forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magico Vento - par pitanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/10/2007 : 20:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Eto, odlučio sam čitati i skupljati Magica Venta. Prije nisam obračao pažnju na tog Bonellievog junaka, ali pročitavši neke recenzije i diskusije, Magico Vento mi je postao vrlo zanimljiv strip. Upravo sam naručio prve dvije Libellus knjige. Pošto nemam previše iskustva s njim kao ni s HC izdanjima, evo par laganih pitanja.

1) Je li isitna da su crtači jako dobri? Kakav je po Vama, općenito gledajući: *Frisenda, *Goran Parlov, *Ortiz, *Mastantuono, *Barbati&Ramella, *Roi, *Piccato, *Milazzo, *Sicomoro, Ramella, Perović... Tko je najbolji
2) Kakav je Manfredi? Je li isitna da je visok postotak solidnih i odličnih priča. Kakva je atmosfera u stripu. Jel svaka epizoda traje 96 str. ili ima iznimki? Koja faza je "zlatno doba"?
3) Od kada u Italiji MV počinje izlaziti dvomjesečno (130str.)?
4) Koliko još ima neprodanih HC MV-a vezano za 1. i 2. knjigu?
5) Kad će se pojaviti knjige 9 i 10?
6) Jel dobar sidekick Poe? Pomalo mi taj lik izgleda neoriginalno... Jel Vam se sviđa MV-ova kostimografija- na prvi pogled izgleda kao cirkusant (ko Zagor). Mene bi bilo sram šetati po gradu onako obućen!
7) Radnja se zbiva prije velikih indijanskih ratova. Kakvu onda ulogu igra Custer. Ja mislim da je epizoda br. 99 u kojoj je opisan Little Big Horn. Je li nakon toga kakav zaokret u serijalu, recimo, da se od tada radnja događa poslje Custerove smrti sukladno povijesnim činjenicama?
8) Tko vam je bolji crtač naslovnica: *Venturi, *Frisenda, *Mastantuono?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 01/10/2007 : 21:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
1. Crtačka postava je za mene uz bok Texovoj postavi.
2. Manfredi vrlo dobar do odličnog. Atmosfera ovisi o radnji. Recimo Bedlam ti je čisti horror dok je priča o Dugom nožu vestern sa puno akcije(uz primjese fantasyja). Većina epizoda je 96 str., ali ima i dvodijelnih epizoda (Dugi nož-Sin zmije, Kameno lice-Kosturi). Zlatno doba je od 20-60 broja (barem tako Markos kaže).
3. Izlazi dvomjesečno zadnje dvije godine.
5. Do kraja godine bi trebale knjige 9-12.
6. Poe ti nije tipični sidekick na kakvog si navikao u Bonelliju. On ne služi samo za nasmijavanje i paradiranje. Štoviše on ima svoj život i u dosta epizoda on je neovisan o Magičnom.
7. Radnja se zbiva kratko razdoblje prije LBG-a i u principu Manfredi je (koliko sam ja shavatio) cijelu radnju polako vodio prema zaključenju tog dijela sa brojem 100.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/10/2007 : 21:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Hvala na odgovorima!
Sada sam još više napaljen!

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/10/2007 : 23:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
1) Frisenda i Ortiz odlični, Parlov vrlo dobar, Barbati&Ramella solidni, Roi je bezveze, Picatto je dosta dobar iako se nije baš snašao u vestern okružju, Sicomoro je sprdačina od crtača, Mastantuono je katastrofa. za ove ostale ne znan.
2)Manfredi zasad nije ništa specijalno, ima previše veoma sličnih epizoda. u prvih 24 koje su dosad izašle samo ih je 3-4 koje su stvarno dobre.(meni su dobre Čovjek bez lica, Dječak bijele kose, Zmijin sin i možda se još nađe koja...)
6) Nisam baš zadovoljan sidekickom. Manfredi je morao staviti nekog šaljivca kao što je recimo Carson, ili nekog sposobnijeg a ne iskopirati već postojećeg lika/pisca. a taj poe je u većini epizoda dosad glupav...nema baš nekog izraženog prijateljskog odnosa između njega i Magičnog, svemi to izgleda nekako površno i preozbiljno
8)Frisenda

