikim tko nije procitao bibliju ili strip o malom rendzeru ili napr strip inkal, to je prebezobrazno i bahato, pravi ateisticki stav - ja, ja i onaj tko je kao ja
kruger - jurica da su slicni, tesko iako razlicito zborimo da smo na razlicitim destruktivnim stranam, to je jos teze, mozda jurica i je na jednoj destruktivnoj strani, ja svakako nisam

vjernik sam pa sto, trebao bih biti zbog toga manje covjek, trebao bih zbog toga paziti sto cu reci pred ateistima ( a oni kao paze sto ce reci o vjernicima ), trebao bih promjeniti svoje pozitivne stavove za mracne ateisticke - nikada
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 00:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Kruger

ateistima

ne znam zasto ste se brecnuli, vama je normalno pljuvanje po religiji a kad netko kritizira vase ponasanje i stavove odmah se uspanicite, a to je upravo licemjerno i ono o cemu govorim
tebate dokazati ako tako nije a ne panicariti

crkva nije nikog progonila, bila je u rukama vlastodrzaca, pa prema tome kad se nekom vlastodrscu netko nije svidio vlastodrzac je prisilio neke pripadnike crkve da tu osobu proganja

a inkviziciju su izmislili jel?

znas li ti bas sve o toj inkviziciji

ako netko zastrani treba sprijecavati njegovo nepodobno djelovanje
sigurno da je bilo onih koji su zastranili i cinili kojekve nepodopstine a kako to uvjek biva na ovom svijetu i onih koji su bili nevini ali najvjerojatnije su nekom stali na zulj ( nekom feudalcu ili mocniku ) pa su i oni prosli kao i oni koji su cinili nepodobstine, nista novo ni cudno
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 00:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:
Originally posted by Kruger

kiky

nemam ptsp

Čak i da je to istina, tu još uvijek ostaje jako dobro istrenirana ovčica vjersko-desničarskom indoktrinacijom dovedena do stanja zombija programiranom da reagira samo na određene podražaje...

still amazes...

phuah, tko mi kaze

uglavnom je to sve moj problem i moja stvar

nije potrebno da se toliko trudis naprezati mozak kako bi netocno prikazao mene i moje osobine
s mnogo manje enrgije i znanja bi me uspio opisati, dovoljno je samo da citas i prats ono sto pisem, govorim i mislim i jednostavno doneses jedan konstruktivnoipravan stav a to je da sam ja vjernik, katolik, domoljub i moralnan covjek ( valjda nisam bicikl ) bez predrasuda ( koliko se moze vidjeti iz ovog sto sam naveo to su sve pozitivne stvari ili mozda nisu, ako nisu onda razlicito gledamo na pozitivu )
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 00:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Pa o čemu sve vi necete da razgovarate. Krene se od jedne, neeksplicite izrecene ali sasma jasne konstatacije tipa "ateisti su neljudi" (idiotizam prvog stepena, to ti kaze vjernik, Krugeru), pa se nastavi s vrijedjanjem islama njegovim pogresnim ovlasnim tumacenjem, na sta se nadoveze reakcija, pa onda tvrdnja da su Srbi eto htjeli mnogo da budu gospodari (a radi se samo o partijsko-JNA srpskoj kasti od koje obicni Srbin nije imao nimalo koristi), pa onda jadna gesta u kojoj Jurica jedva valjda ceka da se neko izbaci (pokusaj da izbacis sta drugo iz sebe umjesto ovoga - zao mi je, ali spije i ulizice sam oduvijek mrzio bez obzira sta je deangelis u krivu, barem sa moje tacke stanovista), i na kraju racionalno objasnjenje Markosa sa kojim bih se sasma slozio da nije ipak uspio da zaboravi neospornu cinjenicu - inkvizicija, nazadovanje i zlocini koje je provodila crkva su, nazalost, bili nuzni da bismo dosada uopšte opstali kao vrst... zamislite samo da razvoj nauke i tehnike nicim nije bio sprijecen, koliko bi onda tek oruzje ranilo u odnosu na razvoj morala i svijesti... i ovako smo jedva uspjeli da se izvucemo kroz iglene usi, a i to je vrlo upitno, jelte...
a o temi niko nista osim onoga ko je istu i otvorio... ne mogu da se otmem utisku da bi fantom (ovdje se primjecuje ogromna razlika izmedju indoktrinacije masa uspjesno provedene na Krugeru i naucnog stanovista, objektivnog, makar unutar same vjere i struke) zaista mogao lijepo da odradi nekakvu recenziju ovog intrigantnog albuma...

uh, uh, koliko si ti predrasuda ovdje izbacio
a sebe smatras izrazito pametnim

iako se djelomicno slazem s tvojom tezom o jna kadru uvidjeh nelogicnost, bahatu a mozda i ateisticku tvrdnju da je crkva cinila zlo a kad se radi o jna kadru, iako znas dobro tko je uglavnom bio jna kadar onda cemo to malo obrazloziti na nacin kako nama odgovara, pa drugi primjer o bjelcima ili treci primjer zavodjenja masa

iako nisam napisao - ateist - necovjek malo bih skrenuo paznju na taj detalj da oni koji tvrde da sam to napisao ili bolje pogledaju ili nek si kupe naocale, meni svejdno

ti si iskljuciv u tvrdnjama
crkva - zlo
bjelci - neljudi
vjernici - zavedene mase
dok kad se radi o jna onda bi mogli malo o tome detaljnije raspravljati

znaci i ti si zaveden kao i svi ljudi na svjetu samo je pitanje jel si na pravoj strani
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 00:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
ateisti se bas ne drze moralnih nacela i sve sto rade rade u svoju korist, izvrcu moralna mjerila onako kako njima odgovara, ponekad se pridrzavaju i najekstremnijih krscanskih nacela ako im je to povoljno a sutra ce ta ista nacela popljuvati ako im ona ne budu koristila, to njihvo ponasnje je najzasluznije za destrukciju drustva i okolisa, zalosno je sto je velik dio vjernika poprimio oblike njihovog ponasanja

evo opet, Kruger svemogući
na vidjelo je opet izašla tvoja zatucanost i tvoja priglupa uvjerenja ( zapravo glupa, a ne priglupa ). Zbog takvih kao ti neki ljudi baš i ne vole religije i ljude koji se fundamentalistički ponašaju.
Ovo je glupo i jadno, prenisko iako je od tebe.

if you only knew the power of the dark side

na toju zalost izvrsno napisano i dobro pogodjeno

nije lose opet pogledati dobro napisan tekst
i tovj los ( iako teska srca moram rec ) priglup komentar
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/07/2007 : 01:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

da malo komentiramo

a sto ako su dobrovoljno prekrsteni, sto onak u tometu slucaju

stocemoondak uciniti darthije, prisilno ih vratiti u prijasnje stanje ?
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 26/07/2007 : 03:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

da malo komentiramo

glupost broj 2

"Veliki" Darth opet nastupa s visine, zauzima pozu najpametnijeg covjeka, nekakve moralne vertikale ovog sajta, pa olako misljenja koja ne dijeli proglasava glupima.

a ja mislio da je takav samo kad je sportski podforum u pitanju

...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 26/07/2007 : 03:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
ko je napravija katedralu na ruševinma hrama boga sunca?? Lavčević??

...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE...
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000