forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Treba mi picajzla iz Zagreba...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 31/08/2007 : 22:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
...da pokupi odredjeni predmet i posalje mi busom za Novi Sad.
Vise detalja na pm ili na mail:shommy@sbb.rs.
Postenom nalazacu sledi nagrada u stripovima ili slicna usluga sa moje strane.Bilo bi pozeljno odraditi akciju u toku iduce nedelje.

Edited by - shommy on 14/12/2011 13:16:07

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 31/08/2007 : 23:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Obavezno negativan komentar. A ako ti on vrati negativan komentar onda se javi meni.

Trouble will find me
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 31/08/2007 : 23:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message  Reply with Quote
Ovo jos nisam cuo. Ako je izlicitirano onda je prodano a ako je prodano nema vise odustajanja (osim ako se obje strane ne dogovore drugacije).
Ds li je jos netko imao takav slucaj?

Ne govori sve što znaš, znaj sve sto govoriš
Go to Top of Page

misfits
Starting Member

Serbia
81 Posts

Member since 26/04/2005

Posted - 01/09/2007 : 00:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send misfits a Private Message  Reply with Quote
Treba biti rigorozan sa negativnim komentarima.
Kod mene su ispucali bonus svi koji zavlace i odugovlace.
Do sada imam 14 komentara i skoro toliko problematicnih situacija.
Nije mi jasno ako neko prodaje strip onda neka ga proda,ako neko kupuje i biduje onda neka ga plati...
naravno to sve treba obaviti u sto kracem vremenskom roku,a ne odugovlacenjm,zavlacenjem...
Da mi je neko pricao da ce mi se desavati sve ovo sto mi se desilo od kada sam poceo da se bakcem sa stripovima ne bih mu verovao.
Sa ljudima je cudo raditi i dogovarati se, a posebno sa onima koji su neodgovorni i muljatori.
Ostalima skidam kapu i svaka cast.

Edited by - misfits on 01/09/2007 00:56:58
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/09/2007 : 17:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shommy

...sta je ovo!Izgovaram ovu recenicu cuvenog M.Delica i pitam se ko je ovde lood?Osvojim aukciju i dobijem povratni mail da prodavac odustaje od prodaje!I jos mi kaze da na to ima pravo!Ja to nisam nigde video ili procitao,ako ovo nije za negativan komentar onda ja ne znam sta je!Ako gresim neka me neko ispravi,da li postoji takvo pravilo ili ne?

Jel to šifra:
Nikad realizirano - Predmet pogledan u knjižari.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/09/2007 : 21:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
obavezno negativan komentar

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 01/09/2007 : 23:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
Ako je to ova aukcija:
http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=512421
lepo je čovek napisao da ne šalje u inostranstvo (inozemstvo)....
A ti si baš tamo....
Možda je to u pitanju?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/09/2007 : 23:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ajde kazi koja je aukcija, pa i ako stoji da ne salje u inostranstvo, mozda kupac ima nekog u HR koji to moze da pokupi.Mora da se dogovori i normalno komunicira sa kupcem.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 02/09/2007 : 09:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Aukcija je http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=512421
napisano je da ne salje u inostranstvo ali sam mu ponudio kao prvu opciju da posalje u CRO.Cak sam pomislio da je problem mala cena pa sam bio spreman i da je korigujemo ako mu je to problem jer sam primetio da je ta aukcija vise puta ponavljana i imala pad cene.
Uostalom evo kako je isla komunikacija

U pravilima aukcije stoji da prodavač nije obvezan prodati predmete koji su osvojeni na aukcijama.
I dalje ostajem pri tome da ne izvršim prodaju a ako tvoju situaciju olakšava, nemam ništa protiv da ostaviš negativni komentar.
Pozdrav.
Miroslav.

2007/8/29, shommy@sbb.co.yu <shommy@sbb.co.yu>:
>Ne razumem te,kako se moze odustati od prodaje ako je stavljena na aukciju?
I sta ja sad treba da radim?
Da iskuliram ili da ti ostavim mozda negativan komentar?
Mislim da nista od toga nece resiti problem.
Da li je u pitanju cena ili nesto drugo.
Ja sam taj komplet narucio za drugog i unapred su mi date pare za to
za mene sam hteo samo piratske epizode.
Ocekujem tvoj mail do ponedeljka(03.09)i ako ne predlozim nesto
konstruktivno resenje ili kompromis ne ostavljas mi prostora da ti ostavim
negativan komentar kako bi se ja "oprao"kod ortaka da ne bi pomislio da
sam ga zeznuo i da sam ja mozda odradio kupovinu za sebe.
Pozdrav u nadi da ce se sve resiti kako treba,Shommy

Ovo je moj novi e-mail pa me moľeą kontaktirati na njega.
> Odustao sam od prodaje kompleta Zagor za kolekcionare kojeg si osvojio na
> aukcijama pa ti se ispričavam zbog toga.
> Dio ću ipak ostaviti za sebe a viąak ću nakon analize sloľiti na spisak i
> poslati ti na tvoj e-mail.
> Pozdrav.
> Miroslav.

