Author |
Topic |
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/07/2007 : 01:52:50
|
quote: Originally posted by bookglobe
1) Tko je ozbiljnija publika? 2) Od kuda ti podatci da se mlađa publika neće navući na Spider-Man magazin za djecu? Kad si zadnji puta provjerio podatke o prodaji Dječijeg kluba, Juniora ili Bumeranga (magazini za djecu) naprema Zagoru ili AF (za ozbiljniju publiku)? 3) Na temelju kojih prodajnih rezultata vjeruješ da se ASM može prodavati dovoljno u mjesečnom ritmu da se pokrije?
Možemo ASM tiskati mjesečno, 4 mjeseca za redom, pa ga ugasiti ako ne daje rezultate koje ti predviđaš (a mi znamo da ne može dati) ili možemo pokušati s tromjesečnim ritmom, pa onda pojačavati frekvenciju ako prodajni rezultati pokažu interes tržišta. Da si ti, kojim slučajem, izdavač ovog "magazina" što bi učinio?
Jao što me napade!
Samo sam predložio dvomjesečni ritam! Što bi tek bilo da kažem petnaestodnevni razapeli bi me
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 30/07/2007 : 11:00:58
|
quote: Originally posted by kico
1) Tko je ozbiljnija publika? 2) Od kuda ti podatci da se mlađa publika neće navući na Spider-Man magazin za djecu? Kad si zadnji puta provjerio podatke o prodaji Dječijeg kluba, Juniora ili Bumeranga (magazini za djecu) naprema Zagoru ili AF (za ozbiljniju publiku)? 3) Na temelju kojih prodajnih rezultata vjeruješ da se ASM može prodavati dovoljno u mjesečnom ritmu da se pokrije?
Možemo ASM tiskati mjesečno, 4 mjeseca za redom, pa ga ugasiti ako ne daje rezultate koje ti predviđaš (a mi znamo da ne može dati) ili možemo pokušati s tromjesečnim ritmom, pa onda pojačavati frekvenciju ako prodajni rezultati pokažu interes tržišta. Da si ti, kojim slučajem, izdavač ovog "magazina" što bi učinio?
Jao što me napade!
Samo sam predložio dvomjesečni ritam! Što bi tek bilo da kažem petnaestodnevni razapeli bi me
Ma, daj Kićo, kakav napad? Pa samo postavljam pitanja koja nitko ne uzima u obzir kada nesto traži, predlaže i komentira. 'Ajde, 'ajde, znam ja da vi niste tako mekani, nego se pravite pristojni da se izdavač ne naduri pa ugasi izdanje (kao sa Satanik i Kriminal). :=)
Šalu na stranu, moja su pitanja retorička i zapravo su ti odgovor na komentar da bi trebalo pojačati ritam. Vidiš da kod ovih vrućina savjetuju da se prije ulaska u vodu, zbog temperaturne razlike, ne skače odmah na glavu, nego da se tijelo postepeno prilagodi novim uvjetima. Tako je i sa svakim novim izdanjem (koje nema budžet od par milijuna kuna za promotivne svrhe) koje se ne baca mahnito na tržište nego ga se postepeno uvodi u distribuciju, pa se prema rezultatima vrše korekcije, nadam se prema boljim, a ne prema gorim uvjetima.
