forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Automatsko dojavljivanje traženog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Lexx
New Member

Netherlands
172 Posts

Member since 04/09/2002

Posted - 28/07/2007 : 15:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lexx a Private Message  Reply with Quote
Zdravo Markose,

Zanima me da li bi bilo moguće da na aukcijskom dijelu sajta napraviš mogućnost dojave traženog stripa na korisnikovu mail adresu.

Nešto poput usluge koju e-Bay pruža svojim korisnicima.
Tamo je, naime, moguće ostaviti opis traženog objekta. Taj opis se onda pohranjuje u njihovu bazu podataka na određeni broj dana. Svaki puta kada opis traženog objekta odgovara ponuđenom objektu na aukcijskom dijelu sajta, korisnik automatski dobija poruku na njegovu mail adresu sa opisom i linkom na ponuđeni-traženi objekat.

Ja već duže vrijeme koristim ovu mogućnost na e-Bay-u i mogu ti reći da je super stvar. Ušteđuje nenormalno mnogo vremena koje bi drugačije bilo izgubljeno u nepotrebnom pretraživanju..

Ništa naročito.

Edited by - Lexx on 28/07/2007 15:25:32

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nisam baš siguran, ali mislim da to već ima. Ili mi se samo čini.
Uglavnom, ovo piše:

Novost! Možete spremiti svoju pretragu i sve aukcije koje budu odgovarali kriterijima vaše pretrage će vam dolaziti na mail svakoga dana!

Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...

Edited by - Obi-wan on 04/08/2007 17:43:20
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 28/07/2007 : 19:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nisam baš siguran, ali mislim da to već ima. Ili mi se samo čini.

Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...

Ima kod nas u Sloveniji na "licitacijama" ali tamo je "baza podataka" stripova, znaci, kad kakav strip prodaješ, moraš točno izabrati - npr. Zlatna Serija #759 - KAPETAN MIKI - POSLEDNJI UDARAC a onda stavis ocjenu o stripu, sliku...Uglavnon, kad netko stavi tu licitaciju, onda ti (ako imas tocno ovaj strip naveden pod traženim) na E-mail javi. Problem je tu (ovdje na Aukcijama) ta "baza podataka" jer netko u naslov stavi samo - STRIP, ZAGOR...pa ti nema sta na E-mail javiti...Ako user TomDar ovo pročita on če više znati o tome...

markolar
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 29/07/2007 : 09:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lexx

Zdravo Markose,

Zanima me da li bi bilo moguće da na aukcijskom dijelu sajta napraviš mogućnost dojave traženog stripa na korisnikovu mail adresu.

Nešto poput usluge koju e-Bay pruža svojim korisnicima.
Tamo je, naime, moguće ostaviti opis traženog objekta. Taj opis se onda pohranjuje u njihovu bazu podataka na određeni broj dana. Svaki puta kada opis traženog objekta odgovara ponuđenom objektu na aukcijskom dijelu sajta, korisnik automatski dobija poruku na njegovu mail adresu sa opisom i linkom na ponuđeni-traženi objekat.

Ja već duže vrijeme koristim ovu mogućnost na e-Bay-u i mogu ti reći da je super stvar. Ušteđuje nenormalno mnogo vremena koje bi drugačije bilo izgubljeno u nepotrebnom pretraživanju..

Ništa naročito.

Dobra ideja.

TK
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2007 : 21:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Opcija koju ti je Obi-wan predlozio je upravo to. Napravis neki search i snimis ga. Sustav tada svaki dan salje listu novih itema koji odgovaraju kriterijima pretrage.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Lexx
New Member

Netherlands
172 Posts

Member since 04/09/2002

Posted - 06/08/2007 : 08:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lexx a Private Message  Reply with Quote
U redu. To što je Obi-Wan napisao sam pronašao ispod Aukcije\Pretraživanja. Nije mi, međutim jasno kako ta opcija radi.
Kako mogu da pohranim moj traženi objekat (search) u sistem?
Nisam skužio način kako da to uradim...

Možda bi Markose ovaj FAQ mogao staviti pod Aukcije\Pomoć kad smo već kod prijedloga za poboljšanje sajta..

-- Ništa narocito.. --
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/08/2007 : 10:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
1) Moras biti logiran
2) Upises neki pojam i kliknes trazi
3) Pojavi se lista rezultata i imas na vrhu link "spremi pretragu".
4) Odaberes parametre pretrage
5) Poslije se pretraga vidi u Moje aukcije>Moje pretrage

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Lexx
New Member

Netherlands
172 Posts

Member since 04/09/2002

Posted - 06/08/2007 : 15:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lexx a Private Message  Reply with Quote
OK! Našao sam. Hvala.

Nisam to bio odmah primjetio pošto nije moguće sačuvati željenu potragu bez da ta potraga u tom trenutku daje rezultat.
Malo zeznuto ako tražiš nešto što se u tom trenutku na aukcijama ne nudi, al dobro i ovako se može raditi..

-- Ništa narocito.. --
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000