Mislim da ne bi bilo lose da napravimo neki redosled poteza kako nam se ne bi desavali damkse&CO i slicni prevaranti,a to je za pocetak po mom misljenju ako se neko slaze neka podrzi i predlozi nove predloge,da OBAVEZNO onaj ko ima manje komentara prvi napravi potez,bilo da je u pitanju slanje stripa ili novac,jer nije svejedno poslati par stotina eura(neko sljaka ceo mesec za tu sumu)i da ga zeznu,jer sam primetio par novih likova na forumu a nude sto komplete sto primamljive komade stripova a ruku na srce ne zelim da me pogresno shvate niti imam nameru da omalovazam nikog ali recimo ko zivi u BIH i poslati neku sumu tamo i tome uci u trag je nemoguca misija,isto to je moguce i u SRB,CRO ali mislim da bi sto se tice BIH samo prebacivali lopticu na postu i sluzbu iz jednog dela na drugi.
Ne bi bilo lose da napravimo takvu proceduru i taj neko ko ima manje komentara ako prvi ne posalje strip ne moze da da negativan komentar ovome sa vise komentara i da navede kao razlog:NIJE POSLAO NOVAC.Ovaj uljudno da mu se javi prvi i dogovore nacine slanja(posta,bus,prijatelj...)i onda je na potezu ovaj sa manje komentara da odradi prvi potez.Dosta likova na forumu je extra korektno i super su ljudi ali pojavi se neka budala i zezne nas ko malu decu samo zbog toga sto volimo stripove.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2007 : 10:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Prvo: nigdje u pravilima ne pise da prodavac moze odustati od kupnje.
Drugo: uvodjenje bilo kojih pravila ne znaci da ce ih se netko poceti pridrzavati, kao sto se pokazalo i u praksi. Ja mogu staviti preporuku ili napisati sto bi bilo pozeljno, tko servira a tko reternira, ali da li ce to nekoga sprijeciti da nekoga prevari... tesko...

Trouble will find me
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 02/09/2007 : 14:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by shommy

Aukcija je http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=512421
Mislim da ne bi bilo lose da napravimo neki redosled poteza kako nam se ne bi desavali damkse&CO i slicni prevaranti,a to je za pocetak po mom misljenju ako se neko slaze neka podrzi i predlozi nove predloge,da OBAVEZNO onaj ko ima manje komentara prvi napravi potez,bilo da je u pitanju slanje stripa ili novac,jer nije svejedno poslati par stotina eura(neko sljaka ceo mesec za tu sumu)i da ga zeznu,jer sam primetio par novih likova na forumu a nude sto komplete sto primamljive komade stripova a ruku na srce ne zelim da me pogresno shvate niti imam nameru da omalovazam nikog ali recimo ko zivi u BIH i poslati neku sumu tamo i tome uci u trag je nemoguca misija,isto to je moguce i u SRB,CRO ali mislim da bi sto se tice BIH samo prebacivali lopticu na postu i sluzbu iz jednog dela na drugi.
Ne bi bilo lose da napravimo takvu proceduru i taj neko ko ima manje komentara ako prvi ne posalje strip ne moze da da negativan komentar ovome sa vise komentara i da navede kao razlog:NIJE POSLAO NOVAC.Ovaj uljudno da mu se javi prvi i dogovore nacine slanja(posta,bus,prijatelj...)i onda je na potezu ovaj sa manje komentara da odradi prvi potez.Dosta likova na forumu je extra korektno i super su ljudi ali pojavi se neka budala i zezne nas ko malu decu samo zbog toga sto volimo stripove.

pa ne bi ni ja slao u NOVI SAD!!!!!

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 02/09/2007 : 19:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote

www.bhfanaticos.com

Edited by - sed1 on 03/09/2007 18:43:11
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 02/09/2007 : 19:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Alo bre Sed1 sta si se uznemirio:)
Volim Bosnu i draga mi je,imam dosta dobrih drugara u svim delovima Bosne,kupovao sam stripove i slao novac i u Zenicu,Tuzlu,Bijeljinu..i sve ok bilo,ovo na sta se zalim nije u Bosni.
Svi radnici u postama ma gde bili(BIH,CRO,SRB)glume loodilo i uvek su oni najmanje krivi,i sad recimo posalji ti neku vecu sumu recimo preko poste u npr.Sarajevo i to clanu koji ima par komentara i slucajno posiljka nestane i tebe bi uhvatili u trougao "nismo mi krivi to su ovi iz Rep.Srpske a oni bi verovatno nismo mi nego ovi drugi a ovi bi rekli ma jok to su ovi treci iz Federacije i tako u krug".Jbga desilo mi se da posaljem u Zagreb pismo sa keshom i da je stigla prazna koverta,evo i zadnji primer je iz Novog Sada(dmaksha),nikad nisam rekao da su ti i ti svi lopovi ili ovi su ovakvi ili onakvi,jednostavno ljude delim na dobre ili lose,a ne odakle su i koje su boje,samo sam hteo da svi napravimo neki mehanizam da razni prevaranti ma odakle bili ne prevare nas kao malu decu,da se sutra ne pojavi neki novi dmaksha i ponudi par atraktivnih stripova i kao budale prevari nas koji smo duze tu,kao sto rece Markos da se zan ko servira a ko reternira,pozdrav za tebe i sve bosance:)
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 02/09/2007 : 19:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote
O.K Jarane svatio sam te.LP iz Njemacke

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/09/2007 : 21:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by shommy

...sta je ovo!Izgovaram ovu recenicu cuvenog M.Delica i pitam se ko je ovde lood?Osvojim aukciju i dobijem povratni mail da prodavac odustaje od prodaje!I jos mi kaze da na to ima pravo!Ja to nisam nigde video ili procitao,ako ovo nije za negativan komentar onda ja ne znam sta je!Ako gresim neka me neko ispravi,da li postoji takvo pravilo ili ne?