eto, to je sve od mene.
moran još reći da je kao ukupan serijal dosta zanimljiv i nadan se da dolaze bolje i napetije epizode. uglavnom, vridi pročitati. javi svoje mišljenje kad pročitaš jer me stvarno zanima,(a možda padne i koja recenzija)
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 01/10/2007 : 23:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message  Reply with Quote
Sad ste i mene zainteresirali...koju još od ovih dosada izdanih knjiga preporučujete? Trenutno nisam pri parama pa bih za početak kupio jednu knjigu, a dalje kako mi se svidi...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/10/2007 : 23:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Preporucujem; sesta knjiga, druga epizoda - Kolekcionar, po meni izvanredna!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/10/2007 : 00:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Za nekog ko ne bi da se upoznaje s likom,vec da procita samo jednu dobru epizodu - odlicna.
Meni licno je do sada najbolja Sin Zmije ili nesto slicno - broj 6,7 tu negde,dva nastavka.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/10/2007 : 00:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
1.Pomno odabrana ekipa na serijalu Magični Vjetar briljira.
2.O-dli-čan!!!!
4.Sa obzirom da su prve epizode objavljene već pod etiketom SystemComicsa,vrlo dobro se prodaju i prve dvije Libellusa!!!!
5.Nikad.Pojavit će se 9-12 do kraja godine.
6.Poe je odlično pogođen.Nije Chico ni Frenki,manje je zabavan,malo više pametan.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/10/2007 : 11:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Mene najviše impresionira posvečena pažnja detaljima i kontinuitetu.
Malo kasnim, ali mislim da ću uspjet uzeti bar 5-6 knjiga do nove godine.

Edited by - Inferno on 02/10/2007 11:08:06
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 02/10/2007 : 11:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je u ovome trenutku ponajbolji Bonelliev serijal. Crtači su fenomenalni, meni najbolji Frisenda i Ortiz, a i većina priča koje sam pročitao su odlične. Posebno mi se sviđa tematika stripa, western- horor.
Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 02/10/2007 : 12:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message  Reply with Quote
I ja se slažem s većim dijelom onoga što je ovdje rečeno...Uz Dylana, (kojeg kupujem po automatizmu, iako je redovna serija odavno - smeće) jedini Bonelli kojeg kupujem...
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 02/10/2007 : 13:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
1.Uglavnom su ti Frisenda & naš Parlov najjači tamo, s tim da Frisenda ima tako lijep crtež da bi kupio strip samo da njega gledan, to je nemoguće kako je dobar crtež!
2. O-DLI-ČAN!!! 8.knjiga najbolja, zlatno doba bi trebalo biti od 30 do 50, s tim da je, po meni, skoro svaka epizoda zlatna... Podsjetimo se, sad tribaju izaći epizode kod nas(25-36)
3.od 101

Uglavnom, to mi je trenutačno daleko najbolji Bonnelijevac!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 02/10/2007 : 13:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Akul

Sad ste i mene zainteresirali...koju još od ovih dosada izdanih knjiga preporučujete? Trenutno nisam pri parama pa bih za početak kupio jednu knjigu, a dalje kako mi se svidi...

Samo naprijed, ali problem je što su prvih 15 epizoda više-manje već viđene priče, ništa posebno, a potrebno ih je pročitati da se upoznaš sa svime...

