Ma mislim da je tako namjerno htio Bonelli. Da malo podsjeća na Galepa, kako bi se uklopile u epizodu.
Villa je izjavio da crta 12 naslovnica mjesečno, sad ne znam jel misli na ove ili sveukupno...
Neka i podsječa na Galepa, ipak je loše nacrtano.
Villa je u intervjuju kazao, da nacrta po 12 naslovnica mesečno. Ovde su uračunati i DD Super Book i NN almanah. A za redovnu seriju Texa kaže, da prvo uradi 2-3 variacije naslovnica za jednu cifru u olovki, a onda se zajedno sa urednicima odluče, koja je najbolja, i ta se onda tušira i kolorira.
1. oko 30 tabli mesečno - Roberto Diso i Miguel Angel Repetto.
2. ne manje nego 20 tabli mesečno - José Ortiz.
3. 15 tabli mesečno - Fernando Fusco, Fabio Civitelli, Alfonso Font.
4. 12 tabli mesečno - Giovanni Ticci, Lucio Filippucci ed il duo Marco Bianchini & Marco Santucci.
5. 10 tabli mesečno - Rossano Rossi, Mario Milano, Erasmo Dante Spada, Pasquale Del Vecchio, Pasquale Frisenda, Alessandro Piccinelli, Marco Torricelli e Giovanni Bruzzo.
6. manje od 10 tabli mesečno - Claudio Villa, Andrea Venturi i blizanci Raul & Gianluca Cestaro.
Originally posted by corto33 A za redovnu seriju Texa kaže, da prvo uradi 2-3 variacije naslovnica za jednu cifru u olovki, a onda se zajedno sa urednicima odluče, koja je najbolja, i ta se onda tušira i kolorira.
1. oko 30 tabli mesečno - Roberto Diso i Miguel Angel Repetto.
2. ne manje nego 20 tabli mesečno - José Ortiz.
3. 15 tabli mesečno - Fernando Fusco, Fabio Civitelli, Alfonso Font.
4. 12 tabli mesečno - Giovanni Ticci , Lucio Filippucci ed il duo Marco Bianchini & Marco Santucci.
5. 10 tabli mesečno - Rossano Rossi, Mario Milano, Erasmo Dante Spada, Pasquale Del Vecchio, Pasquale Frisenda, Alessandro Piccinelli, Marco Torricelli e Giovanni Bruzzo.
6. manje od 10 tabli mesečno - Claudio Villa, Andrea Venturi i blizanci Raul & Gianluca Cestaro.
Nije mi jasno da je Ticci tako spor!
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Ja nekako volim Galepa ma koliko ga drugi kritizirali,možda zato što sam uz njega i počeo čitat Texa...A i njegov Tex je nekako uvijek sumoran depresivan...
evo ovde (link) prica nesto on sam o tome kako ustavri i nije mu lako da "glumi loseg crtaca" (ovo od mene) on ustvari kaze da ima potpuno suprotan stil od onoga koi je prezentiran unutar samog stripa, takoda, muku muci da izadze na kraj.
Prekrasne naslovnice. Ne znam što bi dao da znam malo više talijanski. Od Njemačkog baš nemam puno koristi! Al uhvatit ću se talijanskog, bar da riječi naučim i par vremena, tek toliko da mogu okvirno pratiti.
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
nisam nikad cuo da prizna, ali meni po sve izgleda da CVilla mnogo sta preuzeo od stila Ticci-a,
e nije vec ovako ko sto sam napisao, ali nisam se lagao Villa stvarno priznaje Ticcia sa Maestro: "Un Maestro #232; sempre un Maestro, anche se amo molto il suo primo Tex, pulito, deciso, preciso ed efficace"
Evo jos jednog foruma gde CVilla nema sta na sta ne ogovara!