forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Novo: Tamo gde pogled ne dopire
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 02/06/2007 : 00:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Samo da i ovo ne zaboravim, Veliku moć malog Šninkela u tom crnom belom izdanju, mi je na čitanje dao moj prijatelj Pera ili ti poznati "Profesor" na forumu. To je bio jedini strip koji sam pročitao u periodu od 1991-1992 po sve do 2000 i neke.

Pozdrav druže!!! Video sam te na nekim slikama iz Makarske, pa sam se setio onih Prištinskih dana...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/06/2007 : 13:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja sam tek danas procitao Pogled... Pa ne znam, mozda sam previse ocekivao od tolikih pohvala. Nije da je los, daleko od toga, lijepo nacrtano, lijepo obojano, prica je zanimljiva i vuce te dalje, ali nije me toliko odusevio. Sambrovi su mi puno bolji, mada u jednom i drugoma ima malo previse melodrame za moj ukus. Sninkel je definitivno najbolji BP integral do sada!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 02/06/2007 : 16:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Meni se Sambrovi nisu svidjeli, ako se netko želi zamijeniti sa mnom, dajem Sambrove za neki drugi integral od Belog puta.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/06/2007 : 17:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

quote:
Originally posted by Obi-wan

[Bila je žena u Subotici kod rodbine. Čim je došla kući, primjećujem najlon kesu na kojoj piše Plato. Unutra nešto obećavajuće. Grabim & vadim (strip ne ženu / strip ne nešto drugo), a ono "Tamo gde pogled ne dopire". Osmijeh od uha do uha, kada spazim drugu kesu na kojoj piše IPS, a unutra Sambrovi...
Ako to nije ljubav, ne znam što je.

Mjenjam stripove, nudim druge stripove, knjige i sl.

I? Kako ti se svidja Master Kenobi?

Pošto ne volim lagati...
Upravo čitam debele knjige Araton, kupio Metabarune pa i to čitam, a uz posao nemam vremena. Računam za nekih 7 dana doći će i to na red. Malo sam listao, siguran sam da će mi se svidjeti...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/06/2007 : 20:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ipak je došlo na red već danas...
Nedjelja, lijep dan za ovakav strip. I nisam pogriješio.
Sviđa mi se i te kako. Jednom riječju: "ljepota". Počevši od forme, oba dijela priče u jednoj knjizi, tvrdi uvez, možda najljepša naslovnica koju sam ikada vidio. Pravi pravcati integral u boji - prekrasno. Crtež vrlo lijep, obojeno svijetlim i živahnim tonovima što mi baš odgovara. S obzirom da sam relativno nov čitač ovakvih stripova, priča u kojoj se ne razrješava sudbina svijeta mi je nešto prilično novo. I ponovno mi se baš sviđa. Strip me zabavio i pobudio osjećanja što inače tražim u svakom stripu, knjizi ili filmu. Pauza od 20 godina između dešavanja prvog i drugog dijela je samo još jedan dodir genijalnosti. Sav sam se naježio na stranama 194 i 195, a sam kraj mi izmami pokoju unutrašnju suzu... Još uvijek razmišljam o stripu i vjerovatno ću još neko vrijeme što je odlika samo dobrih stripova, knjiga ili filmova. Namjerno ponavljam ono knjige i filmovi jer je ovo vrlo lako mogla biti i knjiga ili film.
Sve u svemu, ovo mi je baš leglo. Blekseda sam nabavio i pročitao nedavno, Sambrovi slijede čim stignem, a u planu je naravno kupnja Šninkela i Jaguara. Veliko bravo za Beli put i biblioteku Integrali.

Edited by - Obi-wan on 03/06/2007 20:14:27
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/06/2007 : 20:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
E, bas mi je drago.
Uzivaj.

Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 28/08/2007 : 14:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message  Reply with Quote
može mi netko reći kako to da je ovo integral 7, koji su to 5 i 6? na stranici BP imaju samo 5 integrala
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/08/2007 : 17:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
1.
2. Sambrovi
3. Šninkel
4. Jaguar
5. Bleksad
6.
7. Tamo gde pogled ne dopire

Ne znam zašto su ostale rupe, vjerujem da će se to naknadno popuniti nekim unaprijed planiranim naslovima koji iz nekih razloga još nisu izašli...

Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...

Edited by - Obi-wan on 28/08/2007 17:38:39
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 28/08/2007 : 17:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
pa rupe su zato da se popune :)

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 28/08/2007 : 18:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Tu će negde u tim rupama biti i Gospodari ječma. Govorkalo se da će taj strip biti baš broj 1.

