forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Topic na temperaturi 37,5
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/09/2007 : 13:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

ovo pod brojem jedan je apsolutna istina - to će uništiti SVE :)

da, da, nezgodan je taj hercogavcko-hercegovacki tandem

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/09/2007 : 14:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Tocno, ovisi o tocki gledista. Ali ja ne mogu znati sto ti mislis.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/09/2007 : 14:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wanderer

quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:
Originally posted by HC

Spaghetti su već bili na proljeće dostupni na netu, Svagdanju borbu sam tek nedavno uočio, ja sam isto protiv toga, nije to slučaj samo sa stripovima, ista je stvar i sa knjigama, glazbom, filmovima...

care, ajd pukni na mail link

Ma dobro, kako te nije sram?
Ali ozbiljno? Mislim, da to bar napravis preko maila, privatne poruke ili nekako drugacije, da se potrudis naci, treba ti dvije minute, nego ovako, meni pred nosom?
I onda me jos pitas koliko se cega prodalo.
Mislim, stvarno... nevjerojatno.

da sam mogao poslati preko privatne poruke, poslao bi... da mogu doci do covjekovog e-maila, poslao bi mu mail, da imam vremena guglati i tražiti - tražio bi - ne bi sigurno ga ovako na forumu javno pitao, od cijelog foruma procitam 2-3 topica...

tek sad vidim da si mi odgovorio koliko se komada prodalo...vidim da ces reprintati prve brojeve Kena, pa me onda i taj komplet zanma...

sto se tice ovog pitanja za skenove, nisam mislio nista loseg, htio sam procitati svagdanju borbu, jer ju svi hvale, pa ako mi se svidi -uzmem je u papirnatom izdanju, spagetiji me ne zanimaju...

PS. stvarno me nije sram, nicega sto sam pitao... sve samo ovisi o tocki gledista

hahahaha... Wanderer, kak se brukaš...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 20/09/2007 : 16:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by DeeCay
hahahaha... Wanderer, kak se brukaš...

hehe, kakva bruka?

srami se

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 21/09/2007 : 09:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Jedini način na koji bi ja sebi mogao dopustiti dodatni trošak kupovine npr. Metabaruna ili Blacksada bio bi taj da mogu kupovati karticom (Diners, American, Master) na rate. Znam da vlasnici striparnica izbjegavaju takav način prodaje ali osobno vjerujem da u Hr. (a i dalje) ima još ljudi koji razmišljaju na ovakav način.
Uzmimo npr. Metabarune koji koštaju oko 550 kn. Ja ih ne mogu kupiti odjednom jer imam druge prioritete (i uvijek odgađam kupovinu istih jer D&D samo štancaju stripove (Bonelli je na prvom mjestu)) ali kada bih mogao kupiti recimo na 6 rata odmah bih ih kupio.

Šta vi ostali mislite o ovome?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 21/09/2007 : 09:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bardho

Jedini način na koji bi ja sebi mogao dopustiti dodatni trošak kupovine npr. Metabaruna ili Blacksada bio bi taj da mogu kupovati karticom (Diners, American, Master) na rate. Znam da vlasnici striparnica izbjegavaju takav način prodaje ali osobno vjerujem da u Hr. (a i dalje) ima još ljudi koji razmišljaju na ovakav način.
Uzmimo npr. Metabarune koji koštaju oko 550 kn. Ja ih ne mogu kupiti odjednom jer imam druge prioritete (i uvijek odgađam kupovinu istih jer D&D samo štancaju stripove (Bonelli je na prvom mjestu)) ali kada bih mogao kupiti recimo na 6 rata odmah bih ih kupio.

Mislim da je to odlična ideja, ali samo za ljude koji žive u HR.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts

Member since 05/05/2002

Posted - 21/09/2007 : 10:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send XIII a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SejoSexon

quote:
Originally posted by Bardho

Mislim da je to odlična ideja, ali samo za ljude koji žive u HR.

Nisam baš najbolje razumeo ovaj poslednji komentar. Zašto samo u HR? Da li u inostranstvu ima neki popust za keš?
Ja u IPS-u redovno kupujem stripove na karticu, bez ikakvih problema. šteta je samo što toga nema u striparnicama gde se uglavnom mogu naći hr izdana
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 21/09/2007 : 10:14:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je sigurnije da plaćanje u ratama bude dostupno samo kupcima iz HR, plaćanje karticom nije plaćanje u nekoliko rata.

