2 albuma u alanmarasovu popisu ne pripadaju u albume Lucky Luka, nego u zasebnu seriju Kid Lucky ili ti ga Lucky Luke kao dječarac ili tako nešto. Ja našao popise na Dargaudovim stranicama, na stranici More comicsa u opisu ovog stripa stoji isto broj originala 72, a vi kako oćete.
Brijem si kupiti sve te Luke koji su izašli - jel mi zna tko reći koliko ih ima i jel se mogu još svi nabaviti? Čisto da znam kad budem prosio pred Šparom, koliko trebam nažicat...
Mislim da ih možeš sve nać. Ja sam u zadnjih mjesec dana nabavio sve. Na kioscima u Makarskoj sam osim ova 4 aktualna našao još 8 ranijih a ostale u Zagrebu u MC-a.
Jel se možda zna kakvi su planovi za budučnost. Oče li se objaviti i one prve Morrisove epizode, koje su kod nas loše objavljivane ili če se uglavnom reprintati Goscinnijeve epizode + izdati poneka nova ?
Jel se možda zna kakvi su planovi za budučnost. Oče li se objaviti i one prve Morrisove epizode, koje su kod nas loše objavljivane ili če se uglavnom reprintati Goscinnijeve epizode + izdati poneka nova ?
Ovo drugo je u planu. Dakle,Goscinnijeve epizode plus eventualno premijera,ako bude. Ako ne,idu četiri objavljena u raznim edicijama. Morrisove epizode još uvijek ne,jedino onda kada dođu na red,kada se Goscinny ispuca na veliko. Talični je neprepoznatljiv u tim prvim epizodama.
2 albuma u alanmarasovu popisu ne pripadaju u albume Lucky Luka, nego u zasebnu seriju Kid Lucky ili ti ga Lucky Luke kao dječarac ili tako nešto. Ja našao popise na Dargaudovim stranicama, na stranici More comicsa u opisu ovog stripa stoji isto broj originala 72, a vi kako oćete.
Kao sto je Kico rekao, neces puno propustiti s tim prvim epizodama. S druge strane, ovih par Gosinijevih epizoda koje su izasle nedavno su sigurno medju najboljim epizodama uopce. Evo par tabli iz prvih izdanja, cisto da vidis usto to lici, ako nisi vec.
Jebga, svaki strip koji dugo izlazi nakon nekog vremena doživi određene promjene. Ja bi vrlo rado pročitao sve vezano uz Luckyja.
Ljudi tvrde da su priče koje je Morris sam radio loše. Istina, u usporedbi s Goscinnyjem su možda slabije, ali Morris je imao svjetlih trenutaka, npr. meni je uvijek bila dobra priča o nadriljekaru dr. Doxeyju.
Nego, listam ja malo Bedetheque.com i gledam ove popise izdanja Luckyja, i skužim kako se albumi koje potpisuju Achde i Gerra ne vode kao dijelovi glavne serije. Piše kako je glavna serija zaključena sa 70-im albumom, odnosno, zadnjim koji je crtao Morris. A ono što rade Achde i Gerra se drži kao dio novog serijala "Les aventures de Lucky Luke" (Pustolovine Lucky Lukea).
Priznajem, sviđa mi se to. Ovako se valjda Morrisov opus želi ostaviti netaknut.
Tko zna, možda Casterman slično napravi i s Cortom.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins