forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Vam
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/09/2007 : 07:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ko će ga virovat Bobanu, ali evo:http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=4997

Ja sam fetišist papira!

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 29/09/2007 : 08:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Samo da ga ne bojaju i bice sve ok.
Mislim da BP radi sveukupno odlican posao, sto se stripa tice, naravno.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign

Edited by - Rico on 29/09/2007 08:26:34
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/09/2007 : 16:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
u 8 ipo sati samo jedan reply?po meni je ovo vijest godine,ali jebiga nije zagor da zapali ekipu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 29/09/2007 : 17:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Da, slazem se, medjutim primjecujem da je bitnije kod vecine forumasa da serijal ima 25 epizoda po 400 stranica, nije vazno jel zagor, spizderman, batman i sl. bitno da je kolicina na raspolaganju. Vise ocigledno nije bitno kako ce neko djelo ostavit na tebe utisak, koliko ces se ti puta i vremena njemu vracati i listati ga iznova, uzivat u njemu. Ajmo nakrcat police, a citat cemo kad bude.
Vam je definitivno jedno od obiljezja strip scene ex yu s kraja proslog stoljeca, kako god okrenes, i nije bilo potrebno izdati jos 500 strana nastavka serijala (npr. sa drugim crtacima koji bi ga iznakazili) da bi to postao i ostao.
I na kraju, kad nece Hrvati, oce Srbi, mada je to "mozda i prirodno" s obzirom da je u Stripoteci sve i pokrenuto.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/09/2007 : 17:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bas sam razgovarao s jednim prijateljem i dosli smo do istog zakljucka. Ako strip nema stotinjak stranica i bar pedesetak nastavaka, ono, to se uopce ne smatra stripom, to je bezveze. Koja glupost.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 29/09/2007 : 18:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

u 8 ipo sati samo jedan reply?po meni je ovo vijest godine,ali jebiga nije zagor da zapali ekipu.

Kako će i bit kad nije provjerena informacija.
Sam si napisao "Ko će ga virovat Bobanu...."....
Sjeti se samo Gastona kojeg rade od 2001.godine!
Vam i Vamova djeca je vrhunska vijest.
Oni koji nisu pratili Stripoteku u osamdesetim godinama (ili nisu nabavili te brojeve poslije)sigurno i ne znaju o čem se ovde radi i o čemu mi to govorimo.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/09/2007 : 18:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemam pojma o čemu se radi, ali sedmo i pol čulo mi govori da će mi se svidjeti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 29/09/2007 : 18:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:

Oni koji nisu pratili Stripoteku u osamdesetim godinama (ili nisu nabavili te brojeve poslije)sigurno i ne znaju o čem se ovde radi i o čemu mi to govorimo.

Kico, pa u tome i jest problem, ovo je ipak strip forum. To ti je isto kaO da na ski forumu nemaju pojma za Ingemara Stenmarka!

Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 29/09/2007 : 22:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message  Reply with Quote
to mora ići crno-bijelo, to je remek djelo grafizma, kolor sucks!
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/09/2007 : 00:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Od ranog jutra do završetka dana, nitko se od ljudi sa foruma koji znaju o čemu se radi, nije udostojio napisati par rečenica o tome... O čemu se radi, di je izlazilo, kada, zašto, tko je šta radio... Da bude na jednom mjestu, pa da ljudi vide, sjete se, ili po prvi put zainteresiraju... Ništa.

Samo nekakvi polu-postovi koji se većinom svode na klasična njurganja i kukanja tipa niko nezna šta je pravi strip i šta zapravo vrijedi, jao nama 'pravim znalcima', blabla.

I kako onda očekivati od mlađih ljudi sa foruma (aka stripaša) da znaju nešto dalje od AF-a ili Spidermana? - Jednostavno je nerealno.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/09/2007 : 07:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nisam iznenađen sa mlađim forumašima,već sa onim starijima.Ali šta se i ja čudim kad ima ljudi od 25-35 godina koji nisu čitali Corta,Blueberryja a Vam im je onda teška egzotika.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 30/09/2007 : 08:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Ja na ovo čekam več dugo, Vamova saga mi je jedna boljih stvari, koje je objavila Stripoteka.
Još da se neko udostoji i izbaci i Bloodstara i Mutant World.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/09/2007 : 09:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam iznenađen sa mlađim forumašima,već sa onim starijima.Ali šta se i ja čudim kad ima ljudi od 25-35 godina koji nisu čitali Corta,Blueberryja a Vam im je onda teška egzotika.