Jel to šifra:
Nikad realizirano - Predmet pogledan u knjižari.

Obi-wane, jel bilo već sličnih problema s tom osobom? Neće svatko ostaviti negativan komentar iz straha od odmazde, pa pitam tebe, jer dosta pratiš aukcije.

Ništa posebno. Osoba ima jedan neutralan, odbio je kupiti strip pretpostavljam, a ovaj put odbija prodati. Ne kažem da je prevarant (ništa ne ukazuje na to), ali vidi se da on sve to ne shvata previše ozbiljno...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 02/09/2007 21:01:30
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 03/09/2007 : 18:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Prvo: nigdje u pravilima ne pise da prodavac moze odustati od kupnje.
Drugo: uvodjenje bilo kojih pravila ne znaci da ce ih se netko poceti pridrzavati, kao sto se pokazalo i u praksi. Ja mogu staviti preporuku ili napisati sto bi bilo pozeljno, tko servira a tko reternira, ali da li ce to nekoga sprijeciti da nekoga prevari... tesko...

To je bar jasno i sad potvrdjeno. Ili pristane prodat, ili dobiva stvarno zasluzen negativan. Ako cjena nije bila ok, naka stavi rezervu. Dosta jasna stvar.

TK
Go to Top of Page

rottz
Starting Member

Croatia
77 Posts

Member since 02/08/2006

Posted - 04/09/2007 : 13:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send rottz a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da bi ono što je bilo na aukcijama trebalo biti i prodano odnosno da se prodavač kasnije ne može predomišljati i reći da ne želi prodati osvojeni predmet. Ali s druge strane puno je više situacija kada kupac 10-tak ili više dana nakon završetka aukcije kaže: Sorry, nemam novaca! Malo sam se zaletio. Stavi ti to natrag na aukcije... itd. To sam i sam nekoliko puta doživio a iz razgovora s ostalima znam da nisam jedini. Srećom, ja sam bar bio pošteđen osvetničkih negativnih komentara. Nije problem kad se radi o par desetaka kuna. Ali kad se radi o tisućama, e onda je već očito da su neki ljudi na ovom sajtu samo radi zajebancije i ništa drugo. A što se dmakshe2 tiče, sve je jasno. Kako glasi ona stara: "I ćorava koka nakljuca zrno." Jel tako Željko?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/09/2007 : 22:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Možda će ovo baciti malo svijetla zašto prodavač "ne želi" prodati...

http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=513012

Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 06/09/2007 : 11:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Možda će ovo baciti malo svijetla zašto prodavač "ne želi" prodati...

http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=513012

Vrlo interesatna usporedba...

TK
Go to Top of Page

Aftermath
Junior Member

Croatia
420 Posts

Member since 30/06/2006

Posted - 06/09/2007 : 16:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Aftermath a Private Message  Reply with Quote
ja sam nedavno imao sličnu situaciju, na kraju kad mi je došao mail da sam osvojio aukciju, javio sam se prodavaču, a on mi je odgovorio da se ispričava da je greškom postavio tu aukciju, da nema taj strip
Go to Top of Page

miroslav001
Starting Member

Croatia
58 Posts

Member since 19/08/2004

Posted - 18/09/2007 : 13:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send miroslav001 a Private Message  Reply with Quote
Odgovor na klauzulu Nikad realizirano-pogledano u knjižari.
Aukcija je bila još negdje krajem 2005. ili početkom 2006. godine. U strip knjižari sam pregledao strip osvojen na aukciji i pošto kvaliteta nije bila onakva kakvu sam tražio nisam ga kupio. Radilo se o specijalcu EKS-Zagor.
SHOMMYU se još jednom ispričavam i molim da mi se javi na moj e-mail kao bi se dogovorili o odšteti zbog toga što mu nisam htio prodati stripove koje je osvojio na aukciji.
Pozdrav,
Miroslav.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 27/12/2011 : 18:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Meni se dogodilo da sam stavio dvadesetak brojeva Bleka na aukciju a u meduvremenu sam poklonio par komada i jednog sam zaboravio izbrisati.Tek kad je pala ponuda za taj strip shvatio sam da ga vise nemam. Aukcija je jos trajala ,upozorio sam covjeka da vise nemam taj strip i poklonio sam mu dva druga po njegovom izboru. Greske se dogadaju ali ljudski je da se isprica i kaze istina onakva kakva je.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000