Go to Top of Page

XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts

Member since 05/05/2002

Posted - 21/09/2007 : 11:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send XIII a Private Message  Reply with Quote
OK, kako si god mislio, mada mi i dalje nije jasno zašto samo u HR, a što se tiče kartica i rata, zavisi da li su kreditne ili debitne. ja koristim kreditnu i jeste u "ratama", s tim što ja mogu da odlučim da li ću neki mesec platiti više od predvidjenog minimuma za uplatu. Meni je to povoljnije.
npr. ako mi je račun 4000, ja tek narednog meseca moram da uplatim bar 400, a mogu i pola sume.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/09/2007 : 11:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Ja stripove gotovo iskljucivo placam karticom u Srbiji, kako u knjizarama tako i u striparnicama. Omen znam da nema mogucnost, za Alan Ford nisam siguran, Beli put i Darkvud kao i sve knjizare primaju kartice normalno.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 21/09/2007 : 11:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by XIII

OK, kako si god mislio, mada mi i dalje nije jasno zašto samo u HR, a što se tiče kartica i rata, zavisi da li su kreditne ili debitne. ja koristim kreditnu i jeste u "ratama", s tim što ja mogu da odlučim da li ću neki mesec platiti više od predvidjenog minimuma za uplatu. Meni je to povoljnije.
npr. ako mi je račun 4000, ja tek narednog meseca moram da uplatim bar 400, a mogu i pola sume.

Za to nisam znao, kod mene se cijela suma odbije 4 sedmice nakon kupovine.

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/09/2007 : 11:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
I kod mene isto Sejo, ali dobar mi je ovaj XIII sistem :-)!

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/09/2007 : 13:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

da, tebi je u ratama, ali kartičarska kuca odjednom uplati cijeli iznos trgovini gdje si kupovao... u tome je i bit placanja s karticom

točno.ali uzme i proviziju od trgovca

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2007 : 15:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sejo, ti verovatno misliš na platnu karticu, a on govori o kreditnoj. Ja ih imam obadve, tako da, ako platim račun sa platnom karticom(koja je direktno povezana sa računom na koji mi stiže plata), meni se taj plaćeni iznos skida sa računa odmah, znači, platio sam u stvari odjednom. Ako platim kreditnom karticom, ja dugujem taj iznos firmi koja mi je odobrila tu istu karticu(u mom slučaju american express), i dužan sam da na kraju meseca uplatim minimum 10% od tog iznosa, tako da ako platim kreditnom, sam u stgvari kupio nešto na rate. A verujem da ako je u CH tako, da je tako i u Austriji.

Inače, sasvim dobra ideja kada bi stripovi iz Libellusa ili Fibre mogli da se naručuju i plaćaju online, i ja bih sebi uštedeo dosta vremena, a i novca(takse na slanje novca u HR) pri naručivanju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 21/09/2007 15:06:34
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/09/2007 : 15:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
to o cemu pricate je revolving. naizgled lijepo, ali mazne oko 15 posto...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2007 : 16:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

to o cemu pricate je revolving. naizgled lijepo, ali mazne oko 15 posto...

Ovde gde ja živim sve izgleda lepo, ali mnooogo košta..

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/09/2007 : 16:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
U Belgiji je ovako: platim recimo 1/9 100$ na amazon.com, 13/9 100 euro na ebay-u, danas 500 euro u radnji. VISA zatvara moje trasakcije 24og.
Dakle 24/9 racun zatvoren za 24/08-24-09 period. 1/10 skidaju direktno s mog ziro-racuna (600 euro + 100 $). Sve odjednom , da bogdom mogu samo 10% da placam :-)!

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/09/2007 : 16:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
lijepo kao tvoj avatar?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/09/2007 : 16:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by seinfeld

U Belgiji je ovako: platim recimo 1/9 100$ na amazon.com, 13/9 100 euro na ebay-u, danas 500 euro u radnji. VISA zatvara moje trasakcije 24og.
Dakle 24/9 racun zatvoren za 24/08-24-09 period. 1/10 skidaju direktno s mog ziro-racuna (600 euro + 100 $). Sve odjednom , da bogdom mogu samo 10% da placam :-)!

pa nema to veze s belgijom. samo nabavi visa revolving umjesto visa classic ili gold ili kako se vec zove.
ili prijedji na amex, svakako najsigurniju karticu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/09/2007 : 16:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:
da, tebi je u ratama, ali kartičarska kuca odjednom uplati cijeli iznos trgovini gdje si kupovao... u tome je i bit placanja s karticom

točno.ali uzme i proviziju od trgovca

ali svakako i kamate od kupca

razumije se

radija san prije 4 godine u visa centru .al iskreno,dosadan posal

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2007 : 16:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by seinfeld