Ja sam počeo "ozbiljno" sa stripovima prije tri godine (znači sa 29 godina).
Dosta toga sam pročitao i nabavio, ali ipak nisam stigao sve...
Kontam, ima vremena.
Vam mi na žalost nije poznat, ali jedva čekam da vidim.
Dotle bi stvarno netko mogao napisati nešto više o tom stripu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 30/09/2007 : 09:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message  Reply with Quote
ovo čekam odavno, čak sam izdavanje vama predlagao nekim drugim izdavačima, ali "beli put", izgleda, brži
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 30/09/2007 : 11:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Od ranog jutra do završetka dana, nitko se od ljudi sa foruma koji znaju o čemu se radi, nije udostojio napisati par rečenica o tome... O čemu se radi, di je izlazilo, kada, zašto, tko je šta radio... Da bude na jednom mjestu, pa da ljudi vide, sjete se, ili po prvi put zainteresiraju... Ništa.

Samo nekakvi polu-postovi koji se većinom svode na klasična njurganja i kukanja tipa niko nezna šta je pravi strip i šta zapravo vrijedi, jao nama 'pravim znalcima', blabla.

I kako onda očekivati od mlađih ljudi sa foruma (aka stripaša) da znaju nešto dalje od AF-a ili Spidermana? - Jednostavno je nerealno.

Sine, nije stvar u tome da cu ja napisati da je to izaslo u stripoteci 80-ih godina u tom i tom broju, jer se to onda svodi na jebeno, prazno nabrajanje podataka... i niko tebi nije reka da si neznalica, jer ne znas sto j Vam i ko je Kordej, vec je "problem" (misterija, nepoznanica) taj sto taj "Vam" ocigledno malom broju ljudi (koji su stariji od tebe, vjerojatno) znaci nesto osim pukog statistickog podatka, razumis poantu sad? Jaki je mislio na odnos u zanimanju za odredjene topice, sto je zaista zabrinjavajuce.
Ja pamtim neke stripove od Nenadova iz stripoteke, od svega par strana, koji su na mene ostavili veci utisak nego 8000 strana ovih novih serijala napizdjenih za 2 miseca. Biukovic iz Patka kad se pojavija i sl. Sto hocu reci... Ja nisam kolekcionar, nego mi ostalo u sjecanju, ostavilo utisak, djelovalo na mene, zarazilo me.
E zato ti ne mogu reci taj i taj broj, te i te godine.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/09/2007 : 15:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico
Sine, nije stvar u tome da cu ja napisati da je to izaslo u stripoteci 80-ih godina u tom i tom broju, jer se to onda svodi na jebeno, prazno nabrajanje podataka... i niko tebi nije reka da si neznalica, jer ne znas sto j Vam i ko je Kordej, vec je "problem" (misterija, nepoznanica) taj sto taj "Vam" ocigledno malom broju ljudi (koji su stariji od tebe, vjerojatno) znaci nesto osim pukog statistickog podatka, razumis poantu sad?

Pa na sajtu postoji sekcija >>Magazin<<, dakle čemu ne napisat nešto?
Ja osobno za stvari dalje od AF-a i Spidermana znam isključivo zato jer su me neki (stariji) ljudi na to uputili, pošto se nije dešavalo u moje vrijeme.
Dakle kad već nema entuzijazma kod starijih, a mlađi neznaju o čemu se radi, zašto ne napisati jedan lijepi informativni text o tome, postavit ga u sekciju >>Magazin<<, pa vidjet šta se dešava? Ubacit koju sliku i malo subjektivnog doživljaja (a ne samo isprazne podatke), pa se možda nešto i desi. Možda stariji članovi ponovno otkriju nešto što su čitali dok su bili mlađi, a možda se i neki mlađi zainteresiraju. O tome govorim.
I govorio sam općenito, možda je moj prvi post djelovao malo pregrubo.

quote:
Ja pamtim neke stripove od Nenadova iz stripoteke, od svega par strana, koji su na mene ostavili veci utisak nego 8000 strana ovih novih serijala napizdjenih za 2 miseca. Biukovic iz Patka kad se pojavija i sl. Sto hocu reci... Ja nisam kolekcionar, nego mi ostalo u sjecanju, ostavilo utisak, djelovalo na mene, zarazilo me.

Pa to se i traži, zato što sam već rek'o; u ovakvim slčajevima je bitniji onaj subjektivini dio, podaci se lako kasnije nađu i dodaju.

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 30/09/2007 : 16:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message  Reply with Quote
pretpostavljam da Rico ima slican razlog kao i ja da ne pise o Vamu... naprosto se ne sjeca dovoljno.

sto da ti kazem o njemu? citao sam ga pred groooo godina. jako mi se svidjao, a ni sam nisam siguran hoce li mi se svidjeti i sad kad kupim i to novo izdanje.

mozda netko tko je eksuli sacuvao poneki broj Stripoteke (osobno se grozim svega sto makar nalikuje kolekcionarstvu) moze dati precizniji odgovor.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 30/09/2007 : 17:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jurica

pretpostavljam da Rico ima slican razlog kao i ja da ne pise o Vamu... naprosto se ne sjeca dovoljno.

