Author |
Topic |
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/10/2007 : 07:36:15
|
quote: Originally posted by VALTER
TRAPERSKA IZVIDNICA MASKA NA LICU crtež: Raffaele Della Monica tekst: Ottavio De Angelis
Da mi je netko rekao da će scenarist Zagora napraviti kvalitetan hommage Shakespeareovom 'Macbethu', ili drugom 'ozbiljnijem' djelu, ne bih povjerovao.
Pa, istrosili su sve ideje iz Tarzana, Ffantoma, Supermena, western filmova, cak i Hickokovih filmova (cudi me da nisu eksploatisali "ptice", to bi mogla biti dobra prica) pa ce sad krenuti da tuku po Sekspiru, Homeru, Heseu... Mogli bi da naprave novi serijal umesto Ciko specijala - "Ciko bebe" (kao Dizni bebe ), i da pocnu da obradjuju Marka Tvena , a sto se tice Zagora, zanima me kako bi se on uklopio u neku obradu Dostojevskog (iako, moram priznati da se "Svirepa ceremonija" ("Strijeljanje") moze podvesti pod neku vrstu uzimanja motiva iz Dostojevskog, ali u sasvim bizarnom kontekstu... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16963 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 07/10/2007 : 15:03:50
|
quote: Originally posted by delboj
Kakva je ovo epizoda Il nuovo re di Darkwood - ZG rb1 (jun. 1996.). To sam našao u ovom popisu http://www.ubcfumetti.com/zg/crono4.htm
Nisam ranije čuo da postoje Zagorove kratke priče, koliko to onda ima strana?
???????? ???????? ???????? |
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
|
HC
Average Member
Croatia
942 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 07/10/2007 : 19:53:49
|
Ocito je to neka knjizica na 12 strana izdata 1996. godine, a po skenovima ne mogu da naslutim kakve veze ima sa Zagorom (verovatno likovi iz voza citaju strip o Zagoru pa se nesto tu desava). Ono sto me zbunjuje je crtez Joevita Nuccia na trecoj strani korica, mislio sam da je taj crtez mnogo noviji. Mogao bi VJ, Globinjo ili neko treci od pravih Zagorovaca da pomogne... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 07/10/2007 : 23:19:15
|
Pozor! Pozor!
In the next few months some "attended returns" wait for us a lot...1) Mortimer 2) Hammad the Egyptian 3) Ylenia Varga 4) Stephan 5) Gambit Mortimer and Hammad will return with in one history of Marco Verni and the undersigned acclimatized in the Caribbeanses. Ylenia Varga will return to work of Jacopo Rauch and Raffaele Della Monica. The return of Stephan, written from Ade Capone, will be illustrated from Gallieno Ferri. In order to end, Giuseppe Prisco is working with me(Burattini) in order to make to return Gambit. After these Zagor returns it will only leave for the announced transfer in South America.
Ni traga od Bosellija... Jedna od tih stranica, prevedeno s Babelfisha. Vrlo zanimljivo, samo me zanima ko je taj Stephan, piše da je Caponeov lik, ali iz koje epizode? zna li ko? |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 07/10/2007 : 23:52:32
|
Stephen, jel to oni iz Hagota?!?!? Ne sječam se jel ono preživa ili nije? Šteta što nema više Bosellia. Utopia ga je Dampyre. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 08/10/2007 : 00:08:50
|
A da, to je onaj stari! Dakle, vratit će se Hammad Egipćanin i to zajedno s Mortimerom(u istoj priči), Ylenia će se vratiti, a scenarij potpisuje Rauch. Hmmm.. Pitam se je li on dorastao tom zadatku. Ali vratit će se i Boselli kad Zagor bude išao, kako piše, po Južnoj Americi... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 08/10/2007 : 20:06:17
|
Hu!!! zafnji 5 dana kompjuter mi je bio klinički mrtav, hrpa virusa ga je napala... no nekako san uspio rješiti( većinom) tako da me nije bilo dugo... Kažete Zagor u Južnoj Americi, he, a ja taman pisa o tome...hmm... |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 08/10/2007 : 21:24:15
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Pozor! Pozor!