Čekaj, onda ti je kartica ipak povezana sa računom. Ja sa AmEx nemam novca na tom računu, već jednostavno idem u minus(ili pozajmljujem nocac, uzimam kredit, kako već), koji iznosi 1000€. Ako ovog meseca kupim nešto u vrednosti od 500€, na kraju tog meseca(ili obračunskog perioda) dobijam uplatnicu sa kojom moram da uplatim minimum 50€, tako da ostajem još 450€ u minusu. Sledećeg meseca, ako ništa ne kupujem sa karticom, moram da uplatom 45€ itd.. Naravno, tu ti dodje i kamata od 11,5% koja se obračunava godišnje.
A imam posebnu MasterCard koja je direktno povezana sa računom u banci i sa nje mogu da skidam/trošim onoliko koliko ima novca na računu u tom trenutku(bez dozvoljenog minusa na sreću ;-))

Ne pravim se pametan, samo mi je malo dosadno.

Edited by - manhunter on 21/09/2007 16:39:00
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/09/2007 : 16:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

lijepo kao tvoj avatar?

Što reče Bob Rock Debelom Šefu: "Pogledaj se u zrcalo ličinko komarca!"

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 21/09/2007 : 16:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

quote:

Sejo, ti verovatno misliš na platnu karticu, a on govori o kreditnoj. Ja ih imam obadve, tako da, ako platim račun sa platnom karticom(koja je direktno povezana sa računom na koji mi stiže plata), meni se taj plaćeni iznos skida sa računa odmah, znači, platio sam u stvari odjednom. Ako platim kreditnom karticom, ja dugujem taj iznos firmi koja mi je odobrila tu istu karticu(u mom slučaju american express), i dužan sam da na kraju meseca uplatim minimum 10% od tog iznosa, tako da ako platim kreditnom, sam u stgvari kupio nešto na rate. A verujem da ako je u CH tako, da je tako i u Austriji.

Inače, sasvim dobra ideja kada bi stripovi iz Libellusa ili Fibre mogli da se naručuju i plaćaju online, i ja bih sebi uštedeo dosta vremena, a i novca(takse na slanje novca u HR) pri naručivanju.

Ne mislim na bankomat karticu nego na kreditnu, u mom slučaju je to VISA. Meni se kompletna suma odbije 4 sedmice nakon kupovine.

Edited by - SejoSexon on 21/09/2007 16:46:23
Go to Top of Page

XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts

Member since 05/05/2002

Posted - 21/09/2007 : 22:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send XIII a Private Message  Reply with Quote
pa očigledno ovde postoji nesporazum.
kao što menhunter lepo reče, reč je o kreditnoj revolving kartici, znači uvek se otplaćuje minimum 10% od ukupnog zaduženja, a narednog meseca na ostatak duga dodje neka kamata, nemam pojma kolika valjda 1-1.5%
E sad neko se gore žalio za kamatu, ali ja ovde stvarno nekada ne razumem neke ljude. To što bi svi želeli je od prilike da malo karikiramo ovako:
kupujete auto od 12000 eura,kupujete ga na kredit na 10 godina, učešće ne plaćate a mesečna rata vam je 100 eura. Kažite mi ne nije tako. Znači nemorate da date ništa učešće, nemate nikakvu kamatu, a uzeli ste na rate.
ali toga nema u realnom životu. Ja kupovinu na karticu gledam ovako:
Da li dobijem ono što želim? - DA
Da li plaćam mesečno manje nego što bih od jednom pukao lovu za stripove? - DA
Da li mogu da mesečno izdvajam tu manju sumu i da ne osećam za kućni budžet? - DA
I ne interesuje me ko koliko zaradjuje, ko se koliko ugradio. Interesuje me da li se to meni po mojim shavatanjima isplati ili ne
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 22/09/2007 : 10:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
kartica služi da se razvučeš i potrošiš više neg mereš
i ničem drugom
no onaj koji ima dovoljno ne triba je
ona triba onom ko je na granici
s karticom bi tribalo bit discipliniran
aJ NAĐITE MI TOG KOJI SE NEĆE VIŠE PUSTIT KAD POPEGLA KARTICU U ODNOSU NA VAĐENJE KEŠA IZ đepa

ako putuješ vani trebaš je
al ako si lokalac
onda je to upitno
triba stvorit vlastitu bazu tj štedit par miseci i onda sam od sebe posuđivat i vraćat
tak se na rate bez kamata kupuje

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000