,
Pa da, naravno, sto se tice povrsnosti i glupavih podataka, tipa 17. strana 564. broj stripoteke i sl.

Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 30/09/2007 : 17:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by Rico
Sine, nije stvar u tome da cu ja napisati da je to izaslo u stripoteci 80-ih godina u tom i tom broju, jer se to onda svodi na jebeno, prazno nabrajanje podataka... i niko tebi nije reka da si neznalica, jer ne znas sto j Vam i ko je Kordej, vec je "problem" (misterija, nepoznanica) taj sto taj "Vam" ocigledno malom broju ljudi (koji su stariji od tebe, vjerojatno) znaci nesto osim pukog statistickog podatka, razumis poantu sad?

Pa na sajtu postoji sekcija >>Magazin<<, dakle čemu ne napisat nešto?
Ja osobno za stvari dalje od AF-a i Spidermana znam isključivo zato jer su me neki (stariji) ljudi na to uputili, pošto se nije dešavalo u moje vrijeme.
Dakle kad već nema entuzijazma kod starijih, a mlađi neznaju o čemu se radi, zašto ne napisati jedan lijepi informativni text o tome, postavit ga u sekciju >>Magazin<<, pa vidjet šta se dešava? Ubacit koju sliku i malo subjektivnog doživljaja (a ne samo isprazne podatke), pa se možda nešto i desi. Možda stariji članovi ponovno otkriju nešto što su čitali dok su bili mlađi, a možda se i neki mlađi zainteresiraju. O tome govorim.
I govorio sam općenito, možda je moj prvi post djelovao malo pregrubo.

quote:

Pa to se i traži, zato što sam već rek'o; u ovakvim slčajevima je bitniji onaj subjektivini dio, podaci se lako kasnije nađu i dodaju.

Evo, nesto vrlo subjektivno, i pitanje je hoce li se tvoja subjektivnost poklopiti s mojom... znaci, kad sam uzeo u ruke taj broj stripoteke s "Vamom", naravno na trafici, cim sam vidio prvu tablu stripa bio sam odusevljen s Kordejevim prikazom tog svijeta, jakog grafizma, c/b kontrasta, ali posebnog, nalik otiscima starih bakroreza... na prvi pogled nedovrseni likovi crnim tusem, obradjeni srafiranjem skalpelom... sve puno snage, sarma i ljepote crteza, kadriranje fenomenalno. Ako ces mi virovat cili ovaj spurius i dozivljaj je od prije 20 godina, i sve jos dobro pamtim... i o tome ja pricam. Kad je nesto dobro, dobro je. Price se kao sto jurica kaze ne sjecam, ali tada kao i sADA cu ga kupiti iskljucivo radi crteza... pod uslovom da izadje c/b, boja ne dolazi u obzir!

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/09/2007 : 19:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Eto, i to je nešto. Hvala.

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 30/09/2007 : 19:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Kakav je ovaj strip?
Koja je radnja?
Kakav je ctrtez?

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 30/09/2007 : 22:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Tek sam sada vidio ovaj topic.
Vam u albumu!
Jako dobro. Čudi me kako to dosad nije objavljeno.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 30/09/2007 : 22:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by William_Wallace

Kakav je ovaj strip?
Koja je radnja?
Kakav je ctrtez?

http://www.bdtheque.com/main.php?bdid=508&action=4

Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 30/09/2007 : 22:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dugapuška

quote:
Originally posted by William_Wallace

Kakav je ovaj strip?
Koja je radnja?
Kakav je ctrtez?

http://www.bdtheque.com/main.php?bdid=508&action=4

Hvala!
Koliko sam video crtez dobar, odlican.
Ali moze li nesto na nasem jeziku o radnji i scenariju?

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

tony starks
Average Member

South Sandwich Islands
833 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/09/2007 : 23:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tony starks a Private Message  Reply with Quote
ak je netko zainteresiran za navedeni strip u 12 stripoteka, lijepo očuvanih, za 60kn, moze se javit na pm.

mogu mejlat i fotku.

(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!!
>>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1423 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 01/10/2007 : 00:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Ljudi i bogovi. Čovek koji se upire bogovima. Vječita ljubav. Puno mitske simbolike u arhaičkom okruženju sa elementima antike i srednjog veka. Vrlo dobro napisano, koliko se sećam ali isto sam čitao prije puno godina u Stripoteci. Radnja sa nepredvidljivim okretanjem i vješto vodena. Kolor izgleda odličan. Jedan od stripova, koji su na mene ostavili dubok utisak, kad sam bio puno mladji.

Jedva čekam. Koliko je to strana, 100, 150?

Predlažem Macchu Picchu od Devlića za izdajanje. Je li to sakupljeno negdje?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 01/10/2007 00:18:24
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.32 seconds. Snitz Forums 2000