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 02/10/2007 : 14:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kreni od prve knjige jer serijal ima jak kontinuitet tj. događaji se nadovezuju na prethodne, pa ako bi prvo pročitao recimo 15 epizodu mnoge stvari ti ne bi bile skroz jasne. Inače MV je pored NN najbolji boneli trenutno

...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/10/2007 : 14:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je obavezno čitati od prve epizode. Briga me za pare, uzimat ću sve ove HC MV-ove, ako ni zbog čega jer ga neću u dogledno vrijeme vidjeti u nikakvom drugom obliku. Libellus izbacuje skoro 30 brojeva godišnje, te se na taj način visoka cijena opravda uštedom vremena; a i brzo se drži korak s Talijanima.
I meni Frisenda djeluje prepreodlično. Serijal će mi se 100% svidjeti jer imam niske kriterije, jer mi se sviđa taj horror/western štih i Mv je pravo osvježenje u Bonelliu te jedini novi lik koji me privukao na prvi pogled... Ako su samo 3-4 epizode koje su u nas izašle odlične - to je veliki uspijeh. Neka budu tek solidne i dobre; ja zadovoljan. Kažete da su te prve epizode "već viđene", ali ako su važne za serijal, to mi ni najmanje ne smeta. Manfredi je reka da neće (barem ne zasad) ni pomišljati na neke specove i maxie... kao ni na vampire koji su sastavni dio europske velegradske tradicije. Mastantuonov crtež je lijep, ali po naslovnicama sam vidio da mu ideje nisu baš blistave, a i zapazio sam dosta disproporcija. Šteta što je Ortiz malo crta. Knjige mi stižu tek u ponedilak, argh! Pišite još recenzija!
Dobra stranica (može se prevesti na engleski):
http://digilander.libero.it/magicovento6/

& Darko Perović

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 02/10/2007 : 18:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Perović će se kasnije, izgleda, popraviti. Pogledaj samo facu na ovoj lijevoj vinjeti u sredini! Prvo sam pomislio da je to Frisenda, a ono Perović...Svaka čast! Pa.. izgleda da ga kopira, a ko će mu zamjeriti!

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47135 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/10/2007 : 18:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by srdjandj

Za nekog ko ne bi da se upoznaje s likom,vec da procita samo jednu dobru epizodu - odlicna.
Meni licno je do sada najbolja Sin Zmije ili nesto slicno - broj 6,7 tu negde,dva nastavka.

meni je najbolja dosad ona kosturi i nastavak s onim psihopatom

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 02/10/2007 : 20:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message  Reply with Quote
Hvala na odgovorima, kupit ću prvu knjigu(ako ih još imaju) samo ne znam odkud mi pare za sva ta izdanja(argh!!!). Kolko je cijena jedne knjige?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47135 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/10/2007 : 20:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala na odgovorima, kupit ću prvu knjigu(ako ih još imaju) samo ne znam odkud mi pare za sva ta izdanja(argh!!!). Kolko je cijena jedne knjige?

120 kn

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 02/10/2007 : 22:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

120 kn

Auch...ovo će još dodatno opteretiti moj (već ionako prazni)novčanik...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/10/2007 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ma daj, ja sam pita mater 240kn, kao treba mi za knjige za školu...

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 03/10/2007 : 00:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
To i jesu knjige za školu, ali životnu školu!
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 03/10/2007 : 01:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
110kn.

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 03/10/2007 : 06:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

110kn.

Al nije 120kn.

Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 03/10/2007 : 08:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message  Reply with Quote
110kn u Libellusu
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6185 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 03/10/2007 : 08:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
1)Nakon Texa,MV ima (po meni) najbolje crtače.Frisenda,Parlov i Ortiz su velemajstori, dok su ostali jako dobri.

2) Čini mi se da ima problema kako iz dobre ideje napraviti dobru priču.Kao da se nakon početnog zanosa pomalo izgubi a i karakterizacija likova mu nije najjača strana.Ipak,čini mi se da se postepeno i on popravlja pa su knjige 5-8 puno bolje od onih prvih.

6) Meni je POe vrlo interesantan lik,sviđa mi se što misli svojom glavom i ima uvjerenja koja su dosta različita od Nedovih te je u prvim epizodama prikazivan kao težak alkoholičar.Za mene-pravo osvježenje.

8) Frisenda,

Bond.James Bond.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000