Kartu citaj, a seljaka pitaj
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/08/2007 : 18:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Gospodari jecma nece biti broj 1.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 30/08/2007 : 23:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ma ja sanjao sta ce biti broj jedan...al necu da kazem sta ce to biti,aha... Kad budu objavili,reci cu vam...
Jebote,ovi iz BP ko da prave atomsku bombu,koja tajnovitost ,covece...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/08/2007 : 22:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Pogled izdanje je lijepo napravljeno. Crtez i boje su stvarno prekrasni! Ima scena koje ce mi dugo ostati u u sjecanju, pogotovo iz prvog dijela. Drugi dio me razocarao, ne zelim previse otkrivati drugima koji nisu citali, ali i meni je previse melodrame. Mislim nije lose, ali mi se bas ne svida kud je prica skrenula poslije prve polovice.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 31/08/2007 : 23:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da je vecini od nas koji pratimo BD ovaj strip bio skoro potpuna nepoznanica,mora se pohvaliti uredjivacki tim BP za izbor,a i uopste na sjajnoj ediciji Integrali.Uz Sambrove,ovaj strip je u vrhu izdanja za 2007.god. na prostoru exYU...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 14/09/2007 : 22:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Da, vrlo verovatno da prvi deo ostavlja trajniji utisak. Citava ta atmosfera, predivan crtez... zakon.

Mada, i drugi ima svoju filozofiju. Mislim da je jedini problem u tome sto nam je tesko tu filozofiju povezati sa onim sto nam je dato u prvom delu - zaista ne ocekujes da se skrene u to. Naravno, preobrati su najcesce dobra stvar - ali kazem, ovde malko teze objediniti ta dva u jedan utisak o stripu kao celini.

Sambrove sam tek pazario, ali izgledaju zaista zajebano. Ta fora sa crvenim i crnim ispala je efektna vec na samo listanje. Pa, da vidimo... sad cu citati njih i Presveto srce, to mi je repertoar:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2007 : 22:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Gudi, gudi.
Bas me zanima da cujem kako ti se cine Sambrovi.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/09/2007 : 00:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ja sam prve dve epizode Sambrovih čitao jedne noći duže od 3 sata. Onda sam ostavio taj strip i nastavio ga ponovo tek nakon 2 meseca. Prejako! Ovaj album se lepo čita uz solo album Nikole Vranjkovića, album grupe Bolero " O Jesenjinu", a može i recimo Balaševićev "Na posletku".
Slažem se da je drugi deo "Pogleda" malo razvodnio čitavu stvar. Nije da je to loš rasplet svih onih "flešbekova" iz prvog dela, ali mi je nekako nije baš legao.
Bibljoteka Integrali je jedna od najlepših stvari koja se dogodila stripoljupcima bivše Juge. Imam sve do sad izašle integrale, i jedino mi je Jaguar malo slabiji. Živo me zanima šta će biti broj 1?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2356 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/09/2007 : 00:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Pa,ko se seca,za no.1 integrala BP cekamo sutrasnji...upps,mislim danasnji dan,receno je 15.09....pa ajd da vidimo one sto obecavaju da li se drze obecanja,aha...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/09/2007 : 00:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Neka zakasni, ali neka bude kako treba.

Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 15/09/2007 : 00:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Bravo, care! Nikola Vranjkovic je apsolutni genije, i solo i u Blockoutu. Dobar savet, onda cu zaista slusati njega dok citam, ionako nisam odavno:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/09/2007 : 00:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leo Charm

Bravo, care! Nikola Vranjkovic je apsolutni genije, i solo i u Blockoutu. Dobar savet, onda cu zaista slusati njega dok citam, ionako nisam odavno:)

Onaj tip je nenadjebiv. Jednom sam mu taj solo album slušao u kolima od Beograda do Kosovske Mitrovice. Malo sam se bio naduvao i vozio lagano. Nenadjebivo! Negde pred Raškom sa pustio Djibonijev "Unca fibre". Djiboni je fantastično produciran, ali u odnosu na ovu Nikolinu proču je "Unca fibre" zvučala, blago rečeno "isprano".
ja mu ne volim sve što je radio sa Blok Autom. Sa njima ima "glasne-teške" i "tihe-teške". Ja mu ove glasne ne volim baš sve.

Edited by - Raspucin on 15/09/2007 00:43:37
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6236 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/11/2007 : 12:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Konačno je i meni Pogled došao u ruke i nakon čitanja sigurno je da je ovo najbolji strip koji je izdao BP do sada.Prelijepa priča(posebno u prvom dijelu),dobro nacrtano i odlično obojano-pravi užitak kod čitanja.
Ne smeta mi što je drugi dio drukčiji od prvog jer prvi je napisan kroz oči djeteta,dok drugi kroz oči odrasle osobe i stvarno je strip ostavio veliki utisak na mene.Puno iskrenih emocija sa mOžda malo previše melanholije(ali ne u teko ekstremnim količinama kao kod Sambrova), ali ukuno gledano sigurno se radi o jednom od boljih izdanja u kolekciji.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 11/11/2007 : 13:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Potpuno se slažem s tobom u vezi stripa, ali kasniš više od naših željeznica.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 11/11/2007 : 16:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Potpuno se slažem s tobom u vezi stripa, ali kasniš više od naših željeznica.

a ne,željeznice su super kakve su bile

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 12/11/2007 : 08:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Da, sada ne voze nikako, pa zato i ne kasne.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000