In the next few months some "attended returns" wait for us a lot...1) Mortimer 2) Hammad the Egyptian 3) Ylenia Varga 4) Stephan 5) Gambit Mortimer and Hammad will return with in one history of Marco Verni and the undersigned acclimatized in the Caribbeanses. Ylenia Varga will return to work of Jacopo Rauch and Raffaele Della Monica. The return of Stephan, written from Ade Capone, will be illustrated from Gallieno Ferri. In order to end, Giuseppe Prisco is working with me(Burattini) in order to make to return Gambit. After these Zagor returns it will only leave for the announced transfer in South America.
Ni traga od Bosellija... Jedna od tih stranica, prevedeno s Babelfisha. Vrlo zanimljivo, samo me zanima ko je taj Stephan, piše da je Caponeov lik, ali iz koje epizode? zna li ko?
Daj molim te navedi izvor odnosno stranicu s koje si ovo pročitao. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 08/10/2007 : 21:38:27
|
quote: Originally posted by zagorovsky
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Pozor! Pozor!
Ni traga od Bosellija... Jedna od tih stranica, prevedeno s Babelfisha. Vrlo zanimljivo, samo me zanima ko je taj Stephan, piše da je Caponeov lik, ali iz koje epizode? zna li ko?
Daj molim te navedi izvor odnosno stranicu s koje si ovo pročitao.
http://ramath.blogspot.com/ |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1465 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 11/10/2007 : 00:43:41
|
Sve se nešto prisećam, i Mister Noa su tako slali po Afrikama i Severnim Amerikama, i ukinuše ga kad se vratio, jadnik, doma... Neće valjda istorija da se ponovi...
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 13/10/2007 : 16:09:04
|
Na talijanskome Zagoru broj 457,458,naslovnica je tamo gdje pada nekakav komet,u kakvoj se to epizodi radi?Mozda nesto kao Predator? |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9387 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 13/10/2007 : 23:11:42
|
quote: Originally posted by zagorovac
Na talijanskome Zagoru broj 457,458,naslovnica je tamo gdje pada nekakav komet,u kakvoj se to epizodi radi?Mozda nesto kao Predator?
Ovako nešto?
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/10/2007 : 10:42:37
|
quote: Originally posted by zagorovac
Na talijanskome Zagoru broj 457,458,naslovnica je tamo gdje pada nekakav komet,u kakvoj se to epizodi radi?Mozda nesto kao Predator?
Da, ta izlazi za koji mesec kod "Ludensa", crtez Chiarolla |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 14/10/2007 : 10:54:12
|
Usporedite ZG klasik "Odlazak u nepoznato" (zadnje stranice) i Chico specijal "Konkvistador" (str. kad je poljubio meksičku zemlju) --- U oba stripa je rak ugriza Chicu za nos, što znači da je Burattini ukra Nolitti bazu. Glupa usporedba, al eto. Nego, najviše me nervira da je taj klasik na na 290 str. za nekoliko strana veći od recimo MM-ovog najnovijeg maxia, ali svejedno maxi dođe 39kn, a klasik 29 kuna!?XD |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 14/10/2007 : 11:41:42
|
[quote]Originally posted by Inferno
Usporedite ZG klasik "Odlazak u nepoznato" (zadnje stranice) i Chico specijal "Konkvistador" (str. kad je poljubio meksičku zemlju) --- U oba stripa je rak ugriza Chicu za nos, što znači da je Burattini ukra Nolitti bazu. nije ju ukrao nego posudio |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 15/10/2007 : 20:35:17
|
nešto se spominje zatrpavanje zagorima slijedeći tjedan... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Topic |
|