BTW. Šokantan rezultat distribucije Spektakularnoga. Pustili smo ga prošli tjedan, a danas mi poštar skida sve bogove s neba jer ima punu torbu pošte adresiranu na Spektakualrnoga. Klinci zagrizli k'o pitbulovi! Bude li tako i s Marvel Avanturama i Amazingom, što se mene tiče, može ić' tjedno. |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 30/07/2007 : 11:39:51
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
np, bolje ikako nego nikako, samo mislim da bi ams mogao opstati na dvomjesecnom ritmu ( : anyway gl
Na žalost, naše kalkulacije i projekcije govore drugačije. Za mjesečni ili ritam od svaka dva mjeseca remitenda se mora kretati oko 50%. To u ovom trenutku to ne postižu ni Globus, Klik ili Playboy, a vjeruj mi da oni ipak imaju veće tiraže i više čitatelja. Prije nego li krenu pitanja "pa kak oni onda izlaze tjedno i mjesečno" treba znati da se cijena oglasa u tim listovima kreće od 75.000 kuna na više za stranicu. Mi takve oglašivače ne možemo privući (probali i pukli, ali pokušat ćemo ponovo kad nam se prodaja još malo digne), a cijene oglasa bi bile i petnaestak puta manje. Uz to 75 % profita od svakog oglasa ide nositelju autorskog prava tako da kad se uračuna PDV na oglas ispada da bi na njima mogli još i gubiti.
Zaključak: jedina nam je šansa postepeno, kroz samu prodaju, izgraditi dovoljno jaku bazu kupaca koja će omogućiti da se ubrza frekvencija. Na nekim izdanjima se nakon desetak borjeva upravo to i događa, pa vjerujemo da, uz malo (finacijske) izdržljivosti, strpljenja i relativno viejrnu bazu kupaca to možemo i postići. Pitanje je samo: gdje je ta baza kupaca? |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/07/2007 : 11:59:14
|
@ bookglobe Da li je moguce da ni Lucky Luke i Iznogoud ne mogu obezbediti brzi ritam? Ajd' Iznoguda na stranu,al' neki od nas nece doziveti sve brojeve Lucky Lukea. Da li je medju iznenadjenjima mozda Asterix
Kad ce Tex od prvog broja??? |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 30/07/2007 : 12:03:14
|
Po 4 albuma LL i I godišnje je sasvim dovoljno. Počni zdravo živjeti i nadaj se dubokoj starosti pa ćeš dočekati izdavanje svih naslova. Ja sam nasljednika za objavljivanje do kraja serijala obezbijedio, tako da tu ne bi smjelo biti problema. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/07/2007 : 14:00:20
|
Meni je ovo sasvim pristojno vrijeme izlaženja s obzirom na poplavu različitih izdanja različitih izdavača, koje ću tako lakše pokupovat...
Bolje je što se počelo baš od trenutka dolaska Straczynskog, na početku sam se bojao da će bit epizode Mackie/Byrne (koje nikad čuo, što i nije čudno jer nisam baš na tom području). Ovo sa totemističkim porijeklom dođe mi na slično ko i sa Swamp Thingom. Malo retkonovanja uvijek dobro dođe, radioaktivnost i mutacije su ionako stvar prošlosti. Saga završava u sljedećem trobroju, i believe?
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/07/2007 : 14:15:59
|
Po 4 albuma LL i I godišnje je sasvim dovoljno. Počni zdravo živjeti i nadaj se dubokoj starosti pa ćeš dočekati izdavanje svih naslova. Ja sam nasljednika za objavljivanje do kraja serijala obezbijedio, tako da tu ne bi smjelo biti problema.
Znaci,da obezbedjujemo naslednike za citanje
Kad ce Tex od prvog broja??? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 30/07/2007 : 15:10:43
|
BTW. Šokantan rezultat distribucije Spektakularnoga. Pustili smo ga prošli tjedan, a danas mi poštar skida sve bogove s neba jer ima punu torbu pošte adresiranu na Spektakualrnoga. Klinci zagrizli k'o pitbulovi! Bude li tako i s Marvel Avanturama i Amazingom, što se mene tiče, može ić' tjedno.
Klinci zagrizli,kažeš? Drago mi je to čuti...neka djece,nek kupuju... Financiram i ja maloga rođaka ovim izdanjem... Sa oduševljenjem. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 30/07/2007 : 15:24:20
|
quote: Originally posted by kico
Nego, kad idu ove Marvel avanture?
Marvel avanture danas izašle na sve kioske (prošli tjedan samo Distri press), pa ćemo vidjeti. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 30/07/2007 : 20:01:25
|
Forget it! Još je u skladištima Tiska. Kako je firma promjenila vlasnika (Todorić) uvodi se novi sustav praćenja robe, pa dok se to ne provede neće puštati nove stvari koje ne moraju. Ono, srijeda ili četvrtak, kažu. Sorry na krivoj info. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/07/2007 : 20:54:34
|
Malo sam prošvrljao po netu za taj Marvel Adventures i pišu kao da je Ultimate serija ciljana na tinejdžere, dok se Adventures usredotočuje na segment pre-teen čitatelja. Ako Ultimate čitaju klinci kod nas, onda je Marvel Age/Marvel Adventures za prvoškolce? Kao retelling starih amazing epizoda smještenih u kontekst današnjice... Uh, nije mi to baš...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 30/07/2007 : 21:59:07
|
quote: Originally posted by DeeCay
Malo sam prošvrljao po netu za taj Marvel Adventures i pišu kao da je Ultimate serija ciljana na tinejdžere, dok se Adventures usredotočuje na segment pre-teen čitatelja. Ako Ultimate čitaju klinci kod nas, onda je Marvel Age/Marvel Adventures za prvoškolce? Kao retelling starih amazing epizoda smještenih u kontekst današnjice... Uh, nije mi to baš...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj!
Tu je negdje. Definitivno za klince, ali preveo sam ih do sad gomilu (6 Spideya, 3 Avengers i 3 F4) i, ono, stvarno mogu reći da ga bez veće frke mogu čitati i stariji ako ne očekuju sadržaje kakve radi Bendis ili Ennis. Četrdesetak stranica dušu dalo za relaksaciju. |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 06/08/2007 : 16:21:20
|
Svaka čast na SMG magazinu, a pogotovo na Amazing Spideru. Tri izvrsne epizode za samo 25 Kn -skidam kapu
a sad odoh tražiti Avanture |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 06/08/2007 : 18:44:59
|
neki dan sam uspeo da se dokopam SMGa i mogu retji da sam jako zadovoljan sa ponudjenim. dobar dizajn, pristojan izbor naslova, odlichna shtampa, jeftino i zabavno, i hej, chak se u zastupljenim stripovima povremeno i font menjao(mada mi taj comic sans na Grgi i dalje bode ochi:) tako da stvarno kapa dole za izvedbu i inicijativu:)) nekih konkretnijih predloga nemam - samo pohvale i zelje da izdanje zazivi i krene cheshtje.
pitanje za nebojshu - planira li se mozda Donjon kao jedan od mogutjih budutjih serijala bookglobea?
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Posted - 07/08/2007 : 18:14:32
|
Vidim da je većina zadovoljna, aj' sad mogu na godišnji. Donjon je u planu (već smo ga dogovorili s Delcourtom, a nadamo se da će nam Trondheimov agent možda uspjeti iyvući neki specijalni materijal ili tekst od autora), ali imamo već toliko naslova da naprosto ne znam gdje to sve uglaviti. Donjon ima toliko serijala da ga je dovoljno za iydavačku kuću koja ništa drugo i ne mora raditi. Kontam da bi možda više smisla imala ona američka varijanta s više albuma u jednoj knjizi. Meni se svidja i format pa cu to predloziti Delcourtu kao rijesenje. Onda bi moglo ici po jedno dvije knjige od svakog serijala godisnje. U slucaju da moram album po album radije bih to pustio nekome tko moze pokloniti punu paznju. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 07/08/2007 : 19:09:10
|
josh jedan glas za vetji(standardni oridjidji) format. jasna mi je finansijska konstrukcija kod manjeg formata ali u tom sluchaju ne bih imao nikakvu motivaciju da ponovo kupujem neshto shto vetj imam u USA izdanju... sebichno, znam:)
svakako hvala na odgovoru i respekt za kahones:)))
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
Topic |
|